nomad79 26.02.05, 09:43 czy ktos moze korzystal z uslug p. M. Zawadzkiej?? ma ona biuro na Milweukee ave. i zajmuje sie sprawami emigracyjnymi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pulaski Re: prawnik w Chicago 26.02.05, 16:28 Dobra rada. 99% "polskich" adwokatow to "subkontraktorzy" prawdziwych adwokatow, wiekszosc nie przeszla "baaru" i nie ma uprawnien adwokackich ( dyplomem z Polski to mozna wytapetowac sobie gabinet na belmoncie"), najwyzej maja uprawnienia "paralegals". Jezeli np. gosc ma dwa biura, jedno w polskiej dzielnicy a drugie downtown to masz 100 % pewnosci, ze to "sub". Moze Kurczaba, slyszalem, ze "w miare " uczciwy lezeli mozna mowic o uczciwosci wsrod adwokatow. Odpowiedz Link
marxx Re: prawnik w Chicago 26.02.05, 18:32 :) Jesli ktos jest "attorney at law" ma na to papiery, otwarcie o tym informuje (dyplom i takie tam) tzn. ze jest adwokatem! :) Oczywiscie nigdzie nie jest napisane, jakie posiada ta osoba umiejetnosci lub czy jest uczciwa! Jak sami wiemy adwokatow jest tu wiecej niz psow wiec i tych beznadziejnych musi byc zatrzesienie! Kurczaba pokazuje swoja twarzyczke, moze z tego powodu powinien powaznie traktowac klientow Po telefonie do sekretariatu Gostynskiej Frakt nikt nie oddzwonil majac ludzia gleboko w powazaniu :( Karnezis- Odpowiedz Link
valerec Re: prawnik w Chicago 26.02.05, 19:01 nie "zapowietrzala sie" tylko mowilo sie ze ma ciagle orgazm. Z tych wymienionych przez Ciebie adwokatow najbardziej wierze w Wachowskiego, reszta to mniejsi lub wieksi naciagacze. Odpowiedz Link
mrozosia Re: prawnik w Chicago 27.02.05, 06:14 Z doswiadczenia pracowiczego wiem, ze dobry jest pan Mark Grochocinski. sciaga kase z dluznikow, a co wiecej robi nie wiem. jak by ktos byl zaineresowany to moge dac nr telefonu. Ma polskie nzawisko ale nie gada ni w zab po polsku. Polexcam ! Pa!! Odpowiedz Link
mrozosia Re: prawnik w Chicago 27.02.05, 08:02 Acha, jeszcze cos mi sie przypomnialo odnosnie " attorney at law" moj szef wczoraj powiedzial do mnie bym napisala list do klienta/dluznika i postraszyla go " RetORNEJ"... Takze ciekawie w pracy jest i czlowiek musi tlumaczyc z "bossowego" ,he!, jezyka na swoj!! ;-D Pozdro wszystkich symaptycznych forumowiczow, weekendowo!!! P.S. Mam juz komka w pokoiku , ale gg nie dziala :-((Smuek nie pisany..... Odpowiedz Link
dzul1 Re: prawnik w Chicago 27.02.05, 07:06 Zawadzka chyba nie jest adwokatem, poniewaz nie ma w ogole na wizytowce podanego tytulu, o ktorym juz wspomnial Marxx, czyli Attorney at Law. Byc moze jest "sub". Opinie o niej sa rozne, nie jest droga, w przeciwienstwie do Kurczaby, ktory liczy jak za woly. Gostynska tez baaardzo droga, ale ma opinie skutecznej. W ogole mam wrazenie, ze rzeczona skutecznosc zalezy od tego jak szybko chce im sie wyslac dokumenty do Urzedu Immigracyjnego. Jesli zalegaja one na polkach, to sprawa tez trwa. W ogole wszyscy ci "adwokaci" sa okropni-najbardziej znienawidzona grupa zawodowa w U.S. A juz od fachowcow od wszystkiego, ktorzy poczawszy od wszelakich uslug imigracyjnych, poprzez tlumaczenia na sprzedazy biletow do Polski konczac, zdecydowanie nalezy trzymac sie z daleka. Pzdr. Odpowiedz Link
marxx adwokat emigracyjny 28.02.05, 22:53 BILL SCHILLER 312-499-9000 ONE LASALLE BULIDING DOWNTOWN CHICAGO ZARAZ OBOK CITY HALL sprawdzony, powazny, moze ma kogos mowiacego po polsku, bierze kase ale za nia uczciwie odwala swoja robote, za dodatkowe porady/pytania nie bierze ekstra pieniedzy, nie sciemnia! Polecam m Odpowiedz Link
behemotka Re: adwokat emigracyjny 02.03.05, 00:55 Malgorzata Zawadzka nie ma uprawnien adwokackich.Jeszcze.Wszystkie jej dziela podpisuje jej szef.Osobiscie polecam : Douglas Bristol 321 South Plymouth Court Suite 1525 Chicago, Illinois 60604-3912 (312) 663-4466 Doskonaly adwokat, profesjonalna obsluga.Paralegal mowiacy po polsku, rosyjsku i ukrainsku. Odpowiedz Link