Gość: pytająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:35 gdzie najlepiej kupić okna?może mi ktoś polecic jakąś dobrą ,fachową firme a przy tym nie zadrogą.z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ilona Re: okna PCV IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 20.07.05, 18:52 polecam firme z Zabrza,nie pamietam nazwy ,ale mam jeszcze ich nr tel.501554414.Sa naprawde solidni i godni polecenia-szybki i profesjonalny montaz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: okna PCV IP: 213.25.120.* 18.08.05, 22:22 Profesjonalny montaz to taki że używa się troche wapna bez cementu ,trochę wody i dalej pomazać uszkodzić okna wszystko dookoła i po sprawie --potem wszystko odpada i trzeda poprawiać po fachowcach ! Nie ma takiej firmy nawet w Warszawie .Jedna rada to taka że trzeba zamówić okna z półmontażem ( by nie płacić pełnego watu )i dalej poprosić mnie ( ja obrabiam je z urzyciem płyty gipsowej ), (lub złotą rączke ale prawdziwą ) by okna obrobił dokładnie i solidnie .Kropka ! Polecam okna z Mikulczyc z ul. Moniuszki przynajmniej nie są aż tak drogie i dość solidne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Waldka:] Re: okna PCV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:34 Najbardziej mnie denerwuje gdy wszystkich wrzuca sie do jednego worka!!! Naprawde zalosne:]Ale ok,nie chce mi sie Ciebie przekonywac"drogi Waldku"!W kazdym razie ja jestem z tej firmy akurat zadowolona.Okna mialam wstawiane juz pare lat temu i jak na razie nic sie z nimi nie dzieje.Wszystkim sie podobaja i tez zakladaja sobie okna wlasnie z tej firmy(wiem ze wspolpracuje z firma "Superokno" ).Rozumiem Cie ze tak opisales ten"profesjonalny montaz" bo pozniej ni z tego ni z owego oferujesz swoje uslugi.Cwana autoreklama.Nie ma co! Wracajac do moich okien to tez nie byly drogie i sa solidne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Waldka:]Ilona Re: okna PCV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:36 Sorki nie podpisalam sie.Wczesnieszy post oczywiscie nalezy do mnie.Ilona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: okna PCV IP: 213.25.120.* 25.08.05, 22:02 Nie było mowy na temat samych okien tylko w sumie jak są już wstawione (wiadomo że żadne okno nie popsuje sie zaraz, poczekajmy 10 lat i potem zobaczymy ? To nie była auto reklama ja robię zawsze dokładnie a powoli i nie chodzi mi nigdy o reklamę. Życzę ci żeby ci te okna służyły najdłużej i żebyś byla z tego murowania na piach zadowolona --chyba nie widziałaś nigdy innej obróbki wokoło okien ,żałuj! Pooglądaj sobie obszar wokół okien z jednej i z drugiej strony !Pozdrawiam 1 Odpowiedz Link Zgłoś
busstop Re: okna PCV 23.09.05, 13:33 Och Waldek Waldek. Ty się tymi płytami GK (gipsowo-kartonowymi) tak nie podniecaj. Nie dla każdego jest to porządana obróbka, wierz mi! A o solidnym montażu samych okien to już obróbka glifów wcale nie świadczy. Nie mogę jednak nie przyznać Ci racji, ze takie zachlapanie i zacieranie w tym samym dniu glifów zaprawą cemntowo-wapienną przy montażu okien to już naprawdę pokaz zupełnej niefachowości. Ale o jakości okien i jakości ich montażu sam rodzaj wykończenia glifów nie świadczy. Przyznasz zapewne też, że wykończenie płytą GK to wygodna praca dla montażysty (choć droższa od GK), nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: okna PCV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:43 Norma 2000 Gliwice, ul. Pszczynska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: okna PCV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:10 Normę sobie odpuść to oszuści reklomowi a z racji swoich reklam płacisz u nich jak za zborze .Fajna i solidna firma jest przy ul.Sobieskiego blisko Tafy {sklep z tapetami}.Tanio i profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: okna PCV IP: 213.25.120.* 30.08.05, 20:16 Profesjonaliści ???????????????????????????????????????????????????????????nie wiedzą co to jest cement, wapno a ----już że trzeba zmoczyć wodą to już nie wiedzą !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
busstop Re: okna PCV 23.09.05, 13:28 Norma 2000 to firma z Częstochowy. Niestety padła chyba przed końcem 2004 roku. Może jest tam jakieś ich stare biuro handlowe... A może ktoś produkuje pod tą nazwą okna, w końcu firma była znana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość kampanii !!!! Re: okna PCV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 11:19 Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: okna PCV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 11:28 komsta na szczęść boże w budynku hollywoodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: okna PCV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:23 Polecam firmę BOGROM - mają siedzibę koło hali Pogoni . {Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
busstop Re: okna PCV 23.09.05, 13:42 Ja w 2000 roku kupiłem Thermoplast Royal (5 kom., okucia Winkaus Autopilot, szyby Glaspol, uszczelki Semperit), potem jeszcze w latach 2001-2002 kupowali tam okna moi rodzice (też model Royal, ale już nowocześniejsze okucia Winkhaus Chefpilot). Jesteśmy z nich zadowoleni. Mają biuro w Gliwicach na łużyckiej (k. Polibudy Wydz. Górniczego, blisko Straży), także w Katowicach ono i w całej Polsce. Jedna z najstarszych i największych firm okiennych w Polsce. Ale na montaż trzeba uważać zawsze, gdziekolwiek sie okna kupuje. Bo firmy często współpracują z ekipami montażowymi z zewnątrz (takie zewnętrzne firmy współpracujące), te zaś często się zmieniają, a montażyści w tych firmach jeszcze częściej, a za tym idzie zmienna jakośc montażu. Do montażu najlepiej sama się przygotuj - łatwiej będzie Ci kontrolować to co frobią fachowcy. Najłatwiej zobędziesz wiedzę na forum muratora. Jets tam wątek "Szukam dobrych okien" (tydzień czytania :-) ), ale generalnie szukaj postów specjalistów od okien ("Pchełek" - dawniej "Plonskij" (ITB) oraz "Stary") i od montażu ("jareko"). Odsylam też tam Waldka (odpowiadał Ci kilka wątków poniżej), może sam jeszcze czegoś ciekawego się tam dowie (wszak człowiek uczy się całe zycie). Pozdrawiam i życzę zadowolenia z wybranych okienek. Odpowiedz Link Zgłoś