Dodaj do ulubionych

Sponsoring!

08.06.07, 15:29
Dziewczyny powiedzcie mi ile trwaloby sponsorowanie mojej mamy (przeze mnie
oczywiscie) z zielonej karty? Moja mam twierzdi,ze nie chce jej pomoc
zbywajac ja tym, ze szybciej by to wszystko poszlo gdybym zrobila
obywatelstwo!
Obserwuj wątek
    • tamsin Re: Sponsoring! 08.06.07, 15:47
      nawet nie mozesz zlozyc petycji aby sprowadic swoich rodzicow jezeli masz tylko
      zielona karte.
      • aneta05 Re: Sponsoring! 08.06.07, 16:17
        Sponsorowanie rodzicow przez obywatela powinno sie zamknac w okresie 1 roku a
        koszt jak do tej pory byl okolo $1000 (po tegorocznych podwyzkach nie wiem o
        ile wzrosnie)
        • ania_2000 Re: Sponsoring! 08.06.07, 16:33
          I o ile ta nowa ustawa przejdzie to nawet obywatel nie bedzie mogl starac sie o
          zielona karte dla rodzicow urodzonych poza USA - to prawo zostanie tylko dla
          wspolmazonka i maloletnich (do 18) dzieci. Czyli - rodzice, rodzenstwo, starsze
          dzieci - nie.
          • kisiulak Re: Sponsoring! 08.06.07, 16:52
            Ale nie przejdzie :)

Marcysia, a jak dlugo masz juz GC?
    • roza2004 Re: Sponsoring! 08.06.07, 17:50
      Marcysia ,a czy Twoja mama bywa tutaj na tak troche dluzej ??
      Bo nie bardzo wierze w adaptacje osoby ok 50+ lat w nowej rzeczywistosci.
      Moi znajomi tak sponsorowali mame i sprowadzili ja do Kanady ,wytrzymala tam z
      2 lata.Potem wrocila do PL kupila mieszkanie i zamieszkala w miescie gdzie
      spedzila cale swoje zycie.Twierdzila ze samotnosc ,nieznajomosc jezyka bardzo
      jej dokuczla.Dzieci ciagle w pracy ,wnuki w szkolach ,a ona sma w pustym domu.
      Ale wszystko zalezy od naszych indywidualnych cech . Bynajniej niech nie pali
      za soba mostow w PL ,zeby zawsze miala dokad wrocic. Na pewno tutaj nie bedzie
      jej lekko.
    • aneta05 Re: Sponsoring! 08.06.07, 18:23
      moi rodzice maja zielone karty, ale przyjezdzaja do USA raz w roku na chwile
      (tato ostatnio byl tylko tydzien, mama dluzej) i taki system na razie dobrze
      funkcjonuje
      Kolezanki rodzina tez posiadajaca zielone karty ostatnio przyleciala bez
      zadnych problemow na tydzien po kilkuletnim pobycie poza USA
      • marcysiaw1 Re: Sponsoring! 08.06.07, 18:48
        A wiec tak: my mamy Green Card od listopada 2006 roku (czyli pol roku), moja
        siostra wyszla za maz (po 6 latach) za obywatela Usa (nasz polski chlopak)wiec
        takze i ona bedzie miec wkrotce papiery. Moja mam jest juz tutaj 7 lat i tylko
        ona nie ma narazie zadnej mozliwosci starania sie papiery (jest wdowa wiec
        teoretycznie moglaby wyjsc za obywatela ale nie chce o tym slyszec). No a ja
        baaaaaaaaaaaaaaaaardzo chcialabym jej jakos pomoc!
        Pozdrawiam
        MArta
        • aneta05 Re: Sponsoring! 08.06.07, 19:20
          to chyba tylko obywatelstwo Twoje lub siostry moze pomoc chyba, ze wczesniej
          przywroca loterie wizowa i dopisze Wam szczescie w losowaniu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka