Gość: dawidek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 09:25 ... brak mi dzisiaj słów. '' non est Iudaeus, neqe graecus; nonest servus, neqe liber '' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: ODSZEDŁ JACEK KUROŃ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:55 ..smutek i zal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilotpirx Re: ODSZEDŁ JACEK KUROŃ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 17:06 Jeden z naprawdę nielicznych , który się skurwił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilotpirx Re: ODSZEDŁ JACEK KUROŃ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 17:08 W poprzednim poście Miało byc oczywiście: JEDEN Z NAPRAWDĘ NIEWIELU KTÓRY SIE NIE SKURWIŁ Mea Culpa. Odpowiedz Link Zgłoś
wu_ka Re: ODSZEDŁ JACEK KUROŃ 17.06.04, 18:42 symbol pewnej epoki, wydarzen, ale takze po prostu czlowiek- dobry czlowiek...odszedl, ale pozostanie w pamieci wielu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
puszysty_inaczej Re: ODSZEDŁ JACEK KUROŃ 18.06.04, 21:02 No niestety nie zobaczymy już dzińsikowej kurteczki, papierosa w ustach i nie usłyszymy ochrypłego głosu. RIP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawidek Re: ODSZEDŁ JACEK KUROŃ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 11:42 '' Dokud se zpiva, jesce si ne umrelo '' , to tekst piosenki Jaromira Nohavicy, Ślązaka, Czecha, Europejczyka. Byłem wczoraj na Jego koncercie i wróciłem podbudowany. Wspaniałe teksty po czesku były zrozumiałe dla większości widowni, a klimat na sali wypełnionej po brzegi, był wspaniały. .. i ta publiczność mnie urzekła. To znaczy, że jeszcze nie jerst tak źle! W kontekście śmierci Jacka Kuronia, może w nas ( tych nie skurwionych jak napiosł pilotprix ) jest czastka tego co miał JACEK. Jeżeli jest, to nie wstydźmy się jej pioelęgnować i uzewnętrzniać.Może Swiata, nie p[ostawimy do góry nogami, ale kiedyś, kiedy i nam przyjdzie odejść, ktoś napisze, że nie skurwiliśmy się ..........., a dokud se zpiva, jescze si ne umrelo ! Odpowiedz Link Zgłoś