Dodaj do ulubionych

Falstart posła

04.09.10, 18:59
Oto co dziś piszą w Dzienniku Zachodnim:
Plakaty obwieszczające niedzielny festyn na stadionie Walki Makoszowy zostały dziś oklejone paskami
z napisem "Odwołane ze względu na zakaz prezydenta miasta Zabrze Małgorzaty Mańki-Szulik". Stało
się to po tym, jak organizujący imprezę na zlecenie lokalnej Platformy Obywatelskiej Marcin Mańka z
agencji Evergroup miał odebrać telefon od prezydent Małgorzaty Mańki-Szulik. Ta miała go
poinformować, że nie zgadza się użyczenie miejskiego obiektu. Powód? Jednym z gości ma być
poseł Mirosław Sekuła, jej kontrkandydat w wyborach samorządowych.
Pismo o odwołaniu festynu podpisane przez posła Sekułę trafiło do redakcji "PDZ". Poseł zarzuca w
nim pani prezydent wykorzystywanie funkcji do walki politycznej. Twierdzi, że umowę na festyn
podpisano tydzień temu. Pytany o szczegóły odsyła do Janusza Władacza, szefa lokalnej PO oraz do
Evergroup.
Okazuje się, że festyn był zapowiadany, choć umowy nie było. Gdy Evergroup wystąpił o nią
dowiedział się, że w tym dniu na boisku zaplanowano remont.

- Nie jestem stroną w konflikcie. Dla mnie ustne zapewnienia były wiarygodne. Co do telefonu od
pani prezydent, nie jestem w stanie go zweryfikować, bo nie wyświetlił się numer abonenta - mówi
teraz Marcin Mańka.
W sprawę został też zamieszany kabareciarz Mirek Szołtysek. Według Władacza miał być jednym z
prowadzących. - To nieprawda. Nie podpisałem żadnej umowy - twierdzi.
Dariusz Krawczyk, rzecznik zabrzańskiego UM mówi o mijaniu się organizatorów z prawdą, skoro
zgody na użyczenie boiska nikt nie wydawał.
- Pani prezydent jest na delegacji. Z nikim nie rozmawiała o festynie, nic o nim nie wie. Można
odnieść wrażenie, że ktoś usiłuje wywołać sensację, rozpowszechniając nieprawdziwe informacje -
dodaje Dariusz Krawczyk.
Janusz Władacz z PO twierdzi, że był przekonany o istnieniu umowy. Zastrzega, że jej nie widział. Za
zamieszanie wini Evergroup. - Czuję się jakby mi ktoś napluł w twarz. Skoro wyszły takie okoliczności,
trzeba zerwać plakaty - stwierdził.
Obserwuj wątek
    • Gość: st Re: Falstart posła - pogoda IP: 213.5.202.* 04.09.10, 19:33
      Proste wyjaśnienie - wystarczy spojrzeć za okno

POseł nie chciał stać sam na deszczu, tak jak podobno we wtorek na "festynie" w Mikulczycach
      Przy okazji można zrobić zadymę z niedobrą prezydent w roli głównej.
      Zręcznie zagrane - takich chwytów będzie więcej...

P.S. Nie jestem z ugrupowania pani prezydent i nie zamierzam na nią głosować
      • Gość: ala Re: Falstart posła - pogoda IP: *.stk.vectranet.pl 04.09.10, 20:37
        Tym sposobem pani prezydent sama sie skresla, jezeli jest prawda to, co zostalo napisane w
        temacie.
        • Gość: alama kota Re: Falstart posła - pogoda IP: *.stk.vectranet.pl 04.09.10, 21:05
          Manka na kolejnej delegacji,a dzis na fecie Izby Gospodarczej.
          Ta to ma zdrowie.Jasiu czuwa.
          • Gość: Zyga Re: Falstart posła - pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 08:51
            Oj, Alu chociaż masz kota to jednak powinnaś wiedzieć że nieobecni nie mają racji.
            Taki szef gminy (jakiejkolwiek) jak będzie siedział za biurkiem to nie będzie się z nim nikt w terenie
            liczył. Na takiej gali biznesu - zapewniam Cię - było wielu prezydentów śląskich miast.
            • Gość: to Re: Falstart posła - pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 09:04
              To niestety prawda. Jednostka odwołała wcześniej zamówioną rezerwację na festyn ze względu na
              nagłe, wcześniej nieprzewidziane niedzielne prace remontowe na stadionie Walki.
              Do tego fax przyszedł antydatowanym pismem w ostatniej chwili. Tak właśnie wygląda
              SKUTECZNA demokracja w Zabrzu. Podobne działania były przy próbie wynajęcia przez PO sali DMiT
              na Konwencję Krajową tej partii. Jest pełna i SKUTECZNA blokada w Zabrzu na wszelkie działania
              PO w Zabrzu. Mańka się po prostu boi i traci kontrolę nad tym co robi. WSTYD pani Prezydent.
              • Gość: Anna Re: Falstart posła - pogoda IP: *.stk.vectranet.pl 05.09.10, 09:26
                Ohydna prowokacja. Nikt nie planował festynu, tylko zadymę i kłamstwo. Mirek Szołtysek, którego
                nazwisko widnieją na plakacie jako gwiazda wieczoru, nic nie wiedział o swoim występie w Zabrzu. Nikt
                z nim nie rozmawiał! Nikt także nie widział umowy z zarządca obiektu. Dziwi także naiwność pana posła,
                że sama pani prezydent dzwoniła w sprawie festynu do jakieś tam agencji. Potem się okazało, że z
                niewiadomo jakiego telefonu, a pan z agencji nie może z całą pewnością stwierdzić, czy to faktycznie dzwoniła pani prezydent. Moim zdaniem nikt nie dzwonił. I na takiej podstawie pan poseł osobiście wysłał do gazet pismo obrażające Panią Prezydent.
              • Gość: proste Re: Falstart posła - pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 09:26
                To trzeba będzie zacząć chodzić na festyny Mańki i tłumaczyć ludziom jaka ona jest na prawdę.
                Bez kosztów, a efekt podobny.
                • Gość: słusznie Re: Falstart posła - pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 09:32
                  Kto wojuje podstępem, ten od podstępu zginie. Bardzo dobry pomysł.
                  Najbliższe dwa festyny Mańki są dzisiaj. Jeden 0 16.00 w Maciejowie na Orliku, a drugi w
                  Biskupicach na placu zabaw przy ul. Chrobrego,o godz. 17.00.
                  Wszystkich serdecznie zapraszamy. Ja przyjdę. Podobno ma być dobre piwo. Ostatnio w
                  Biskupicach to nawet Bańka sama nalewała. Zapraszam wszystkich, nawet Kielonka też.
                  • Gość: joachim Re: Falstart posła - pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 10:47
                    Jo przyda s moimi kumplami. Nawalymy sie na koszt tyj Bańki jak messerschmidty.
    • Gość: zabrzanin Poseł, który kłamie... IP: *.centertel.pl 05.09.10, 16:53
      Poseł, który okłamuje media to lepsze niż koń, który mówi. Przecież wysyłanie do gazet
      nieprawdziwych informacji, że była umowa (której nie było) i na tej podstawie szarganie dobrego
      imienia prezydent miasta, to zwykłe chamstwo (no i oszczerstwo)
      • Gość: erzac Re: Poseł, który kłamie... IP: *.stk.vectranet.pl 05.09.10, 17:02
        jakie umowy.Zadnych woreczkow nie bylo.
        • marekpiec.zabrze Re: Poseł, który kłamie... 05.09.10, 20:21
          Przestałem zawracać sobie głowę politykami. Już żadnej partii nie ufam. Ale -
          jeśli to prawda co napisali w Dzienniku Zachodnim, to mamy w Zabrzu prawdziwą
          aferę, którą wywołał poseł Sekuła usiłując zmanipulować wolne media!!! A potem
          sam padł ofiarą swojej intrygi. Skandal i żałość
          • Gość: ??? Re: Poseł, który kłamie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.10, 20:50
            Plakaty obwieszczające niedzielny festyn na stadionie Walki Makoszowy zostały dziś oklejone
            paskami z napisem "Odwołane ze względu na zakaz prezydenta miasta Zabrze Małgorzaty Mańki-
            Szulik". Stało się to po tym, jak organizujący imprezę na zlecenie lokalnej Platformy Obywatelskiej
            Marcin Mańka z agencji Evergroup miał odebrać telefon od prezydent Małgorzaty Mańki-Szulik. Ta
            miała go poinformować, że nie zgadza się użyczenie miejskiego obiektu. Powód? Jednym z gości ma
            być poseł Mirosław Sekuła, jej kontrkandydat w wyborach samorządowych.
            • Gość: ala Re: Poseł, który kłamie... IP: *.stk.vectranet.pl 05.09.10, 21:24
              Jezeli to prawda, to jest wstretnie i nieuczciwe.
            • Gość: Mańka Re: Poseł, który kłamie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 21:24
              Nic z tego nie rozumien. Po jednej stronie Mańka po drugiej stronie Mańka. Nie moga się dogadac
              jak Mańka z Mańką ? To jest jego ciocia, kuzyńka czy babcia ? O co chodz ?i
            • Gość: ??? Re: Poseł, który kłamie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.10, 21:24
              I tak wkleiłam, żeby wyglądało, że poseł wyszedł z twarzą. Ale przepraszam,
              niestety jest jeszcze dalszy ciąg artykułu. Szkoda, że poseł wyszedł na
              krętacza. Teraz dodaję więc resztę za Dziennikiem Zachodnim z 4 września:

Pismo o odwołaniu festynu podpisane przez posła Sekułę trafiło do redakcji
              "PDZ". Poseł zarzuca w
              nim pani prezydent wykorzystywanie funkcji do walki politycznej. Twierdzi, że
              umowę na festyn
              podpisano tydzień temu. Pytany o szczegóły odsyła do Janusza Władacza, szefa
              lokalnej PO oraz do
              Evergroup.
              Okazuje się, że festyn był zapowiadany, choć umowy nie było. Gdy Evergroup
              wystąpił o nią
              dowiedział się, że w tym dniu na boisku zaplanowano remont.
              - Nie jestem stroną w konflikcie. Dla mnie ustne zapewnienia były wiarygodne. Co
              do telefonu od
              pani prezydent, nie jestem w stanie go zweryfikować, bo nie wyświetlił się numer
              abonenta - mówi
              teraz Marcin Mańka.
              W sprawę został też zamieszany kabareciarz Mirek Szołtysek. Według Władacza miał
              być jednym z
              prowadzących. - To nieprawda. Nie podpisałem żadnej umowy - twierdzi.
              Dariusz Krawczyk, rzecznik zabrzańskiego UM mówi o mijaniu się organizatorów z
              prawdą, skoro
              zgody na użyczenie boiska nikt nie wydawał.
              - Pani prezydent jest na delegacji. Z nikim nie rozmawiała o festynie, nic o nim
              nie wie. Można
              odnieść wrażenie, że ktoś usiłuje wywołać sensację, rozpowszechniając
              nieprawdziwe informacje -
              dodaje Dariusz Krawczyk.
              Janusz Władacz z PO twierdzi, że był przekonany o istnieniu umowy. Zastrzega, że
              jej nie widział. Za
              zamieszanie wini Evergroup. - Czuję się jakby mi ktoś napluł w twarz. Skoro
              wyszły takie okoliczności,
              trzeba zerwać plakaty - stwierdził.
              • Gość: psy Re: Poseł, który kłamie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:13
                Mańków jak psów w tym Zobrzu.
                • Gość: jest Re: Poseł, który kłamie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:45
                  Jest oficjalne pismo odwołujące wcześniej ustalony festyn, ze względu na nagłe i wcześniej nie
                  dające się przewidzieć prace na stadionbie Walki przez całą niedzielę. Pismo dotarło do posła faxem
                  w piątek po południu. Perfidna SKUTECZNA demokracja. Pismo do wglądu w biurze posła.
                  • marekpiec.zabrze Re: Poseł, który kłamie... 06.09.10, 21:46
                    Pan poseł się skompromitował. Dziś w Gazecie Wyborczej był tekst, który wykazał wprost, że kłamie. Żal, że tacy ludzie chcą rządzić miastem!!!
                    • Gość: ktoś z zabrza Re: Poseł, który kłamie... IP: *.stk.vectranet.pl 09.09.10, 09:43
                      pan poseł zatrudnia do zrobienia pikniku firmę evergroup?
                      zgadnijcie gdzie mieści się siedziba tej firmy?
                      ul. wolności 35
                      chorzów
                      czy przypadkiem pan poseł nie jest chorzowskim?
                      • Gość: skoro Re: Poseł, który kłamie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 10:06
                        Skoro wszysykie firmy i obiekty zabrzańskie zawłaszczyła Mańka, to trzeba szukać gdzie indziej, ale za to nazwisko przedstawiciela firmy jakby znajome. Jak widać poseł nie ma uprzedzeń do Mańki.
                        • marekpiec.zabrze Re: Poseł, który kłamie... 29.09.10, 22:48
                          Piszesz, że ta umowa jest do wglądu w biurze poselskim. No to czemu nie widzieli jej dziennikarze Gazety Wyborczej albo Dziennika Zachodniego? Nie pokazałeś im tej umowy????????????? !!!!!!!!
                          Przepraszam, ale poziom zaufania, którego żądasz jest nie do zaakceptowania
                          • marcin_mikulczyce Re: Poseł, który kłamie... 08.10.10, 21:17
                            Przeczytałem o co chodziło w tej całej historii.

Jeśli poseł miał umowę to powinien ją pokazać dziennikarzom. Ale jeśli mówił, że była podpisana, a jej nigdy nie było, to kłamał. Proste czy nie?!

Człowiek szybko traci wiarę w polityków widząc jak łatwo przychodzi im posługiwanie się kłamstwem. Myślałem, że tak bezczelni są tylko w Warszawie.....
                            • Gość: ep_1 Re: Poseł, który kłamie... IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 21:53
                              nie, to nie jest takie proste
                              • marekpiec.zabrze Re: Poseł, który kłamie... 17.10.10, 20:26
                                Nie jest takie proste?! Mam nie dociekać? Mam się zamknąć i klaskać? A potem głosować tak jak każecie?
                                Byłem sympatykiem PIS, teraz całą tą politykę mam w nosie, ale wkurza mnie, jak ktoś mówi mi co mam myśleć, wbrew faktom. A gdy mam odwagę napisać prawdę, to nie ma dyskusji tylko wrzask...
                                • z_rokitnicy Re: Poseł, który kłamie... 21.10.10, 23:38
                                  Nie unoś się kolego Marku P. Bo jak się nie zgadzasz z posłem Mirosławem S., to możesz szbko tego pożałować... Nie unoś się. Przeproś!!!!
                                  • marekpiec.zabrze Re: Poseł, który kłamie... 26.10.10, 23:24
                                    Nie przeproszę, bo uważam, że poseł Sejmu RP nie powinien się tak zachowywać! To jest żenujące - podobnie jak ataki na mnie na tym forum, gdy miałem odwagę wytknąć aferę z hitlerowskimi kartkami
                                    • Gość: pati z Gliwic Re: Poseł, który kłamie... IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 27.10.10, 17:36
                                      Straszne, jak na tym forum wypowiadają się stronnicy posła wobec ludzi, którzy mają inne poglądy. To jest opluwanie i zastraszanie, a nie dyskusja!
                                      • Gość: kowal Re: Poseł, który kłamie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 17:46
                                        ... a losy najbliższych wyborów rozstrzygną się w kilkudziesięciu lokalach wyborczych na terenie Zabrza... a nie tu, w internecie...
                                        • Gość: Zuza Re: Poseł, który kłamie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 17:59
                                          ja osobiście przejdę się do sztabu wyborczego pani prezydent, żeby zobaczyć czy Kefir dowodzi imprezą, czy jego rolę przejął Rychard Mały.
                                          • marekpiec.zabrze Re: Poseł, który kłamie... 29.10.10, 21:44
                                            Nadal uważam, ze trzeba walczyć o możliwość mówienia prawdy. Nie dajmy się zastraszyć chłopcom, którzy uważają, że albo kochasz posła Sekulę, albo jesteś obywatelem drugiej kategorii (coś podobnego uprawiało kiedyś NSDAP)
                                            • Gość: kur..ski Re: Poseł, który kłamie... IP: *.stk.vectranet.pl 29.10.10, 22:22
                                              >raszyć chłopcom, którzy uważają, że albo kochasz posła Sekulę<

czyzby Sekula byl sukienkowym ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka