Dodaj do ulubionych

Wycinka drzew na Skłodowskiej. Po co?!

IP: *.stk.vectranet.pl 17.09.09, 15:25
Wracam dziś sobie z urlopu, taksóweczka mknie dziurawymi ulicami, że aż miło i nagle omal serce mi nie stanęło! Na ulicy Skłodowskiej, czyli na moim osiedlu, brygada szkodników z MPGK Zabrze wycina drzewa tuż obok akademików. Pytam się po co?! Takie piękne drzewa! Co za debil chce zrobić pustynię z mojego osiedla?! CO NA TO EKOLODZY? Jestem zbulwersowany.
Obserwuj wątek
    • Gość: Olka Re: Wycinka drzew na Skłodowskiej. Po co?! IP: *.stk.vectranet.pl 17.09.09, 16:46
      Na innych osiedlach to samo...też nie wiem po co ???
      • Gość: dymek Re: Wycinka drzew na Skłodowskiej. Po co?! IP: *.stk.vectranet.pl 11.10.09, 23:50
        szkodnictwo służb miejskich; przecież w Zabrzu w centrum każdy krzaczek powinno
        sie ochraniać. Nasze miasto bez drzew i zieleni będzie ohydne bo w wiekszości
        koszmarnie brzydkie
    • makbet1 --------------------------------- ------------ 12.10.09, 08:02
      Drzewa i krzewy najpiękniej prezentują się ... w lesie.
      • Gość: wojażer Wycinka drzew na Skłodowskiej. Po co? IP: *.stk.vectranet.pl 12.10.09, 15:48
        Chyba się makbet z choinki urwałeś.. Drzewa pięknie wyglądają w mieście i tylko bezduszni technokraci są za ich wycinką.
        • makbet1 --------------------------------- - 13.10.09, 07:15
          Może i wyglądają. Zapytaj dozorczynie jesienią, co sądzą o drzewach
          w mieście.
          • Gość: wojażer Wycinka drzew na Skłodowskiej. Po co? IP: *.stk.vectranet.pl 13.10.09, 11:49
            Mam myśleć tak, jak dozorczynie, którym nie chce się sprzątać?! Pojedź makbet1 za granicę, do tych części bardziej cywilizowanych, a zobaczysz, jak miasta wyglądają, jakie pełne są zieleni. I nikt się jakoś nie zamartwia losem dozorczyń, które w okresie jesiennym parę listków więcej będą miały do pozamiatania.
            Akurat ta wycinka nastąpiła w miejscu, w którym dozorczynie nie mają co robić, bo to skwer. Wiem, że wielu ludzi jest tym oburzonych, ale nasze społeczeństwo nie należy do obywatelskich i nie skrzyknie się jakiejś grupki, która przeciw temu zaprotestuje.
            • Gość: Lusia ignorancja makbeta IP: 188.33.118.* 13.10.09, 12:00
              a od kiedy to makbet1 liczy sie ze zdaniem dozorczyń? od kiedy siostrzenica w
              urzędzie wyciera podłogi? czy dozorcy to jest grupa o której głos warto
              zawalczyc w nadchodzacych wyborach? bo inteligencja i tak ma was Skutecznych
              gdzieś. jesteście ignorantami, caraz bardziej bezczelnie nastawionymi do
              mieszkańców i ich potrzeb.
    • makbet1 --------------------------------- ---- 14.10.09, 07:23
      To może inaczej. Zapytaj tych, którzy opłacają sprzątanie ulic i
      chodników, czy chcą ponosić nie zawsze uzasadnione koszty?
      • Gość: Gość YZ Re: --------------------------------- ---- IP: *.centertel.pl 14.10.09, 11:10
        Jest faktem ,że drzewa te zostały wycięte ,były dość stare i zaczęły zagrażać
        przechodzącym tam ludziom.Topole a takie tam rosły są uważne za chwasty wśród
        drzew i za wyjątkiem tego że szybko rosną to więcej z nich szkody niż pożytku bo
        ich korzenie niszczą wszelkie instalacje jakie spotkają pod ziemią. Natomiast
        dobrze by się stało gdyby w ich miejsce zostały wsadzone inne drzewa z gatunku
        szlachetnych /kasztan, klon itp/ które nie są tak uciążliwe dla otoczenia, w tym
        wypadku tak się nie stało i stąd protest bardzo zresztą słuszny na tym forum. Co
        do Pań dozorczyń ,no cóż każdy ma swoje racje wystarczy popatrzeć na otoczenie w
        okolicach poczty czy bloków mieszkalnych na tym osiedlu i komentarz zbyteczny.
        Drzewa Szanowny Makbecie1 są równie piękne w mieście ,a nie tylko w lesie.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka