Dodaj do ulubionych

Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza

IP: *.stk.vectranet.pl 24.05.11, 23:21
Wbrew obiegowym opiniom jest już decyzja władz PO, że nr 1 na listach PO z Zabrza jest Rafał. Pozostali kandydaci mają za zadanie zebrać jak najwięcej głosów na listę. Wtedy PO ma szanse na 6 mandatów w naszym 9 mandatowym okręgu. Wiadomo, że dostaną je - dwaj kandydaci z Gliwic, jeden z powiatu gliwickiego, jeden z Bytomia, jeden z Tarnowskich Gór i jeden z Zabrza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenon Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 26.05.11, 18:40
      Też uważam, że nasz aktyw partyjny powinien glosować na kolegę Rafała. Skoro partia dała mu najwyższe miejsce, to znaczy, że to jego partia rekomenduje.
    • Gość: POP Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 19:01
      Kim ten pan Rafał w ogóle jest ? Czy cokolwiek dla Zabrza sensownego do tej pory zrobił ? Ja o niczym takim nie słyszałem. Na razie z gazet jedynie można się dowiedzieć jak robił wszystko, żeby zablokować kandydaturę pana mecenasa Budki i walczył o jak najwyższą pozycję na liście wyborczej PO - co z resztą i tak Mu w niczym nie pomoże.
      Pomiędzy panem Rafałem a panem Borysem jest mniej więcej taka różnica jak pomiędzy samochodem FSO Syrenka a Mercedesem S klasy.
      • Gość: . Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 26.05.11, 19:11
        Zenująca jest ta walka o stołki, apanaże i korytko.
        Obserwując to co się dzieje, dawno przestalam wierzyć w to, że nasi wybrańcy chcą coś zrobić dla nas, odnoszę wrażenie, że Oni wszyscy chcą coś robić glównie dla siebie.
        • Gość: Ed Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 19:17
          Numer 1 PO- jest tak znany w Zabrzu, że do tej pory nie wiem czy ma na nazwisko : Marek czy Rafał. Po co ten pan kandyduje jak nie ma najmniejszych szans na mandat posła ?
    • Gość: spintek Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 26.05.11, 19:29
      mimo sympatii bez pokrycia, nie wyciągneliście wniosków z porażek!!! Nie w kandydacie problem lecz w Jego prezentacji, co dla miasta znaczy i On sam ma w temacie do powiedzenia. Ed.. w pełni się zgadzam
      • Gość: i tyle Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 19:46
        Żenada, zasługujecie zabrzanie wszyscy na Mańkę w Sejmie.
        • Gość: Ewa Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 26.05.11, 22:31
          Pan Rafał Marek jest wieloletnim członkiem i aktywistą Platformy Obywatelskiej, byłym kandydatem PO na prezydenta Zabrza, przewodniczącym klubu PO, byłym szefem Komisji Budżetu Rady Miejskiej, jednym z głównych strategów partii w mieście.
          Ukończył szereg uczelni, kieruje ważną jednostką w Gliwicach. Ma wiedzę i doświadczenie.
          • Gość: fota Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 27.05.11, 00:40
            Strategia godna Jasia Fasoli. Wszystkie wybory dotąd przerżnięte. Aż strach pomyśleć co by było gdyby Budka i Olichwer nie weszli do PO. Mogłoby być nawet 3 mandaty mniej bo Olichwer dostał tyle głosów , że wciągnął jeszcze Urbańczyk do rady.
            • Gość: Ed Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 08:36
              Nam jest potrzebny poseł z prawdziwego zdarzenia a nie kolejny gość z Zabrza co to w Sejmie robi za filarek i żadnego pożytku z niego nie ma. Pan Marek ma po prostu wybujałe aspiracje. Ostrożniej z tą wodą sodową.
              • Gość: yhy Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.de 27.05.11, 09:59
                No to się Borysowi Budce w PO odwdzięczyli za ciągnięcie list w wyborach samorządowych. Dobry ruch Sekuły, który jak zwykle zna się na ludziach i go rekomendował. Natomiast decydował kto inny, a wiadomo, że w przypadku Rafała Marka największy wpływ miał jego krewny Dawid Kostempski, który chce ustawiać miasta na Śląsku po swojemu. Rafał Marek ma stać się widoczny teraz, by kandydować w następnych wyborach na prezydenta Zabrza. Liczą, że do Sejmu śmignie Łukasz U., a Budki już się pozbyli. Niepokoi mnie, że Rafał Marek zamilkł na sesjach rady w tej kadencji, a Łukasz Urbańczyk nie ma nic do skarżenia w tym mieście, jak tylko skarżyć skargi, bo mu na czas nie odpowiedzieli. Borys Budka już raz odszedł z PO i powinien był tego się trzymać, wykorzystał PO do startu pod szyldem w wyborach na radnego, ale okazało się, że PO wykorzystało też jego. Borys czas uczyć się na błędach i budować swoje ugrupowanie!
                • Gość: Tomek Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 28.05.11, 19:51
                  Myślę, że lepszy jest mgr Marek niż dr Budka. Bo mgr ma trzy litery, a dr dwie, więc magister jest górą.
                  • Gość: kkk Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.11, 20:03
                    Niech ten rafał czy marek lepiej dalej masuje kości
                    • Gość: nikita Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 29.05.11, 21:49
                      URBANCZYK. Tylko URBANCZYK!
                  • Gość: rach ciach ciach Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 30.05.11, 13:38
                    poza tym mgr od masażu jest lepszym kandydatem niż dr prawa ;)
                    • Gość: Wiktor Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 30.05.11, 17:25
                      Jeśli pan Budka twierdzi, że jest doktorem prawa to łże. Z tego co słyszałem to magistra zrobił zaocznie.
                      Jeśli pan Urbańczyk twierdzi, że jest doktorem architektury, to mówi prawdę. I studia skończył dzienne.
                      Sami podejmijcie decyzję.
                      • Gość: Szpieg Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.centertel.pl 30.05.11, 17:52
                        Borys Budka jest magistrem prawa, ukończył Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego - studia dzienne. Jest też radcą prawnym, aplikację ukończył chyba w 2007 roku albo w 2008 roku. Do tego jest doktorem nauk ekonomicznych.

• Gość: rach ciach ciach Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 30.05.11, 23:47
                        no pomyliłem się . ale jak widać, niektórym to wystarczy , żeby napisać , że "Budka łże". i dopisać , że studia zoacznie kończył - choć akurat to jest nieprawda. poza tym co złego w kończeniu studiów zaocznych. są ludzie , których rodziców nie stać na wysłanie dzieci na studia. więc takich dyskwalifikujesz. rozumiem , że jesteś zdecydowanym zwolennikiem Urbańczyka. brawo panowie
                        • Gość: Tomek Re: Rafał kandydatem nr 1 z Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 31.05.11, 18:21
                          Kolega Budka, skoro ubiega się o tak ważny urząd, powinien publicznie odpowiedzieć na pytania dotyczącego:
                          - jego spraw małżeńskich,
                          - czy zdał egzaminy wstępne na studia prawnicze, czy opłacił pierwszy rok zaocznie,
                          - czy jest doktorem prawa.
                          Jeśli na któreś z tych pytań odpowie niezadowalająco, to jest jasne, że należy glosować na doktora Urbańczyka.
                          • Gość: tutus Re: olej wybory IP: *.212.46.169-internet.zabrze.debacom.pl 01.06.11, 08:31
                            kogokolwiek wybierzecie i tak was oleje bo taka jest jego rola.Olejcie więc wybory niech waszymi głosami nikt nie się nie bogaci.wy zarabiacie grosze.ograniczą wam dochody,podwyższą VAt,odbiorą kontrakty z funduszem zdrowia a wy wsadzicie im kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie do kieszeni.Zastanówcie się czy warto wierzyć w czcze obietnice.Bądźcie mądrzejsi i olejcie wybory.
                            • Gość: Nowakowa z parteru Re: olej wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 08:49
                              Ja tam nie będę głosowała ani na pana Rafała, ani na pana Marka, ani na pana Łukasza bo kompletnie nie znam tych panów. Czy oni zrobili cokolwiek pożytecznego dla mieszkanców Zabrza ? Ja o niczym takim jak na razie nie słyszałam.
                              • Gość: Goździkowa z I pię Re: olej wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 09:18
                                A ja pójdę i zagłosuję, bo inaczej wybiorą MMS.
                              • Gość: Nowak z 1 piętra Re: olej wybory IP: *.stk.vectranet.pl 01.06.11, 12:11
                                mylisz się . oni dużo zrobili dla zabrzan. przecież dla siebie zrobili kawał roboty a w końcu przecież są też zabrzanami
                                • Gość: z Hagera Re: olej wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 12:22
                                  Jo jes tysz Zabrzok, wybiercie mie .
                                  • Gość: Paciaciakowa Re: olej wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 14:21
                                    Do tej pory nie mogę dojśc do siebie po okresie rządów tatusia pana Łukasza. To była istna gehenna dobrze, że się skonczyła i niech już nigdy nie wraca. Niech lepiej pan Łukasz z tatusiem dalej sobie działają w Stowarzyszeniu Rodzin Katolickich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka