Dodaj do ulubionych

Internet VECTRA opinie

IP: *.215.204.43-internet.zabrze.debacom.pl 11.07.14, 10:36
Witam.

Dostałem ofertę na internet od Vectry konkurencyjny do Debacomu. Chciałbym dowiedzieć się od urzytkownikow internetu Vectry o opinie o jakości ich internetu. Interesuje mnie zwłaszcza opinia o internecie na Sobieskiego, Barbary lub ogólnie w srodmiesciu.

Dodam, ze z Debacomu choć droższy jestem zadowolony, ale z uwagi na kwestie technologiczne nie sa wstanie dostarczyć usługi szybszej niż 50Mb.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zen Re: Internet VECTRA opinie IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.07.14, 13:38
      generalnie nie ma większych problemów. Jedynie jakikolwiek kontakt z obsługą jest utrudniony i odwlekany jak najdłużej się da.
      • Gość: waryniol Re: Internet VECTRA opinie IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.07.14, 13:57
        no przecież Debacom w odświeżonym wydaniu oferuje internet od 50 mega wzwyż
        co do Vectry - ogólnie klienci najbardziej chwalą sobie usługę internetu, czasem bywają awarię, uszkodzenia, kradzieże, ale to zdarza się wszędzie
        • Gość: zen Re: Internet VECTRA opinie IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.07.14, 14:04
          ja tam widze pakiety od 30mbit a poza tym oferta raczej jest ograniczona terytorialnie, podobnie jak vectry wiec co znowu za problem ?
          • Gość: waryniol Re: Internet VECTRA opinie IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.07.14, 14:32
            zen, zerknij na nową, światłowodową ofertę, którą rozszerzają terytorialnie, na "stare obszary" oraz tam gdzie dotychczas ich nie było, ogólnie planują rozszerzyć usługi na całe miasto
            niebawem utracą największego klienta jakim jest samorząd miejski i jednostki podległe gdyż miasto buduje swoją własną infrastrukturę, która docelowo będzie dostępna dla wszystkich /po 5-letnim okresie ochronnym, związanym z dotacją unijną/
            • Gość: zen Re: Internet VECTRA opinie IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.07.14, 14:39
              Z tego co się dowiedziałem to ta oferta FTTH to jest głównie na Makoszowy bo tam wchodzą z kablami i na pare miejsc w mieście gdzie zrobili dopiero co przyłącza do nowych budynków. Pozostałe ulice mają według cennika tradycyjnego. Chyba, że jakąś lokalizacje będą modernizować to wtedy i tam będzie nowy cennik. Tyle mi powiedziano.
              • Gość: Vectra Re: Internet VECTRA opinie IP: *.dynamic.vectranet.pl 11.07.14, 15:11
                Przyzwoita prędkość(mam 40Mb), odczyty na miernikach prędkości potwierdzają,z tym że od czasu do czasu zerwie transfer ,nie jest to częste ani szczególnie uciążliwe.
              • Gość: waryniol Re: Internet VECTRA opinie IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.07.14, 15:13
                zgadza się, wchodzą na nowe obszary z nową ofertą i infrastrukturą, ale z czasem będą zmuszeni do modernizacji "starych" obszarów
                na "starych" najniższa prędkość to 30 mega
                na "nowych" najniższa prędkość to 50 mega /49 zł/mies./
            • Gość: luk Re: Internet VECTRA opinie IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.07.14, 15:43
              "zerknij na nową, światłowodową ofertę"

Gdzie tej nowej oferty szukać?
              • Gość: waryniol Re: Internet VECTRA opinie IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.07.14, 16:28
                tutaj
                www2.debacom.pl/debapakiety_ftth.php
    • Gość: Geniek Re: Internet VECTRA opinie IP: *.play-internet.pl 11.07.14, 22:34
      ja się zastanawiam nad przejściem do Vectry
    • ruda550 Re: Internet VECTRA opinie 24.10.15, 22:34
      Naciągają na oferty szybszego internetu bez wpływu na czas umowy a jak chcesz rozwiązać umowę to twierdza ze jest to zerwanie preferowanych warunków i chcą dołożyć karę...zero kontaktu z obsługa klienta dopiero jak wspomina się o wejście na drogę prawna to odpisują NACIĄGACZE szkoda zachodu
    • Gość: jataman Re: Internet VECTRA opinie IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.10.15, 08:17
      Witam

Najwieksza pomylka zabrzanskiej Vectry jest ich BOK na Wolnosci. Nie tyle jesli chodzi o kompetencje ludzi tam pracujacych, ale o organizacje tego miejsca, ilosc dostepnych pracownikow. Tam 9 na 10 wizyt trzeba czekac ok 1 godziny na obsluge. Czasem trafi sie sytuacja ze kolejek brak - ale to rzadkosc. Czesto jezdze po slasku i mam mozliwosc bycia w BOK w TG, Katowicach - tam jest pusto, dziewczyny sie nudza przy stanowiskach, ale sorry mamy rejonizacje i musi pan jechac do Zabrza zeby zalatwic jakis konkret zwiazany z nasza obecna czy nowa umowa.....
      Wynika to z ich polityki, ktora mogliby zmienic...Co do samej vectry uwag nie mam, sporadyczne awarie zazwyczaj dotycza wowczas tez innych operatorow. Predkosc zblizona do tej z umowy -a mam 50Mb/s za 30zl/m-c. Mam ich internet od 6 lat i poki co uwag wiekszych brak poza tymi BOK-ami....
    • Gość: Adam Re: Internet VECTRA opinie IP: *.microchip.net.pl 14.12.15, 14:31
      Witam,

Jestem świeżym klientem Vectry, i sam na początku miałem dużo wątpliwości biorąc internet od tego operatora. Opiszę tu może dwa problemy z jakimi przyszło mi się borykać i w jaki sposób zostały rozwiązane:
      1. Router wifi od vectry - w standardzie brak możliwości zalogowania się i konfiguracji - nawet zmiany nazwy sieci czy hasła wifi. Jeżeli nie potrzebujesz dostępu do zaawansowanej konfiguracji, to rozwiązaniem jest Strefa Klienta czyli tzw. "ebok" vectry - można tam zmienić nazwę sieci oraz hasło wifi, a także tryb pracy urządzenia - router/bridge. Jeżeli natomiast potrzebujesz dostępu do zaawansowanej konfiguracji routera, to w moim przypadku wystarczyło przywrócić ustawienia fabryczne urządzenia (przycisk reset przez ok. 15s) przy odłączonym internecie, a następnie wprowadzić swoją konfigurację. Po podłączeniu internetu router sciągnął jeszcze konfigurację od dostawcy, natomiast większość ustawień pozostała nie zmieniona (w moim przypadku nawet hasło admina - router epc3928).
      2. Prywatna pula adresów IP - uniemożliwiała mi uruchomienie serwera www, na co mocno liczyłem. Po telefonie do bok'u i rozmowie z technikiem został mi przydzielony statyczny adres IP z puli publicznej.
      Na chwilę obecną jestem zadowolony z usług świadczonych przez Vectre. Zarówno jeżeli chodzi o internet, jak i obsługę klienta.

Pozdrawiam,
      Adam
    • depotop Re: Internet VECTRA opinie 04.01.16, 17:29
      Problemy (prawdziwe) to się dopiero zaczną ,kiedy się będzie chciało rozwiazać złobuzami umowę.
      • Gość: jol Re: Internet VECTRA opinie IP: *.zabrze.vectranet.pl 04.01.16, 19:14
        Jezeli przyjdziesz najlepiej do ich BOKu, odczekasz swoje to kwestie rozwiazania umowy zgodnie z jej warunkami zalatwisz na miejscu, wydrukuja stosowny formularz rezygnacji z umowy i tyle....
        Sam to przerabialem i pomijajac kwestie tego ze trzeba czekac to nie bylo problemow.
        Najlepiej wykorzystac momenty zmian warunkow umowy przez Vectre bo wtedy staja sie bardziej elastyczni :) niestety zdarza sie to rzadko...
    • Gość: Jasza Re: Internet VECTRA opinie IP: *.dynamic-zab-04.vectranet.pl 15.04.18, 12:32
      Vectra to jedna wielka porażka. Potrafią tylko się reklamować i naciągać na kasę. Jak jest awaria to albo nie ma komu zgłosić albo przyjadą za dwa, trzy dni. Na infolinii poczekacie sobie tak za 70 zł. Wczoraj była sobota wieczorem i nagle kiedy człowiek już może spokojnie siąść do internetu to strony się ledwo otwierają albo wcale i w końcu brak odpowiedzi z DNS. Niedziela godzina 11.30 - właśnie zaczęły się problemy z otwieraniem stron więc kończę bo pewnie zaraz padnie. Szczerze odradzam. Najbardziej niekompetentna sieć w jakiej byłem. Czekam na koniec umowy a płacę z pakietem tv 240 zł miesięcznie i dostaję za to wadliwy produkt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka