Dodaj do ulubionych

Unia Wolności błaga SLD o pomoc i ratunek.

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.02, 10:36
Działacze Unii Wolności z regionalnym leaderem na czele panem Ostrowskim
zabiegają o względy Sojuszu Lewicy Demokratycznej.Czy zabrzańscy szefowie
partii będą rownież prosic o pomoc i wstawiennictwo radnego SLD Fatygę i
posła SLD Chojnackiego.Zyczymy powodzenia obłuda nie zna granic.
Obserwuj wątek
    • Gość: Borys Re: Unia Wolności błaga SLD o pomoc i ratunek. IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 10:46
      Zapewniam, że Zarząd Zabrzańskiej Unii Wolności nie rozważa możliwości wspólnego startu z SLD.
      To, co robi Region, nie ma wpływu na nasze działania i nikt nie narzuca nam, co mamy robić. Owszem, rozmawiamy, ale nie z SLD.

Teraz prywatnie - zgadzam się w 100%, że to paranoja. A dopóki SLD w Zabrzu będzie miało liderów pokroju pana Fatygi, to chyba nikt rozsądny z Unii nie będzie chciał rozmawiać. Owszem SLD w Zabrzu ma kilka ciekawych postaci (młodsze pokolenie), ale ci ludzie niestety mają zbyt mały wpływ na to, co się dzieje.

Pozdrawiam,
      BorysBudka.pl
      • Gość: zep Re: Unia Wolności błaga SLD o pomoc i ratunek. IP: *.bnet.pl / 10.10.34.* 20.08.02, 17:58
        a wydawalo mi sie,iz przewodniczacym Mumi Wolnosci w Zabrzu jest gornik z kop.
        Makoszowy(tak przynajmniej podawala lokana prasa po wyborach)
        • Gość: Borys Re: kto jest przewodniczącym UW w Zabrzu IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 08:32
          Gość portalu: zep napisał(a):

> a wydawalo mi sie,iz przewodniczacym Mumi Wolnosci w Zabrzu jest gornik z kop.
          > Makoszowy(tak przynajmniej podawala lokana prasa po wyborach)

Bingo !!!
          Przewodniczącym Unii ("Mumi" uznaję za literówkę lub próbę polskiej pisowni angielskiego "Mummy") Wolności w Zabrzu jest Krzysztof Puka, jak bezbłędnie zauważono, górnik z Kopalni Makoszowy (głowny elektryk kopalni).
          A Zarząd składa się dodatkowo z sześciu osób: Zbigniew Szczurek, Maciej Śliwa, Jarosław Nowakowski, Artur Wiercioch, Jolanta Eberhart (skarbnik) oraz Borys Budka (sekretarz).

Moja wypowiedź była więc w pełni uzasadniona i prawdziwa. Dodatkowo dodałem swoją prywatną opinię.

Pozdrawiam

BorysBudka.pl
          • kasiora Re: a panstwu juz dziekujemy ! 21.08.02, 16:37
            czlowieku-toz to sam kwiat,sama e l y t a.Toz to sa prawie tworcy obecnych
            sukcesow naszego miasta.Chyba zrobiles Im niedzwiedzia przysluge!Toz Oni Tobie
            podziekuja.Podaj jeszcze z jakich list partyjnych beda startowali,aby Wyborcy
            rowniez mogli Im "podziekowac".Biedny pan Prezydent,ktory dotychczas zbieral
            tegie ciegi w samotnosci majac taki sztab fachowcow.
            • Gość: Marusia Re: a panstwu juz dziekujemy ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 23:59
              Kolega Kasiora zadał pytanie z jakich lista wyborczych będą startowali
              członkowie Unii Wolności ?

Czy wyznaczono członków Unii ktorzy wystartują z Samoobrony , SLD albo
              Stowarzyszenia Rodzin Katolickich czy PiS-u lub innych komitetów ?
              Na których listach wyborcy mają szukać działaczy Unii Wolnosci ?
              A może Unia samodzielnie wystartuje w wyborach ?
              Czy zapadły już jakieś decyzje ?
              pozdrawiam
              • Gość: Borys Gdzie będzą działacze UW IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 09:15
                Gość portalu: Marusia napisał(a):

> Kolega Kasiora zadał pytanie z jakich lista wyborczych będą startowali
                > członkowie Unii Wolności ?
                >
                > Czy wyznaczono członków Unii ktorzy wystartują z Samoobrony , SLD albo
                > Stowarzyszenia Rodzin Katolickich czy PiS-u lub innych komitetów ?
                > Na których listach wyborcy mają szukać działaczy Unii Wolnosci ?
                > A może Unia samodzielnie wystartuje w wyborach ?
                > Czy zapadły już jakieś decyzje ?
                > pozdrawiam

Właśnie, mamy poważne dylematy. Zaplanowaliśmy spotkanie z panem posłem Lepperem, aby poprosić go o wszytstkie pierwsze miejsca na listach Samoobrony. Myślę, że po rozmowach, takie same miejsca odda nam zabrzańskie SLD, które może jeszcze dorzuci poparcie naszego kandydata na Prezydenta.
                Plakaty z kandydatami UW będą również wisieć w każdym kościele, bo stanowić bedziemy 90% na listach Stowarzyszenia Rodzin Katolickich.
                Oczywiście, na naszych ulotkach nie zabraknie elementów zaczerpniętych od PiSu i PO (na przykład zdjęcia panów Kaczyńskich i Olechowskiego).
                A wszystko po to, by zostało po staremu, obojętnie kto wygra, zawsze będą rządzić ludzie Unii Wolności :)

Pozdrawiam

BorysBudka.pl
            • Gość: Borys Re: a panstwu juz dziekujemy ! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 09:08
              W jakim Ty/Pani/Pan świecie żyje ?!

Nie trzeba pracować w spec-służbach, żeby wiedzieć, kto jest w Zarządzie Zabrzańskiej UW. I w przeciwieństie do Ciebie/Pani/Pana nie musimy ukrywać się pod pseudonimami, żeby prezentować swoje poglądy. Mamy na tyle odwagi. Nie sądzę również, żeby groził mi partyjny lincz, bo wystarczy wziąć do ręki dzisiejszy numer Nowin Zabrzańskich, by dowiedzieć się kto jest Przewodniczącym UW w Zabrzu. Można zadzwonić do Biura Rady Miejskiej i zapytać, ilu jest radnych z list Unii oraz jakie funkcje sprawują.

Coż, mimio najszczerszych chęci nie udało mi się poznać, kto ukrywa się pod pseudonimem kasiora. Udostępniłem swój prywatny adres e-mailowy, żeby anonim nie wyzywał mnie publicznie. Bez odzewu.

Być może jest to jakiś prominentny działacz przeciwnej partii, być może rozczarowana osoba, która nie potrafi się odnaleźć w społeczeństwie, być może ktoś, komu kiedyś wyrządziłem jakąś krzywdę...

Ale pomimo kilku niewybrenych i anonimowych ataków, które zawsze były atakami ad personam (a takie jak wiemy nie są uznawane za argumenty w dyskusji), starałem się zawsze w sposób kulturalny na nie odpowiadać. Niestety, są osoby niereformowalne, a prowadzenie poważnej dyskusji nie jest możliwe, gdyż w każdej chwili osoby takie mogą zmieszać adwersarza z błotem i to w dodatku ukrywając się pod nowymi pseudonimami.

Pozdrawiam Cię/Panią/Pana kasiorę, życząc, żeby dalej realizowała się na forum Gazety. Być może już bez udziału mojej osoby, bo zaczyna mnie ta wrogość męczyć.

BorysBudka.pl
              • Gość: Wyborca Re: a panstwu juz dziekujemy ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 10:28
                Panie Borysie
                Internauta zadał pytania na które szczerze mówiąc pan nie odpowiedział.
                Dostosował pan język wypowiedzi do pana Kasiora(y)
                Może prościej będzie szczerze odpowiedziec.
                • kasiora Re: a panstwu juz dziekujemy ! 22.08.02, 10:43
                  p.
                  p.
                  p.
                • Gość: Borys Re: a panstwu juz dziekujemy ! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 10:44
                  Gość portalu: Wyborca napisał(a):

> Panie Borysie
                  > Internauta zadał pytania na które szczerze mówiąc pan nie odpowiedział.
                  > Dostosował pan język wypowiedzi do pana Kasiora(y)
                  > Może prościej będzie szczerze odpowiedziec.
                  >

Ma Pan rację, przepraszam. Ale czasem na sarkazm, można tylko tak odpowiedzieć. Szczególnie osobom, które potrafią tylko atakować...
                  Ja bardzo lubię szczerość (choć w polityce to podobno wada), więc odpowiadam szczerze:

Zabrzańska Unia Wolności wystartuje w nadchodzących wyborach samorządowych sama lub w koalicji centrowej. W tej chwili trwają rozmowy i nic do końca nie jest przesądzone. Polecam również dzisiejsze Nowiny Zabrzańskie, gdzie nasz szef wypowiada się na ten temat. Raczej nie uda się stworzyć szerokiej koalicji centrowo-prawicowej.

Co do kandydata na prezydenta, to nic jeszcze nie jest postanowione.

Dziękuję za zainteresowanie, mój e-mail borys@kki.net.pl

BorysBudka.pl
                • kasiora Re:ad personam 22.08.02, 10:55
                  p.Borysie-jak to w znanym powiedzonku:uderz w stol,a nozyce same sie odezwa.Pan
                  po prostu sie spala,a czeka Pa
                  na taka doniosla decyzja!W moich wypowiedziach nie ma nic obrazliwego(Pan to
                  jeszcze dosadniej nazywa),jest to jezyk dosc konkretny i jak widac inni go
                  zrozumieli(wiec nie mam do Pana pretensji)Niech Pan nie straszy,iz zejdzie z
                  tego Forum bo moge podejrzewac iz to polecenie partyjne,albo kara.Co do
                  szukania miejsca na scenie politycznej i ewentualnego elektoratu to GRATULACJE!
                  • Gość: Borys Re:ad personam IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 11:25
                    Sz.P. Kasiora,

Właśnie dlatego, że pomimo nieprzychylnych i czasem dosadnych, a nawet obraźliwych uwag na mój temat (np. borystrutka.pl, sugerowanie zarabiania na biletach na bajki do 'Marzenia', obrażanie uczelni, którą skończyłem, pogrzebanie moich szans w zawodzie, włączanie rodziny itp.) - oczywiście publicznie i anonimowo na Forum Gazety - dyskusja z Panią/Panem zawsze przebiegała w sposób kulturalny, staram się ją podtrzymywać.

I bardzo chętnie dalej będę dyskutował, bo - jak słusznie Pani/Pan zauważył - jest to szansa bycia na Forum. Chciałbym tylko mieć o czym. Dlatego też proszę o nie używanie argumentów, które z dyskusją merytoryczną mają mało wspólnego, a takimi są właśnie argumenty osobowe.

Na szczęście moje ugrupowanie nie wywiera wpływu na to, co piszę na Forum, tak więc jeżeli przestanę być tu obecny, to tylko dlatego, że nie będę miał siły na dalsze bezowocne dyskusje.

Jeszcze raz proponuje, proszę rzucić jakiś temat do dyskusji, coś co zainteresuje innych Forumowiczów.

Pozdrawiam, zawsze gotowy do dyskusji :)

BorysBudka.pl
                  • Gość: Borys Re:ad personam IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 11:27
                    Sz.P. Kasiora,

Właśnie dlatego, że pomimo nieprzychylnych i czasem dosadnych, a nawet obraźliwych uwag na mój temat (np. borystrutka.pl, sugerowanie zarabiania na biletach na bajki do 'Marzenia', obrażanie uczelni, którą skończyłem, pogrzebanie moich szans w zawodzie, włączanie rodziny itp.) - oczywiście publicznie i anonimowo na Forum Gazety - dyskusja z Panią/Panem zawsze przebiegała w sposób kulturalny, staram się ją podtrzymywać.

I bardzo chętnie dalej będę dyskutował, bo - jak słusznie Pani/Pan zauważył - jest to szansa bycia na Forum. Chciałbym tylko mieć o czym. Dlatego też proszę o nie używanie argumentów, które z dyskusją merytoryczną mają mało wspólnego, a takimi są właśnie argumenty osobowe.

Na szczęście moje ugrupowanie nie wywiera wpływu na to, co piszę na Forum, tak więc jeżeli przestanę być tu obecny, to tylko dlatego, że nie będę miał siły na dalsze bezowocne dyskusje.

Jeszcze raz proponuje, proszę rzucić jakiś temat do dyskusji, coś co zainteresuje innych Forumowiczów.

Pozdrawiam, zawsze gotowy do dyskusji :)

BorysBudka.pl
                    • kasiora Re:ad personam 22.08.02, 12:07
                      ciekawym tematem bylby przedstawiony przez sekretarza partii udzial(i
                      wklad)"tuzow"tej organizacji w osiagane irealizowane "sukcesy i osiagniecia"
                      mista Zabrze w tej mijajacej(na cale szczescie)kadencji.W przekazywaniu tych
                      osiagniec zycze SUKCESU !
                      • Gość: wiewiork Re:ad personam IP: *.bnet.pl / 10.10.34.* 22.08.02, 12:28
                        kasiora-czy ty czasem nie zawarles jakiegos ukladu,ze na zasadzie negacji
                        promojesz ugrupowania atakujac je/
                      • Gość: Borys O sukcesach... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 13:00
                        Zdając sobie sprawę, na jakie kontrargumenty się narażam, podaję jedynie kilka przykładów:
                        - uporządkowanie sieci szkół - mimo wielu trudności z niestabilnym prawem z powodów zależnych od Warszawki;
                        - stworzenie Biura Obsługi Interesanta w UM
                        - stworzenie sprawnie działającego, młodego i kreatywnego Wydziału Strategii, Rozwoju i Rynku Pracy, który pochwały zbiera nawet od zabrzańskich kupców - jednocześnie przyznaję, że stworzono go o 2 lata za późno;
                        - Strategia Rozwoju Miasta - szkoda tylko, że powoli idzie jej realizacja;
                        - systematyczne przygotowywanie nowych terenów dla inwestorów (z tego są pieniądze dla budżetu i praca dla ludzi);
                        - rozbudowa bazy Politechniki Śląskiej - Wydział Socjologii

Uprzedzając pytania, podaję największe - wg mnie - porażki i nie załatwione problemy:

BEZROBOCIE - nie zamierzam zwalać na Warszawkę, bo Samorząd Lokalny ma tu duże pole do popisu

HUTA ZABRZE czyli:
                        1. mieszkania zakładowe - problem miejski, choć poza kompetencjami samorządu
                        2. hipermarket w centrum - choć mamy wolny rynek, to uważam to za problem
                        3. oddłużenie, bez żadnych gwarancji, ze skutkiem takim, że teraz ktoś robi kasę na tych gruntach

Pozdrawiam,

BorysBudka.pl
                        • Gość: wiewiork Re: O sukcesach... IP: *.bnet.pl / 10.10.34.* 22.08.02, 13:34
                          no to rzeczywiscie b a r d z o d u z o !Chyba jednak trzeba by rozwazyc,czy
                          rzeczywiscie tytul "a panstwu dziekujemy" nie nalezy wcielic w realizacje ?
                          • Gość: Borys 27 października zdecydują Wyborcy IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 14:00
                            W demokracji tak to bywa, że decydujący głos należy do Wyborców. Ja mam nadzieję, że wspomniany tytuł się nie sprawdzi, bo jest wiele spraw do zrobienia. Dlatego też będę ubiegał się o mandat radnego w Zabrzu.
                            Jak słusznie zauważył/a kasiora :) w jednej z naszych dyskusji - niedługo to zweryfikują ludzie.

Pozdrawiam,

BorysBudka.pl
                        • Gość: euro Re: O sukcesach... IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 10:03
                          Gość portalu: Borys napisał(a):

To żadne sukcesy:

- uporządkowanie sieci szkół - to trzeba bylo zrobic ze wzgeldu na reforme
                          oswiaty
                          - stworzenie Biura Obsługi Interesanta w UM - a w innych miastach to istnialo
                          to juz kilka lat wczesniej
                          - stworzenie sprawnie działającego, młodego i kreatywnego Wydziału Strategii, R
                          ozwoju i Rynku Pracy - zeby byl kolejny wydzial do zjadania pieniedzy podatnikow
                          - systematyczne przygotowywanie terenow pod inwestycje
                          samo przygotowywanie terenow nie wystarczy, trzeba jeszcze tych inwestorow
                          znalesz, a tego nie widac
                          - rozbudowa bazy Politechniki Śląskiej - bo rektorem byl Pochopien
                          - Strategia Rozwoju Miasta - to jest najwieksza porazka obecnego zarzadu, bo
                          strategia jest do roku 2010, a przez ostatnie 3 lata jej realizacji nie
                          zrobiono nawet 1/20 tego co zapisano

- a do tego ile pieniedzy wykorzystano z Unii Europejskiej na rozwoj miasta?
                          Cos za duzo biurokracji w UM a za malo specjalistow.
                          A teraz porownaj inne miasta do Zabrza np. sasiednie Gliwice lub Chorzow.
                          I to sa sukcesy?
                          A najgorsze, ze wspolwinnym za ostatnie rzady w Zabrzu jest Mumia Wolnosci, z
                          ktora KIEDYS sympatyzowalem.
                          Zycze wszystkie najlepszego, ale juz chyba wystarczy.
                          • Gość: Borys Re: O sukcesach... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 15:49
                            Żałuję, że "KIEDYŚ". Mogę jedynie zaproponować piosenkę Bon Jovi "Never say good-bye" licząc, że nasze działania znowu Cię przekonają.

Pozdrawiam,

BorysBudka.pl
                            P.S. A we wszystkim, o czym piszesz, jest trochę goryczy i trochę prawdy. Dlatego nie replikuję.
                            • Gość: wiewiork Re: O sukcesach... IP: *.bnet.pl / 10.10.34.* 30.08.02, 16:18
                              p.Borysie <I-(
                              • Gość: Borys Re: O sukcesach... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 13:54
                                Gość portalu: wiewiork napisał(a):

> p.Borysie <I-(

p. wiewiork

Ponieważ nie jestem 'jastrzębiem' Internetu i rozumiem jedynie
                                :) :(

;)

nie wiem, czy to było głupie, obraźliwe, czy może coś z sympatii. Z poprzednich wypowiedzi wnoszę, że raczej to drugie, ale niestety, moja niewiedza nawet nie pozwoli mi być obrażonym.

I tak pozdrawiam,

BorysBudka.pl
                                • Gość: wiewiork Re: O sukcesach... IP: *.bnet.pl / 10.10.34.* 31.08.02, 14:47
                                  :-X
        • kasiora Re: Unia Wolności błaga SLD o pomoc i ratunek. 06.09.02, 21:12
          z innych watkow wynika,iz Nasza Panna szuka innego partnera(tylko nie wiem "PO
          czy PRZED").Czyzby z SLD nie bylo spelnienia?
          • Gość: Borys A może już znaleźliśmy innego kawalera ? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 11:35
            Już na początku tego wątku podkreślałem, iż w Zabrzu nie jest możliwa koalicja Unii Wolności z SLD. Podawałem argumenty, dlaczego.
            Cały czas podkreślam, iż - w mojej ocenie - należy stworzyć jedną silną listę centrową, na której znajdą się działacze PO i UW oraz przedstawilciele innych, niekoniecznie politycznych środowisk.
            Być może Zabrze da dobry przykład, że "małżeństwa" bliskich sobie programowo i światopoglądowo partii są możliwe.

W dniu swojego ślubu serdecznie pozdrawiam,

BorysBudka.pl
            • kasiora Re: A może już znaleźliśmy innego kawalera ? 10.09.02, 16:07
              moja budka jest malutka,ma dwa metry wzdluz i wszerz.Wiec mi bardzo ciasno w
              budce;bo ja jestem straszny ...... !Pozdrawiam i O-&-<
              • Gość: Borys :)<(& IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 09:58
                Niestety, nie trafiają do mnie te wszystkie znaczki, gdyż moja znajomość internetowych czatów ogranicza się jedynie do :) :( ;)

Z poprzednich wypowiedzi wnoszę, że nie oznaczało to np. 'jesteś super i pogadm z Tobą dłużej' albo 'jesteś moim faworytem' ani tym bardziej 'bez Ciebie moja obecność na tym Forum byłaby bez sensu'

Pozdrawiam,

BorysBudka.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka