quba 22.08.02, 08:17 Czy w końcu wiadomo jakich mamy kandydatów do samorządzu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiora Re: Kandydaci do Władz??? 27.08.02, 14:54 prasa slaska podaje kandydatow z poszczegolnych miast na stanowiska Prezydentow,ale trudno doszukac sie kandydatow z m.Zabrze.Podaje o roznych tarciach w "koalicji"PO-PiS,ale pomija sie inne ugrupowania jak np.UW,Samoobrona,LRP,....Czy juz sa jakies wiadomosci z Zabrza(wiadomosci z Naszego miasta w prasie w ogole jak na lekarstwo,a moze faktycznie szkoda czasu i tuszu na takie wiadomosci?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Kandydaci do Władz??? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 13:13 Szanowna/y Kasioro, Przepraszam, że to ja odpowiadam (bo zdaje się że nie pałasz do mnie sympatią), ale ponieważ nikt do tego się nie kwapi, kilka podpowiedzi. W prasie lokalnej pojawiły się informacje o dwu kandydatach na Prezydenta Zabrza - obecny Prezydent Roman Urbańczyk oraz kandydat SLD Pan Gołubowicz lub Gołbowicz (przepraszam ale nie pamietam pisowni) - trzy ostatnie nr. Nowin Zabrzańskich. Co do komitetów wyborczych, to pewne jest, że wystartuje koalicja SLD-UP oraz PSL (!). Reszta to jeszcze niewiadoma. W centrum i po prawej stronie trwają rozmowy o różnych konfiguracjach. Utworzone zostało koło powiatowe Samoobrony z Panem Sajdakiem na czele. Nie można zapominać o KOMie z Panią Elżbietą Adach (przesyłam pozdrowienia przy tej okazji). Podobno coś chce robić Ruch Autonomii Śląska. Może pojawić się też jakiś komitet związkowy. Myślę, że wszystko wyjaśni się w najbliższych dniach. Pozdrawiam, BorysBudka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: Kandydaci do Władz??? IP: *.bnet.pl / 10.10.40.* 03.09.02, 08:12 Jak wszystkim wiadomo w naszym kraju nic nie jest darmo. Kandydaci do władz a raczej do pełnienia służby dla miasta muszą mieć pieniądze na kampanię wyborczą. Czy ktoś wie ile kosztuje kampania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Ile kosztuje kampania IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 13:05 Kandydowałem do Rady Miejskiej w Zabrzu 4 lata temu z okręgu Maciejów, Nad Kanałem, Franciszkańska, Hermisza... (okręg 6-cio mandatowy). Miałem wtedy 20 lat, byłem na 2-gim roku studiów. Na kampanię przeznaczyłem około 400 zł., a udało mi się zdobyć 160 głosów (kilku obecnych radnych zdobyło mniejszą ich ilość). Do wejścia do Rady zabrakło mi 13 głosów. W chwili obecnej okręgi wyborcze są dwa razy większe, gdyż zmniejszył się o połowę skład Rady Miejskiej - wybieramy 25 radnych w 4 okręgach. Oczywiście zwiększa to koszt dotarcia do Wyborcy. Dodatkowo, Komitety życzą sobie wpłat za bycie na listach wyborczych, w celu sfinansowania wspólnej kampanii list danego komitetu. W ugrupowaniach największych, gdzie wejście z 1-go miejsca na liście jest prawie pewne, wymagają wpłaty od tysiąca do nawet kilkunastu tysięcy złotych. Za pozostałe miejsca opłaty maleją, by dojść do kilkuset złotych. W mniejszych Komitetach opłaty są dużo mniejsze lub nie ma ich wcale. Pozdrawiam, BorysBudka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiora Re: z kim?.. i ile kosztuje? 03.09.02, 18:45 p.Borysie-w innym watku wspomnial pan o probach rozmow z Samoobrona,plakatach w Kosciolach,a jak pamietamy kiedys rozmawialiscie z owczesnym odpowiednikiem RAS.Czy cos nie wychodzi?Moze to efekt zapowiedzi(w telewizji publ.)p.Leppera o skontrolowaniu sposobu zdobycia fortuny przez p.Frasyniuka?!W ktorym kierunku zmierza organizacja by zdobyc "stolki",a pozniej,pozniej"po nas chocby potot".Przeciez z Pana postu(w innym watku)wynika,iz ZAWSZE BEDZIECIE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: z kim?.. i ile kosztuje? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 08:18 p.Kasiora - dyskutując z Panią/Panem na zabrzańskim forum zawsze miałem wrażenie, iż - pomimo braku sympatii czy nawet przychylnosci z Pani/Pana strony - rozmawiam z osobą kulturalną, ale przede wszystkim inteligentną. I myślę tak nadal :) Nie chce mi się wierzyć, by moja wypowiedź o rozmowach z Samoobroną lub 'wiszeniu' w kościołach wzięta była na poważnie. Jeśli zaś tak się stało - wyrażam nieukrywany żal i smutek z powodu głupiego żartu, na który sobie pozwoliłem. Odpowiadając na Pani/Pana pytanie w tym wątku, potraktowałem Panią/Pana całkiem poważnie, podając odpowiedź na zadane pytanie. Mam nadzieję, że teraz zostanie ona dobrze odczytana. Pozdrawiam, licząc na dalszą wymianę zdań. BorysBudka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: z kim?.. i ile kosztuje? IP: *.Zabrze.Net.pl 04.09.02, 10:46 Gość portalu: Borys napisał(a): > Nie chce mi się wierzyć, by moja wypowiedź o rozmowach z Samoobroną lub 'wiszen > iu' w kościołach wzięta była na poważnie. Jeśli zaś tak się stało - ... Tu Masz rację! list Kasiory był bez sensu, a chodziło w nim tylko o zaatakowanie. Oj, chyba Cię nie lubi;-) Jednak czytam Twoje wypowiedzi i nie wiem:? Jaką orientację polityczną reprezentujesz i z jakiej listy w wyborach będziesz startował? Ujawnij się i nie kłuć się więcej - jeżli, oczywiście, zależy Ci na głosach zabrzańskich forumowiczów. Z powazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Ujawniam się :) IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 16:13 Staram się cały nie być anonimowy (mimo, że trochę nerwów to kosztuje), stąd zawsze podpisuję się pełnym imieniem i nazwiskiem wraz z linkiem do mojej prywatnej strony www.borysbudka.pl Cztery lata temu startowałem do Rady Miejskiej z listy Unii Wolności, której obecnie jestem Sekretarzem w Zabrzu. W wyborach prezydenckich tworzyłem jedne z pierwszych w regionie komitety popierające Andrzeja Olechowskiego. Działam również aktywnie w Stowarzyszeniu Pomoc w Zabrzu. Marzy mi się, żeby w Zabrzu była wspólna lista ugrupowań centrowych i z takiej chciałbym kandydować. Pozdrawiam, podając swój e-mail borys@kki.net.pl BorysBudka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bulba7 Re: z kim?.. i ile kosztuje? 04.09.02, 10:30 Kasiora, ale przywaliłas temu Borysowi. Ale nie napisałas całej prawdy, że ten frasyniuk to oczywiście staszny żyd, a działacze Mumii Wolności jedzą macę z dodatkiem krwi niewinnych chrześcijańskich dzieci. Jak całą prawdę, to całą prawdę ogłoś Kasiora. Niech mają za swoje semity parchate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: z kim?.. i ile kosztuje? IP: *.Zabrze.Net.pl 04.09.02, 10:56 bulba7 napisał: > Kasiora, ale przywaliłas temu Borysowi. Ale nie napisałas całej prawdy, że ten > frasyniuk to oczywiście staszny żyd, a działacze Mumii Wolności jedzą macę z > dodatkiem krwi niewinnych chrześcijańskich dzieci. Jak całą prawdę, to całą > prawdę ogłoś Kasiora. Niech mają za swoje semity parchate. Ale CIEMNOGRÓD!!! Maca z krwi dzieci... Hi, chyba powinieneś pisać na forum zabużańskim. Jeżeli zapomniałeś swojego ojczystego języka i przywiązany jesteś do gazerta.pl to proponyję Białystok. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiora Re: z kim?.. i ile kosztuje? 04.09.02, 11:46 bolo;bulba 7- moje wypowiedzi na roznych forach(w roznych watkach)dalekie sa od takich skrajnosci i niewybrednych okreslen.Zabieram glos,piszac o konkretach probujac mimo wszystko unikac obrazliwego tonu.Skoro dyskusje przybieraja niezamierzony skutek(a dyskusje o programach i kandydatach uwazalem za wdzieczne)sprobuje sie wylaczyc.Bede jednak sledzil rozwijajace sie watki.&-I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gretschen Re: z kim?.. i ile kosztuje? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 16:47 Drogi panie Borysie Z listy którego komitetu wyborczego pan wystartujesz w wyborach do Rady Miejskiej. Powstanie wspólnej listy centoprawicowej która się panu marzy jest w Zabrzu chyba niemożliwe wieć na coś sie pan będziesz musiał zdecydować. Biorąc pod uwagę że czynisz pan starania o pełnienie funkcji radnego nie powinno to być tajemnicą . W końcu na jakieś liście pana nazwisko" zawiśnie" Życzę panu powodzenia i uzyskanie mandatu radnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Odp: Jaka lista ? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 14:10 Chciałbym i głęboko w to wierzę, że wystartuję na wspólnej liście zabrzańskiej Platformy Obywatelskiej i Unii Wolności. Najbliższe dni to pokażą. Pozdrawiam, BorysBudka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: z kim?.. i ile kosztuje? 06.09.02, 15:33 Gość portalu: bolo napisał(a): > bulba7 napisał: > > > Kasiora, ale przywaliłas temu Borysowi. Ale nie > napisałas całej prawdy, że ten > > frasyniuk to oczywiście staszny żyd, a działacze Mumii > Wolności jedzą macę z > > dodatkiem krwi niewinnych chrześcijańskich dzieci. Jak > całą prawdę, to całą > > prawdę ogłoś Kasiora. Niech mają za swoje semity parchate. > > Ale CIEMNOGRÓD!!! > Maca z krwi dzieci... Hi, chyba powinieneś pisać na forum > zabużańskim. > Jeżeli zapomniałeś swojego ojczystego języka i > przywiązany jesteś do gazerta.pl to proponyję Białystok. po pierwsze - zostaw moze Białystok w spokoju, dobrze? a po drugie - jeśli nie umiesz odróżnić kpiny i sarkazmu od wypowiedzi poważnej, to nie udawaj że wiesz o co chodzi i nie zabieraj głosu, bo tu nie ma mowy o ciemnogrodzie, przynajmniej nie w stosunku do bulby 7 - raczej do jego przedmówcu i do Ciebie no to pa Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: z kim?.. i ile kosztuje? 06.09.02, 15:40 > po pierwsze - zostaw moze Białystok w spokoju, dobrze? > a po drugie - jeśli nie umiesz odróżnić kpiny i sarkazmu od wypowiedzi > poważnej, to nie udawaj że wiesz o co chodzi i nie zabieraj głosu, bo tu nie ma > > mowy o ciemnogrodzie, przynajmniej nie w stosunku do bulby 7 - raczej do jego > przedmówcu i do Ciebie > no to pa sorry miało być "przedmówcy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesio Dyskusja nie na temat panowie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 14:06 Odpowiedz Link Zgłoś