Dodaj do ulubionych

Baby OD garów

IP: *.silesnet.net 21.05.11, 22:20
Może by tak zmienić tradycyjną scieżkę kobiety = kuchnia - sypalnia- pokój dziecka (jeżeli jest)?
zblizają sie wybory, na listach pojawily się całkiem ciekawe i nowe nazwiska w tym takze kobiet. Może by tak udowodnić że my kobiety potrafimy mówić ludzkim głosem, że człowiek to nie koniecznie mężczyżna, że polityk ma także formę żeńską? Baby odczepmy się od garów!!! Głosujmy na kobiety!!
Obserwuj wątek
    • Gość: żenszczina Re: Baby OD garów IP: *.stk.vectranet.pl 21.05.11, 22:31
      Ja przy garach zycia nie spędzam, czuję się czlowiekim i mówię ludzkim głosem.
      Na wybory pójdę i oddam glos na najlepszą osobę , bo przede wszystkm chcę zeby wreszcie rządzili nami najlepsi i dla mnie nie ma wielkiego znaczenia, czy nosi spódnicę, czy spodnie.
    • amadeo214 Re: Baby OD garów 21.05.11, 22:31
      To już jest swego rodzaju "rasizm" płciowy
      • jaspis-jaspis Re: Baby OD garów 21.05.11, 22:39
        Wcale nie nic jestem zwolenniczką parytetów, co nie znaczy, że nie chcę kobiest w sejmie.
        Do sejmu powinni być wybierane przede wszystkim osoby, które są naprawde mądre i potrafia kierować się przede wszystkim dobrem wspólnym, nie swoimi interesami.
        • amadeo214 Re: Baby OD garów 21.05.11, 22:46
          Jeśli mialyby byc takie kryteria, to Sejm nalezałoby zburzyc .
      • Gość: uleczka Re: Baby OD garów IP: *.silesnet.net 21.05.11, 22:48
        Hej, czlowiek to rodzaj niekoniecznie męski.... jednak dlaczego wsród dyrektorów szkół większość to mężczyźni, mimo, że zawód nauczycielski jest najbardziej sfeminizowany? dlaczego są prezesi?? adwokaci?? większość burmistrzów, prezydentów, posłów to rodzaj męski?? ponoć nas kobiet jest więcej?? Skąd ta męska dominizacja??? Czy jesteśmy wychowani w kulturze patriarchatu? Mężczyzna to przywódca a kobieta ma pilnować domowego ogniska? no i co dalej? baby do garów a może OD graów???
        • amadeo214 Re: Baby OD garów 22.05.11, 12:48
          Są jeszcze pralki,żelazka a gdzie nie gdzie to i magiel.
          • Gość: cynthia Re: Baby OD garów IP: *.silesnet.net 22.05.11, 14:00
            a dla facetow polecam podziemia, swietnie rozwija sie ich meskosc !!!1 duzo lepiej niz na lawach poselskich !!
            • net.kielonek Re: Baby OD garów 23.05.11, 22:58
              Mieszkam w piwnicy, to prawie podziemie.
              Nie prowadziłem jeszcze obserwacji, czy to ma wpływ na moją męskość.
              Zdrówko!
              • Gość: Lola Re: Baby OD garów IP: *.com.pl 24.05.11, 22:10
                Amadeo, ten magiel to pewno dla ciebie, lubisz wtrącic swoje pięc groszy na każdy temat. Tyle, że nie zawsze z sensem.
                • amadeo214 Re: Baby OD garów 24.05.11, 22:11
                  Należy umiec czytac z sensem
                  • net.kielonek Re: Baby OD garów 24.05.11, 22:14
                    I pić z rozwagą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka