Dodaj do ulubionych

Sept. 11th

13.04.06, 20:35
W produkcji sa dwa filmy o 9/11. Wybierzacie sie je obejzec czy uwazacie, ze
za wczesnie jeszcze na nie?

Ja obejze je za kilka lat w zaciszu domowym. Na razie jeszcze mam wszystko za
swiezo w pamieci...
Obserwuj wątek
    • aneta05 Re: Sept. 11th 13.04.06, 20:47
      nie, raczej na pewno nie
      to jeszcze duzo za wczesnie dla mnie
      • ertes Re: Sept. 11th 13.04.06, 20:53
        Chyba przesadzacie... filmy o 2 wojnie Sw. powstawaly prawie natychmiast a
        porownywac nawet nie mozna.
        O wojnie w Wietnamie czy Iraku tez dosc szybko...
        • osemka11 Re: Sept. 11th 13.04.06, 21:37
          A my widzielismy dokumentalny, nakrecony przez Francuza, ktory robil film o strazy pozarnej.
          Ale te nowe nie mam ochoty.
        • claudia207 Re: Sept. 11th 14.04.06, 04:59
          Ciekawe czy weterani wojny wietnamskiej albo irackiej ogladali te filmy.

Problem z ogladaniem filmow beda mieli ci, ktorzy 9/11 doswiadczyli na wlasnej
          skorze, a nie ci, ktorzy znaja go tylko z relacji telewizyjnych.
    • edytkus Re: Sept. 11th 14.04.06, 00:53
      ja obejrze, przeciez juz w TV troche tego bylo, np. www.imdb.com/title/tt0470764/
      • aniutek Re: Sept. 11th 14.04.06, 01:11
        obejrze ale nie wiem jak to zniose, najwyzej wyjde z kina.
      • claudia207 Re: Sept. 11th 14.04.06, 05:16
        Slyszalam tylko o francuskim filmie dokumentalnym.
    • claudia207 Re: Sept. 11th 14.04.06, 05:17
      Nadal mnie ciarki przechodza, gdy slysze nisko lecace samoloty tak, jak w tej
      chwili na moim domem.
      • skibunny Re: Sept. 11th 14.04.06, 18:05
        Ja bardzo cenie filmy, ktore robia wrazenie i nie sa o niczym, tak wiec i ja
        pojde do kina, ale po amerykanskich produkcjach nie obiecuje sobie za wiele, bo
        obawiam sie, ze beda zbyt "politycznie poprawne" i wiele prawd zostanie
        niedopowiedzianych...
        W kinie nie unikam trudnych i bolesnych tematow.
        • lucy58 Re: Sept. 11th 22.04.06, 06:29
          Wlasnie. September 11, 2001. Potem Afganistan, potem Irak. I dalej Osama bin
          Laden jest na wolnosci. A jak do tej pory ponad 2,500 zolnierzy amerykanskich
          lezy 6 feet under, ponad 100,000 irakijczykow tez. A glowni aktorzy tej
          tragedii sa dalej na wolnosci. I nie mam w tej chwili na mysli brodatego,
          arabskiego "wizjonera".
          Lucy
          • lucy58 Re: Sept. 11th 23.04.06, 03:31
            lucy58 napisała:

> Wlasnie. September 11, 2001. Potem Afganistan, potem Irak. I dalej Osama bin
            > Laden jest na wolnosci. A jak do tej pory ponad 2,500 zolnierzy amerykanskich
            > lezy 6 feet under, ponad 100,000 irakijczykow tez. A glowni aktorzy tej
            > tragedii sa dalej na wolnosci. I nie mam w tej chwili na mysli brodatego,
            > arabskiego "wizjonera".
            > Lucy

OOO!. Nie ma zadnej odzywki na ten post. Czyzby wszystkie dziewczyny kochaly
            sie w Mniejszym Bushu?
            Lucy
            • speranzaa Re: Sept. 11th 23.04.06, 03:49
              no sprawca calego zamieszania jest oczywiscie Bush, tak jak teraz ten caly cyrk
              z podnoszeniem z dnia na dizen cen benzyny w obawie , ze bedzie wojna z Iranem.
              Jak Bush nie zaprzestanie tych wojen to sciagnie ten kraj na dno w niedalekiej
              przyszlosci.
              • aniutek Re: Sept. 11th 23.04.06, 04:09
                GWB jest palantem jakich malo ale to tylko pionek, wystawiony na posmiewisko.
                wojna z afganistanem to nonsens kompletny, bron rakietowa versus gole rece, bose nogi, kurne chaty
                tych biednych zameczonych przez kolejny rezim ludzi. afganistanu juz wlasciwie nie ma, reszta wierzga
                a co bedzie dalej? wojne wygral no bo jak mogl przegrac z tymi biedakami? to bylo oczywiste tylko co z
                ta wygrana zrobil? wielkie gowno, zniechecenie wobec US rosnie, jego popularnosc spada - 43%
                ostatnie dni przyniosly.
                ja nie moge na niego patrzec, wstyd mi.
                • edytkus Re: Sept. 11th 23.04.06, 05:01
                  czy my na pewno mamy na mysli ten sam film?!
                  • lucy58 Re: Sept. 11th 25.04.06, 02:43
                    edytkus napisała:

> czy my na pewno mamy na mysli ten sam film?!

Czym one sie roznia?
                    Lucy
                  • ertes Re: Sept. 11th 25.04.06, 03:30
                    edytkus napisała:

> czy my na pewno mamy na mysli ten sam film?!

hehe tez sie zastanawiam...
    • andrea71 Re: Sept. 11th 25.04.06, 04:09
      Slyszalam tylko o jednym filmie, o samolocie, ktory rozbil sie w Pensylwanii.
      Mysle, ze ma na celu pocieszenie ludzi, ktorzy stracili bliskich lecacych tym
      lotem, przedstawienie ich jako bohaterow, zwlaszcza, ze istnieja podejrzenia,
      ze samolot zostal zestrzelony przez wojsko amerykanskie.
    • lucy58 Re: Sept. 11th 25.04.06, 04:22
      claudia207 napisała:

> W produkcji sa dwa filmy o 9/11. Wybierzacie sie je obejzec czy uwazacie, ze
      > za wczesnie jeszcze na nie?
      >
      > Ja obejze je za kilka lat w zaciszu domowym. Na razie jeszcze mam wszystko za
      > swiezo w pamieci...
      Moze najpierw obejrzyj Farenheit Micheala Moora. Potem posluchaj National
      Public Radio i audycje Pacifica Network. Potem dopiero zasiadz do ogladania
      Fox13 czy CNN.
      Lucy

>
      • andrea71 Re: Sept. 11th 25.04.06, 04:27
        Farenheit byl wedlug mnie bardzo zle zrobionym filme. Zgadzam sie z jego
        przeslaniem, ale styl pozostawia wiele do zyczenia.
      • claudia207 Re: Sept. 11th 25.04.06, 04:39
        lucy58 napisała:

> Moze najpierw obejrzyj Farenheit Micheala Moora. Potem posluchaj National
        > Public Radio i audycje Pacifica Network. Potem dopiero zasiadz do ogladania
        > Fox13 czy CNN.
        > Lucy
        Ogladalam Farenheit. O stacjach radiowych nie szlyszalam. No i co ma z tego
        wyniknac? Nie wiem, o co Ci chodzi.
        • lucy58 Re: Sept. 11th 25.04.06, 05:55
          claudia207 napisała:

> lucy58 napisała:
          >
          >
          > > Moze najpierw obejrzyj Farenheit Micheala Moora. Potem posluchaj National
          >
          > > Public Radio i audycje Pacifica Network. Potem dopiero zasiadz do ogladan
          > ia
          > > Fox13 czy CNN.
          > > Lucy
          > Ogladalam Farenheit. O stacjach radiowych nie szlyszalam. No i co ma z tego
          > wyniknac? Nie wiem, o co Ci chodzi.

I co? Po obejrzeniu flmu nic nie zaskoczylo? Nie doszlo, ze to co pokazuja mass
          media nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia? Film Moora nie jest fikcja. Jak
          nie sa fikcja ukradkowe zdjecia trumien amerykanskich bohaterow. Moze najpierw
          nalezy poznac deczko historii. Jak doszlo do powstania organizacji
          terrorystycznej al-Quida. Kto te organizacje zafundowal. Moze przy okazji
          posluchac wywiadu z Economick -Hit men. Dokladnie otwiera oczy. Oczywiscie o
          tych tematach nie bedziesz slyszala na CNN. Znajdz w swoim radiu Community
          Radio Station. Albo wejdz na Pacifica.org i tam odszukaj Democracy
          Now.Najlepsza audycja na swiecie. Bedziesz wiedziala od razu o co mi chodzi.
          Lucy
          >
          • ertes Re: Sept. 11th 25.04.06, 06:20
            Conspiracy theory hehehe
            Widze ze mamy zwolenniczke. Ostatnio czytalem ze to bardzo popularne wsrod
            Amerykanow :)
            A wszystkim rzadzi spisek masonow i Zydow ;)
            • edytkus Re: Sept. 11th 25.04.06, 06:42
              O, UFO polecialo... a MM kreci filmy i popuszcza pasa zadowolony :O

wkrotce kolejna bajka dla naiwnych: www.michaelmoore.com/words/message/index.php?
              id=193 - powinien do Bayonne przyjechac, mamy tu szosty najdrozszy szpital w kraju
              • edytkus Re: Sept. 11th 25.04.06, 06:44
                W zasadzie fim bylby bardziej szokujacy gdyby MM wybral sie do polskich szpitali ;) Wyobrazam sobie jak
                radosnie przyjetoby go na Okeciu :O
                • ertes Re: Sept. 11th 25.04.06, 06:48
                  A wiesz ze to dobry pomysl :)
                  Nasi bonzowie nie daliby sobie w dmuchac w kasze temu idiocie.

A mnie udalo sie za to takie zdjecie dzisiaj:
                  www.pbase.com/as12d4/image/59175265
                  • edytkus Re: Sept. 11th 25.04.06, 07:47
                    jestes pewien ze od drugiej strony to tez jest Air Force One? ;)

Widze ze tez z aparatem sie nie rozstajesz ;))
          • claudia207 Re: Sept. 11th 25.04.06, 14:16
            lucy58 napisała:

> Nie doszlo, ze to co pokazuja mass
            >
            > media nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia?
            Lucy, to rzeczywistosc mnie wzrusza. Gdybym 9/11 znala tylko z TV, nie mialabym
            pewnie problemu z ogladaniem filmow o tym wydarzeniu. Kto i jak sie do tego
            przyczynil, jest w tym wypadku sprawa drugoplanowa.
            • lucy58 Re: Sept. 11th 26.04.06, 05:29
              claudia207 napisała:

> lucy58 napisała:
              >
              > > Nie doszlo, ze to co pokazuja mass
              > >
              > > media nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia?
              > Lucy, to rzeczywistosc mnie wzrusza. Gdybym 9/11 znala tylko z TV, nie
              mialabym
              >
              > pewnie problemu z ogladaniem filmow o tym wydarzeniu. Kto i jak sie do tego
              > przyczynil, jest w tym wypadku sprawa drugoplanowa.
              > Ze co!!!!????? Nie wierze w to co czytam. TO JEST SPRAWA DRUGOPLANOWA!!!!!!
              Nie wazne kto sie do tego przyczynil!!!????? Dziewczyno! Na jakim swiecie
              zyjesz.!!!! Posluchaj, poczytaj i wtedy rzeczywiscie bedziesz plakac ale nie po
              tych bzdetach, ktorymi Cie faszeruja na Fox 13 czy CNN.
              Lucy
              • edytkus Re: Sept. 11th 26.04.06, 05:32
                lucy58 napisała:

>Posluchaj, poczytaj i wtedy rzeczywiscie bedziesz plakac ale nie po
                >
                > tych bzdetach, ktorymi Cie faszeruja na Fox 13 czy CNN.

skad wiesz co jest na FOX albo CNN skoro, jak dajesz do zrozumienia, nie ogladasz?
                • lucy58 Re: Sept. 11th 26.04.06, 06:39
                  edytkus napisała:

> lucy58 napisała:
                  >
                  > >Posluchaj, poczytaj i wtedy rzeczywiscie bedziesz plakac ale nie po
                  > >
                  > > tych bzdetach, ktorymi Cie faszeruja na Fox 13 czy CNN.
                  >
                  > skad wiesz co jest na FOX albo CNN skoro, jak dajesz do zrozumienia, nie
                  oglada
                  > sz?
                  >
                  Maz to oglada. W ramach przyzwyczajenia. Ale jesli chce miec realne wiesci ze
                  swiata, przelacza na BBS TV lub slucha Community Radio Station.
                  Lucy
    • andrea71 Re: Sept. 11th 25.04.06, 22:30
      Ktos sie smial z tzw. "conspiracy theories". Mysle, ze wiele z nich nie jest
      wcale teoriami. Kazdy ma prawo myslec samodzielnie i wyciagac wnioski. Zwykle
      ludzie, ktorzy chca nam pewne rzeczy wmowic beda nas nazywac wariatami i
      osobami wierzacymi w conspiracy theories.
      • edytkus Uwaga na bruneta wieczorowa pora... 25.04.06, 23:16
        andrea71 napisała:

> Ktos sie smial z tzw. "conspiracy theories". Mysle, ze wiele z nich nie jest
        > wcale teoriami. Kazdy ma prawo myslec samodzielnie i wyciagac wnioski. Zwykle
        > ludzie, ktorzy chca nam pewne rzeczy wmowic beda nas nazywac wariatami i
        > osobami wierzacymi w conspiracy theories.

masz racje, cookie monster nie spi :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka