melomella 30.01.08, 04:22 Czy slyszalyscie o stronce cosmeticdatabase.com Okazuje, ze wiekszosc kosmetykow, ktorych uzywam to trucizna. Nawet marki typu Aveda czy Haushka wpadly w kategorie "moderate hazard". Co myslicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: trujace kosmetyki? 30.01.08, 05:01 old news, old link and... we are still alive ;)) Odpowiedz Link
aniutek Re: trujace kosmetyki? 30.01.08, 16:22 zycie samo w sobie jest bardzo niebezpieczne! Odpowiedz Link
wiedzma30 Lipa ;) 30.01.08, 21:27 Oni podaja tam jako szkodliwe takze naturalne skladniki - bo moga powodowac uczulenie ;)))) Myslalm, ze chodzi tam jedynie o jakas chemie, ktora pakuja do kosmetykow. Idac ich tropem myslenia - WSZYSTKO moze zaszkodzic - i chemiczne syfki i naturalne skladniki. Wniosek - nie zawracac sobie glowy ta stronka ;))) Odpowiedz Link
rhodeisland Tu sa bezpieczne kosmetyki. Sa w tym samym 30.01.08, 23:37 artykule, co link zamieszczony w pierwszym poscie ( USA Today) Ja przynajmniej tam znalazlam oba adresy) www.safecosmetics.org/ Warto uzywac fragrance-free kosmetykow, szminek nie zawierajach olowiu (61% przetestowanych zawiera olow), unikac konserwanta o nazwie paraben. Nigdy nie moglam zrozumiec beztroski kobiet smarujacych sie od stop do glow pelnymi chemii kremami. Przeciez to jest bardzo duza powierzchnia skory i te wszystkie chemikalia wchlaniaja sie do krwi! Patrze przychylnie na zabiegi laserowe odnawiajace skore (nie ma problemu z wchlanianiem sie do krwi, bo czego?). Nawet botoks tak bardzo przez niektorych krytykowany jest w koncu substancja naturalna i pozostajaca na bardzo ograniczonej przestrzeni. Odpowiedz Link
olensia Re: Tu sa bezpieczne kosmetyki. Sa w tym samym 30.01.08, 23:53 Niestety powietrze ktorym oddychamy rowniez jest trujace... Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: Tu sa bezpieczne kosmetyki. Sa w tym samym 31.01.08, 00:06 Najbardziej smiertelne jest zycie. wszyscy umrzemny. Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: Czy to znaczy ze mamy sie truc, bo umrzemy? 31.01.08, 00:57 Nie - to znaczy ze nie mamy przesadzac i panikowac, bo i tak w koncu czeka nas wszystkich smierc. Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: Tu sa bezpieczne kosmetyki. Sa w tym samym 31.01.08, 00:09 rhodeisland napisała: Nawet botoks tak > bardzo przez niektorych krytykowany jest w koncu substancja > naturalna i pozostajaca na bardzo ograniczonej przestrzeni. > Kochana, nazywaj rzeczy po imieniu - botoks, czyli jad kielbasiany. Odpowiedz Link
rhodeisland kochana jad kielbasiany jest substacja naturalna, 31.01.08, 00:14 a botoks jest jego bardzo rozcienczona forma. Poczytaj troche na temat, bo jak wiele osob potepiajacych botoks, masz o nim chyba niewielkie pojecie. Nie taki diabel straszny.. Botoks wlasciwie robiony, uzywany nie w nadmiarze, daje efekty, ktorym nie dorownuje zaden inny kosmetyk. Niestety widzi sie osoby, ktore przesadzaja i te osoby daja niektorym bledne wyobrazenie o botoksie. Tak samo jest z chirurgia plastyczna: widzi sie tylko te nieudane. Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: kochana jad kielbasiany jest substacja natura 31.01.08, 00:56 Kochana, nie bardzo rozumiem twoj napastliwy ton - ani razu nie skrytykowalam twojego botoksowego zabiegu, ani nigdy i nigdzie nie wystapilam przeciw operacji plastycznej. Kazdy moze robic sobie to co chce- takie jest moje zdanie. Ale wracajac do jadu kielbasianego. Jad kielbasiany jest naturalny? I co z tego? to znaczy ze jest cudowny, bo w domysle - naturalny?:) Gowno jest tez naturalne - i co? Znaczy - wspaniale bo naturalne? Uwazasz, ze wszystko co jest naturalne jest dobre? Odpowiedz Link
rhodeisland Dobrze, ze pisze sie o szkodliwosci rzeczy 31.01.08, 00:19 ktore wydaja sie niewinne. Kto chce, skorzysta z tych informacji. Wiadomo, ze umrzemy, ze srodowisko jest zatrute. Co z tego? Nic nie mozemy zrobic zeby zyc zdrowiej i dluzej? Pewnie, ze mozemy! Na przyklad jesli chodzi o organiczne jedzenie nie jest konieczne jesc w 100% organicznie. Unikanie najbardziej zatrutych owocow jak truskawki, czy brzoskwinie tez duzo znaczy. Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: Dobrze, ze pisze sie o szkodliwosci rzeczy 31.01.08, 01:00 czyli wstrzykiwanie sobie jadu kielbasianego jest dobre, i zdrowe - a jedzenie truskawek - szkodliwe i niebezpieczne? Odpowiedz Link
rhodeisland alicjo, pestycydy sa trucizna, co do tego nie ma 31.01.08, 04:13 watpliwosci. Jesli je sie duzo zatrutego jedzenia i ma kontakt z chemikaliami w innej formie, to nasze zdrowie na pewno na tym cierpi. Z kolei miejscowe wstrzykiwanie bardzo rozcienczonego jadu kielbasianego (nie mowie przeciez o jedzeniu go w skoncentrowanej formie) jest jak na ironie duzo bardziej bezpieczne. Takie sa fakty i Twoja antypatia do mnie ich nie zmieni. Co do mojego tonu, to jest bez zarzutu, czego nie mozna powiedziec o pewnych Twoich postach. Odpowiedz Link
alicjamiodek kochana, znowu nie myslisz i piszesz glupoty 31.01.08, 05:13 Truskawki to nie pestycydy. Owszem, moga byc MOGA - byc nimi pryskane, ale to nie znaczy, ze musza byc wszystkie. Truskawki kupione na rynku, ktore wyrosly na farmie organicznej sa absolutnie zdrowymi, smacznymi owocami. Nie wyobrazam sobie np. zycia bez truskawek. Natomiast jad kielbasiany jest jadem kielbasianym. Czyli trucizna. Nie zmieni tego jego rozcienczenie, czy to ze dziala na wybrane miesnie (akurat:) - jako jak powoduje paraliz. I to jest fakt. Mysle kochana, ze jestes to stanie zrozumiec? Bo pisze do ceibie. Pisze powoli i w miare moich mozliwosci bez skrotow myslowych i staram sie przedstawic i wyjasnic ci podstawowe sprawy. Odpowiedz Link
rhodeisland Rozne zastosowania botoksu 31.01.08, 00:23 Warto przeczytac www.drweil.com/drw/u/id/QAA367947 Odpowiedz Link
blum5 Re: Rozne zastosowania botoksu 31.01.08, 03:38 a wiecie jak dziala botox? powoduje paraliz mesni twarzy, tam gdzie chcemy wygladzic zmarszczki. wiem ze to moze niektorych nie przeraza,ale ja za botox dziekuje, a zmarszki lubie :)::) i w ogole co mi tam jakies kosmetyki trujace.....trzeba cos w gebe wsmarowac.... oj chcialabym miec tylko takie problemy... Odpowiedz Link
rhodeisland sprostuje, blum 31.01.08, 04:06 botoks powoduje tymczasowy, bo trwajacy 3-6 miesiecy paraliz mniej lub bardziej calkowity WYBRANYCH MIESNI, co z kolei prowadzi do wygladzenia zmarszczek mimicznych. Ja nie lubie zmarszczek i nie bardzo wierze, ze jestes z nich zadowolona, po prostu je akceptujesz, moze naprawde, a moze dlatego, ze szkoda Ci pieniedzy lub/i boisz sie z tym cos zrobisz. Mnie nie raza moje lekkie "kurze lapki" ani narazie delikatne pionowe linie na czole, ale od dluzszego czasu zle sie czulam z pionowymi liniami miedzy oczami. Nie wiem, czy tez je masz, bo mimimika jest rzecza bardzo indywidualna. Nie uwazasz chyba, ze te wlasnie zmarszczki jakiejkolwiek kobiecie dodaja urody (z mezczyznami jest roznie, znam takich, ktorzy tez tych zmarszczek sie w ten sposob pozbyli) Wygladamy z tymi pionowymi liniami jak ciagle wkurzone. No wiec jak coz z tym zrobilam i jestem bardzo zadowolona. Za pare miesiecy jesli bede chciala to powtorze zabieg. Ciesze sie, ze zyje w czasach gdy moge upoznic objawy starzenia w tak malo bolesny i niedrogi sposob (niedrogi w porownaniu z bardziej inwazyjnymi zabiegami) Dobry wyglad poprawia mi nastroj i nie uwazam, ze to znaczy, ze jestem plytka, ze nic innego mnie nie obchodzi. Odpowiedz Link
blum5 Re: sprostuje, blum 31.01.08, 17:27 tak tak zgadzam sie z tym botoxem, a powiem nawet wiecej moj maz wstrzykuje kobitkom taki botox, takze troche znam problem od podszewki, mimo tego nie chcialabym sobie nic wstrzykiwac.... zreszta dla mnie liczy sie caloksztalt. a zmarszki?co mi tam zmarszczki, i tak nie mam, bo tak mam genetycznie zakodowne.:):) Odpowiedz Link
olensia Re: sprostuje, blum 31.01.08, 17:47 No tak to co robi rhodeisland to jest calkiem dobre i nie widzi w tym niczego zlego, wrecz do tego namawia. Moge sie zalozyc ze jesli bylaby temu przeciwna i nigdy nie zastosowala botoxu pewnie rozpetalaby sie tutaj dyskusja na temat tego jakie to jest szkodliwe. Nie pisz o tym ze to takie normalne jak polkniecie witamy C... U mnie w rodzinie mlody wyglad jest dziedziczny, a nawet jesli pojawi mi sie jakas zmarszczka wogole mi nie zaprzata glowy. Taka kolej rzeczy... Podobam sie sobie i nie widze potrzeby upiekszania siebie... Odpowiedz Link
kaszka13 Re: sprostuje, blum 31.01.08, 18:39 RI zapomniala tylko doczytac, ze miesnie po wstrzyknieciu botoxu przestaja pracowac i jak ow wspanialy specyfik przestaje dzialac, twarz wyglada jeszcze gorzej. no, ale jak sie inswestuje w swoj wyglad to mozna botox sobie ladowac w twarz nawet co kilka miesiecy, no nie? Odpowiedz Link
ladybug Re: sprostuje, blum 31.01.08, 19:57 Zanim zobacze swoje pierwsze prawdziwe zmarszczki minie jeszcze chwila. Przynajmniej mam taka nadzieje, bo w mojej rodzinie kobiety starzeja sie pozno i naprawde uroczo. Mam nadzieje, ze nigdy nie przyjdzie mi do glowy pomysl naprawiania swojej urody. Szanuje to, co mam. Nie jestem szpetna, garbata, mam 2 nogi i rece, jestem zdrowa. Szkoda mi czasu na zajmowanie sie takimi bzdetami. Niestety oplakane skutki tego operacyjno-zastrzykowego szalu sa widoczne. Wystarczy spojrzec na aktorki i aktorow po operacjach i innych wstrzyknieciach. Osobiscie podziwiam kobiety, ktore potrafia starzec sie z godnoscia, akceptujac siebie i swoj wyglad. Wystarczy spojrzec na piekna jak przed laty Anne Dymna lub Krystyne Jande. Fakt, Helena Vondrácková, ktora poddala sie chyba wszystkim mozliwym zabiegom wyglada na 25 lat mniej. I co z tego? Przeciez wszyscy wiemy w jakim jest wieku i gdyby nie sprawne rece chirurgow wygladalaby pewnie jak przecietna starsza pani, a te wszystkie zabiegi nie przedluza jej zycia. Odpowiedz Link
rhodeisland ladybug 31.01.08, 20:38 Nie zawsze widac, czy ktos starzeje sie naturalnie, bo tych naprawde dobrze zrobionych zabiegow, czy operacji nie widac. Widac te zle. Szanuje to co robi pani Dymna, ale niestety jesli chcemy mowic o jej wygladzie to nie oklamujmy sie, ze wyglada dobrze. Odpowiedz Link
ladybug Re: ladybug 31.01.08, 20:51 Kwestia gustu. Rozumiem, ze ty jako osoba obsesyjnie dbajaca o wyglad nie jestes w stanie zaakceptowac tego, ze ktos wazy te kila kilogramow ponad przecietna. Nie sadze by wyglad przeslanial swiat Annie Dymnej. Ta kobieta to klasa sama w sobie zarowno przy 45 jak i 85 kg. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: ladybug 01.02.08, 04:03 Nie wiem z jakis powodow AD stala sie otyla. To nie jest tylko pare kg. Nie sadze zeby byla z tego powodu szczesliwa. Chyba nie uwazasz, ze otylosc jest ladna i korzystna dla zdrowia? Czesto jest tak, ze osoby, ktore zaniedbaly swoj wyglad beda duzo mowic o wartosciach wyzszych, a jesli sa aktorkami to o tym, ze moga teraz grac wieksza game rol. Czy tych rzeczy nie mozna polaczyc z dbaniem o wyglad? Czy atrakcyjna osoba musi udowadniac, ze nie jest plytka? Odpowiedz Link
rhodeisland kaszka znowu wypowiedz oparta nie na faktach 31.01.08, 20:44 Przestaja pracowac te miesnie, ktore chcemy zeby przestaly pracowac. Mozna wstrzyknac botoks np. tak ze nie beda nam sie robily bruzdy miedzy oczami. Jesli jest to pierwsze nasze wstrzykniecie, to zwykle bruzdy nadal sie beda robic, ale mniejsze i to wystarczy zeby zmarszczki mimiczne przynajmniej czesciowo sie wygladzily. Gdy efekt botoksu znika nie wyglada sie wcale gorzej. Skad ten mit? Jesli zabieg sie powtarza, to pewne miesnie staja sie slabsze. Botoks nie musi wcale oznaczac twarzy-maski. Zalezy gdzie sie go wstrzyknie. Odpowiedz Link
kaszka13 Re: kaszka znowu wypowiedz oparta nie na faktach 03.02.08, 04:26 > Gdy efekt botoksu znika nie wyglada sie wcale gorzej. Skad ten mit? > Jesli zabieg sie powtarza, to pewne miesnie staja sie slabsze. zdjecia znajomej przed i kilka miesiecy po botoksie, zeby nie bylo, ze tak sie oko przyzwyczailo do jej wygladu (bo widujemy ja rowniez na zywo), ze jak zaniklo dzialanie preparatu to sie nagle wydawala bardziej pomarszczona. >kaszka znowu wypowiedz oparta nie na faktach< znowu? Odpowiedz Link
rhodeisland olensia polecam cos z czego jestem b.zadowolona 01.02.08, 04:05 Swietnie, ze akceptujesz swoj wyglad. Moze nie masz bruzd miedzy oczami, moze masz, ale Ci nie przeszkadzaja. Mnie przeszkadzaly. Odpowiedz Link
rhodeisland Przestajcie pisac o genach, bo sa owszem 31.01.08, 20:47 odpowiedzialne za wiele rzeczy, ale nie za mimike, a to ona powoduje zmarszczki MIMICZNE, ktore wlasnie wygladza botoks. Botoks nie pomoze zmarszczkom bedacym efektem np. zniszczenia wywolanego przez promienie UV, czy papierosy (zmarszczki wokol ust) Odpowiedz Link