aniutek 08.07.07, 05:51 chciec go na urodziny czy moze lepiej zakupy w bloomies? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 08.07.07, 06:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=65107458 pewnie ze fajny jest, ale ja bym poczekala ze 2-3 m-ce az usprawnia co w uzytkowaniu negatywnego wyjdzie. Poza tym w sklepach i online zostal wyprzedany i zamowienia teraz trzeba skladac z 2-4 tygodniowym wyprzedzeniem. Chyba ze chcesz ten za 10 tys. na ebay ;))) IMO idz na zakupy a telefon nie zajac, gwiazdka juz niedlugo ;) Odpowiedz Link
kisiulak Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 08.07.07, 09:47 Poczekaj az naprawia problem z bateria, no i jak cena spadnie. Odpowiedz Link
tamsin Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 08.07.07, 16:47 tez mama ochote na ten iphone, ale przeraza mnie service at&t. Nic pozytywnego o nich nie slyszalam, a sama kiedys mialam cingular (to chyba to samo teraz co at&t) i byla bardzo niezadowolona. Nie wiem dlaczego taki wybor zrobili, ale poczekam i poslucham co inni o tym cudzie mowia. Odpowiedz Link
edytkus Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 09.07.07, 15:32 www.nydailynews.com/money/2007/07/08/2007-07-08_love_at_first_byte_for_geek.html Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 09.07.07, 21:51 Aniutek - za taka cene mozesz miec calkiem ciekawy pocket PC, nie koniecznie blackberry. Moj maz bardzo sobie chwali ten z Telecom, a ipode uwaza za przereklamowany. Jesli tobie jendka bardziej podoba sie ipode, to moze zaczekaj, az wiecej osob bedzie mialo to cudo, aby wykluczyc wszelkie minusy, ktorych teraz jeszcze nie znamy. :) Pozdrawiam, Moni Odpowiedz Link
edytkus Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 12.07.07, 01:18 monika_a_b napisała: > Moj maz bardzo sobie chwali ten z Telecom, a ipode uwaza za > przereklamowany. oczywiscie stwierdza to jako posiadacz iPoda? czytalam dzisiaj w prasie ze Apple najprawdopodbniej do konca tego roku wypusci na rynek telefon oparty na iPod Nano, o polowe tanszy ale i ubozszy, i niegoraniczony tylko do jednego provider'a. Aplikacja na patent wplynela do urzedu patentowego 5 lipca. Odpowiedz Link
edytkus pierwsze problemy 16.07.07, 19:23 dostalam dzisiaj z MacWorld: The iPhone, Gmail, and Spam By Christopher Breen mac911@macworld.com Mac 911 Tip of the Week A reader who would prefer to remain nameless finds his iPhone packed with spam. He writes: "I read your My First Requests article at iphone.macworld.com/2007/06/my_first_requests.php and am having the same problem with my iPhone that you're having Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 16.07.07, 20:49 Bylem w sklepie pare dni po premierze, pobawilem sie nim chwilke i mam nastepujace wnioski: - gdybym nie mial kontraktu z TMobile, to bym najprawdopodobniej kupil, choc to tylko gadget i wlasciwie to nie wiadomo po co to jest - gdyby TMobile mialo iPhone to bym sie nawet sekundy nie zastanawial (customer service!) - najpowazniejsza wada to brak GPS'u - po co mapa Google jak nie wiadomo gdzie sie jest? - druga powazna wada to to, ze moja zona ma cala litanie aplikacji ktore musza dzialac na jej SmartPhone (ma TMobile Wing). Zadna z tych aplikacji nie pojdzie na iPhone - trzecia powazna wada to klawiatura - za nic nie bylem w stanie czegokolwiek napisac - czwarta powazna wada to rozmiar. jak to do kieszeni wlozyc? - piata powazna wada to cena/przywiazanie do AT&T na 2 lata... Odpowiedz Link
edytkus Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 17.07.07, 02:26 marekatlanta71 napisał: > - druga powazna wada to to, ze moja zona ma cala litanie aplikacji ktore musza > dzialac na jej SmartPhone (ma TMobile Wing). Zadna z tych aplikacji nie pojdzie > na iPhone uzywacie jednego telefonu? Marek, jak to sie stalo ze jeszcze nie poinformowales nas o 787, czekam i czekam i zaczynam myslec ze jestes chory ;) Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 17.07.07, 04:57 Ja mam badziewiastego Razr'a poobijanego ze wszystkich stron. Ale przynajmniej w kieszeni nie wyglada jakbym mial wzwod. Co gorsza na rynku nie ma czegos co by bylo tak rewolucyjne jak Razr i zastanawiam sie co bym zrobil gdyby trzeba bylo zmienic telefon na cos nowego. Moze Nokia N95? Moze TMobile Wing? iPhone na 100% odpada, bo nie TMobile a po krotkich przezyciach z AT&T i jeszcze krotszych z Cingular nie mam zamiaru zmieniac TMobile na cokolwiek innego. A jestem cicho, bo probujemy sie rozpakowac w nowym domu. Obiecalem sobie ze to ostatnia przeprowadzka w moim zyciu, ale mam podejrzenia ze za kilka lat jak mi sie corka wyprowadzi bedziemy szukac czegos mniejszego, bo po co dwom osobom taki wielki dom... A 787 to wielki triumf Boeinga - kilkaset zamowien = gwarancje ze firma przetrwa nastepne 10-15 lat. Poza tym po raz kolejny okazalo sie ze Boeing produkuje samoloty ktore sa tym co linie lotnicze potrzebuja a Airbus produkuje cos, czego potrzebuja politycy. Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 17.07.07, 06:08 Inauguracja nowego Boeinga odbyła się 8. lipca (czyli pisząc datę po amerykańsku 7/8/7 - dobrze pomyślane, prawda? :)), a tutaj można oglądnąć sobie highlights oraz krótkie wstawki n.t. poprzednich samolotów oraz inne ciekawostki. 787premiere.newairplane.com/ Oglądałam całe show właśnie przez tę stronę na żywo. Niezłe cacko, trzeba przyznać. :) Dwie śrubki w samolocie numer 7 (pierwszych 6 jest próbnych) mają wygrawerowane nazwisko mojego męża. :))) Pierwszych 50 (zdaje się) samolotów pójdzie do ANA (Japan Airlines), ale pierwszą linią europejską, która dostanie 787 będzie nasz polski LOT. :))) Marku - Boeing ma w zasadzie tylko jednego przeciwnika: Airbus, więc wszystko co złe mówi się w odniesieniu do tegoż. Jednak Airbus ma się wciąż całkiem całkiem, taka niemiecka Lufthansa na przykład dopiero co zamówiła kilka nowych A340. Mam nadzieję, że Airbus nie spóźni się znów z zamówieniem... Pozdrawiam, Moni Odpowiedz Link
edytkus Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 17.07.07, 06:38 monika_a_b napisała: > Inauguracja nowego Boeinga odbyła się 8. lipca (czyli pisząc datę po > amerykańsku 7/8/7 - dobrze pomyślane, prawda? :)), a tutaj można oglądnąć sobie ja widzialam co nieco w tv > pierwszą linią europejską, która dostanie > 787 będzie nasz polski LOT. :))) osiem maszyn, jak oni za to zaplaca? >Jednak Airbus ma się wciąż całkiem > całkiem po premierze 787 nawet ludzie z Airbusa byli pod ogromnym wrazeniem "Even if tomorrow Airbus will get back to the business of competing vigorously, today is Boeing's day ? a day to celebrate the 787," Airbus co-CEO Louis Gallois said in a letter to McNerney." mnie podoba sie najbardziej jak samolot zostal pomalowany ;) Odpowiedz Link
ania_2000 baterie 17.07.07, 18:46 While hundreds of thousands of eager consumers waited anxiously for the iPhone last week, most probably didn’t know about the hidden fee attached to their purchase. Now the obvious question is this: With all the words spoken and written about the iPhone prior to launch, why didn't someone tell them? The iPhone battery will only survive about 300-400 recharges, the company says. Because the unit is sealed, consumers can't swap out dead batteries. Instead, dead phones must be sent to Apple, where battery replacement will take three business days and cost $79 plus a $6.95 shipping charge. Those who can't live without their cell phones for those three days can rent a spare iPhone for $29. redtape.msnbc.com/2007/07/why-was-iphones.html#posts Odpowiedz Link
ertes Re: baterie 02.08.07, 22:19 Kazda bateria tego typu a tych uzywamy do wszystkiego ma 400 do 500 cykli ladowania, czy to bedzie cell phone, aparat fotograficzny itp itd. W iPod tez teoretycznie samemu nie zmiania sie baterii choc jest to banalnie proste. I jakos nie zlychac zbyt wielu narzekan na iPod. Odpowiedz Link
kisiulak Kolejne review :) 02.08.07, 19:42 Dobre :) mightyminnow.wordpress.com/2007/08/02/the-iphone-is-a-piece-of-sht/ Odpowiedz Link
ertes Re: Kolejne review :) 02.08.07, 22:20 Mialem okazje sie pobawic tym gadzetem i uwazam ze jest zajebisty. Zreszta tak uwaza 99% ludzi a swiadczy o tym Apple stock pnacy sie do gory. Odpowiedz Link
edytkus Re: Kolejne review :) 06.08.07, 05:17 Moj brat sobie sprawil. Fajny, ale troche wiekszy i ciezszy niz sobie wyobrazalam, poza tym ekran bardzo sie brudzi od ciaglego dotykania (chyba tylko iSkin ma pokrowiec zakrywajacy ta czesc) i telefon przychodzi bez instrukcji obslugi. Brat kupil w sklepie AT&T, nie bylo na wystawie i dopiero gdy zapytal czy maja a on jest zainteresowany kupnem powiedziano mu ze tak. Najpierw musial podpisac umowe i usiscic wszelkie oplaty a dopiero potem przyniesiono z zaplecza telefon w zamknietym pudelku, wlozono do torby ktora zaklejono i dopiero po wyjsciu ze sklepu chlopak zobaczyl co kupil ;O) Swoja droga rozmieszyl mnie tym zakupem (doslownie trzy dni przed premiera iPhone kupil sobie blackberry i teraz oplaca dwa plany). Pamietam czasy gdy namowilam siostre na iMac'a a moj brat wydziwial czemu nie PC, marudzil i narzekal a w zeszle lato kupil sobie... macbook'a pro ;))), a teraz iPhone :)). Once you go mac you never go back ;) PS. dla zainteresowanych: teoretycznie tylko najdrozsze wersje Visty dzialaja na Mac'u, ale moj brat zainstalowal najtansza, w dodatku tylko "upgrade" (chociaz nigdy wczesniej nie mial Windows'a) i dziala. Odpowiedz Link
edytkus Re: Iphone, fajny jest? ma ktos? 26.08.07, 06:46 Tu jest instrukcja jak odblokowac iPhone - co ciekawe to jest zupelnie legalne! iphonejtag.blogspot.com/ A jak nie to mozna sobie kupic juz odblokowany, ale za jaka cene (wpis z 25 sierpnia) :O PS. Za wolno mi sie laduja strony gazety wiec zamiast zakladac watki cala noc: 1. Google maps bedzie miec w krotce wskazowki zwiazane z komunikacja miejska srodkami NY MTA i NJTransit :) 2. W NJ dziecko nie ma obowiazku isc do Kindergarten :O Moze byc w daycare lub prywatnym kindergarten i te koszty mozna odliczyc od podatku. W ogole poczytajcie (zainteresowane osoby)sobie dokladnie No Child Left Behind Act (szczegolnie Edytais) ile praw ma rodzic ale nie dowie sie o nich i nie zostana egzekwowane dopoki sie nie upomni. 3. Marek wyprowadzil sie z Atlanty poniewaz wg TIME przecietnie w ciagu roku marnuje sie tam 67 godz. z powodu road congestion ;) 4. hmm, zapomnialam ;) Odpowiedz Link