emo8425 20.02.07, 21:37 Co bedzie jesli wyjade do Polski na zawsze a mam tutaj nie splacony kredyt na kartach???? Jak myslicie?? Moge miec w Europie problemy?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniabuzuk Re: mam nie splacone karty kredytowe 20.02.07, 21:54 Mozesz. Bedziesz zlodziejem. Odpowiedz Link
marxx Re: mam nie splacone karty kredytowe 21.02.07, 01:01 Dla tych kilku czy nawet kilkudziesieciu (40-50) tysiecy dolcow nikt nie bedzie wysylal za Toba miedzynarodowego listu gonczego, ciesz sie z tego. Za to dzieki Tobie cala reszta ktora chce tu zyc uczciwie, bedzie miala podwyzszane oplaty i oprocentowania na kartach aby niwelowac straty powodowane przez niespecjalnie uczciwych klientow, nie wspomne o coraz bardziej skomplikowanym, naliczaniu punktow kredytowych i o trudnosciach przy ew. kwalifikowaniu sie na jakikolwiek kredyt. No i ten kac moralny ktory w jakims tam momencie moze Ciebie dopasc plus naturalna niechec do rozmowy na temat w jakim stylu wyjechalo sie ze Stanow. Tego to juz Ci nie zazdraszczam. Ale tak ugolnie to zycze powodzenia i abys nigdy wiecej nie musial miec tego typu dylematow. Odpowiedz Link
gdansk70 Re: mam nie splacone karty kredytowe 22.02.07, 01:15 Nie jest calkiem tak jak mowi Marxx bo przeciez i Visa i Master Card dzialaja w Polsce wiec to tylko teraz kwestia dogadania sie i beda wylapywac tych co to nakradli tutaj i mysla ,ze im sie upieklo. A pomyslales ,ze jednak kiedys bedziesz zmuszony tu wrocic?I co wtedy ?? Odpowiedz Link
marxx Re: mam nie splacone karty kredytowe 22.02.07, 01:23 To tak nie dzila :) Visa i Mastercard to tylko firmy uzyczajace specjalnej formy sprzedazy (plastikowa karta plus dostepnosc itp) Firmami udostepniajacymi kredyt czyli kase sa poszczegolne banki (Citi, Chase, Elmwood park Bank itp) i na razie pomino dzialalnosci duzych bankow na calym swiecie ( Citi) nie ma czegos takiego jak ogolnoswiatowy system wylapywania nieuczciwych kredytobiorcow. Jedyny zly scenariusz dla osoby uciekajacej np do Polski jest praktycznie tylko wtedy kiedy przegnie na duuuza kase i zabierze sie za niego jakas instutucja rzadowa (FBI) Odpowiedz Link
emo8425 Re: mam nie splacone karty kredytowe 22.02.07, 02:37 Na razie nie mogę spłacić tego kredytu chociaż chce. Mam problemy zdrowotne i z tego powodu mam też dług w banku a także z tego powodu muszę wyjechać do Polski. wracać raczej nie mam zamiaru i dodam że nie jest to jakaś oszałamiająca suma, raptem jeszcze jakieś 12-13 tysięcy. Odpowiedz Link
marxx Re: mam nie splacone karty kredytowe 22.02.07, 05:14 Nie masz sie czego obawiac, a o zdrowie trzeba dbac aby nie bylo min. takich niespodzianek :( powodzenia Odpowiedz Link
marxx Re: mam nie splacone karty kredytowe 22.02.07, 05:25 Dla takiej sumy nie warto uciekac, lepiej dogadac sie o przedluzenie platnosci itp. Odpowiedz Link
gdansk70 Re: mam nie splacone karty kredytowe 22.02.07, 08:32 Potwierdzam to co powiedziial marxx ,zamiast uciekac przed splatami postaraj sie dogadac lub oglos bankructwo ,to bedzie lepsze wyjscie z sytuacji niz ten wyjazd od dlugow. Odpowiedz Link
emo8425 Re: mam nie splacone karty kredytowe 22.02.07, 17:38 Myślałam o bankructwie, ale nie wiem czy zdążę to załatwić. Zresztą to są dodatkowe koszty. Odpowiedz Link
marxx Re: mam nie splacone karty kredytowe 22.02.07, 23:27 Zawsze natrafisz na jakies koszty...Nie da rady przejsc przez wszystko za darmoche......Dowiedz sie, moze warto zaplacic prawnikowi 1000 i byc tu niz brac nogi za pas za jakies marne 12000 Odpowiedz Link