Dodaj do ulubionych

Na Zamku Mahoniowem

12.09.03, 09:04
Ekscentryków błękitnokrwistech ku dawnech czasów wykwintowi Wrota
Magiczne zwodzą na pokuszenie ;)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14813
Obserwuj wątek
    • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 09:36
      no wlasnie auwazylem ze cos mi zblakanych forumowiczow przybylo :))) zamek
      powoli sie zapelniac zaczyna.

dzieki za odrobine marketingu.
      • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 09:37
        bardzo proszę, zawszeć do usług Waćpana - małżonek mój w interesach się udał,
        takoż nieco pofolgować mogę ;)
        • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 09:49
          wczoraj mial ze mna na zamku szklanice grzanca wychylic ale sen go chyba
          zmozyl...
          • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 09:51
            hyhy...wybacz Waść jeno, on taki w wodzie gorącej kąpany, cóż w sercu, toż i na
            języku ;)
            • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 10:01
              yhm, nie szkodzi
              przyzwyczajon jest do takich
              wiec mi nie przeszkadza

a sarmatow na zamku nie moze brakowac :)
              • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 10:05
                Sir Gitman walorami osobowości swej ku bitewnym polom stworzon, jeno nad ogładą
                towarzyską jegoż popracować powinnam nieco, wieść się w Madame towarzystwie nie
                zawszeć potrafi - wszelakoż Mości Paladinie, Waść maniery pożądane dworsko
                masz ;)
                • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 10:23

jak przystalo na zakon, ma swoje reguly i zasady, ktore wypelniac winien do
                  konca.
                  staram sie jak moge. opanowanym jest bardzo, ale czasami jak mie co zderwuje
                  zanadto to nie omieszkam uzyc miecza (ale to naprawde bardzo niewiele jest
                  takich przypadkow).
                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 10:28
                    u stóp Wyroczni Waść już byłeś i zagadnienia przyszłości w kuli szklanej pod
                    kontemplacyję poddawałeś? takoż czasy niepewne idą i Wypożyczalnia Rynsztunku
                    wielceż zdatną dla pospołu będzie ;)
                    • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 10:32

pradu zabraklo i kula nie chciala dzialac...
                      a i jacys ospali ci nasi wiedzmini. mowia ze pogoda nie sprzyja i nie moga nic
                      powiedziec.

masz jakies wiadomosci? wojna idzie???
                      • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 10:41
                        jakoweś poruszenie i korki w korytarzach powietrznech żem przyuważyła, Wiedźm
                        watahy ogromniaste na wschód podążają, nawet miotły z turbosilniczkami ze
                        stryszków powyciągały, wypolerowały k drodze...wszystkoż to dostrzegłam, kiedyż
                        o brzasku na przybycie Waćpana oczekiwałam, a słońce niebu lekko różowawy
                        przydawało koloryt...;)
                        • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 10:49
                          edzioszka napisała:

> jakoweś poruszenie i korki w korytarzach powietrznech żem przyuważyła, Wiedźm
                          > watahy ogromniaste na wschód podążają, nawet miotły z turbosilniczkami ze
                          > stryszków powyciągały, wypolerowały k drodze...wszystkoż to dostrzegłam,
                          kiedyż
                          >
                          > o brzasku na przybycie Waćpana oczekiwałam, a słońce niebu lekko różowawy
                          > przydawało koloryt...;)

a moze to jakie migracyje turystyczne byly?
                          czy rodzime czarownice podazajac w slad za bocianami do cieplych krajow
                          wylatywac zaczely? przecie u mnie na zamku infrastruktura sprzyja ku
                          pozostaniu...
                          jesli chodzi o "o brzasku na przybycie Waćpana oczekiwałam" to wiadomosc
                          pozostawilem w mahoniowym zamku i tam ze spokojem oczekuje.
                          • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 10:56
                            nie wiem jeno, cóż na przybycie me Jegomość Małżonek mój drogi rzeknie, kontent
                            nie będzież z pewnością, żem miast Westalki Domowego Ogniska nadzorować, jakoby
                            ognia nie przyprószyły - w mury męża innegoż o przystojności wielkiej się
                            udała, czyn ten niewiasty urodzonej szlachetnie niegodnym się mi zdaje...;)
                            • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 11:10
                              jak Sir Gitman przybedzie niech wstapi na zamek
                              po rozjazdach zapewne zmeczon wielce bedzie :) tam sie nim i jego dobytkiem
                              dobrze zaopiekuja.

z dam jeszcze Lady Beatka33 zechciala przybyc na ma posiadlosc, wiec sama nie
                              bedziesz ;)
                              • milady_edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 11:16
                                nadziejam się jeno, aby z powodu wizyty mej małżonek mój na pojedynek jakowy
                                wzywać Cię Panie nie zechciał, on honoru megoż strzeże wytrwale i niezadowolon
                                wielce, jakoż mnie z innym mężczyzną spotyka znagła...aczkowiek myśli me na
                                pokuszenie wiodą, by się z Waścią wstrieczit potajemnie, mąż nie o wszystkiem
                                wiedzieć musi, a czegóż oczęta nie widzą, tegóż i serduchu nie żal...mosty
                                zwodzone opuszczone już aby? ;)
                                • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 11:28

tak, opuszczone juz.
                                  i znalazlem kompetentnego czlowieka do kierowaniem pracy przy rozbudowie fosy.
                                  Lady Altu bedzie zarzadzac zasobami ludzkimi.
                                  narazie do walki mi nie spieszno, wakacje jeszcze do konca konca wrzesnia mam i
                                  nie bede sie przemeczal. no moze tylko slownie lub na imprezach wszelakiego
                                  rodzaju :)
                                  • lady_edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 11:37
                                    paladin napisał:

>
                                    >
                                    > tak, opuszczone juz.
                                    > i znalazlem kompetentnego czlowieka do kierowaniem pracy przy rozbudowie
                                    fosy.
                                    > Lady Altu bedzie zarzadzac zasobami ludzkimi.
                                    > narazie do walki mi nie spieszno, wakacje jeszcze do konca konca wrzesnia mam
                                    i
                                    >
                                    > nie bede sie przemeczal. no moze tylko slownie lub na imprezach wszelakiego
                                    > rodzaju :)

Ze słów Waści wynika, żeś jeszcze w żakowskiem wieku jest, widzę, iż ludek do
                                    prac w rozbudowie domostwa swego gromadzisz...jam jako szlachcianka do prac
                                    wszelkiech nie przywykła, jeno w pochodzeniu słowiańskiem niepokorności mej i k
                                    zabawom oraz podróżom wszelkiem skłonności upatruję...azali z pojawieniem
                                    Jegomości Wielmożnego zakątek ów opustoszał, czyżby nam wadzić nie chciano
                                    aby? ;)

• paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 11:43
                                      jakos tak chyba wyniklo to z dnia, ze piatek weekendu poczatek,
                                      alibo ludzie zapracowani bardzo??tak zauwazylem ze u sloggiego tez malo
                                      obywateli przybywa by zapisac cos na forum. dziwny dzien dzisiaj jakis jest :)
                                      • lady_edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 12:00
                                        a mnie aż po ścianach pustech rzuca i skrzydła nadłamuję, jakoż się nic nie
                                        dzieje, rozróbki nawet maleńkiej nie ma, czyżby to forum może czasy
                                        świetnościswej pożegnało bezpowrotnie? :( nie chciałabym Ci na Zamku zbyt wielu
                                        wątków nowech tworzyć od razu, bo póki co zdominowanem zostało przeze mnie dość
                                        mocno...nie wiem czemuż ludziska jakoś się boją nowe wątkaski zakładać, wolą k
                                        cudzym dopiski robić ;)

PS. Twoja Foruma się mi od razu spodobała, zresztą odpisałam Ci na mailika,
                                        jeno adres mnie nie zaskoczył ciutkę ;)
                                        • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 12:12

ale to nie przychodzi latwo stworzyc ciekawy watek
                                          moze wiec dlatego boja sie po sobie jaka spuscizne watkowa zostawiac

ps. to dlatego ze koniec tygodnia to ludzi nie ma wszyscy juz wyluzowali :)
                                          byle do poniedzilaku, hehe :))
                                          • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 12:21
                                            hyhy...u mię z tworzeniem wątków niet problemy nijakiej - czy ciekawe - nie
                                            mnie osądzać, jeno zawsze przyjemniej kiedyż i inne osoby jaki nowy pomysł
                                            mają...Waćpan póki co chybać od schyłkowości pomysłowej daleki jesteś? ;)
                                            • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 12:33
                                              a i owszem
                                              umysl u mnie jeszcze trzezwo funkcjonujacym jest.
                                              i dlugo bedzie dzialal w takim stanie
                                              tylkoo jesli chodzi to nie wim i nie moge stwierdzic przed wpisaniem watku czy
                                              taki bedzie przydatny dla froum i forumowiczow. a jak nikt nie odpisze??
                                              z zamkiem tez dlugo kombinowalem bo jak juz cos zalozyc to ma byc ciekawe a nie
                                              popeline robic :)
                                              • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 12:54
                                                na OD SŁOWA wszelkie anomalie do przyjęcia są, do poetyzmu po filozoficzne
                                                zapędy, również wytwory współczesnej sztuki dla potrzeb językowech...dozwolone
                                                całkowite od Rzeczywistości oderwanie jak i pięknem delektacja ;)
                                                • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 13:07
                                                  tak, bede wiec tworzyl nowe watki jak mi cos na mysl ciekawego przyjdzie co
                                                  warto by poruszyc na tym forum. bo kaszany przeciez nie ma po co umieszczac. :)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 13:11
                                                    hyhy...po przyrządzania przez samegoż Gitmanka kotletów, a właściwie smażenia
                                                    ich na opłotkach tudzież przyrównaniu jego wizyt do problemów z łupieżem -
                                                    niewiele mnie już zaskoczyć zdoła apropos udziwnień ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 15:47
                                                    mnie tez niewiele jest w stanie zaskoczyc
                                                    przynajmniej z tego co mowia moi znajomi
                                                    zawsze przygotowany na wszystko(prawie wszystko)
                                                    czasami cos mnie zaskakuje
                                                    na ten przyklad jak wstaje i musialem wstac o 8 a otwieram jedno oko i patrze
                                                    ze jest 8 a jak otwieram drugie okazuje sie ze jest jeszcze dodatkowo 25 minut
                                                    po.
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 15:54
                                                    hyhy...może na drugiem oku miałeś okular z nieco innym odmierzaczem
                                                    czasoprzestrzeni? szerokość gegraficzną masz zdajesię do mojej podobną ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 16:03
                                                    staram sie nie spac w okularkach.
                                                    ale cos mi sie nie skalibrowaly oczy i wtedy tak sie stalo :)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 16:10
                                                    hyhy...ja również, niekiedy jeno ze skompletowaniem oczków i ząbków problemik
                                                    mam, w rozespaniu na stolik nocny sięgnę, mężowskie wpasuję przez pomyłkę i to
                                                    Ci heca jest dopiero ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 16:17
                                                    u mnie narazie nie ma problemu ze skompletowaniem zabkow nad ranem poniewaz
                                                    wszsytkie utrzymuje razno aparacik(o ktorym w watku o bizuterii) wiec jeden
                                                    problem z glowy mam zdjety.
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 16:24
                                                    hyhy...jak kaprys mam, to głowiznę mogę poluzować i odkręcić, nie wiem, czym
                                                    wspominała ale jako dziecko jeszczeć Hydrowy Łeb ukręciłam ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 16:29
                                                    ja to nie bardzo moge tak zrobic
                                                    jednak poprosze brata to on z przyjemnoscia by mi to uczynil :))))) hehehe ;)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 16:31
                                                    hyhy...no mój też mnie kocha czule i z wrażliwością iście męską ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 19:29
                                                    ale taz gotow Ci glowe wykrecic z tulowia? ;)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 12.09.03, 21:31
                                                    hyhy...tak źle nie jest, nawet pomógłbyż zagubioną odnaleźć, jako pasterz, co
                                                    owce swe zna ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 13.09.03, 14:41
                                                    no tak glowa wazna rzecz niezmiernie
                                                    a jak pomoze znalezc to jest z nim calkiem w porzadku. :)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 13.09.03, 15:02
                                                    ze mną tyż całkiem, jako cielesność rozczłonkowaną skompletuję ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 13.09.03, 15:21
                                                    dobrze ze tylko cielesnosc rozczlonkowana, to sie jakos da do kupy poskladac
                                                    natomast jesli kto duchowo podzielony to z tym nieco trudniej sobie poradzic.
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 13.09.03, 17:14
                                                    Waść akuratno w wyższe stany świadomości wchodzisz natenczas, bez wspomagania
                                                    eliksirem jakowym aby? ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 13.09.03, 20:04
                                                    gdziez tam
                                                    niczego nie spozywalem
                                                    tak mi jakos do glowy mysl takowa wleciala wiec postanowilem ja na forumie
                                                    pozostawic :)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 13.09.03, 20:29
                                                    myśl - ulotną wielce, jeno na tablicach kamiennech wykaligrafowana - na dłużej
                                                    ostanie ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 13.09.03, 23:01
                                                    a wypuszczona w przestrzen bedzie tam latac bez konca
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 14.09.03, 07:33
                                                    a kiedy jej odejść pozwolimy i w nieskrępowaniu ku nam powróci - naszą na
                                                    zawszeć będzie ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 14.09.03, 15:43
                                                    lecz my w tym czasie wyslalismy wiecej mysli
                                                    i tych zlych i tych dobrych
                                                    a wszstkie wracaja...
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 14.09.03, 15:48
                                                    może umysł masz wypełniony do tego stopnia, że poczta nie dochodzi nawet
                                                    priorytetem? ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 14.09.03, 16:45
                                                    staram sie oczyszczac moj umysl, jednak musze uwazac aby nie oczyscic go z
                                                    dobrych wspomnien :)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 14.09.03, 16:55
                                                    aczkolwiek rzeczywistą jest jeno teraźniejszość...przeszłość - każda miniona
                                                    minuta jest historią, a pamięć daleka od fotograficzności, przyszłość - to
                                                    kreacja naszej wyobraźni ;)

• paladin Re: Na Zamku Mahoniowem 15.09.03, 21:27

ale czym jest terazniejszosc jesli wszystko co widzisz po chwili zmienia sie w
                                                    przeszlosc. wiec czy w momencie kiedy sie na cos patrzymy nie spogladamy w
                                                    przeszlosc?? co? jak uwazasz droga edi?
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 16.09.03, 09:43
                                                    powiało dekadentyzmem leciuchno, to się bodaj nazywa przemijanie ...jedynie
                                                    trwałem tak naprawdę jest to, co zachowa się w pamięci ale natenczas zatraci
                                                    swe właściwe kształta, koloryt, zapach, swoistość...będzie to jedynie kreacja
                                                    zaprojektowana przez wspominającego ;)
                                                  • kotekbezbuta Re: Na Zamku Mahoniowem 16.09.03, 11:03
                                                    Szukam zagubionego buta...podobno jakas wać mi skradła mać...
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 16.09.03, 11:05
                                                    z butem czy bez buta - brzmi to jak pokuta ;)
                                                  • kotekbezbuta Re: Na Zamku Mahoniowem 16.09.03, 11:10
                                                    pokuta juz od - byta
                                                    Czas smolić kopyta
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 16.09.03, 11:11
                                                    dość już tych mąk przecie
                                                    przyjemne też wnet najdziecie ;)
                                                  • kotekbezbuta Re: Na Zamku Mahoniowem 16.09.03, 11:13
                                                    niechaj spełni się wróżba twa
                                                    raz i dwa
                                                    i trzy
                                                    juz przyjmene przyszły dni
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 16.09.03, 11:20
                                                    trza bieg zmienić historyji
                                                    ta rozbieżność dat wszak myli ;)
                                                  • kotekbezbuta Re: Na Zamku Mahoniowem 16.09.03, 11:22
                                                    Czas zabawy skończył się
                                                    dziś na pojedynek wzywam cię
                                                    niechaj ostrza słów
                                                    zaistnieja w magii snów
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 16.09.03, 11:26
                                                    aaaaaaaaaa słowo żartobliwe i na "dzień dobry" być może, aczkoliwiek to złe
                                                    czasem w kącikach ust czyha ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 11:42
                                                    kotekbezbuta napisał/a:

>Czas zabawy skończył się
                                                    >dziś na pojedynek wzywam cię

hem hem hem
                                                    jakas akcja zbrojna sie szykuje?? i ja o tym nic nie wiem??? cos sie dzieje?
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 11:46
                                                    zwyczajne szlaleństwo brane jest za męstwo ;)
                                                  • edzioszkowe_alterego Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 11:48
                                                    zwyczajne szaleństwo brane jest za męstwo ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 11:50
                                                    no tak,
                                                    bo to nawet bez butow chodzi a chce sie potykac.
                                                    hm, dziwne jakies stworzenie...
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 11:52
                                                    a może to buta siedmiomilowe? uważaj aby, byś się nie przeliczył - szybki i
                                                    zwinny niby gepard pewnie ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 11:56
                                                    ale sam stwierdzil ze ich jeszcze nie ma

moze jakiego giermka chce przeciw mnie wystawiac?
                                                    nie mam zamiaru sie z giermkiem potykac a wlasny jeszcze z iraq nie wrocil...
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 12:00
                                                    "bez buta" - a może jeden się ostał? abo jakie samobije ma w zanadrzu, jeno
                                                    odpowiednie zaklęcie szepnie ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 15:59
                                                    spokojnym wielce jestem czlowiekiem i bojki nie wszczynam bez powodu.
                                                    jednak jak chce sie potykac, to sprobowac sie zawsze mozna z nadzieja, ze
                                                    niewiele szkody na ciele sie poniesie.

ps. kazalem wiesniakom zbroje wypolerowac i naoliwic jakby co sie mialo
                                                    dziac. ;)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 16:08
                                                    jam narowista za to, jako źrebię młodzieńkie - brykam to tu, to tam, trudno
                                                    mnie na lasso zapętlić ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 16:12
                                                    mnie trudno z rownowagi wyprowadzic a jak juz ktos mnie wyprowadzi to cienko
                                                    moze byc.
                                                    a to ze lubie brykac to wiedza wszsycy moi znajomi i przyjaciele.
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 16:14
                                                    hyhy...mnie wyprowadzić to nietrudno, byleby nie z walizkami za drzwi ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 16:21
                                                    a ja bardzo lubie podrozowac wiec mozna mnie (od)prowadzac z walizkami ale i
                                                    tak wracam do ndm bo nie ma jak nudzic sie na wlasnych smieciach :)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 16:23
                                                    mówi się, iż wszędy dobrze, nie ma to jednak jak się rozłożyć we własnych
                                                    piernatach alkowianych ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 16:36

nie ma jak pozalegac po ciezkim dniu pracy/albo zalegania
                                                    bo takie zaleganie tez meczy niezmiernie, to jak odpoczac od zalegania.
                                                    normalne - pozalegac. ;)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 16:42
                                                    byleby nie zalegać z płatnościami tudzież długami ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 16:48
                                                    oj nie, nie wskazane jest to bardzo
                                                    staram sie nie zalegac i byc w porzadku ze wszystkim.
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 17:04
                                                    przede wszystkim stresujące, że coś nad głową wisi, a co się odwlecze to nie
                                                    uciecze ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 22:27
                                                    tak ostatnio mialem taki problem z netem
                                                    ale na szczescie wladza wyzsza domowa przyszla z dofinansowaniem dla
                                                    studentow :) i sie udalo
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 22:51
                                                    hyhy...nie ma to jednak jak studenckie skidki & promocje, przynajmniej dostęp
                                                    do kultury <wybiórczo> czy komunikacji jest ulgowy ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 22:54
                                                    zgadzam sie
                                                    znizki sa i czasami nawet czas jest
                                                    ale ilu teraz studentow kultura sie interesuje??

teraz najwazniejsza rzecza dla wielu jest clubbing a nie jakas tam szeroko
                                                    rozumiana kultura.
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 16.09.03, 22:59
                                                    marketing 5Z - zakuć, zapamiętać, zdać, zapić, zapomnieć? ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 17.09.03, 10:54
                                                    edzioszka napisała:

> marketing 5Z - zakuć, zapamiętać, zdać, zapić, zapomnieć? ;)

a zaimponowac? tak wolno sobie odbieglem od tego matketingu...
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 17.09.03, 10:55
                                                    zaimponować sobie czy tłumkowi? ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 17.09.03, 11:20
                                                    chyba imponowanie czesteo zorientowane jest na tlum,w mniejszym stopniu na
                                                    ssiebie samego. prawda?
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 17.09.03, 11:23
                                                    czy ja wiem? - to skierowane na siebie jest zdecydowanie trudniejsze i bardziej
                                                    skomplikowane, w końcu kto nas lepiej zna, bardziej analitycznie potrafi
                                                    przewidzieć reakcję ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 17.09.03, 16:25
                                                    w sumie to prawda, sami znamy sie najlepiej. ale najczesciej to i tak
                                                    skierowanie ukierunkowane jest na drugiego czlowieka.
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 17.09.03, 17:10
                                                    skierowane to jest u tego, co widzi cokolwiek więcej prócz czubka własnego
                                                    noska, przecie i tacy bywają, co jeno szepczą "lustereczko powiedz przecie, czy
                                                    jest kto wspanialszy na tem świecie" ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 10:46

nie za bardzo lubie takie osoby, zbyt pewne siebie... jak slucham kogos takiego
                                                    to zbiera mi sie na wymiotki... ;)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 10:51
                                                    może nie tyle pewne siebie co pragnące posiadać - aczkolwiek egoizm bardzo
                                                    często bierze się z niepewności i zaniżonej samooceny <to tak na marginesie> ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 11:06

czy to przypadnkiem nie lezy u podnoza wychowania rodzicielskiego??
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 11:12
                                                    z pewnością - jak człowiekowi co w latach dziecięcech wmówisz - traktuje to
                                                    aksjomatycznie ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 15:07
                                                    wiec trzeba uwazac na wszystko przy wychowaniu dzieciakow :)
                                                    sam swoich nie mam ale tak obserwuje...
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 15:10
                                                    ja tyż ni mam, jeno się psychologią intereszę, takoż i wiem jakowe restrykcje
                                                    wychowanie stwarza ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 15:41
                                                    ja tez od czasu do czasu zagladam do psychologii, poniewaz czegos ciekawego
                                                    zawsze mozna sie w ksiazkach doczytac.
                                                    ale raczej chyba socjologie wole
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 15:46
                                                    a ja przykładzikiem to, co się wiąże ze zgłebianiem zachowań jednostki i grup
                                                    <psychologia społeczna>, sztuką, literaturą piekną itd.
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 15:49
                                                    to w zasadzie tez prawie jak socjologia, bo chyba niewielkie roznice sa miedzy
                                                    psy.spol. a socjo. prawda?
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 15:56
                                                    nie wiem czemu socjologia kojarzy mi się z całą masą statystycznych danych,
                                                    brrrr ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 16:35
                                                    dlaczego statystycznych, moze i troche jest tych zwyklych danych ale przeciez
                                                    cos trzeba analizowac i z czegos wyciagac wnioski.
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 18.09.03, 17:23
                                                    analiza dla mnie o tej porze - utonęłabym zapewne w morzu rozdrobnień
                                                    wszelkich ;)
                                                  • paladin Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 19.09.03, 11:43
                                                    teraz nawet nie jestem na tyle smialy aby poprosic dzisiaj o analize, poniewaz
                                                    prawie wekend to wszelkie myslenie odkladamy na poniedzialek :)
                                                  • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem akcja zbrojna 19.09.03, 11:44
                                                    zawtra będę jeno umyślać, czy grzyb dany jest jadalny wielokrotnie czy może
                                                    jeno raz ;)
    • czarnajagoda 99 19.09.03, 12:05
      tak sobie piszę...
      • edzioszka 100? 19.09.03, 12:07
        ;)
      • czarnajagoda 100 19.09.03, 12:07
        bo nie ma to jak setka w prawie samo południe...
        • edzioszka Re: 100 19.09.03, 12:08
          hyhy...byłam pierwsza, właściwie tośmy kliknęły jednominutnie, więc razem
          opijem ;)
          • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 12:10
            e, jedna setka na dwie to trochę mało... chyba że potraktować ją jako wkładkę do
            dwóch piw :))
        • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 12:08
          piepdszony serwer, chodzi jakby chicał a nie mógł ;))
          • edzioszka Re: 100 19.09.03, 12:10
            a już mnie Anielcia mało co w Klubie nie zagadała ;)
            • paladin Re: 100 19.09.03, 12:22
              wpadam na 3 setke czy juz moze wypito??
              • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 12:26
                wypita, ale jest zimne piffko...
                wrocławski spisz koń kretnie
                • paladin Re: 100 19.09.03, 12:29
                  qrka
                  piwko z rana
                  nie za bardzo
                  jakies drinki zostaly moze?
                  • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 12:37
                    aha, taki drink: piwo z wkładką ;))
                    bo jak mówi stara mądrość ludowa: piwo z rana jak śmietana
                    • paladin Re: 100 19.09.03, 12:59
                      haha

to poprosze
                      jak juz zaczne weekend to chyba nic sie nie stanie??
                      • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 13:01
                        właśnie, proszę bardzo...
                        a tak bajdełej - piłeś kiedyś realnie wrocławskiego spiża???
                        • paladin Re: 100 19.09.03, 13:10
                          niee, jak to wyglada?
                          ja to raczej winka lubie od czasu do czasu.
                          • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 13:27
                            wygląda toto normalnie, jak piwo: jest jasne, jest i ciemne... jak smakuje
                            ciemne to nie wiem, bo nie pijam, ale jasne jest rewelka: zarówno jasny spiż,
                            jak i pszeniczny spiż...
                            a jeśli pytanie odnosiło się do wyglądu butelki, to informuję, że wcale nie
                            wygląda, bo to sie kupuje tylko do kufla/szklanki... normalnie w sklepie
                            niedostępne...
                            a co do wina, to też lubię, choć się nie znam... znaczy słodkich nie lubię...
                            • edzioszka Re: 100 19.09.03, 13:46
                              ja wręcz przeciwnie - co słodkie to mniamuśne ;)
                              • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 13:52
                                tak - tylko że co słodkie to ja preferuję bezalkoholowe...
                                alkoholowo ta ja raczej wytrawnie wolę...
                                • edzioszka Re: 100 19.09.03, 13:57
                                  likiereczkiem z pewnością nie pogardzę, malibu tyż ;)
                                  • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 14:07
                                    a ja jakoś niekoniecznie... likiereczek to raczej jako przyprawa do deserów...
                                    natenprzykład amaretto do tiramisu...
                                    • edzioszka Re: 100 19.09.03, 14:11
                                      jak widać różnim się - ja wytrawne tak sobie, aczkolwiek krew jest słodką
                                      przecie ;)
                                      • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 14:42
                                        i zasadniczo - bezalkoholową...
                                        • edzioszka Re: 100 19.09.03, 14:45
                                          w sumie co to za frajda spożywać erytrocyt rozbitka zdejmowanego z drzewa, co
                                          to się na niem rozpłaszył w trakcie jazdy po pijaku...
                                          • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 14:56
                                            ja spożywam krew z żywych, którzy dopiero po tym stają się martwi (ewentulanie
                                            nieumarli)...
                                            • edzioszka Re: 100 19.09.03, 15:06
                                              w sumie krew zmarłych <fuj!> - nie dosyć że zimnawa to jeszcze lekko nadpsuta,
                                              powonienie nie to i smaczek ;)
                                              • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 15:29
                                                i skrzepłą to się raczej je niż pije... (fuj)
                                                • edzioszka Re: 100 19.09.03, 15:31
                                                  hyhy...nie ma to jednak jak musnąć, a potem gryznąć szyjkę młodziutką i
                                                  alabastrową ;)
                                              • paladin Re: 100 19.09.03, 15:32
                                                wrrr nie dobre to chyba za bardzo
                                                krew to chyba powinno sie sporzyawc w pokojowej temperaturze lekko
                                                nadkrzepnieta? prawda, bo sie za bardzo na ty mnie znam.
                                                • czarnajagoda Re: 100 19.09.03, 15:59
                                                  a nene, świeżutką, prosto z żyły, taka najlepsza...
                                                  • edzioszka Re: 100 19.09.03, 16:11
                                                    wrrr - proszę jeno nie przedrzeźniać Wirtualka, bo jeszcze gotowy od pracy się
                                                    oderwać i na forumkę przybyć ;)
                                                  • paladin Re: 100 19.09.03, 16:23
                                                    a gorzne to stworzenie jest?
                                                  • edzioszka Re: 100 19.09.03, 16:32
                                                    no niekoniecznie, za to jest Przodownikiem w Klubie Kolekcjonerów Znaczków
                                                    Pocztowych ;)
                                                  • paladin Re: 100 19.09.03, 17:11
                                                    fajna sprawa, kiedys mialem zajawke zeby kolekcjonowac znaczki, ale mi przeszlo.
                                                  • edzioszka Re: 100 19.09.03, 22:52
                                                    hyhy...tela, że WRC kolekcjonuje e-znaczki, szczególnem uwielbieniem darząc
                                                    jabłkowe kształta ;)
                                                  • paladin Re: 100 20.09.03, 11:02
                                                    jka to internetowe?
                                                    takie jak sa na przyklad dodawane do kartek na onecie?? to o takie chodzi?
                                                  • edzioszka Re: 100 20.09.03, 11:16
                                                    tak to, odkleja je w kuchni nad parą z czajnika ;)
                                                  • paladin Re: 100 20.09.03, 11:35
                                                    a co robi jak ktorys jest mocno przyklejony? przeciez niejednokrotnie mialem
                                                    takie problemy kiedym byl dzieckiem i nie wiedzialem jak to rozwiazac i znaczek
                                                    sie rwal...
                                                  • edzioszka Re: 100 20.09.03, 11:39
                                                    hyhy...to już trza by Wirtualka dopytać, tela, że on dziś na kacyku <nie mylić
                                                    z kocykiem tudzież dywanikiem> ;)
                                                  • paladin Re: 100 20.09.03, 13:08
                                                    tak, on pewnie bedzie wiedzial

czyli pobalowal ostatnimi czasy?
                                                  • edzioszka Re: 100 20.09.03, 13:40
                                                    nie winikam w tegoż temacika, bo się dowiem aby, iż doszło do zdrady ;)

PS. proponuję założenie nowego wątkaska, bo tegoż sił w górę ciągnąć nie mam ;)
                                                  • paladin Re: 100 20.09.03, 15:26
                                                    zgadzam sie
                                                    to trzeba jakis nowy zalozyc :)
                                                  • edzioszka Re: 100 20.09.03, 15:29
                                                    hyhy...ostawiam to Twej wszelakowiedzy ;)
    • pejsaty Re: Na Zamku Mahoniowem 29.08.04, 22:54
      ciekawe o jakim zamku mowa...
      • kanuk Re: Na Zamku Mahoniowem 30.08.04, 02:04
        zazdrosny nawet po roku. widzisz Edi, prawdziwa milosc nie rdzewieje.
        • landryn_wielki Re: Na Zamku Mahoniowem 30.08.04, 09:12
          Zazdrość buduje. Nawet zamek powstał z gruzów.
          • edzioszka Re: Na Zamku Mahoniowem 30.08.04, 09:32
            hyhy, możecie mi streścić ów wątek, bo ku czytaniu sjewodnja zapału nie mam? ;)
            • oldpiernik Re: Na Zamku Mahoniowem 30.08.04, 16:48
              Remont jaki, czy odbudowa kolejna?
              nie rozumieć moja...

OLDNABOKU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka