Dodaj do ulubionych

Praca w UM

IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.11, 20:17
Zostałam zaproszona na test w ramach naboru do pracy w UM. Chciałabym się dowiedzieć jak w Zabrzu wygląda taki nabór....czy konkurs jest tylko dlatego bo taki wymóg, a na to stanowisko jest już wybrana "odpowiednia" osoba, bo wiem, że w kilku sąsiednich miastach tak niestety jest - nepotyzm to jest siła...
Mam pracę, wiec żeby pojechać na ten test muszę wziąć dzień urlopu, tylko czy to ma sens, jeżeli ten cały konkurs to tylko formalność?
Obserwuj wątek
    • amadeo214 Re: Praca w UM 22.04.11, 20:26
      Sądze, że masz racje.
      Ale nie widze przeszkód by jednak spróbowac.
      Zawsze jedno doświadczenie życiowe więcej.
      • Gość: szkoda Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 20:33
        Szkoda urlopu.
    • Gość: Kasia Re: Praca w UM IP: *.stk.vectranet.pl 22.04.11, 22:06
      Szkoda urlopu...
    • Gość: kandydat Re: Praca w UM IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.04.11, 23:31
      Sprawdź ile osób pisze test na sali obrad RM, i porównaj z ilością osób ocenionych na tablicy wyników. Ja takie doświadczenie zrobiłem kilka razy. I JUŻ WYSTARCZY.
      • net.kielonek Re: Praca w UM 25.04.11, 23:43
        Zupełnie nie wierzę w uczciwość jakichkolwiek konkursów o stanowisko w jakimkolwiek urzędzie.
        Konkurs to wymóg, którego nie mogą ominąć, wybór składu komisji wybierającej załatwia resztę. To wszystko jednak jest drobiazgiem w porównaniu z trawieniem słonia.
        Zdrówko!
        • Gość: dr.no Re: Praca w UM IP: *.stk.vectranet.pl 25.04.11, 23:53
          Drobiazg, ale trawienie słonia.
          Ho ho :)
          • Gość: Klika Re: Praca w UM IP: *.opera-mini.net 26.04.11, 00:01
            Jedno słowo odpowiedzi:
            Klika
            • gizmo_vv Re: Praca w UM 02.05.11, 09:37
              Brałem raz udział w jednym z castingów na tej dusznej sali. Gdybym wiedział, że do testu podchodzi grubo ponad 50 kandydatów to na pewno bym sobie darował walkę o "wolne" stanowisko pracy w UM. Wszyscy przed i po castingu mówili, że to musi być ustawka, co zważywszy na wielką rzeszę kandydatów chyba nikomu nie przeszkadzało :-). Ludzie w desperackim poszukiwaniu pracy mimo wszystko będą próbować swojego szczęścia. W końcu, jak mawiają nadzieja zawsze umiera ostatnia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka