Dodaj do ulubionych

Sesja Rady Miasta

IP: *.Zabrze.Net.pl 24.04.02, 13:13
czy ktoś zna jaki był przebieg Rady...
Obserwuj wątek
    • fatyga Re: Sesja Rady Miasta 24.04.02, 16:48
      Poseł Chojnacki skompromitował się trochę bardziej niż zwykle, a poza tym to co
      zawsze, opozycja atakowała a prawica sie broniła.
      • Gość: kat Re: Sesja Rady Miasta IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 17:39
        Czy to oznacza, ze Chojnacki dał "ciała" na sesji ? Coś o tym słyszałam ale nie
        znam szczegółów. Podobno cała lewica nie popisała się na tej sesji, są
        bezpłciowi.
        Kto wie coś więcej na ten temat ?

• Gość: HugoBoss Re: Sesja Rady Miasta IP: *.zabrze.net.pl 24.04.02, 18:47
      Lewica zabrzańska ( jak i cała lewica )jest cieńka jak dupa węża.!
      • Gość: mario2 Re: Sesja Rady Miasta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 20:43
        Nie mowiac juz o prawicy, ta jest rozdymana jak kiszka stolcowa poznanskiego
        kleryka!
        • Gość: ufik Re: Sesja Rady Miasta IP: *.um.zabrze.pl / localhost 24.04.02, 21:03
          Gość portalu: mario2 napisał(a):

> Nie mowiac juz o prawicy, ta jest rozdymana jak kiszka stolcowa poznanskiego
          > kleryka!

dlaczego pan mario2 jest tak wulgarny? ma jakiś kompleks wobec prawicy?
          • mario2 Re: Sesja Rady Miasta 25.04.02, 01:12
            To prawica ma kompleks samozadowalania sie prawa reka :o))

Lewa nie wychodzi co? :o))
            • switch1 Re: Sesja Rady Miasta 25.04.02, 08:37
              Dość tej durnej paplaniny, jak se chceta pobluzgać to załóżcie nowy wątek.
              To co było na tej sesji?
              • Gość: mario2 Re: Sesja Rady Miasta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 09:17
                Jak zwykle nic! Oj przeprasza, na pewno Urbanczyk z Cholewa intensywnie mysleli
                ile jeszcze nowych supermarketow i gdzie otworzyc. Ile nowych stacji
                benzynowych wybudowac, co jeszcze sobie podporzadkowac, a co Kosciolowi za
                darmoche oddac!
                W sumie ol 12 lat to samo!
                • Gość: ernest Re: mario2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 09:22
                  Mario 2 - twoja nienawiść do prawicy jest już chorobliwa, polecam dobrego
                  psychiatrę. Myśle, że jako warszawiak i "obywatel" Niemiec powinieneś zająć
                  się "swoim" terytorium. Nie chcemy porad warszawiaka i volksdeutscha w tematach
                  zabrzańskich. "Daj na luz" mario - będziesz zdrowszy. Pozdrawiam Cię gorąco a
                  odpowiedzi nie oczekuję.

• Gość: mario2 Re: mario2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 09:43
                    a co bys powiedzial, jeslibym wlasnie w sprawach zabrzanskich rezydowal w
                    Warszawie?
                    Zameldowany jestem w Zabrzu, tu sie urodzilem i tu jest moje serce. Mam wiec
                    prawo do takiego samego zainteresowania sprawami zabrzanskimi, jak kazdy inny
                    zabrzanin, jak rowniez prawo do zabierania glosu w rzeczonych kwestiach. A moze
                    Tobie przeszkadza, ze ktos chce czegos innego niz Ty? Najlepszym argumentem
                    jest odmowienie prawa do wypowiadania sie- nie? Jakiez to typowo prawicowe i
                    tak pachnie kruchciana ideologia jedynie slusznej wiary!
                    Volksdeutschem nigdy nie bylem, mam tylko obywatelstwo niemieckie i nic wiecej!

Co do prawicy
                    • Gość: erwin Re: mario2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 14:57
                      Drogi mario2 - cieszę się ogromnie że jesteś tak wielkim miłośnikiem naszego
                      kochanego Zabrza w którym notabene nie zamieszkujesz. Cieszy nas i to że
                      starasz się zza zachodniej granicy doradzać nam - co jest lepsze dla Zabrzan -
                      czy rządy lewicy czy też rządy prawicy. Uwierz- mu - MIESZKAŃCY Zabrza
                      podejmiemy decyzję kogo wybrać na radnych czy też na prezydenta; i nie będziemy
                      się kierować Twoimi sugestiami tylko wybierzemy LUDZI a nie partie prawicowe
                      czy też lewicowe... I nie mąć nam w głowach. A jeżeli chodzi o Twoją pracę w
                      Wawie na rzecz miasta Zabrze- cóż to za szef, który pozwala ci w trakcie
                      pracy "bawić" się internetem. Co to za firma - zdradź nazwę ....
                      Pozdrawiam Ciebie i wszystkich zapalonych komunistów.

• Gość: mario2 Re: mario2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 17:47
                        Ja terz przyjade sobie zaglosowac, a co! :o) mam to prawo i skorzystam z niego.
                        Prawo mam tez do wyglaszania opinii, a to dlatego, ze czesto w Zabrzu bywam.
                        Postaram sie tez w czasie kampanii wyborczej troche namieszac> Bo to mi tez
                        wolno! Co do mojego szefa-coz- musze go dziennie golic i w lustrze ogladac,
                        wiec pozwala mi na zabawe komputerem :o))
                        • Gość: erwin Re: mario2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 23:24
                          Mario2 - skoro szefujesz sobie sam mam propozycję !!! Zamiast krytykować
                          prawice i Pana Romana U, może lepiej abyś WRÓCIŁ do Zabrza i stworzył nowe
                          miejsca pracy ??? Mario 2 z wielką chęcią spotkałbym się z Tobą i porozmawiał
                          na temat polityki w naszym mieście... A tak przy okazji - podaj, kto według
                          Ciebie jest najlepszym kandydatem na prezydenta miasta - imiennie - KTO ???
                          • Gość: mario2 Re: mario2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 08:09
                            Kto wedlug mnie jest najlepszym kandydatem na prezydenta - na razie glosno
                            mowic nie bede. Jeszcze sie nie rozpoczela kampania wyborcza. W Zabrzu bywam
                            dosyc czesto, matka i rodzenstwo tam mieszkaja. Poza tym mam udzialy w malej
                            firmie dajacej 15 miejsc pracy. Wiem, ze to malo, ale na razie jestem dopiero
                            od kilku miesiecy w Polsce. Nie widze tez mozliwosci (na razie) przeniesienia
                            mojej dzialalnosci do Zabrza.
                            Chetnie sie z Toba spotkam. Mam nadzieje, ze pod koniec maja odwiedze nasze
                            miasto, to mozna sie np. do Mozarta na piffko wybrac!
    • zabrzanin Dziwne rady pana posła 26.04.02, 18:08
      O tym, że poseł SLD Jan chojnacki ma dość niecodzienne podejście do spraw
      demokracji przekonali sie wszyscy obecni na ostatnim posiedzeniu sesji RM w
      Zabrzu. W punkcie dotyczącym absolutorium wstąpił on na mównicę (zapominając,
      że nie wypada by jeden organ ingerował w pracę innego) i negatywnie ocenił
      pracę obecnego zarządu miasta, jako główny przykład podając fakt, iż w Zabrzu
      przetargi wygrywają często firmy spoza Zabrza, że to trzeba zmienić. Ktokolwiek
      zna procedurę przetargową, okresloną między innymi przez pana posła w Ustawie o
      zamówieniach publicznych, ten musi przemyśleć na zadanie domowe myśl: dlaczego
      pan poseł publicznie wzywa do łamania prawa? To pytanie zadał zresztą panu
      posłowi rektor Politechniki Śląskiej, radny Bolesław Pochopień. Miazdżące
      argumenty na wystąpienie posła przedstawił ponadto skarbnik miasta.

Niestety, pan poseł zamiast zrozumieć, że robi z siebie idiotę,zabrał jeszcze
      raz głos pod koniec sesji, gdzie krzycząc przekonywał, że on ma rację, bo
      przetargi krzywdzą firmę POCH. Wtórował mu radny SLD Diter Olszok, który
      wprawdzie większość wypowiedzi posła i udzielanych przez prezydenta wyjaśnień
      nie wysłuchał, bo sobie poszedł z sali, ale jako, że wrócił na kilka ostatnich
      zdań, uznał,że grzecznym będzie się przyłączyć do wystąpień z mównicy.
      No a co wtym jest bulwersujące? Ano nic, poza faktem, że właścicielom firmy
      POCH (P udlo/O lszok/CH ojnacki) nie wypada chyba wykorzystywać sesji Rady
      Miejskiej do ubijania swoich prywatnych interesów.

Drogim zwolennikom SLD, którzy niecierpliwie przebierają nogami, by towarzysz
      Szmaciak wrócił w Zabrzu do władzy, ten tekst piszę do przemyślenia.

Przez ostatnie 12 lat śledzę obrady RM w Zabrzu. Takiej dawki plugastwa
      politycznego jaką pokazali Chojnacki i Olszok na ostatniej sesji jeszcze tu nie
      widziano. Choć jeżeli chodzi o poziom głupoty, to akurat mam innych faworytów
      (nota bene z tego samego klubu:))) )
      • Gość: kastor Re: Dziwne rady pana posła IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 22:40
        Dziwna ta nasza zabrzańska lewica..... a Chojnacki szczególnie.
        • Gość: Jagna Re: Dziwne rady pana posła IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 09:00
          Ludzie!!!!!
          Nie wierzcie propagandzie rządzących
          Na ostatniej sesji Poseł Chojnacki miał wspaniałe pełne ojcowskiej troski o los
          mieszkancow jak i samego Zabrza wystąpienie. Niestety trafne precyzyje i
          krytyczne zarzuty pod adresem rządzącej koalicji rozłościły przedstawicieli
          władzy tak że stał się przedmiotem bezpardonowej napaści.
          Bezrobotni , pracownicy upadających zakładów teraz widzicie kto upomniał się o
          was los.
          Tylko poseł Jan Chojnacki jest w stanie jako PREZYDENT MIASTA ZABRZE
          wyprowadzic nasze miasto z zapasci w jakiej się znalazło.
          • Gość: ewusia Re: Dziwne rady pana posła IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 12:09
            JAGNA ! CO TY ZA BZDURY PISZESZ ??? BYŁAM NA SESJI JAKO PRZEDSTAWICIEL SZPITALA
            Z WYCISKA I WIDZIAŁAM NA WŁASNE OCZY JAK WYGLADA PRZYSZLY KANDYDAT NA
            PREZYDENTA - PAN CHOJNACKI. WSTYD DLA MIASTA !!! NAMAWIAL JAKO POSEL DO LAMANIA
            PRAWA, KTORE SAM JAKO POSEL USTANAWIA... POZA TYM JEST WLASCUICIELEM POCH-U
            ORAZ KOPALNI I ZALATWIA na sesji rady miejskiej swoje prywatne interesy -
            wstyd, hanba ... ja nie jestem ani za prawica ani za lewica ale ta ostatnia
            sesja pokazala, ze lewica jest slaba i niezdolna do rzadzenia. Bede glosowala
            za Urbanczykiem albowiem On zdania nie zmienia i zna sie na polityce miasta. A
            o maly wlos Szpital nan Zaborzu mógł zostać zlikwidowany (!!) własnie dzieki
            głosom zabrzańskiej lewicy - w tym Pana Więcława - podobno koedyś radnego tej
            dzielnicy. Lewica w Zabrzu jest nieudolna i niekompetentna, niestety szanowna
            LINKO ...
            • Gość: HugoBoss Re: Dziwne rady pana posła IP: *.Zabrze.Net.pl 27.04.02, 13:04
              POWIEM KRUTKO - ZABRZAŃSKA LEWICA TO "0", NIE POTRAFILI W PRZESZŁOŚCI NIC
              ZROBIĆ I TERAZ, W TERAŹNIEJSZOŚCI TEŻ NIC DLA NASZEGO MISTA NIE ZROBIĄ!
              PREZYDENTEM POWINIEN ZOSTAĆ PAN ROMAN URBAŃCZYK A JEGO DORADCAMI LUDZIE Z JEGO
              KRĘGU CZYLI PRAWEJ STRONY POLITYCZNEJ. PRZEMIANY WYMAGAJĄ CZASU, ALE JA WIERZĘ,
              ŻE BĘDZIE DOBRZE. POZDO DLA SŁABIUTKICH KOMUNISTÓW!
              • Gość: me_n Re: Dziwne rady pana posła IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 13:47
                Gość portalu: HugoBoss napisał(a):

> POWIEM KRUTKO - ZABRZAŃSKA LEWICA TO "0",

******** Tu widac przewage prawicy. Szkol toto nie pokonczylo, a w polityke chce
                sie bawic!
                • Gość: Ciocia Re: Dziwne rady pana posła IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 20:35
                  Miałam honor i zaszczyt osobiście poznać pana posła a od pazdziernika 2002
                  Prezydenta Zabrza Jana Chojnackiego. To człowiek wielkiego formatu .Człowiek
                  ktory po raz 3 został wybrany jako nasz przedstawiciel do Sejmu.Rządząca
                  miastem ekipa mimo potęznych środków finansowych jakie wydała na wynajęcie w
                  całym okręgu wyborczym bilbordów i agitację po Kosciołach poniosła klęskę.Więc
                  pełna zazdrosci z taką furią atakuje naszego przyszlego Prezydenta.
                  Nasz ukochany poseł jest wspaniałym organizatorem ,tworzy nowe miejsca pracy
                  gdy władze Zabrza przyczyniają się do upadku wielu zakładow.Stąd przerażenie
                  wzbudza wśród niektorych prominentów że nasz przyszły Prezydent w stosunkowo
                  krótkim czasie jest w stanie przywrocic naszemu Zabrzu miejsce należne mu wsrod
                  miast w Polsce. Niektorzy politycy ktorzy niedługo będą musieli powrócic do
                  zajęć ktorymi zajmowali się przed wyborem na funkcje ktore sprawują są pełni
                  obaw. Teraz biorą z budżetu po te kilkanascie tysięcy złotych ( plus
                  premie ,nagrody ,delegacje ,imprezy)a za parę miesięcy 900 może 1000zł
                  miesięcznie.Typowy przykład " kompleksu zwalnianych dyrektorów"
                  • Gość: baranek Re: Dziwne rady pana posła ?? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 00:46
                    Biedna CIOCIA - jedna osoba w trzech postaciach... A miej Ty sobie honor
                    poznawać kogo chcesz, nawet ludzi którzy zlikwidowali kopalnie i kilkaset
                    miejsc pracy a teraz otwierają PRYWATNE firmy na gruzach tego co zniszczyli - i
                    to kosztem podatników... Ciekawe, jakim Prezydentem byłby Pan Chojnacki -
                    własciciel POCHU i KOPALNI oraz WAWRZYNA... Czyżby "na lewo" przepisał swoje
                    udziały swojej rodzinie czy też "doradzcom" a żerowałby na "miejskim
                    żołdzie" ??? Oj CIOCIA, CIOCIA... cza na wizytę u psychoanalityka ...
                    Chojnacki na Prezydenta - żałosne !!
                    • quba Re: Dziwne rady pana posła ?? 30.04.02, 17:53
                      baranku ! baaaaaaaaaaranku ! czy to lewica likwidowała kopalnie ?
      • Gość: Adaś Re: Dziwne rady pana posła IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 09:36
        O jejku jak to naraz prawica zabrzańska troszczy się o przestrzeganie prawa.
        Koń by się uśmiał.A kto nagrywał przetargi na remonty i budowy różnym
        zaprzyjaznionym firmom ? Księżniczka Marysia ?
        • Gość: mario2 Re: Dziwne rady pana posła IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 09:45
          Juz sam mariaz Firmy Mielcbud z panem Cholewa to przyklad "dbania o swoich"
          przez prawiczkow!
          • Gość: Monika Re: Dziwne rady pana posła IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 23:29
            Drogi panie Zastępco Prezydenta (w różnych postaciach )proszę się już tak
            posłem Chojnackim nie przejmować szkoda zdrowia i najlepszych lat.
            Powodzenia i kolejnych trafnych felietonów .
            Oddana Monika
            • lewak Re: Dziwne rady pana posła 29.04.02, 13:24
              Ze zdziwieniem czytam, jak wypisują tu różni "lewicowcy" bzdury i dyrdymały.
              Jak można np. mówić o układzie Mielcuch-Holewa, skoro Mielcuch jest skumany z
              Chojnackim (proszę zajrzeć do regionalnego pisma SLD Spojrzenia - przecierz ono
              żyje tylko z reklam Mielcbudu). To fakt nie do podważenia, w przeciwieństwie do
              pomówień w stronę prawicy. A Chojnacki jest tak naprawdę miernym politykiem -
              słyszeliście, by czymś błysnął w parlamencie? Sekuła - to był poseł. A i Pan
              Kubica obiecująco zaczyna. I przynajmniej nie stroi się na zbawcę proletariatu.
              • Gość: mario2 Re: Dziwne rady pana posła IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 14:16
                Prosze zapytac dzialaczy "Piasta" Pawlow, o uklad, Mielcuch-Cholewa, gdzie to
                obydwaj panowie chcieli przejac ten klub ( z 75 letnia tradycja) a po roku na
                terenie obecnego boiska planowali oni (oczywiscie po rozwiazaniu klubu)
                wybudowanie Motelu.
                O kulisach przetargow nie bede sie glosno wypowiadal, poniewaz nie mam na razie
                wystarczajacych dowodow, by sprawa mogla dzis zobaczyc swiatlo dzienne. mam
                nadzieje, ze do wrzesnia material bedzie na tyle obrawowany faktami i dowodami,
                ze przed , czy w czasie kampanii wyborczej bedzie mogl stanowic niezla karte
                przetargowa!
    • Gość: Adam-99 Jedyny ratunek - Urbańczyk IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 21:48
      Czytając te bzdety m.in. mojego "ulubieńca" o nicku "mario2" zmuszony jestem
      odezwać się ponownie na łamach tego forum. Urbańczyk na Prezydenta - po to, aby
      podobni ...... (!) nie skażali naszego kochanego miasta czerwoną i obłudną
      propagandą. MARIO2 - radzę zainteresować się problematyką samorządową w
      gminie Warszawa. Uszanuj głos naszego zzabrskiego ludu i zagłosuj podobnie jak
      On - na PREZYDENTA URBANCZYKA - albowiem reszta kandydatów (szczególnie po
      lewej stronie) ledwie, ledwie połyskuje na horyzoncie politycznym w mieście.
      Wygrana SLD w kraju to za mało aby władzę w mieście oddać ludziom
      nieprzygotowanym w każdym calu do kierowania miastem. Np młodzi z zabrzańskiej
      lewicy zaproponowali ostatnio nazwanie jednej z ulic imieniem E.GIERKA - a a
      wywiadzie zw jednym z tygodników stwierdzili że nie wiedzą kim on faktycznie
      był i czym się "przysłużył" naszemu miastu ... Kolejny przykład fachowości i
      zdrowego rozsądku naszej zabrzańskiej lewicy.

• Gość: mario2 Re: Jedyny ratunek - Urbańczyk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 22:25
        Gość portalu: Adam-99 napisał(a):

Np młodzi z zabrzańskiej
        > lewicy zaproponowali ostatnio nazwanie jednej z ulic imieniem E.GIERKA

******* a myslalem, ze zabrzanska lewica jest rzeczywiscie do dupy, okazuje sie ,
        ze nie!
        Urbanczyk juz ma taczki na miare zrobione. We wrzesniu papa- a moze nawet
        prokurator. Oby!
        • Gość: baranek Re: mario 2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 23:45
          mario2 - przypadek choroby nieuleczalnej. Diagnoza - fobia prawicy.
          Jest jednak szansa odratowania - kierunek : Tworki.
          • Gość: mario2 Re: mario 2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 07:43
            U mnie to nie jest fobia. Fobiastycznym wydaja mi sie sugerowanie na stanowiska
            prezydenta osoby Urbanczyka!. Maniakalny upor i katarakta na oczach jego
            zwolennikow kwalifikuja ich moze nie do Tworek, ale na urlop w trojkacie -
            Toszek-Rybnik-Lubliniec!
      • Gość: Optymist Re: Jedyny ratunek - Urbańczyk IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 23:34
        Czytam wypowiedzi sympatyków Urbańczyka i Chojnackiego i tak szczerze mowiąc
        żaden z tych panów nie powinien zostać prezydentem Zabrza.
        I jeden i drugi powiązany jest z różnymi firmami ,osobami ,układami.
        Wzamian za załatwienie różnych spraw ,załatwiają swoje prywatne interesy.
        Rządy tych panów na pewno nie poprawią sytuacji Zabrza. Potrzebny jest kandydat
        któty potrafi prywatne interesy odrzucic i poswięcić się całkowicie pracy dla
        dobra całej wspólnoty mieszkańców.Mam nadzieje że taki kandydat się pojawi w
        nadchodzących wyborach i uzyska poparcie wiekszości mieszkańców.
        • Gość: mario2 Re: Jedyny ratunek - Urbańczyk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 08:06
          Swiete slowa. zarowno jesli chodzi o Chojnackiego, jak i Urbanczyka!
          • switch1 Re: Jedyny ratunek - Urbańczyk 01.05.02, 20:30

> Swiete slowa. zarowno jesli chodzi o Chojnackiego, jak i Urbanczyka!

O mario2 widzę u Ciebie przebłysk rozsądku.
            Może byś się wywnętrzył kto jest Twoim faworytem?
            • Gość: mario2 Re: Jedyny ratunek - Urbańczyk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 20:34
              Poczekamy do prezentacji programow i do spotkan przedwyborczych!
              • switch1 Re: Jedyny ratunek - Urbańczyk 04.05.02, 13:24

> Poczekamy do prezentacji programow i do spotkan przedwyborczych!

Czyżbyś sam chciał kandydować?
                • Gość: mario2 Re: Jedyny ratunek - Urbańczyk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 14:08
                  naprawde zbierasz takie informacje? :o))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka