zygmuntmiernik 11.08.11, 06:51 Jedyna szansa dla nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zygmuntmiernik Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 08:39 amadeo214 napisał: > Kolejny nawiedzony ? A wymień poprzednich. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 10:03 amadeo214 napisał: > Kpisz czy o drogę pytasz ? Odnieś to tych cwaniaków z Magdalenki. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 10:08 I ta odzywka potwierdza o jaką "Nową Polskę" chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 10:19 Polska nawiedzonych, przestraszonych i wściekłych, którzy marzą o jakiejkolwiek władzy. Wystrzegam się takich popapranców. Zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 11:57 amadeo214 napisał: > Nie ważne jaka, byle katolicka ? Tolerancyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 16:03 amadeo214 napisał: > Nie ważne jaka, byle katolicka ? Może być biedna, byle katolicka :) Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 16:46 jaspis-jaspis napisał: > amadeo214 napisał: > > > Nie ważne jaka, byle katolicka ? > > Może być biedna, byle katolicka :) Suwerenna, Praworządna, Bezpieczna, Gospodarna, Prorodzinna, Socjalna i Tolerancyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 11:56 net.kielonek napisał: > Polska nawiedzonych, przestraszonych i wściekłych, którzy marzą o jakiejkolwiek > władzy. > Wystrzegam się takich popapranców. > Zdrówko! O władzy Polaków w swoim raju. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 11:55 amadeo214 napisał: > I ta odzywka potwierdza o jaką "Nową Polskę" chodzi. NOWA POLSKA TAK¥ POLSKÊ ZBUDUJMY RAZEM ! SUWERENNA PRAWORZ¥DNA BEZPIECZNA GOSPODARNA SOCJALNA PRORODZINNA TOLERANCYJNA O taką Polskę chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 16:14 Inaczej mówiac ; słowa, słowa, słowa i takie samo bla, bla, bla jak wszedzie. Tacy bajarze atakują nas ze wszystkich stron, a Ty nic nowego nie wymyślileś. Jednak tolerancja intrtrsuje mnie. Tolerancja ma być bez wyjątku dla wszystkich, czy tylko dla wybranych? Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 16:48 jaspis-jaspis napisał: > Inaczej mówiac ; słowa, słowa, słowa i takie samo bla, bla, bla jak wszedzie. > Tacy bajarze atakują nas ze wszystkich stron, a Ty nic nowego nie wymyślileś. > > Jednak tolerancja intrtrsuje mnie. > Tolerancja ma być bez wyjątku dla wszystkich, czy tylko dla wybranych? Tolerancja dla wszelkiej odmienności, szacunek dla tych, którzy inaczej myślą, działają, ale z zachowaniem zasad współżycia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 18:23 A sądzisz że PiSlam działa "z zachowaniem zasad współzycia społecznego" ? Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 19:36 amadeo214 napisał: > A sądzisz że PiSlam działa "z zachowaniem zasad współzycia społecznego" ? Nie sądzę, ale w ramach tolerancji niech sobie dziala tak, jak chce. "Wolność Tomku w sowim domku". Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: "NOWA POLSKA" 11.08.11, 19:47 No to "Wolnosc Tomku w swoim domku" Proszę niczego nie czynic w imieniu wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: tak apropos o "katolikach" z PIS 11.08.11, 20:21 Rydzyk albo nie jest tolerancyjny albo postepuje w/g zasady "wolnosc Tomku.........".? Teraz pytanie czy jest godny "Wolnej Polski"? Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: tak apropos o "katolikach" z PIS 11.08.11, 22:36 Ja proszę,zeby Zygmunt wyjaśnił mi, jak rozumie ''zasady współżycia społecznego''. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: tak apropos o "katolikach" z PIS 11.08.11, 23:18 Zygmunt wyznaje zasadę "Wolnosc Tomku w swoim domku" Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: tak apropos o "katolikach" z PIS 11.08.11, 23:38 Dość dziwna zasada. Wobec tego puszczam muzykę w mieszkaniu na cały regulator, a Zygmuś obroni mnie przed policją, oczywiście zaraz jak przejmie władzę w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: tak apropos o "katolikach" z PIS 11.08.11, 23:48 jaspis-jaspis napisał: > Dość dziwna zasada. > Wobec tego puszczam muzykę w mieszkaniu na cały regulator, a Zygmuś obroni mnie > przed policją, oczywiście zaraz jak przejmie władzę w kraju. A Ty mnie, jak przejmie władzę w kraju, na czym zależy tym, którzy chcą wprowadzić "NWO". Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: tak apropos o "katolikach" z PIS 11.08.11, 23:47 amadeo214 napisał: > Zygmunt wyznaje zasadę > "Wolnosc Tomku w swoim domku" W ramach zachowania zgodnego z zasadami współżycia społecznego każdy może w zasadzie robić to, co chce. Lepiej to określił św. Augustyn: "Rób, co chcesz, ale kochaj". Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: tak apropos o "katolikach" z PIS 11.08.11, 23:45 jaspis-jaspis napisał: > Ja proszę,zeby Zygmunt wyjaśnił mi, jak rozumie ''zasady współżycia społecznego > ''. To bardzo proste: "Jeden drugiemu nie przeszkadza i nie utrudnia życia". Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: tak apropos o "katolikach" z PIS 12.08.11, 00:11 Nie mogę Cię bronić, bo nie wiem co to jest ''NWO'' To po pierwsze, a po drugie powołujesz się na świętych, zeby nie było tak jak w tym przyslowiu, co to siedzi pod figurą, a diabła ma za skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: tak apropos o "katolikach" z PIS 12.08.11, 07:52 jaspis-jaspis napisał: > Nie mogę Cię bronić, bo nie wiem co to jest ''NWO'' > To po pierwsze, a po drugie powołujesz się na świętych, zeby nie było tak jak w > tym przyslowiu, co to siedzi pod figurą, a diabła ma za skórą. "NWO" to New Word Oder, czyli nowy porządek świata autorstwa masonerii, która chce rządzić światem. Jak rządzi teraz, widać: wojny, głód itd. W Polsce też coraz gorzej. Poczytaj na Facebooku. Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: tak apropos o "katolikach" z PIS 12.08.11, 11:26 To już wszystko wiem, jeszcze dorzucić należy żydokomunę i już mamy tajemniczy rząd swiatowy, ktory rządzi gdzieś z jeszcze bardziej tajemniczego ukrycia. Dziekuję, jeszcze nie wsiadłam do tego pociągu, ale wysiadam. Banialiki ! Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik Re: tak apropos o "katolikach" z PIS 12.08.11, 12:07 jaspis-jaspis napisał: > To już wszystko wiem, jeszcze dorzucić należy żydokomunę i już mamy tajemniczy > rząd swiatowy, ktory rządzi gdzieś z jeszcze bardziej tajemniczego ukrycia. > Dziekuję, jeszcze nie wsiadłam do tego pociągu, ale wysiadam. > Banialiki ! Więc "obudzisz się z reką w nocniku". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-dziaba Re: "NOWA POLSKA" 12.08.11, 20:20 zygmuntmiernik napisał: > Jedyna szansa dla nas wszystkich. Na razie zostawiamy "NOWĄ POLSKĘ" Zygmunt. Wracamy do "Ojcowizny". Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: "NOWA POLSKA" 12.08.11, 21:38 Mnie nie musisz cytiwać dobry czlowieku. Tak jakoś jestem skonstruowany, że pamiętam co napisałem. Tyle tytułem wstępu. Rozwinięcie: Jestes nawiedzony. Zakończenie: Nihil novi sub sole. Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: "NOWA POLSKA" 12.08.11, 21:40 Nihil nowi? Nie mam racji, "cytiwać" jest nowe. Pozostańmy jednak przy starym"cytować" Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-dziaba "Ojcowizna" 12.08.11, 22:02 net.kielonek napisał: > Nihil nowi? > Nie mam racji, "cytiwać" jest nowe. Pozostańmy jednak przy starym"cytować" Ale póki co ... "Ojcowizna". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-dziaba Re: "NOWA POLSKA" 12.08.11, 22:01 net.kielonek napisał: > Mnie nie musisz cytiwać dobry czlowieku. Tak jakoś jestem skonstruowany, że pam > iętam co napisałem. Tyle tytułem wstępu. > Rozwinięcie: Jestes nawiedzony. > Zakończenie: Nihil novi sub sole. Zwykłe zangażowanie nazywasz nawiedzeniem. Mylisz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: "NOWA POLSKA" 12.08.11, 22:09 Zygmun i Andrzej, dwóch nawiedzoneych. Zapowiada się, ze będzie wesoło na forum. Zygmuncie szef wezwał Cię na powrotu na ''Ojcowizny'' łono. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntmiernik "Ojcowizna" 13.08.11, 10:49 jaspis-jaspis napisał: > Zygmun i Andrzej, dwóch nawiedzoneych. > Zapowiada się, ze będzie wesoło na forum. > > Zygmuncie szef wezwał Cię na powrotu na ''Ojcowizny'' łono. "Służba nie drużba" Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-dziaba Re: "Ojcowizna" 13.08.11, 13:52 net.kielonek napisał: > Potrafisz pić wodkę? Nie piję wódki. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: "Ojcowizna" 13.08.11, 13:55 A tolerancyjny jesteś do pijących oprócz moczu i gotowanej smoły, wszystko ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-dziaba Re: "Ojcowizna" 13.08.11, 17:20 amadeo214 napisał: > A tolerancyjny jesteś do pijących oprócz moczu i gotowanej smoły, wszystko ? Nie polecam i współczuję im samym, a najbardziej ich bliskim, jeśli takich jeszcze mają. Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: "Ojcowizna" 13.08.11, 21:02 Nie pije wódki, czyli odmieniec, dziwok i smutas jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: "Ojcowizna" 13.08.11, 22:42 U nas ten, kto nie pije wódki jest podejrzany. Odpowiedz Link Zgłoś