Dodaj do ulubionych

Przemyślenie

IP: *.zabrze.vectranet.pl 29.05.12, 16:58
Czytając dzisiejszą prasę, o tym czym nas karmią, jaką to truciznę dodają do jedzenia - (preparat na wszy,różne inne chemikalia , detergenty), wędliny to samo.
Chleb nie jest chlebem. Na drugi dzień jest twardy jak skała. Chyba dodają do niego cement.
Ludzie chorują na nieuleczalne choroby, dzieci podczas drobnych upadków łamią kończyny, nie mają sił na lekcji WF.
Chorych faszeruje się lekami otempiającymi, ogłupiającymi (by szybciej doszli) .
Ponad milion dzieci żyje w skrajnej biedzie( nie jada regularnie posiłków) i inne.

Rząd zamiast podejmować kroki w celu polepszenia standardów życia - cwaniacko się śmieje, jeżdżąc samolotami na urlop(dzisiaj min. rolnictwa do Brazylii).
Tak samo Kościoł.
Więcej już pisać nie będę - nie wystarczyłoby miejsca.
Naszła mnie refleksja - w jakim kraju ja żyję?
Straciłam wszelkie zaufanie, że poprawi się w Polsce na lepsze.
Żałuję, że nie zostałam na Zachodzie jak moje znajome.
Zapewne powiecie Państwo, po co to piszę? przecież to wiadomo. To mój interes.
Przepraszam za to, ale jakoś lżej mi się zrobiło, że mogłam te moje przemyślenia napisać na forum.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: no cóż Re: Przemyślenie IP: *.zabrze.vectranet.pl 29.05.12, 18:44
      Niestety Twoje przemyslenia są słuszne.
      Zyjemy w kraju w którym rozwarstwienie społeczne niemal każdego dnia pogłębia się.
      3% -5% ludzi żyje w luksusie, większość ludzi walczy o przetrwanie.
      Jestem osobą dojrzałą i trochę przeżyłam.
      Pamiętam czasy pelne nadziei, kiedy padała komuna.
      Większość z nas wierzyła w lepsze jutro. Byliśmy pelni radości i euforii.
      Oczywiście, żaden myslący człowiek nie myślał, że staniemy się bogaczami jak za dotknięciem czarodziejskiej rózdżki, ale sądziliśmy, że będziemy zyli w uczciwym panstwie, że człowiek,
      który solidnie będzie pracował, zapracuje na "porządne" życie.
      Tymczasem, co mamy ?
      Cwaniak ma się dobrze, koleś kolesiowi nie da zginąć, masz znajomości masz dobrą pracę itd.
      Ale zauważ, że chyba coś zaczyna się wolniutko zminiać, ludzie chyba zaczynają się budzić.
      Te wszystkie protesty niezadowolonych dają jakąś nadzieję.
      Czy coś się wreszcie zmieni, zobaczymy ?
      Rządy zmieniają się i ten rząd , któremu naiwnie uwierzyłam, też odejdzie.
      Teraz kolej na Was, ludzi młodych i powiem za klasykiem.
      Młodzi bierzcie sprawy w swoje ręce, starajcie się startować w nowych wyborach, organizujcie
      się i zmieniajcie kraj na lepszy.
      Jesteście wykształceni, pełni energii, macie wiedzę. Nie pozwalajcie się"stłamsić'.
      Nie przepraszaj, bo za napsanie prawdy, nie należy przepraszać.
      Też pozdrawiam :)
      • Gość: The Clash Re: Przemyślenie IP: *.com.pl 29.05.12, 19:02
        Apokalipsa, panie, ino czytać Janowe Objawienie na Patmos Island i palcem wskazywać na to, co się zgadza.
        • Gość: no cóż Re: Przemyślenie IP: *.zabrze.vectranet.pl 29.05.12, 20:49
          Apkalipsa, jeszcze nie, ale każedego dnia, od jakiegoś czasu, na kolei jest wypadek i tu jest coś na kształt "apokalipsy" .
    • Gość: hgt nawet jezeli IP: *.gl.digi.pl 29.05.12, 21:18
      znajdzie sie polityk, ktory tych wszystkich zlodziei bedzie chcial rozliczyc.......to i tak ci zlodzieje i lobuzy trzepiacy gigantyczna kase......oplacajacy te media i tych pseeudo dziennikarzy zrobia razem z tego polityka faszyste, oszolama dzielacego spoleczenstwo szukajacego ukladow i afer....prawda lemingi
      • Gość: The Clash Re: nawet jezeli IP: *.com.pl 29.05.12, 21:34
        Pan zaprosi do Zabrza Najwyższego Brata Wissariona.
        On powie co i jak oraz odjedzie w trymiga.
      • Gość: leming Re: nawet jezeli IP: *.zabrze.vectranet.pl 29.05.12, 21:48
        Ten biedny gnębiony, ponizany, wyzywany polityk obieca ci wszystko, co tylko zechcesz, tylko nie mowi, jak te wszytskie obiecane cuda na kiju zrealizyje, skąd weźmie pieniądze na emerytury, na szkoły w których nie będzie dzieci bo jest niż demograficzny, na wysokie pensje dla wszytkich, na 3mln mieszkań, na darmowe studia, na wysokie ceny w skupach dla rolników, na darmowe lecznictwo, na to zeby wszystkim zrobić dobrze i żeby powojować z wschodem i zachodem oraz zrobić milionpięcsetpiecdziesiątą ekspertyzę samolotu ktory uległ wypadkowi jakiś czas temiu, a także na płacdenie wszystkim matkom za urodzenie dziwecka, bo przeciez na jego rozkaz kobiety będą rodziły tabuny dzieci i jeszcze zostanie kościół katolicki, któremu trzeba sypnać sporo grosza.
        To wszystko zrobi dla swojego ludu gnębiony polityk, którego ty wielbisz.
        Musi tylko dorawać się do wladzy, co nie daj Boże.
        • Gość: The Clash Re: nawet jezeli IP: *.com.pl 29.05.12, 21:54
          Kiedy utracił Pan cnotę zwięzłości? Na stawce za komuny? Czy już w 3-ciej erpe?
          • Gość: leming Re: nawet jezeli IP: *.zabrze.vectranet.pl 29.05.12, 22:02
            Wie Pan, nie utraciłem, tylko niektórym trzeba wyłożyć kawę na ławę.
            A tu ja sądzę mamy ten przypadek, nieco powyżej.
            • Gość: The Clash Re: nawet jezeli IP: *.com.pl 29.05.12, 22:07
              Raczej oolong na kibel.
              • Gość: leming Re: nawet jezeli IP: *.zabrze.vectranet.pl 29.05.12, 22:24
                Błyskotiwe stwierdzenie, prosze Pana.
                • Gość: The Clash Re: nawet jezeli IP: *.com.pl 29.05.12, 23:52
                  Porada ooymy.
                  Dobrej nocy,
                  porzykej.

A zo diołednia:
                  Wszyskie nasze, dziene sprawy
                  Przijm...

Oupka.

Jest w tym coś.
                  Bym tego nie bagatelizował.
                  • Gość: leming Re: nawet jezeli IP: *.zabrze.vectranet.pl 29.05.12, 23:58
                    Dobrej nocy, to tyle na dzisiaj.
                    • Gość: The Clash Re: nawet jezeli IP: *.com.pl 30.05.12, 00:10
                      Serwus,
                      spokojnej i dobrej nocy.
                      • Gość: realistka Re: nawet jezeli IP: *.zabrze.vectranet.pl 30.05.12, 16:09
                        W Polsce nic dobrego nas nie czeka. Nie mam takiej nadzieji.
                        B.Obama wczoraj powiedział , że w Polsce był obóz śmierci.
                        Ja dopowiadam, że obóz śmierci w Polsce istnieje do tej pory! Codziennie jest widoczny !
                        Nie liczę na to, że coś zmieni się na lepsze.
                        Każdy kandydat przedstawiając swój program, mówi co to dobrego nie zrobi dla Narodu.
                        I co mamy ?......
                        Czy matka kochająca dziecko, kupi sobie dla własnego "chcenia" nową sukienkę, czy buty dla będącego w potrzebie dziecka?
                        To trwa od lat.
                        Skłóca sie Polaków dla własnych interesów na każdym kroku.
                        Jak można na głos mówić, że Tusk boi się górników, dlatego nie odebrał im przywilejów !
                        Pytam - to są przywileje?
                        Wszak to uprawnienia i to tylko dla pracujących pod ziemią 25 lat, bezpośrednio przy ścianie!!!
                        Naród zaś w to wszystko ślepo wierzy i braci górniczej nie życzy dobrze.
                        Pożyjemy - zobaczymy, jak to wszystko dalej pójdzie.
                        • Gość: walduś Re: nawet jezeli IP: *.zabrze.vectranet.pl 31.05.12, 20:56
                          Polska Kargulem stoi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka