Gość: spintek
IP: *.dynamic-zab-02.vectranet.pl
02.12.17, 18:50
Poruszyłem, temat od wielu wyborów samorządowych w Zabrzu, niezwykle istotny. Zawsze "psy wieszamy" na różnych kandydatów ale jakoś od wielu, bardzo wielu lat, nikt nie pytał o poważny ich program a potem ich rozliczał.
Pytam, dlaczego jesteśmy tak łatwowierni? Nasze głosy, są na wagę naszej teraźniejszości i przyszłości tego miasta. Co zrobiliście, aby Oni nie mieli tak łatwo, nas oszukiwać? Kiedy, zainteresowaliście się, totalnym zadłużeniem na rzecz garstki (w skali miasta) "kiboli"i prawdziwych kibiców, ale ich opłaty za bilety, nigdy nie zwrócą olbrzymiego kredytu, tylko za stadion a nie za wiele innych potrzeb tego miasta. Pokolenia nam tego nie wybaczą. Obecni włodarze miasta z rodzinami, na zawsze ustawieni. Nie ich zmartwieniem jest tego spłata. Spłata, spadnie po latach, na uczciwych, nowych włodarzy, póki nie zorientują się, że to nie ich wina i kolejny dług, od nowa! Młodzi mieszkańcy i wasze dzieci Zabrza, pomyślcie o tym!
W Bytomiu, w gorszej sytuacji finansowej, jakoś, drugi raz (referendum) rozliczają, swoich włodarzy miasta. Widzą, że popełnili błąd w poprzednim referendum, zaufali nie temu, który im, mówił prawdę, ale nie wierzyli a powierzyli "Klucze" miasta "miglancowi". Są czujni i szukają możliwości naprawy.
Zabrzaninie! pytam się czy jesteś gotów, wziąć odpowiedzialność za swoje miasto? Na mój gust, szykuje się po cichu, wybór "putinowski" czyli z-ca, dobre nazwisko (nie mylić z piłkarzem) , znany z technik "komunikacji" będzie dobrym kandydatem ( w przypadku zmiany ordynacji) na przetrwanie, bo własnego, dobrego nie macie? Potem jeszcze nie idziesz na niego głosować!!!
Tyle na dziś, do przemyślenia. Jak nie uważacie tak samo, to ja tylko tyle i aż tyle.