Dodaj do ulubionych

po debacie Kerry - Bush

01.10.04, 16:30
Okazalo sie, ze nie tylko trzeba byc "swoim chlopem", ale tez trzeba miec
cos w glowie. Jedna sluchaczka zadzwonila do radia i powiedziala: "Kerry nie
tylko wygral debate, ale jeszcze potrafil wymawiac slowo nuklearny , co
obecnemu prezydentowi sie nie udaje"
Obserwuj wątek
    • cmok_wawelski Re: po debacie Kerry - Bush 01.10.04, 16:43
      Debatowanie i publiczne występy to bardzo poważnie traktowana w USA sztuka.
      Uczą tego w szkołach. Na tym oparty jest amerykański wymiar sprawiedliwości że
      grupa przeciętnych, niekoniecznie wykształconych obywateli ma orzec winę lub
      niewinność czyli jakby wynik "debaty" pomiędzy obroną i oskarżeniem.
      Czytałem ostatnio o badaniach n/t debat publicznych.
      Dwóm kontrolnym grupom ludzi pokazano te same debaty polityczne i poproszono o
      ocenę.
      Obie były zgodne w ocenie kto wygrał.
      Co jednak było najciekawsze: jedna z tych grup ogladała debaty z kompletnie
      wyłączonym dźwiękiem.

"Swój chłop" Busz mocno się wczoraj pocił i denerwował. Powiem ostro: miotał.
      Nawet "przyjaźń z Vladimirem" - mam nadzieję - teraz nie pomoże.
      I bardzo dobrze bo Vladimir ma swoje problemy.
      • takietam1 ogladam wlasnie debate Bush - Perry - Clinton 03.10.04, 05:33
        I twierdze, ze obecni kandydaci - Kerry i Bush sa obaj beznadziejni.
        Tragiczni. Clinton bije na glowe zarowno obu Bushow jak i Kerrego.
        Czemu Hilaria nie kandydyje? Przeciez wygralaby w cuglach!
        • cmok_wawelski Niestety ani Klinton ani Perry nie startują, więc 03.10.04, 14:43
          takietam1 napisała:

> Clinton bije na glowe zarowno obu Bushow jak i Kerrego.

...OBUDŹ SIĘ. Clinton nie występował w debacie z Kerrym. Trzeba się zastanowić,
          który z AKTUALNYCH kandydatów rozpocznie n.p. wojnę z Iranem i co to nam
          wszystkim da. Szwagier mojego kumpla - biznesmen z głową i prezencją byłby byc
          może znacznie lepszy niż Kerry czy Bush. Trzeba patrzeć na to realnie - chłop
          nie startuje w wyborach a mieszka w Niemczech, skupmy się więc na realnych
          opcjach a nie Hillary.
    • dziewiec Re: po debacie Kerry - Bush 03.10.04, 22:41
      nawet Bushowi nie pomoglo podwyzszone podium i niebieski krawat.
      • cmok_wawelski Ja - jak już pisałem - uważam, że Bush... 04.10.04, 00:26
        ...jest najgorszym prezydentem w historii U$A. Nie widzę ANI JEDNEJ jego
        zasługi może tylko poza wypomnieniem Kerremu, że zapomniał wyliczyć Polskę na
        krótkiej liście krajów wpuszczonych w afere iracką.
        Zastanawia mnie tylko dlaczego taka kupa ludzi tego nie widzi, że ten gość jest
        taki beznadziejny jaki jest.
        Fakt, że nawet nie został wybrany tylko WYZNACZONY. Jest jedynym Prezydentem w
        historii USA ze słusznym (utrzymanym wyrokiem) aresztowaniem za jazdę po
        pijanemu. (Zresztą Laura też ma za sobą niezłą przygodę: jako nastolatka zabiła
        niechcący samochodem narzeczonego, który jej zajechał drogę).
        I do tego te wszystkie krętactwa V-ce Prez.-a
        który bierze pensję z f-my która "odbudowuje Irak", której przez 3 lata
        przewodził a w biografii Biały Dom to pominął
        • i.p.freely Re: Ja - jak już pisałem - uważam, że Bush... 04.10.04, 00:55
          I feel you pain cmoku. Mam nadzieje, ze tym razem nie dojdzie do kolejnego
          prawnego bubla choc cos mi mowi, ze Floryda znow sie powtorzy. Tym razem nie
          bedzie "paper trail" i kto ich sprawdzi?
          • cmok_wawelski Z punktu widzenia Polaka/Polaków najgorszym.. 04.10.04, 01:58
            ..Prezydentem U$A był FDR. Jałta. Zdecydowanie, zdecydowanie bardziej niż
            jakiśtam Buszek.
          • lolyta :))))) floryda 04.10.04, 02:12
            oto przechwyconeinformacje o tegorocznych wyborach na Florydzie ;p
            • zyta2003 Re: Clintona snic 04.10.04, 15:08
              co to znaczy? Ma ktos aktualny sennik? Dwa razy mi sie snil w ostatnich
              czasach, ze uczestniczyl w spotkaniu towarzyskim, a wczoraj mi sie snilo, ze
              opowiadalam, ze mi sie snilo. Czy to dobra wrozba dla Keery'go, czy dla mnie?
              Oczywiscie, Clinton bije na glowe obecnych kandydatow swoim wdziekiem, radoscia
              zycia, to dziecko szczescia, ktore i Ameryce sie w jakis sposob udzielilo. Bije
              oczywiscie na glowe obecnego prezydenta jako prezydenta, ale to nie sztuka przy
              takim tumanie. A jakim bylby prezydentem Kerry, to jeszcze nie wiemy. Pamietam
              jak bylo mi przykro, ze Giuliani nie moze byc juz majorem NY a potem wygral ten
              bezbarwny Bloomberg. A teraz uwazam, ze poprzedni major owszem, byl bardzo
              barwny i nie byl najgorszym burmistrzem, ale sklocil ze soba wszystkich, byl
              straszliwie apodyktyczny, bez umiejetnosci dyplomacji, jego gasnaca gwiazde
              rozdmuchal ponownie 09/11. Obecny major najchetniej chcialby prowadzi miasto
              jak przedsiebiorstwo, bez polityki, to jest niemozliwe, ale ta jego polityka
              jest bardzo w cieniu,a jego priorytet - zrobienie cos z oswiata jest tylko
              godny pochwaly. No, ale to mialo byc o prezydentach.
              • cmok_wawelski Re: Clintona snic 05.10.04, 01:40
                Za czasów Clintona nie było jeszcze tak wyraźnie widać światowego kryzysu
                energetycznego. Baryłka ropy nie kosztowała $50 bez perspektyw stanienia.
                Nie wiem tylko dlaczego jesli tak nisko oceniamy poziom umysłowy Busza to jakby
                nie wyciągniemy logicznego wniosku, że on sam całej tej akcji zabierania
                skarbów Ali Babie i jego 20 mln. brodatych rozbójników raczej nie wymyślił.
                Szkoda mi go trochę. Wszyscy huzia na Józia. No ale sam chciał i jeszcze teraz
                postrzeliwuje się raz po raz w buta jak sito.

Lolyta. Jesteś odlot. I.L.Y.

• cmok_wawelski Polskiemu rządowi należy się + za przypomnienie... 05.10.04, 04:33
                  ...się Amerykanom w sprawie wiz w jedyny zrozumiały dla nich sposób.
                  Amerykańskie media jednak nie zauważyły tego prawie wcale. Może jutro?
                  A 17-tu Polaków zginęło niestety bez sensu.
                  • cmok_wawelski Statystyka w porównaniu do rok temu... 05.10.04, 18:25
                    Jest niestety o 40% gorsza.
                    Spodziewany dalszy wzrost cen paliw i energii zimą tej sytuacji raczej nie
                    poprawi.
                    • cmok_wawelski Po kolejnym odcinku politycznego mordobicia... 07.10.04, 02:33
                      ...zadymka
                      bynajmniej nie maleje.

Podobno zakłady (w U$A liczy się tylko kasa) na to kto wygra sięgają już
                      zawrotnych cyfr.

A tymczasem Poland znowu postawiła nie na tego konia co trzeba:

Demokratyczny kandydat na prezydenta zapomniał o Polakach.
                      Kwaśniewski krytykuje Kerry'ego.
                      Teksański gentelman?

Prezydent Aleksander Kwaśniewski komentując we wtorek wyniki telewizyjnej
                      debaty Bush-Kery skrytykował demokratycznego kandydata na prezydenta za to, że
                      nie wspomniał o polskim poświęceniu i wkładzie w wojnę w Iraku.

"To smutne, że senator z 20-letnim doświadczeniem nie potrafi rozpoznać
                      polskiego wkładu w Iraku" - miał według internetowego serwisu Drudge Report
                      powiedzieć Kwaśniewski telewizyjnemu dziennikowi "Fakty". Drudge napisał, że
                      polski prezydent postępowanie takie uznał za część kampanii wyborczej, określił
                      je jednak jako "niemoralne". "Jedna sprawa powinna być tu jasna. Koalicja
                      iracka nie składa się wyłącznie z USA, Wielkiej Brytanii i Australii. Są w nią
                      zaangażowane również Polska, Ukraina i Bułgaria - powiedział Kwaśniewski,
                      wspominając też o hiszpańskich żołnierzach, którzy również zginęli w Iraku. -
                      Nieetyczne jest przemilczanie naszego zaangażowania, czynionego w
                      przeświadczeniu, że konieczna jest jedność w walce z terroryzmem i
                      międzynarodowa solidarność w związku z niebezpieczeństwem, jakie dla świata
                      stwarzał reżym Saddama Husajna" - dodał Kwaśniewski.

W tym samym wywiadzie prezydent pochwalił natomiast rywala
                      Kerry'ego. "Prezydent Bush postąpił jak prawdziwy teksaski gentleman, wykazując
                      uznanie dla państw zaangażowanych w koalicję" - stwierdził Kwaśniewski.

Ani chybi trzeba będzie Polanda
                      jakoś ukarać. N.p. zająć i sprawdzić czy nie ma jakiejś masowej broni znikania.
                      N.p. traktoru Ursus pomalowanego bojową farbą ukradzioną z koszar.

• cmok_wawelski No to może chociaz dziewczyny parada mody... 07.10.04, 03:54
                        ...politycznej Was
                        zainteresuje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka