Dodaj do ulubionych

Współczesne niewolnictwo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:54
Czy znacie zabrzańskie zakłady lub pracodawców, którz okradają swoich
pracowników nie wypłacając im pensji w ogóle bądz robia to z opóźnieniami?
Jeśli tak, to piszcie tutaj o nich.

Niech listę otworzy Zakład Budowy Maszyn. Ostatni znany mi adres jego siedziby
to ul. Bytomska 1. Na zakład składa się zespół dwóch hal produkcyjnych
umieszczonych za CH "Platan". Stanowia one pozostałość po dawnej hucie
"Zabrze" Właścicielem jest niejaki pan Kulawik, który nabył hutę w latach 90-
tych dzięki powiązaniom rodzinnym z ówczesnym ministrem Emilem Wąsaczem. Od
wielu lat w bezczelmy sposób nie wypłaca swoim pracownikom wynagrodzeń. Mimo
interwencj Państwowej Inspekcji Pracy sytuacja nie uległa poprawie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gOŚĆ Re: Współczesne niewolnictwo IP: 213.25.120.* 25.08.05, 22:24
      Niektórzy (w rządzie) uważają że na tym polega demokracja ! To powinno być
      karane jak zbrodnia - z urządu !
      • Gość: MIX Re: Współczesne niewolnictwo w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:33
        A z jakiego? NIK- przecież obecny Prezes podisał akt dla Pana Kulawika-podobno.
        U.M. Przecież zapłaci Temu Panu za mieszkania HUTY taką kwotę że luksusowe nowe
        domy by można wybudować dla tych Ludzi. Prokurator? Kto dzoniesie gdy Radana
        Adach nie ma chęci na to bo kończąc sprawe traci elektorat wyborczy! Wiesz nie
        powinieneś tak oczerniać Pana Kulawika dobroczyńcy Włodarzy tego miasta, bo oni
        mają prawnika i zobaczysz? Nie wierzysz - popatrz na wpis "bezpardonowy atak UM
        na wolne media". Miłej czytania- i tu jest odpowiedż czemu było robione
        referendum-po to aby do wiosny zablokować takie działania!
    • Gość: antoni oszukany przez auto Lak-Plast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:48
      pisze jako klient, ja zostalem oszukany przez firmę lakiernicza Lak-Plast.
      Mianowicie dałem do lakierowaniasamochód - dosć wysoka cena. Przy odbiorze
      proszę o fakturę a właściciel mi na to -> ale faktury nie będzie, chyba ze
      doliczy pan sobie vat. Zrezygnowałem ponieważ doszłoby z tysiąc złotych.
      Panowie, tak się nie robi,

BTW

z usług tej lakierni też nie jestem zadowolony, jakośc pozostawia wiele do
      życzenia
      • Gość: Pytajnik Re: oszukany przez auto Lak-Plast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:28
        A można wiedzieć adres gdzie nie należy lakierować i nazwisko tego vatowca?
        • Gość: antoni Re: oszukany przez auto Lak-Plast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:45
          jak jedziesz ul. Mikulczycką przy Mostostalu skręcasz w małą uliczkę w prawo.
          Młody właściciel, wygląda na to że kombinuje jak może aby jak najmniejsze
          podatki płacić. Niestaty na tym tracimy my wszsycy.
          Takie jaja z fakturą miałem też raz w stacji wymiany opon na Rosevelta ( w
          byłej kolumnie transportu sanitarnego) -> kupilem użuwane opony, zaożyli,
          proszę o fakturę a oni mi na to że vat sobie muszę doplacić ( !!!!) -> w tym
          momęcie używane zimówki wyszłyby mi tak jak nowe opony.
      • Gość: Mariusz Re: oszukany przez auto Lak-Plast IP: *.com 26.08.05, 10:59
        Trzeba było postraszyć US, umawialiscie sie na konkretna kwote końcową.
        • Gość: Job Re: oszukany przez auto Lak-Plast IP: *.Zabrze.Net.pl 26.08.05, 12:59
          Kto jest obecnie dyrektorem czy prezesem tych Zakładów Mechanicznych po byłej
          hucie.
      • Gość: zadowolony Re: oszukany przez auto Lak-Plast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.13, 16:02
        A ja jestem zadowolony_od zawsze korzystam z ich usług .POLECAM !!!!!!!
        • Gość: Piter Re: oszukany przez auto Lak-Plast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.13, 17:26

z kogo jesteś tak "zadowolony" ?
    • Gość: Waldek Re: Współczesne niewolnictwo IP: 213.25.120.* 30.08.05, 20:03
      Czy firma Polmetal na ul zamkowej płaci w terminie --czy maja legalizowany
      zbiornik na ciekły tlen.??? Bo jak wybuchnie to połowa biskupic pójdzie z
      dymkiem ????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka