a_dassuj 20.06.07, 17:46 Mich odchylen kulinarnych ciag dalszy.Po bigosie i makowcu przyszla kolej na rybe po grecku.NIe znam sie na tutejszych rybach .Jaka ryba bedzie dobra?Mam w domu haddock.Czy taka ryba bedzie ok?Dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniamm Re: ryba 20.06.07, 18:32 do "ryby po grecku" bardzo dobry jest cat fish. moja siostra kupuje jeszcze do tej potrawy white fish albo tilapie (filety). nie jestem pewna co to jest ten haddock - wydaje mi sie, ze dorsz wiec powinien byc ok. Odpowiedz Link
rhodeisland Przede wszystkim musi byc wild caught, nie 21.06.07, 18:27 z chodowli. A po grecku nawet losos jest pyszny. Zajadam sie tez ostatnio sardynkami w puszce w pomidorach. Odpowiedz Link
kaszka13 Re: ryba 21.06.07, 19:11 haddock bedzie ok. wlasnie wyczytalam, ze po polsku to łupacz. Odpowiedz Link
marcysiaw1 Re: ryba 22.06.07, 00:43 ja robie zawsze z Tilapii badz Fladry - obie sa ok choc ta druga jest lepsza bo mniej sucha Odpowiedz Link
a_dassuj Re: ryba 26.06.07, 06:14 ryba wyszla mi znakomita, taka jak wigilijna jaka zapamietalam z Polski.Niestety moja rodzinka nie mogla pojac jak to rybe mozna na zimno jesc.W rezultacie jadlam ja sama ;-) Odpowiedz Link
onthelake Re: ryba 26.06.07, 06:43 A-dassuj skad ja to znam :-)Moj maz sobie podgrzewa rybe po grecku.Sledzie w oleju z cebulka natomiast jakos nawet nauczyl sie jesc.Chlodnik to tez sobie podgrzewa he he. Odpowiedz Link
lolyta Re: ryba 26.06.07, 16:24 >Chlodnik to tez sobie > podgrzewa he he. Aaaaa! bomba :) Moj nei rozumei jak mozna jesc galarete - nazywa ja (i dzieci tez) zupa na twardo i zjada jak jeszcze goraca i niezastygnieta. Albo podgrzewa zeby sie rozpuscila. A, a w Polsce jak pierwszy raz dostal tatara to tez go usmazyl. :> Odpowiedz Link
kisiulak Re: ryba 26.06.07, 16:31 Jak mi kiedys babcia podala corn flakes (mialam 10 lat) to poprosilam o podgrzanie mleka. Ochyda :) Odpowiedz Link