Dodaj do ulubionych

Internet i Telefon -------Ile placicie????

23.02.06, 06:04
Tak mi wlasnie przyszlo do glowy zeby porownac ceny telefoniczne i
internetowe.Z jakich kompanii telefonicznych korzystacie, oczywiscie chodzi o
telefony stacjonarne? Ile wynosi Wasz przecietny rachunek telefoniczny i co
uwzglednia? Kto jest Waszym dostarczycielem internetu? Jaki macie internet i
ile placicie miesiecznie? Szczegolnie interesuje mnie NY.
Obserwuj wątek
    • anima Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 14:49
      mieszkam w NY:
      placimy 31$ za DSL Verizona
      telefon tez w Verizonie - roznie, w zaleznosci od tego, ile dzwonimy, ale
      zwykle ok. 40-450$ (wiekszosc telefonow, zwlaszcza wieczorem i w weekendy
      wykonujemy z komorek, bo wtedy mamy za darmo).
      • anima Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 14:50
        anima napisała:

> zwykle ok. 40-450$
        oczywiscie mialam na mysli 40-45$ :))
      • marekatlanta71 Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 15:49
        Wlasnie kilka dni temu liczylem i sie troche zdenerwowalem - razem ponad $200
        miseiecznie za telefony, DSL i modem kablowy :( Mysle o pozbyciu sie zwyklego
        telefonu, DSL'u i zostaniu na kablu i komorkach.
        • tamsin Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 16:25
          tez nerwowo zaczelam podliczac ;-) i wyszlo mi ze za telefon z DSL i za kabel
          place po stowie miesiecznie a jednego ani drugiego prawie nie uzywam. Wyszlo
          jakies nowe zarzadzenie, ze mozna bedzie sobie z kabla wybrac co sie chce i
          placic tylko za to, moze jakos zaoszczedze tutaj choc troche.
          • aneta05 Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 17:13
            W NJ tez strasznie drogo. Za telefon stacjonarny z bajerami (2 linie, caller
            ID, call waiting, unlimited local a long distance 5 centow za minute) placimy
            miesiecznie $70, ale za rozmowy to naprawde jest tylko jakies $10, reszta to
            same oplaty za abonament. Sam stan NJ bierze sobie $16 za nic…
            Bedziemy rezygnowac z tej uslugi na rzecz internetowej firmy “Sky rock” gdzie
            miesieczna oplata wychodzi za to samo co teraz mamy $20 (jak sie zaplaci za
            caly rok z gory.) Czytalismy juz sporo na ten temat I opinie sa pozytywne,
            tylko zamiana firm moze potrwac pare dni I wtedy bedziemy bez telefonu (ale
            przeciez sa komorki.)
            • aneta05 Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 17:15
              Internet mamy z kablowka – basic package $60, troche lepszy (jesli chodzi o
              kablowke) juz $115/miesiac
    • maruda78 Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 17:42
      My mamy internet + kablowka w Time Warner - $147 miesiecznie :-/
      Telefon - praktycznie nie korzystamy (tesciowa przerzucila sie na skype) - jakies $50 miesiecznie.
      Acha, dojda jeszcze oplaty sa skype - jakies $30 co miesiac.
      • aniutek Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 17:58
        NYC, mamy RCN wszystko w kupie- cable, telefon, internet wlasnie sprawdzilam rachunek $165.41
        miesiacznie a i tak nie ma co ogladac, glownie korzystamy z netflix. chcialam zrezygnowac z premium
        cable ale..... gdzie Billa Mahera bede ogladala tudziez america undercover czy doc day ???
        www.billmaher.com/
        international telefon mastercall- srednio $15 mies.
        no i komorka jeszcze.....
        • rogatadusza Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 18:46
          Ja mieszkam w Nowym Jorku. Place miesiecznie $100 za telefon. Mam Caller
          ID,15centow za minute do Polski ,mam serwis AT&T. Internet AOL broadband
          miesiecznie $45.
          • aneta05 Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 18:54
            rogatadusza napisała:

> Ja mieszkam w Nowym Jorku. Place miesiecznie $100 za telefon. Mam Caller
            > ID,15centow za minute do Polski ,mam serwis AT&T. Internet AOL broadband
            > miesiecznie $45.

$100 za sam telefon to wydaj mi sie bardzo duzo...i tylko 1 numer? 15 centow do
            PL to tez duzo
            • edytais Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 19:06
              $30 za abonament tel. SBC (bez caller id i innych bajerow) w tym $30 miesci sie
              $7 za long distance cos kolo 2 godzin miesiecznie, ponad oplata dodatkowa. Ja
              to uzywam do telefonow w ramach Arkansas, bo jest long distance juz do paru
              znajomych mieszkajacych 10 min. ode mnie, tak jakos jest granica miedzy nami...
              DSL $15 miesiecznie
              Na telefony do Polski mam carte Nivatel (cos kolo 3-4 centow za minute), nie
              wiem ile wychodzi miesiecznie bo roznie bywa. Nieraz rozmawiam 2 godziny w tyg.
              a kiedy indziej tylko pol. Liczac, ze 2 godz. tyg i 4 centy to wychodzi $ 20
              do Polski
              Kablowki nie mamy i nie bedziemy miec nawet jesli za darmo.

W sumie place:
              $30 + $15 + $20 = $65 miesiecznie
    • damiri Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 23.02.06, 22:54
      NYC - telefon Verizon, nieograniczone rozmowy w calych Stanach, caller ID, call
      waiting itp, abonament $35 plus podatki (dopiero co sie przenioslam z ATT wiec
      jeszcze nie mam pelnego rachunku, ale pewnie dojdzie z $10 w podatkach). Do
      Polski dzwonie z darmowego Skype lub na karty. Internet AOL dial up $24 na
      miesiac.
      • rogatadusza Pytanie do Damiri 24.02.06, 05:56
        Jak dzwonisz ze Skype?. Nauczysz mnie?
        • damiri Re: Pytanie do Damiri 24.02.06, 19:23
          Sciagasz program Skype, instalujesz go, wybierasz sobie id, i dowiadujesz sie
          jakie nicki maja ci, do ktorych planujesz dzwonic. A potem po polaczeniu z
          internetem, uruchamiasz Skype (chyba ze masz ustawiony na automatyczne
          uruchamianie sie przy starcie kompa) i klikasz na nicku osoby z ktora chcesz
          rozmawiac. Potrzebne tylko sa sluchawki z mikrofonem, no i oczywiscie osoba do
          ktorej dzwonisz tez musi miec Skype na kompie i miec uruchomiony program.
          Dziala fajnie, nawet przy dial-up, chociaz wtedy rozmowcy cie czesto gorzej
          slysza niz ty ich bo upload jest wolniejszy niz download.
          Bardzo latwe, nawet moj tata sie nauczyl)))
    • edytkus Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 24.02.06, 03:43
      My mamy caly pakiet Opimum Online z Cablevision (NJ), telefon (nieograniczone rozmowy USA, Kanada,
      Puerto Rico; call waiting, dwie linie, caller ID, voice mail m.in. w e-mailach, przekazywanie polaczen ze
      stacjonarnego na komorki i jakies inne extras) oraz cable modem po 29.50 each (fixed), za to kablowka
      to juz inna historia.
      • claudia207 Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 25.02.06, 02:06
        Wlasnie przelaczylam telefon z Verizon, gdzie placilismy $21 za sam sygnal w
        sluchawce, bo prawie nie uzywamy (rozmowy wyniosly w ostatnim miesiacu $1) i
        nie mamy zadnych bajerow. Niestety zlikwidowac stacjonalnego telefonu nie
        mozemy, bo sygnal na komorki jest czasami bardzo slaby w naszej okolicy.
        Przelaczylam telefon na cyfrowy: Vontage. Za $17-18 miesiecznie mam 500 minut
        rozmow w Stanach i Kanadzie, plus voicemail, caller ID itp no i nie musialam
        zmienic swojego nr telefonu. 500 minut razem z minutami na komorce wystarczy mi
        az z nadwiazka.
        Vontage ma tez Virtual Phone Number, ale Polski to jeszcze nie obejmuje.

Za DSL z Verizon za duzo place tzn $39 i szukam tanszej opcji. Zna ktos?
        • mcov moze Comcast? 25.02.06, 17:19
          Po co komu dzisiaj stacjonarny telefon? A dial-up prawie tak drogi jak DSL albo
          internet z cabla... AOL podnisolo ceny dial-upu, zeby zmusic klientow do
          przejscia na DSL...

Komorka + Internet (od kablowki) + Skype
    • mcov artykul o ISPs 25.02.06, 17:22
      www.pcworld.com/resource/printable/article/0,aid,120341,00.asp
      • andrea771 Re: artykul o ISPs 27.02.06, 22:15
        Za cablowke place przez pol roku $19.95 a za telefon internetowy chyba $26 z
        taxem(w tej cenie mam tez za darmo polaczenie do Polski i jeszcze 34 krajow
        swiata)
        To jest adres na ten telefon www.broadvoice.com
        Dziala podobnie jak VONAGE.
        Acha,jedyny minus nie ma 911 servisu(
        • aneta05 Re: artykul o ISPs 28.02.06, 02:24
          andrea771 napisała:

> Za cablowke place przez pol roku $19.95 a za telefon internetowy chyba $26 z
          > taxem(w tej cenie mam tez za darmo polaczenie do Polski i jeszcze 34 krajow
          > swiata)
          > To jest adres na ten telefon www.broadvoice.com
          > Dziala podobnie jak VONAGE.
          > Acha,jedyny minus nie ma 911 servisu(

wydaje mi sie, ze brak 911 to duzy problem...
          • andrea771 Re: artykul o ISPs 28.02.06, 04:49
            Dlatego mam jeszcze cell, poza tym zawsze mozna miec zanotowany lokalny numer
            policji etc
    • takietam1 Re: Internet i Telefon -------Ile placicie???? 28.02.06, 04:07
      DSL l.5 mega - 27 dolarow miesiecznie z podatkiem.
      Telefon 45 dolarow z podatkiem za plan z unlimited long distance.
      Drugi telefon za 15 dolcow. Plan dzwonienia do Polski jest 3.9 centa za minute.
      Komorki po okolo 35 dolcow miesiecznie z podatkiem. Chyba jest na nich 500
      minut, ale nie udalo mi sie jak dotad tego wygadac. Jestesmy dosyc malomowni.-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka