Dodaj do ulubionych

prawnik w Chicago

26.02.05, 09:43
czy ktos moze korzystal z uslug p. M. Zawadzkiej??

ma ona biuro na Milweukee ave. i zajmuje sie sprawami emigracyjnymi

Obserwuj wątek
    • pulaski Re: prawnik w Chicago 26.02.05, 16:28
      Dobra rada. 99% "polskich" adwokatow to "subkontraktorzy" prawdziwych
      adwokatow, wiekszosc nie przeszla "baaru" i nie ma uprawnien adwokackich (
      dyplomem z Polski to mozna wytapetowac sobie gabinet na belmoncie"), najwyzej
      maja uprawnienia "paralegals". Jezeli np. gosc ma dwa biura, jedno w polskiej
      dzielnicy a drugie downtown to masz 100 % pewnosci, ze to "sub".
      Moze Kurczaba, slyszalem, ze "w miare " uczciwy lezeli mozna mowic o uczciwosci
      wsrod adwokatow.
      • marxx Re: prawnik w Chicago 26.02.05, 18:32
        :)
        Jesli ktos jest "attorney at law" ma na to papiery, otwarcie o tym informuje
        (dyplom i takie tam) tzn. ze jest adwokatem! :)
        Oczywiscie nigdzie nie jest napisane, jakie posiada ta osoba umiejetnosci lub
        czy jest uczciwa!
        Jak sami wiemy adwokatow jest tu wiecej niz psow wiec i tych beznadziejnych
        musi byc zatrzesienie!

Kurczaba pokazuje swoja twarzyczke, moze z tego powodu powinien powaznie
        traktowac klientow

Po telefonie do sekretariatu Gostynskiej Frakt nikt nie oddzwonil majac ludzia
        gleboko w powazaniu :(

Karnezis-
        • valerec Re: prawnik w Chicago 26.02.05, 19:01
          nie "zapowietrzala sie" tylko mowilo sie ze ma ciagle orgazm. Z tych
          wymienionych przez Ciebie adwokatow najbardziej wierze w Wachowskiego, reszta
          to mniejsi lub wieksi naciagacze.
          • mrozosia Re: prawnik w Chicago 27.02.05, 06:14
            Z doswiadczenia pracowiczego wiem, ze dobry jest pan Mark Grochocinski. sciaga
            kase z dluznikow, a co wiecej robi nie wiem. jak by ktos byl zaineresowany to
            moge dac nr telefonu. Ma polskie nzawisko ale nie gada ni w zab po polsku.
            Polexcam ! Pa!!
            • mrozosia Re: prawnik w Chicago 27.02.05, 08:02

Acha, jeszcze cos mi sie przypomnialo odnosnie " attorney at law" moj szef
              wczoraj powiedzial do mnie bym napisala list do klienta/dluznika i postraszyla
              go " RetORNEJ"...
              Takze ciekawie w pracy jest i czlowiek musi tlumaczyc z "bossowego" ,he!,
              jezyka na swoj!!

;-D
              Pozdro wszystkich symaptycznych forumowiczow, weekendowo!!!

P.S. Mam juz komka w pokoiku , ale gg nie dziala :-((Smuek nie pisany.....
    • dzul1 Re: prawnik w Chicago 27.02.05, 07:06
      Zawadzka chyba nie jest adwokatem, poniewaz nie ma w ogole na wizytowce podanego tytulu, o ktorym juz wspomnial Marxx, czyli Attorney at Law. Byc moze jest "sub". Opinie o niej sa rozne, nie jest droga, w przeciwienstwie do Kurczaby, ktory liczy jak za woly. Gostynska tez baaardzo droga, ale ma opinie skutecznej. W ogole mam wrazenie, ze rzeczona skutecznosc zalezy od tego jak szybko chce im sie wyslac dokumenty do Urzedu Immigracyjnego. Jesli zalegaja one na polkach, to sprawa tez trwa. W ogole wszyscy ci "adwokaci" sa okropni-najbardziej znienawidzona grupa zawodowa w U.S.
      A juz od fachowcow od wszystkiego, ktorzy poczawszy od wszelakich uslug imigracyjnych, poprzez tlumaczenia na sprzedazy biletow do Polski konczac, zdecydowanie nalezy trzymac sie z daleka.
      Pzdr.
      • marxx adwokat emigracyjny 28.02.05, 22:53
        BILL SCHILLER
        312-499-9000
        ONE LASALLE BULIDING
        DOWNTOWN CHICAGO
        ZARAZ OBOK CITY HALL

sprawdzony, powazny, moze ma kogos mowiacego po polsku, bierze kase ale za nia
        uczciwie odwala swoja robote, za dodatkowe porady/pytania nie bierze ekstra
        pieniedzy, nie sciemnia!

Polecam

m
        • behemotka Re: adwokat emigracyjny 02.03.05, 00:55
          Malgorzata Zawadzka nie ma uprawnien adwokackich.Jeszcze.Wszystkie jej dziela
          podpisuje jej szef.Osobiscie polecam :

Douglas Bristol
          321 South Plymouth Court
          Suite 1525
          Chicago, Illinois 60604-3912
          (312) 663-4466

Doskonaly adwokat, profesjonalna obsluga.Paralegal mowiacy po polsku, rosyjsku
          i ukrainsku.
          • chickee Re: adwokat emigracyjny 02.03.05, 22:27
            hahahahahahah ;0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka