Gość: Kazio Gop IP: 159.245.16.* 14.03.11, 21:29 A jak tam się żyje Urbańczykowi z Alodią i jak się chowie ich dzidziuś Urbańczyk wziął rozwód czy kościelne unieważnienie albo tylko kopnął kościelną małżonkę i żyje w konkubinacie z Alodią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stop Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 14.03.11, 21:47 Pan Urbańczyk nie jest z mojej bajki, ale uważam, ze to z kim żyje i ma dziecko, to są wyłacznie jego prywatne sprawy. Kaziu, jak z Ciebie taki gawędziarz, to może opowiesz nam coś o sobie. Napisz coś ciekawego, to poczytamy, skomentujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0_pole Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 14.03.11, 22:16 Syn udzieli rozgrzeszenia gdyby co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św. Judasz Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.na.teamspeak.net.pl 14.03.11, 22:57 Z sukienkowymi się prowadzał i interesy gminne robił, to go moralności nauczyli. Gratuluję, Łukasz, Agnieszka i ksiądz mają rodzeństwo. Maleństwo koniecznie trzeba ochrzcić, żeby na porządnego katolika wyrosło, może w przyszłości przejmie władzę w Zabrzu jako prezydent albo ksiądz - jeżeli syn. Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko 14.03.11, 23:04 Bezgraniczna, ludzka, polska życzliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 23:06 Jak się ktoś obnosił przez wiele lat, że kocha kościół i Boga, to czego się spodziewacie, że zostanie pochwalony za cudzołóstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.no Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 14.03.11, 23:14 Cudzołóstwo, to tylko chwila zapamnienia. Wyspowiada się, dostanie rozgrzeszenie i wszystko wróci do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieska tabletka Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 14.03.11, 23:43 a skąd wiadomo,że to Jego.W tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Spytaj Kazia. IP: *.stk.vectranet.pl 14.03.11, 23:50 Kazio jest dobrze poinformowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Spytaj Kazia. IP: *.stk.vectranet.pl 14.03.11, 23:57 Dziękuję. Wzajemnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość zabrzanin Re: Spytaj Kazia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 12:25 Ludzie kochani!!! Co Was obchodzi życie prywatne p. Urbanczyka czy kogokolwiek, zajmijcie się zwoimi sprawami i nie róbcie z forum śmietnika. Każdy jest kowalem swego losu a wchodzenie w prywatne sprawy jest zwykłym chamstwem. Jest wiele innych ważniejszych spraw od tego kto z kim i kiedy. Wstyd Zabrzanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Gop Re: Spytaj Kazia. IP: 159.245.16.* 15.03.11, 18:18 > Ludzie kochani!!! Co Was obchodzi życie prywatne p. Urbanczyka Zabrze zarżnął przekrętów narobił że wielokrotnie nawet ogólnopolskie gazety pisały, a komunikację mimo najdroższych biletów mamy najgorszą www.fakt.pl/Na-slasku-mamy-najdrozsze-bilety,artykuly,97268,1.html Bo pan Urbańczyk zamiast pracować to sobie moczy i zdradza żonę w czasie pracy, a ile razy jak o 14 na Guido stałem to Romek służbowym autem z roboty jechał. No cóż akumulatory naładował, a wiadomo akumulatornicy tylko 6 godzin pracują taka praca szkodliwa. W tym wieku trzeba się oszczędzać rajcując z młódką. Ale co tam kogo to obchodzi tępe społeczeństwo dalej klikę rodzinną w wyborach wybiera, by żyło im się lepiej i po znajomości dostawali stanowiska, w końcu społeczeństwo to popiera > a wchodzenie w prywatne sprawy jest zwykłym chamstwem. napisz to tym co przez niego zostali pokrzywdzeni i lata protestowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość zabrzanin Re: Spytaj Kazia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 11:13 Skoro narobił tyle przekrentów, to powinien odpowiedzieć przed sądem za nie - kto to udowodnił? Skoro nikt, to to co piszesz jest zwykłym pomówieniem, czy wozi się służbowym autem czy nie, nie nasz w tym interes - zawsze widzimy wiele i dorabiamy do tego swoją ideologię,niejednokrotnie pokretną jak przystało na polaka. A co do molestowania lub "posuwania" pracownic - to ktoś z przedmówców napisał słusznie - Molestowana osoba zaistniały fakt powinna zgłosic odpowiednim służbom, skoro tego nie było to niema o czym mówić, kolejne pomówinie lub zawiść ludzka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Gop Re: Spytaj Kazia. IP: 159.245.16.* 16.03.11, 18:38 > Skoro narobił tyle przekrentów, to powinien odpowiedzieć przed sądem za nie - k > to to udowodnił? Gość zabrzanin - poczytaj sobie - o tym wszyscy wiedzą np. forum.gazeta.pl/forum/w,120,45726130,,Kolejny_przekret_Urbanczyka_.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,120,101792780,101792780,Co_z_woreczkami_.html archiwum.rp.pl/artykul/474692_Miasto_bez_przetargu.html archiwum.rp.pl/artykul/475721_Sledztwo_w_Katowicach.html i wiele wiele innych tak że Gość zabrzanin z choinki się urwałeś dość późno > to powinien odpowiedzieć przed sądem za nie BuHahahahaha gdzie w Polsce śmieszny Gościu > Molestowana osoba zaistniały fakt powinna zgłosic odpowiednim służbom BuHahahahaha jw. Oczywiście szef KZKGOP autobusami i tramwajami nie jeździ bo to są pojazdy do bydła i pospólstwa. On ma luksusowe służbowe auto baranie za twoje pieniądze i tak sobie żyje cudownie już 3 dekadę w tym kraju. I nic morda w kubeł. RU: "Wszystkie kobiety są MOJE, bo ja tu jestem właścicielem, chłopów nie potrzebuję ale kobiety są moje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Gop Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: 159.245.16.* 15.03.11, 18:02 > Pan Urbańczyk nie jest z mojej bajki, ale uważam, ze to z kim żyje i ma dziecko > , to są wyłacznie jego prywatne sprawy. A posuwanie własnej pracownicy także w czasie godzin pracy to nie jest przypadkiem molestowanie i łamanie kodeksu pracy? KZKGOP wozi nas ruiną Tramwaje Śląskie czy jakieś Ampexy i inne szroty, a Przewodniczący Czarno-Siwy Romek dogadza sobie w najlepsze tj. prawdziwe oblicze ultra katolika! Jaki ojciec takie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 15.03.11, 18:37 Skoro pracownica nie skarzy sie i sprawy nie kieruje do sadu, tak dlugo nikt nie ma prawa wtracac sie w ich sprawy i wywlekac na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Gop Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: 159.245.16.* 15.03.11, 19:07 > Skoro pracownica nie skarzy sie i sprawy nie kieruje do sadu, tak dlugo nikt ni > e ma prawa wtracac sie w ich sprawy i wywlekac na forum. No jasne o aktorach wszyscy piszą i się wtrącają, a przewodniczący jest Bogiem bo ma brata biskupa i syna księdza więc mógł posuwać rzeczniczkę w czasie pracy, a w efekcie komunikacja na śląsku jest najgorsza i najdroższa. Aktorzy swoją pracę wykonują dobrze i przynoszą zadowolenia ludziom, czego nie da się powiedzieć o pracy Urbańczyka. Gdyby nie Frankiewicz to w Zabrzu by nie było nowych autobusów prawie wcale, a gdzie są nowe od lato obiecywane tramwaje. Ostatnie nowe tramwaje to jeździły po Zabrzu w latach 80, czyli trzy dekady temu... Ale świętą krowę wysoko opłacaną od 20 lat z pieniędzy podatników nie ruszajcie, niech sobie używa życie pracę mając w d... A co na to powie kościelnie poślubiona żona, której przed Bogiem przysięgę składał - zero honoru i godności. STOP nieudacznikom na stanowiskach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.static.deltavision.pl 15.03.11, 19:42 Zgadzam się z przedmówcą w 100% !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP 2 Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 20:53 Takie nauki wyniósł z kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 17.03.11, 00:23 Kaziu z tymi wiadomościami to do plotkarskiego Pudelka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolodia Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 17.03.11, 00:27 czyzby Kaziu podkochiwal sie w Alodii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 17.03.11, 00:42 To podkochiwanie się Kazia w Alodii jest prawdopodobne. Taki zainteresowany sprawą. Nie chce odpuścić. Ciekawe czy jeszcze coś napisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorzabrza Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 02:21 Ten typ to przygotowany komunista z premedytacją wykonujacy zadania.Zobaczcie co piszą o nim w katalogu IPN(zastrzeżonym).To wredny typ który sprywatyzował miasto. Kiedyś stanie przed plutonem.....Skończy tak jak inni jego kompani z Urzędu w ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.no Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 17.03.11, 12:14 Ten pan niewiele mne obchodzi, ale to są grożby karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość zabrzanin Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 13:19 Te "rewelacje" prezentowane przez Kazia, obserwatora zabrza i innych to naprawdę pleotkarstwo przez duze P i powinno się je przenieść na stronę "Pudelka" lub inną, szkoda słow na takie bezesnsowne, zawstne uszypliwości, WSTYD Panowie. Najpierw popatrzmy na siebie, poznajmy prawdę a nie opluwajmy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz Robert Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 19:11 prawda nas wyzwoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amadeo Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 19:22 Żądamy wyzwolenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz Robak Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 17.03.11, 19:31 Jestem za wyzwoleniem wszystkich i wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amadeo Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 19:47 A szczególnie za wyzwolenie od Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz Robak Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 17.03.11, 19:53 Jestem za wyzwoleniem spod władzy Watykanu. Cała kasa zostanie przy mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stańczyk Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 08:53 Do aduli.Rozumię Twoje oburzenie ale trzeba pamiętać o jednym.Jeżeli nie ma się czystego sumienia to pewnych tematów w wystąpieniach publicznych należy unikać.Człowiek, o którym tu mowa nigdy kryształowy pod tym wzgędem nie był (jak wielu).Pomimo to rżnął mentora i pouczał,nauczał,ustawiał,łajał...Faryzeusz.Kto wie, moze i jego rodzina wchodząca bohatersko w życie publiczne przejęła podwójny system wartości.Wtedy należy się bać.Co z tą Polską ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adula Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.com.pl 17.03.11, 19:56 Wyzwolenia z zakłamania i pruderii. To co tu piszecie jest wredne i pokręcone. Mieszacie nijaką Alodię, jej dziecko (niewinne) z Łukaszem i Agnieszką oraz ich brata księdza, każdemu przypinacie łatę i wrzucacie do wspólnego wora. Spójrzcie sobie na wasze rodziny czy wszyscy aby tacy święci i bogobojni. Zżera was zazdrośc i sączycie jad licząc, że inni też sie zarażą. Naprawdę nie ma już innych tematów że trzeba innym zaglądac pod kołdrę i robic z tego publiczne pranie? Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko 17.03.11, 19:59 Głos rozsądku? Zdrowie rozsądku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amadeo Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 20:17 Adulko--napisz do Sądu w Piotrkowie Tryb. i w Łodzi. Tam też zaglądają pod kołderkę panom Andrzejowi L. i Stanisławowi Ł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydzyk Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 20:32 Ja do księdza nic nie mam, za to, że pracował przy kampanii wyborczej pewnego posła. W końcu kościół i polityka to jeden marazm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna owca Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 17.03.11, 21:27 Panie Prezydencie wszystiego najlepszego i niech się Pan trzyma! Precz z komuną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość zabrzanin Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 08:50 Jestescie porąbani albo ze wszystkiego i wszytkich robicie sobie jaja. Kielonek ma racje - "na zdrowie" Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko 18.03.11, 09:59 Nie wiem czy mam rację. Wiem, że mam flaszkę otwartą przed chwilą. Niemnej jednak Zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość zabrzanin Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 12:41 I tak trzymaj stary!!! Inaczej mozna zwariować w świecie zawistnych sfrustrowanych nieudaczników, którzy za wszelką cenę szukają zła w innych nie patrząc na samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko 18.03.11, 13:29 Więcej optymizmu przyjacielu, nie martw się tak bardzo. Twoje zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amadeo Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:32 Pani Alodia do każdej pracy podchodzi solidnie i z sercem. www.tvs.pl/informacje/13175,oswiadczenie_alodii_ostroch.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickt Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 00:26 to wszystko nic, ale jest jedno ale... Jeśli się pretenduje do miana osoby publicznej (a stanowisko prezesa spółki i rzecznika prasowego nadaje taki status) to odpowiedzialność za czyny dokonane w związku z wykonywaną pracą sa tez publiczne (gdyby sie poznali poza pracą, nie byli związani jak szef i pracownik, to co innego), a tak to jednocześnie i cudzołóstwo i molestowanie no i zdarta małżeńska, a za takie rzeczy w każdym cywilizowanym kraju zachodu po prostu wylatuje się z pracy na nobilitowanych stanowiskach będąc... I to nie to że w zawistnej Polsce żyjemy, ale tak się po prostu nie robi! Szef własnej pracownicy nawet nie śmie podrywać a co dopiero sorry za kolokwializm, przelecieć, a ta ostatnia tak samo powinna w porę się zreflektować żeby do takiej niedwuznacznej sytuacji nie dopuścić i basta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Św Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.opera-mini.net 26.07.11, 00:53 Święte słowa przydałoby się media zainteresować tak jak z przetargiem może donos do Faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość zabrzanin Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:39 Dzięki, dobrze, ze jestes na forum, bo przynajmniej jest ktos kto sporwadza innych na ziemię. Trzymaj sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adula Re: do stańczyka IP: *.com.pl 18.03.11, 15:23 Skąd wiesz u licha jaki system wartości mają dzieci p. Urbanczyka, znasz ich osobiście? Jak do tej pory Łukasz Urbańczyk jest jednym z sprawniej działających radnych co przyznają nawet nasze lokalne gazety. Jest dobrze wykształcony i wypowiada się w sposób merytoryczny. Mandat radnego uzyskał z dobrym wynikiem więc o kumoterstwie raczej nie może byc mowy. Ksiądz jako obywatel i osoba prywatna ma prawo do własnych poglądów politycznych i poki co nie zabrania tego ani Kościół ani państwo. Jeżeli masz zarzuty względem R. Urbańczyka to nie przelewaj je na dzieci bo ani rodzice nie odpowiadają za błędy swoich dzieci ani tym bardziej dzieci za przewinienia rodziców. Daruj więc sobie te patriotyczne tony i nie martw się czy Polsce szkodzą pozamałżeńskie związki. Gdyby tak było, byłby problem z skompletowanie rady nie tylko w każdym mieście ale i obsadzeniem najwyższych stanowisk rządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amdeo Re: do stańczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 15:31 I takie numery odchodzą w państwie ze "110"% katolikami ? Więc jak ma się tak hołubiony katolicyzm do rzeczywistości ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: do stańczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 15:49 Bardzo fajne posty obrońców. "Młody urbańczyk pracowity i wykształcony", "uważam, ze to z kim żyje i ma dziecko, to są wyłacznie jego prywatne sprawy", "Ludzie kochani!!! Co Was obchodzi życie prywatne p. Urbanczyka" itd. Nawet jeden napisał, że to dziecko jest "niewinne". Jeśli eksprezydent obnosił się z swoją moralnością, pouczał ludzi to niestety jego życiowa postawa jest teraz obnażona. Niech obrońcy przypomną sobie, że w hali Pogoni w Zabrzu zostały odwołane targi gadżetów seksualnych przez Urbańczyka bo niby hala nie była właściwie zabezpieczona przeciwpożarowo. Targi były nie do przyjęcia przez tą samą osobę, która zdradza żonę, stawia w bardzo przykrej sytuacji syna księdza. Szkoda tylko Urbańczykom, że internet jest bez cenzury. Pozdrawiam normalnie myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amadeo Re: do stańczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 16:00 Dziękuję za pozdrowienia. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Gop zniesmaczony Dobrze to ująłeś IP: 159.245.16.* 18.03.11, 19:31 > Bardzo fajne posty obrońców. "Młody urbańczyk pracowity i wykształcony", "uważa > m, ze to z kim żyje i ma dziecko, to są wyłacznie jego prywatne sprawy", "Ludzi > e kochani!!! Co Was obchodzi życie prywatne p. Urbanczyka" itd. Nawet jeden nap > isał, że to dziecko jest "niewinne". > Jeśli eksprezydent obnosił się z swoją moralnością, pouczał ludzi to niestety j > ego życiowa postawa jest teraz obnażona. Niech obrońcy przypomną sobie, że w ha > li Pogoni w Zabrzu zostały odwołane targi gadżetów seksualnych przez Urbańczyka > bo niby hala nie była właściwie zabezpieczona przeciwpożarowo. Targi były nie > do przyjęcia przez tą samą osobę, która zdradza żonę, stawia w bardzo przykrej > sytuacji syna księdza. Szkoda tylko Urbańczykom, że internet jest bez cenzury. > Pozdrawiam normalnie myślących. zniesmaczony Dobrze to ująłeś Wielki kurduplowaty pobożny świętoszek, a w rzeczywistości dupczelnik i pies na baby oraz pierwszy do przekrętów - tak brońcie Urbańczyka i cieszcie się jak Zabrze wykończył a teraz zarzyna komunikację - najdroższe bilety i najgorsze śmierdzące stare graty do przewozy bydła - czytaj mieszkańców Aglomeracji Śląskiej. A cha, a ci wszyscy piszący tu w obronie zaganiacza dziecioroba korupcjanta to na pewno jego udupy i reszta familijki. Uczciwy człowiek brzydzi się takim postępowaniem i zakłamaną moralnością Jak go tak dobrze znacie to dlaczego nikt nie potrafi odpowiedzieć na moje pytania postawione w pierwszym poście tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.no Re: zniesmaczony Dobrze to ująłeś IP: *.stk.vectranet.pl 18.03.11, 20:35 Magiel !!! Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: zniesmaczony Dobrze to ująłeś 18.03.11, 20:41 Daj sobie człowieku spokój, napij się wódki. Ja tam mam w dupie to jak się czyjeś dziecko "chowie" Martw się o swoją progeniturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: do Kielonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 22:44 a napiję się, przeważnie nie odmawiam, szczególnie jak towarzystwo jest doborowe. Przeszkadza mi tylko pruderia niczym były premier Marcinkiewicz, który deklarował przywiązanie do swojej rodziny. Podobno tylko krowa nie zmienia poglądów, więc czekam, kiedy pan Urbańczyk powie, że się mylił wcześniej nawołując do nieskazitelnego bezkompromisowego prowadzenia się. Słowo progenitura wg mnie używa się tylko przy krzyżówkach, więc Kielonku odkryłem, że nie tylko masz jedną znaną forumowiczom pasję. progenitura przest. potomstwo; dzieci. Etym. - łac. 'mająca się urodzić' od progignere 'płodzić'; pro- 'przed; naprzód; wy-'; por. pro- 2; gignere 'wytwarzać; rodzić' Słowo progenitura 7 oznacza ściśle biorąc zespół dzieci (112-5) tej samej osoby, tego samego małżeństwa, albo grupy osób (por. 116-3) czy małżeństw; stosuje się je czasem na oznaczenie potomstwa w szerszym znaczeniu (wnuki, prawnuki) (114-1). Pokrewieństwo (114-3) w ścisłym znaczeniu, rozumiane jako stosunek wspólnoty krwi, należy odróżniać od powinowactwa Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: do Kielonka 18.03.11, 22:53 Czekaj sobie na co tylko masz ochotę, twoja sprawa, twoja przyjemność. Dla mnie progenitura jest synonimem potomstwa i wiem, że wiekszość przeciętnych ludzi takiego znaczenia w mowie potocznej nadaje temu słowu. W krzyżówki się nie bawię, zostawiłem to sobie na starość, której mam nadzieję doczekać bez babrania się w czyimś prywatnym życiu. Pozdrawiam serdecznie i życzę bardziej życzliwego spojrzenia na życie. Zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
gazet.a.48 Re: do zniesmaczonego 19.03.11, 15:36 Jesteś nieźle porąbany zagłębiając sie w prywatne życie p. Urbańczyka, który już od trzech kadencji nie pełni funkcji publicznych. Z tą progeniturą to chyba mistrzostwo świata dlugo szukałeś odpowiedniego wyrażenia żeby zabłysnąc na tym forum. Ze swą małostkowością raczej wzbudzasz politowanie więc daruj sobie twe niesmaczne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leńdowski Re: do zniesmaczonego IP: *.centertel.pl 19.03.11, 17:17 Z tego co wiem to staremu Urbańczykowi odbiło, porzucił żonę i bez rozwodu, żyje na kocią łapę z inną, a reszta rodziny nie utrzymuje z nim żadnych kontaktów. Fantastyczne jest jednak to jak próbujesz poprzez chorobę psychiczną starego rzucić cień na jego dzieci. Ale widocznie wszystko co można im zarzucić to ojciec któremu na starość odbiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amadeo Re: do zniesmaczonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 17:19 To znaczy że nijaki Urbańczyk udawał bogobojnego na czas prezydentury ? Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: do zniesmaczonego 19.03.11, 18:13 Może miał chwilę iluminacji i już mu minęło. Drobiazgi rozpatrujecie, zupełne drobiazgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erdal Re: do zniesmaczonego IP: *.stk.vectranet.pl 19.03.11, 20:39 byli sekretarze pzpr-u tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic! Roman U. dał zarobić swojej pracownicy-konkubinie IP: *.na.teamspeak.net.pl 19.03.11, 21:18 W tej całej dyskusji najbardziej szokujący jest wątek o tym, jak firma pracownicy KZK GOP (prywatnie - konkubiny prezesa KZK GOP) dostała zlecenie dla Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad za grubą kasę. Jej firma została wyłoniona w drodze zapytania o cenę, a nie w przetargu. To jest właśnie traktowanie publicznego majątku jak folwarku prywatnego. Wielki Roman robił to z upodobaniem przez wiele lat w Zabrzu, teraz jego dzieło kontynuuje Małgorzata I Kończycka. A społeczeństwo ma to w dupie, tylko ciągle dziwi się, dlaczego nie powstają nowe drogi, państwo nie buduje mieszkań, likwiduje szkoły, że na nic nie ma kasy. Bo kasa jest na potrzeby uwłaszczonej elity, a nie obywateli! www.tvs.pl/informacje/13175,oswiadczenie_alodii_ostroch.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Gazet.a48 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 09:10 zamiast wyzywać mnie od "nieźle porąbany" naucz się czytać z zrozumieniem. Po pierwsze słowo progenitura użył Kielonek i mu odpisałem, że "Słowo progenitura wg mnie używa się tylko przy krzyżówkach, więc Kielonku odkryłem, że nie tylko masz jedną znaną forumowiczom pasję." Po drugie pan Urbańczyk od około 8 lat pełni funkcję Przewodniczącego Komunikacyjnego Związku Komunalnego GOP-u. Związek ten obraca publicznymi pieniędzmi miast celem organizacji komunikacji i bzdury piszesz, że Urbańczyk nie pełni funkcji publicznych. Wystarczyło wejść na wikipedię i przeczytać "osobą publiczną jest osoba zatrudniona w jednostce organizacyjnej dysponującej środkami publicznymi". Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: Gazet.a48 20.03.11, 11:08 Nie mam nic wspólnego z gazet.a48, nawet z tym kimś wodki nie piłem i raczej pił nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc zabrzanin Re: Gazet.a48 IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 22:50 Super sprawa - jak mozna małą w sumie rzecz rozdumchac - uratsa to do conajmniej do problemu o randze miejskiej, wojewódzkiej. Kochani tą energię sporzytkujcie w sprawach zawodowych, prywatnych, będzie z tego większa korzyśc. A skoro p. Kazio jest ciekawy co słychac u p. Urbańczyka niech go wprost o to zapyta a nie wywleka nie sprawdzone rzeczy i anonimowo opluwa człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Gop Re: Gazet.a48 IP: 159.245.16.* 21.03.11, 11:03 Masz rację gośc zabrzanin > tą energię sporzytkujci e w sprawach zawodowych No właśnie niech się Urbańczyk w końcu za robotę weźmie, a nie tylko patrzy gdzie zamoczyć, oficjalnie głosząc co innego, bo Komunikacja GOP: > uratsa to do conajmniej do problemu o randze miejskiej, wojewódzkiej. Tak tak KZKGOP to problem całej aglomeracji - bilety najdroższe a jakość najniższa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piar Re: do stańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 08.04.11, 11:07 młody urbańczyk nie jest pracowity i jakie niedouczony chyba, bo wyskakuje jak filip z konopi i ciągle plecie jakieś bzdury. Guzik wie, ale robi hałas dzięki jego działaniom niemu markety kasują za foliowe woreczki...no nie ? no i lubi się lansować jak tatuś :) gdyby nie nazywał sie urbanczyk nikt by na niego nie zaglosowal, a tak stare babcie głosują bo im się bardzo podlizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: do stańczyka IP: *.unknown.vectranet.pl 20.06.11, 08:08 bardzo dobrze, że worki w marketach są płatne. Odpowiedz Link Zgłoś
robertdebruss Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko 21.03.11, 21:37 Ktoś tu wspomniał o jakimś cudzołóstwie. Kochani ktoś logicznie myślący zinterpretuje to nastę pująco: Cudzołóstwem można nazwać grzeszenie wtedy kiedy robi się to w cudzym łóżku jeżeli puka się laski we własnym to powinno się nazywać własnołóstwo więc nie powinno to być grzechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość zabrzanin Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 08:13 Super!!! Przednia sprawa!!!, Zaraz nas zlinczują "pseudokatolicy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupi Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: 64.20.45.* 22.03.11, 11:10 Jak ktoś nie ma zasad w polityce, to nie ma ich w życiu rodzinnym i vice versa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka matematyk Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 22.03.11, 11:19 Zasady są dla maluczkich i chemików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 22.03.11, 11:24 Pozostały tylko kwasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Gop Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: 159.245.16.* 06.04.11, 09:10 Urbańczyk Wam też dobrze zrobi: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,9377550,Rosna_ceny_ropy__wiec_bilety_beda_drozsze.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziękujemy Romkowi Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 19:27 Dziękujemy Romkowi i konkubinie za podwyżki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrzę Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 10:37 Nie znam Pana Urbańczyka. Jednak po przeczytanej tutaj lekturze ,dochodzę do wniosku,że ludzie nie rozumieją tego,czego bronią! Skoro ten Pan zdecydował się być osobą PUBLICZNĄ(Prezydent),to jego życie też jest publiczne. Można (trzeba)zaglądać mu do porfela i do łóżka. Upadki wielkich polityków i finansistów ,jakie "przewaliły" się ostatni przez świat,i ich konsekwencje-mówią same za siebie.Nie ma przyzwolenia na łajdactwo! Morale mówi-jesteś na świeczniku-musisz być kryształowy.Tak więc życie prywatne VIP-w jest życiem publicznym!!!!(o ile to kogoś interesuje ,oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ołpel Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 21.07.11, 23:43 bydzie dobro służbowo fura do przewożenia i łózeczka i wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzkgop Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.stk.vectranet.pl 23.07.11, 10:35 i po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sznycelki, sznycel Re: Urbańczyk Alodia i ich dzieciątko IP: *.opera-mini.net 02.10.11, 13:54 Sznycelki, sznycelki, hitlerowskie sznycelki, z miasta rodzinnego Adolfa. W końcu godłem kzkgop jest rozebrana na części swastyka. Odpowiedz Link Zgłoś