ladybug 18.07.08, 15:44 www.pardon.pl/artykul/5592/rodzina_radia_maryja_cieszy_sie_ze_smierci_geremka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta05 Re: Katolicy??? 18.07.08, 15:46 rece (i wszystko inne) opadaja jak sie cos takiego widzi Odpowiedz Link
sylwek07 ja katolik 18.07.08, 16:11 Nigdy nie powinno sie smiac z czyjes smierci,wyszydzac a jesli juz to powinno sie modlic za to osobe i prosic Boga o milosierdzie . Tak zostalem nauczony i probuje to robic w zyciu . Odpowiedz Link
inletka Re: ja katolik 22.07.08, 15:44 > Nigdy nie powinno sie smiac z czyjes smierci,wyszydzac a jesli juz > to powinno sie modlic za to osobe i prosic Boga o milosierdzie . > Tak zostalem nauczony i probuje to robic w zyciu . Masz absolutnie racje. Ja tez sie tym kieruje. Niektorzy ludzie maja jakas taka potrzebe pokazywania swiatu co mysla o czyms czy kims. Takie stanie z transparentem tylko osmiesza ich bo nikogo nie obchodzi co oni mysla. To ze stali pod kosciolem z takim transparentem wcale nie swiadczy o tym ze reprezentowali katolikow czy Radio Maryja. Po przeczytaniu artykulu jestem pewna ze byla to prowokacja i nie zdziwilabym sie gdyby nawet nie umieli sie przezegnac. Ale wszelkie chwyty dobre by osmieszyc prawdziwych katolikow. Odpowiedz Link
reninka72 Re: Katolicy??? 18.07.08, 18:53 to tylko lokalna egzotyka, lepiej z litosci spuscic na nich zaslone milczenia. w polsce rydzykowcy, w stanach skrajna prawica, ktora demonstruje przeciw homoseksualistom podczas pogrzebow zolnierzy Odpowiedz Link
marcysiaw1 Re: Katolicy??? 18.07.08, 22:48 ja tam komentowac tego nie zamierzam ale podobno czlowiek wierzacy nie cieszy sie ze smierci czy nieszczescia blizniego? A czy dobry czy zly to jednak dalej blizni... Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Katolicy??? 21.07.08, 21:35 marcysiaw1 tak jak napisalas ,czlowiek wierzacy nigdy nie bedzie sie cieszyl z czyjejs smierci oraz z czyjegos nieszczecia . szkoda tylko ze tak malo ludzi o tym pamieta ze wszyscy jestesmy jedno a ze komus nie wychodzi to nie jego wina czasami. Odpowiedz Link
inletka Re: Katolicy??? 21.07.08, 21:45 A ja uwazam ze wyskok jakiejs grupy nie powinno sie podciagac pod: "katolikow" bo jest to obrazajace dla katolikow ktorzy na pewno nie podpisaliby sie pod tym. A gdzie masz pewnosc ze to rzeczywiscie katolicy a nie jakas prowokacja. To chyba nie byloby nic nowego. Zwlaszcza dla pewnej grupy "polakow". Nie ma sie co tym tak ekscytowac i zaczynac nowego antykatolickiego watku. Odpowiedz Link
ladybug Re: Katolicy??? 21.07.08, 21:59 inletka napisała: > A ja uwazam ze wyskok jakiejs grupy nie powinno sie podciagac > pod: "katolikow" bo jest to obrazajace dla katolikow ktorzy na > pewno nie podpisaliby sie pod tym. > A gdzie masz pewnosc ze to rzeczywiscie katolicy a nie jakas > prowokacja. To chyba nie byloby nic nowego. A dlaczego prowokacja. Powszechnie wiadomo do czego zdolni sa zwolennicy Radia Maryja. Zwlaszcza dla pewnej > grupy "polakow". > Nie ma sie co tym tak ekscytowac i zaczynac nowego antykatolickiego > watku. ?????? Gdzie widzisz antykatolicyzm w tym co napisalam? Specjalnej ekscytacji tez nie przejawiam. Chyba nieco nadinterpretujesz moje posty. Nie pierwszy raz zreszta. Odpowiedz Link
inletka Re: Katolicy??? 22.07.08, 15:33 Chyba nieco nadinterpretujesz moje > posty. Nie pierwszy raz zreszta. Nie zwrocilam na to uwagi. To czysty zbieg okolicznosci. Bede bardziej ostrozna na przyszlosc. Odpowiedz Link
reninka72 Re: Katolicy??? 21.07.08, 22:08 > prowokacja. To chyba nie byloby nic nowego. Zwlaszcza dla pewnej > grupy "polakow". ????? mozesz rozwinac "mysl"? Odpowiedz Link
moniamm Re: Katolicy??? 23.07.08, 21:10 jestem rowniez bardzo ciekawa jakaz to pewna grupa "polakow". chyba latwo domyslic sie :/ ach ci wredni zydo masoni - niedlugo z lodowki zaczna wyskakiwac. Odpowiedz Link
ladybug Re: Katolicy??? 23.07.08, 21:21 Nie wiem, czy doczekamy sie az Inletka sie ustosunkuje. Obstawiam Zydow, masonow badz cyklistow. Odpowiedz Link
moniamm Re: Katolicy??? 23.07.08, 21:23 dlatego dopisalam nizej zdanie na ich temat. przeciez to oczywiste, ze to jest jawna prowokacja cyklistow i innych typow walczacych z katolicka Polska. Odpowiedz Link
reninka72 Re: Katolicy??? 23.07.08, 21:38 Oczywiscie, wszyscy wiemy dokladnie kogo inletka miala na mysli. Zastanawialam sie tylko, czy bedzie miala odwage cywilna, zeby sie do tego przyznac i stad pytanie. Brak odpowiedzi mnie nie zaskakuje, insynuacja i znaczace niedopowiedzenia (typu "gazeta polskojezyczna")sa ostatnio niezwykle modne w pewnych kregach. A wiadomo, ze cyklistow zwalczac nalezy wszystkimi dostepnymi sposobami. Odpowiedz Link
inletka Re: Katolicy??? 24.07.08, 15:43 "Brak odpowiedzi mnie nie zaskakuje, insynuacja i znaczace niedopowiedzenia (typu "gazeta polskojezyczna")sa ostatnio niezwykle modne w pewnych kregach" Czy wy myslicie ze ja nie mam co robic tylko siedziec na forum? Trzeba jeszcze zapracowac na chleb. Przeciez masoni, cyklisci czy inni zydzi mi na to nie dadza. A gazet polskojezycznych (wylaczajac oczywiscie -wyborcza) nie mam sie co wstydzic. W koncu sztuka polega na tym by czerpac swe wiadomosci z wlasciwych zrodel a nie ze zrodel ktore manipuluja mna i moimi opiniami. Ale to trwalo troche. Wam tez to zajmie troche czasu zanim zorientujecie sie naprawde o co wlasciwie chodzi. Dlatego nie osadzam was negatywnie. "Zwlaszcza dla pewnej grupy "polakow"." Uwaga odpowiadam: mialam na mysli tzw. "bad people". Ludzi ktorzy glosno mowia ze sa Polakami i katolikami a w gruncie rzeczy jedynie urodzili sie w Polsce ale jak maja okazje to pluja na Polske i wystawiaja Jej zla opinie. A co wy myslalyscie? Acha! Przeciez jakos jednoglosnie wpadlyscie na to kto sa ci "bad people". Jak wiecie to po co pytacie. Cos w tym musi byc ze jakos wspolnie wpadlyscie na ten sam pomysl. Czyzbyscie nie ufaly tym grupom i podejrzewaly podstepow? Relax! Odpowiedz Link
ladybug Re: Katolicy??? 24.07.08, 15:52 inletka napisała: > > Czy wy myslicie ze ja nie mam co robic tylko siedziec na forum? > Trzeba jeszcze zapracowac na chleb. Mialas przeciez czas odpowiedziec na inne posty w tym watku. Niewygodny pominelas. > Przeciez masoni, cyklisci czy inni zydzi mi na to nie dadza. > A gazet polskojezycznych (wylaczajac oczywiscie -wyborcza) nie mam > sie co wstydzic. A ja sie wstydze. Na przyklad gazety Nasz Dziennik www.naszdziennik.pl/. Ale jakos niespecjalnie spedza mi to sen z powiek. > Ale to trwalo troche. Wam tez to zajmie troche czasu zanim > zorientujecie sie naprawde o co wlasciwie chodzi. > Dlatego nie osadzam was negatywnie. Jak rozumiem jest jedna prawda. Prawda Inletki. Nie dopszczasz nawet, ze mozesz sie mylic prawda? Dzieki, ze przynajmniej z poblazliwoscia traktujesz nas maluczkich-nieoswieconych. > > > "Zwlaszcza dla pewnej > grupy "polakow"." > > Uwaga odpowiadam: mialam na mysli tzw. "bad people". Ludzi ktorzy > glosno mowia ze sa Polakami i katolikami a w gruncie rzeczy jedynie > urodzili sie w Polsce ale jak maja okazje to pluja na Polske i > wystawiaja Jej zla opinie. A co wy myslalyscie? > Acha! Przeciez jakos jednoglosnie wpadlyscie na to kto sa ci "bad > people". > Jak wiecie to po co pytacie. Cos w tym musi byc ze jakos wspolnie > wpadlyscie na ten sam pomysl. Czyzbyscie nie ufaly tym grupom i > podejrzewaly podstepow? Relax! Wyrazilas sie mgliscie, a jednak zrozumialysmy. Chyba na to liczylas prawda? Na coz innego mialybysmy wspolnie wpasc skoro wlasnie to mialas na mysli? Po prostu prawidlowo odczytujemy to co piszesz. Jak juz chyba zauwazylas, nie do konca sie z tym zgadzajac. Dalej jednak opowiadasz farmazony o "bad people" i brakuje Ci wlasnie cywilnej odwagi, o ktorej wspominala Reninka. Odpowiedz Link
inletka Re: Katolicy??? 24.07.08, 16:38 Wmawiasz mi cos czego nie mowie. Wiem ze chcesz uslyszec ze wedlug mnie bad people to oczywiscie zydzi. Ale tego ci nie powiem bo wcale tak nie uwazam. Oczywiscie oni tez, bo bad people sa w kazdej nacji a wielu z nich na pewno nie jest wyjatkiem. Masz jakies z nimi problemy? Ja nie. Swobodnie mowie kazdemu co o nich mysle kogokolwiek by nie reprezentowali. Staram sie oczywiscie w sposob grzeczny. A ze sie przykladaja do mieszania w roznych narodach by tylko forsowac swoje zyski to kazdy dobrze wie i ja jako Polka jak przychodzi wlasciwy czas bronie dobrego imienia Polski bo forsuje swoje racje jako Polka. Bo tak sie zlozylo ze bardzo lezy mi na sercu dobro mojej ojczyzny mimo iz mieszkam tutaj. "Dalej jednak opowiadasz farmazony o "bad people" i brakuje Ci wlasnie cywilnej odwagi, o ktorej wspominala Reninka." Po prostu przechodze delikatnie na wesola nute bo naprawde nie warto sie ekscytowac jakims wybrykiem grupki ludzi ktora osiagnela to co zamiezala czyli ponowna nagonke na "katolikow". Obudzilo to znowu grupy idiotow ktorzy przerzucaja swoje wlasne problemy na bogu winnych wszystkich katolikow i jakies babcie w mocherkach byle tylko ublizac im i krytykowac. A przeciez wystarczy tylko nie chodzic do kosciola, nie sluchac Radia Maryja, nie dawac na tace i problem rozwiazany. Ale nie! trzeba pluc na religie ktora jest w koncu wiodaca religia naszego kraju czyli czescia NAS. A jak by sie tak ich spytac o co wlasciwie im chodzi, to nikt nie odpowie. Musza po prostu znalezc upust wlasnych kompleksow. Odpowiedz Link
maruda78 Re: Katolicy??? 22.07.08, 05:17 Mohery gora! Jak czytam takie rzeczy to jakos tesknota mi za krajem przechodzi. W ogole mam lekki kato-przesyt (mimo iz sama bylam wychowana w tej wierze). Czasami ogladam polskie wiadomosci Polsatowe na nowojorskim kanale 25 (TWC) -jakis czas temu wlaczylam program a tu szok - prezenter "szczesc Boze" i inne religijne teksty. Wlasnym uszom nie wierzylam, dopoki nie dopatrzylam sie logo tv Trwam 'ukryte' za logo Polsatu. Od tego czasu wiadomosci sa zawsze w zestawie 2 w 1. W sumie ciekawa sprawa - czlowiek widzi prawdziwe lokalne klimaty... Odpowiedz Link
inletka Re: Katolicy??? 22.07.08, 15:31 > Czasami ogladam polskie wiadomosci Polsatowe na nowojorskim kanale 25 (TWC) > -jakis czas temu wlaczylam program a tu szok - prezenter "szczesc Boze" i inne > religijne teksty. Wlasnym uszom nie wierzylam, dopoki nie dopatrzylam sie logo > tv Trwam 'ukryte' za logo Polsatu. > Od tego czasu wiadomosci sa zawsze w zestawie 2 w 1. > W sumie ciekawa sprawa - czlowiek widzi prawdziwe lokalne klimaty... Tutaj tez jest katolicki program i chyba nikt nie podciaga tego pod lokalne klimaty. Po prostu przelacza na inny jak nie chce tego ogladac. Jaki problem? Odpowiedz Link
maruda78 Re: Katolicy??? 22.07.08, 19:47 inletka napisała: > > Tutaj tez jest katolicki program i chyba nikt nie podciaga tego > pod lokalne klimaty. Po prostu przelacza na inny jak nie chce tego > ogladac. Jaki problem? Taki jest problem, ze te wiadomosci sa pod logiem Polsatu i nie sa zapowiadane jako KATOLICKIE wiadomosci tylko jako POLSKIE wiadomosci. Ogladac nie trzeba, ale zdziwic sie mozna. Odpowiedz Link
ladybug Ciag Dalszy Nastapil 24.07.08, 15:43 wyborcza.pl/1,75248,5486101,Bitwa_na_hasla_pod_kosciolem_siostr_Wizytek.html Odpowiedz Link
lilazw Re: Katolicy??? 24.07.08, 17:22 wyborcza.pl/1,76842,5481450,Ksiadz__Czy_to_dziecko_musi_sie_urodzic_.html Odpowiedz Link
inletka tylko staram sie dostosowac do poziomu 24.07.08, 17:43 wyborcza.pl/1,75476,1852959.html Odpowiedz Link
artremi Re: tylko staram sie dostosowac do poziomu 24.07.08, 18:50 W Wyborczej jest wiele artykulow na takim poziomie. Amerykańskie sposoby na kryzys Prowadź samochód na bosaka, dolej wody do keczupu i noś krótkie włosy - to rady, do których stosują się Amerykanie, którzy odczuwają coraz mocniej w swoich budżetach skutki inflacji. wyborcza.pl/1,76842,5477894,Amerykanskie_sposoby_na_kryzys.html Odpowiedz Link
inletka Re: tylko staram sie dostosowac do poziomu 24.07.08, 20:29 > W Wyborczej jest wiele artykulow na takim poziomie. Wlasnie o tym mowilam. Mnie to zdziwilo: "Krótkie włosy z kolei mają sprawić, że w okresie letnim konsument w mniejszym stopniu odczuje skutki upałów i rzadziej będzie włączać energochłonną klimatyzację" Ja bym raczej pomyslala ze krotkie wlosy pomoga mi zaoszczedzic na szamponie i odzywce. Jesli chodzi o klimatyzacje to latwiej upiac dluzsze wlosy na czubku by nie grzaly. Odpowiedz Link
reninka72 Czy tylko ja sie zgubialam? 24.07.08, 20:36 O co tu chodzi? Ty dyskutanci zaczeli gadac od rzeczy, czy to ja z niewyspania nie nadazam? Odpowiedz Link
inletka Re: Czy tylko ja sie zgubialam? 24.07.08, 20:48 reninka72 napisała: > O co tu chodzi? Ty dyskutanci zaczeli gadac od rzeczy, czy to ja z niewyspania > nie nadazam? Both! Odpowiedz Link
ladybug Re: Czy tylko ja sie zgubialam? 24.07.08, 20:57 inletka napisała: > reninka72 napisała: > > > O co tu chodzi? Ty dyskutanci zaczeli gadac od rzeczy, czy to ja > z niewyspania > > nie nadazam? > > Both! A jednak chyba to pierwsze Odpowiedz Link
inletka Re: Czy tylko ja sie zgubialam? 24.07.08, 21:06 > A jednak chyba to pierwsze No nie bedziemy sie przeciez licytowac!? Niech ci juz tak bedzie! Odpowiedz Link
ladybug Re: Czy tylko ja sie zgubialam? 24.07.08, 21:17 inletka napisała: > > A jednak chyba to pierwsze > > No nie bedziemy sie przeciez licytowac!? > Niech ci juz tak bedzie! Przeciez to tylko moja osobista opinia. Ani lepsza ani gorsza od innych. Odpowiedz Link
inletka Re: Czy tylko ja sie zgubialam? 24.07.08, 21:22 > Przeciez to tylko moja osobista opinia. Ani lepsza ani gorsza od > innych. Oj, lubisz ty meczyc, lubisz! Odpowiedz Link