Dodaj do ulubionych

ZABRZE - coraz ładniejsze ...

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 09:37
Już niedługo będziemy mieli w mieście wspaniały pasaż na wzór europejski,
estakadę, nowy hipermarket, strefę ekonomiczną z nowymi miejscami pracy ...
Nasze miasta przeobraża się na naszych oczach z dnia na dzień . To są fakty .
Nikt tego nie widzi ??? Dziękujemy Panie Prezydencie.
Obserwuj wątek
    • raban1 Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... 12.09.02, 18:26
      Zajrzyj do górniczych familoków.
      Zaborze, Makoszowy itp.
      Tam nie jst tak ładnie.
      Centrum jest euopejskie, a na obrzeżach miasta ludzie nie mają za co kupić
      chleba.
      • Gość: ZIUTA Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 00:55
        Familoki są we wszystkich śląskich miastach a Zabrze naprawdę zmienia się na
        plus - czy Wy tego naprawdę nie widziecie ???
        • Gość: mario2 Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 09:27
          gowno opakowane w perkal i tak pozostanie gownem!
          Smierdzi mimo tego, ze dla oka jest atrakcyjne!
          • kasiora Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... 14.09.02, 12:37
            poczytaj sobie artykul w Tryb.Sl.z dnia 13.09br.co pisza mieszkancy
            ul.Sobieskiego i co Im ma do powiedzenia insp.Wydz.Gosp.Komun.U.M.w
            ZABRZU.!!!!!!!
        • Gość: swojak Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... IP: *.bater2.zabrze.pik-net.pl 20.09.02, 13:15
          To zapraszam "maleńka" na ul.Kopalnianą po 22 Czekamy.
        • Gość: SIWY Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... IP: *.one.pl / 192.168.1.* 27.09.02, 13:31
          Zabrze naprawdę się zmienia - widać to wszędzie np. na terenie po byłej
          kopalni. Obserwując śmietniki w których coraz większa rzesza naszych
          mieszkańców szuka źródła dochodu. Faktycznie widzimy to
    • student83 Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... 14.09.02, 16:14
      "Dziękujemy Panie Prezydencie."-------jak mozna tak waflowac ??? czy ludzie już
      całkiem postradali zmysły a może ktos sam sobie bije brawo?
    • student83 Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... 14.09.02, 16:32
      i co z tego ze pomalowane skoro i tak do okoła syf

dwa albo i nawet trzy lata temu kumple napisali petycje do UM o wybudowanie sk8
      parku -zebrali potrzebną ilosc podpisów i po paru miesiacach ruszyła budowa -
      miasto zpewniało że wybuduje według projektu ktury wykonał jeden z kolegów ale
      jak juz powstał sk8 park to nikt nie mógł uwierzyc ze mozna postawic takie
      gówno -nic sie tam nie da zrobic poza siedzeniem ,ewentualnie można poszlec na
      rurce która wkopali jakis miesiac temu zapaleni i wytrwali kolesie z osiedla
      ale poza tym to straszna bieda nawet ludzie z innych miast smieją sie jaki to
      mamy w Zabrzu zajebisy sk8 park mowa o tym czyms pod Domem Muzyki i Tanca -
      podobne gówno zrobiono "nad kanalem" -tak jak by nie mozna było zrobic jeden
      duży sk8 park przynajmniej podobny do tego z Gliwic!!!!!!!
      i komu mamy dziekowac za taki chłam???
      zreszta podobnie jest z wszystkimi inwestycjami w Zabrzu
    • Gość: tu dziękujemy prezydencie, IP: 213.216.77.* 18.09.02, 18:36
      że zaprzedałeś miasto na rzecz własnej satysfakcji i własnych potrzeb nie
      bacząc na potrzeby mieszkanców, bo cóż mi po tym wspaniałym "deptaku" jeśli
      nawet nie mam gdzie przycupnąc, porządnej knajpki nie ma, wszystko pada jak
      muchy, bo prezydent powtórzę się zaprzedał wszystko "obcym", konkurencja zdusza
      centrum miasta, wiele lat temu było życie, było gdzie się podziać,
      była praca dla ludzi, a co jest teraz?????
      odpowiedź chyba nasuwa się sama...bieda i zero perspektyw na lepsze jutro przy
      takim sposobie myślenia jaki posiada obecna "brygada przewodników Zabrza"
      • Gość: Aśka Re: dziękujemy prezydencie, IP: *.kana.gliwice.pl 19.09.02, 17:35
        tu, ty jesteś po prostu chory. Poznaję to po twoim majaczeniu. Nic więcej nie
        dodam, bo taki jesteś smutny.
        • Gość: tu Re: IP: 213.216.77.* 19.09.02, 22:15
          bo to co widać jest smutne, więc z czego ma się cieszyć ???

a to, że prawda w oczy kole to juz nie moja wina Asiuniu:)
          • Gość: HugoBoss Trzymajcie mnie bo... IP: *.bnet.pl / 10.10.38.* 19.09.02, 22:31
            qrwa trzymajcie mnie bo kogoś zatłukę! - na wzór europejski!!!, a widziałeś ten
            cały syf na tym deptaku, niszczejące kamienice w centrum miasta, brak pożądnych
            i konkretnych sklepów, knajp - widziałeś!!!Tak wygląda Europa!!! O innych
            miejscach nawet nie wspomnę bo mnie szlag trafi!!! ( a jednak wspomnę - dworzec
            i okolice, ta jebana plomba, targ - to już jest mistrzostwo jak u arabów,
            okolice Teatru Nowego - budynki po hucie, które niszczeją a można by tam było
            zrobić fajną no np; mini starówkę itd itp, więc skończ piepszyć o Europie! )
            • Gość: .!. Re: Trzymajcie mnie bo... IP: 213.216.77.* 19.09.02, 22:34
              człowieku jaka Europa????
              nam dwanaście lat z życiorysu wycięto!!!!!
              a można było coś zdziałać w tym czasie....
            • Gość: J.K.K. Re: Trzymajcie mnie bo... IP: 213.17.142.* 19.09.02, 22:55
              Budynki po hucie sprzedano bez zmrużenia oka dwóm tajemniczym panom: L.
              Kulawikowi i L.Klinowi i teraz oni decydują o ich losie.
              Panu U. To wisi. On jest ponad to - ale czy w takim razie zasługuje na miano
              ojca miasta? Każdy porządny ojciec pilnuje aby w rodzinie przestrzegano pewnych
              żelaznych reguł. Jedną z reguł w takiej rodzinie jaką jest miasto powinno być
              przestrzeganie zasad współżycia społecznego - ale takiego terminu władze miasta
              nie znają!
              • Gość: ZIUTA Re: Trzymajcie mnie bo... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 23:21
                Ludzie !!!!! Przeciez HUTA nie byla przedsiebiorstwem miejskim !!! Przestancie
                juz oszukiwac ludzi , szczegolnie biednych ludzi , bezrobotnych . To na Ich
                karkach wejsc chcecie do RADY MIEJSKIEJ , to na Ich niedoli chcecie wzbogacic
                swe kieszenie - obarczajac za wszystko Pana Urbanczyka. A prawda jest taka , ze
                Urbanczyk nie zlikwidowal ani jednego zakladu pracy - ani jednego !!!! Huta
                byla przeds. panstwowym i nic miastu nie bylo do tego co sie z nia stalo...
                Ludzie , nie dajcie sie oglupic tym oszolomom ... Urbanczyk jest najlepszym
                kandydatem na Prezydenta . jest fachowcem , konkretnym czlowiekiem .
                • Gość: .!. Re: Trzymajcie mnie bo... IP: 213.216.77.* 19.09.02, 23:35
                  ziuta, nie mamrocz, boś się zawiesiła i pieprzysz jak potrzaskana....stań przy
                  ścianie i pare razy puknij główką, może ci przejdzie

wazelina, wazeliną...ale nudna jesteś myszko!!!!!
                  tego co wyszło najaw nie da się nagle schować do kieszeni jak papierka.

miał w tym swój interes, oj miał podły człowieczek:))) - czyt. twój pan i
                  władca marionetek

a ty myszko???
                  boisz się, że skończy się dobra passa i dobrze myszko i bardzo dobrze

pozdrawiammmmmmmm
                  • Gość: ZIUTA Re: Trzymajcie mnie bo... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 00:09
                    Rzecz w tym ze to WY mamroczecie i piszecie nieprawde . Myslicie ze ludzie nie
                    znaja faktow , ze sa glupi, naiwni i daja sie oglupic przedwyboryczym bzdetom
                    takim oszolom jak TY ??? Jestes w bledzie
                    • Gość: mario2 Re: Trzymajcie mnie bo... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 08:22
                      Myslalem ze ty tylko glupia jestes, ale ty jestes smieszna. Oj Ziuta, co ty
                      mozesz wiedziec o karmi... a swistak siedzi i zawija w te sreberka...
                    • Gość: Łysy Re: Trzymajcie mnie bo... IP: *.one.pl / 192.168.1.* 27.09.02, 22:16
                      Przepraszm cię ZIUTA ale muszę zapytać czy wydawca czasopisma BRAVO GIRL nie
                      proponował ci koncika na swych łamach pt. Napisz do ZIUTY - myślę że Urbańczyk
                      byłby napewno jednym z najczęstrzych korespondentów
                • Gość: SIWY Re: Trzymajcie mnie bo... IP: *.one.pl / 192.168.1.* 27.09.02, 22:13
                  Faktycznie Urbańczyk ani jednego zakładu nie zamknoł - ale też ani jednemu nie
                  pomógł. I to ma być dobry gospodarz
            • Gość: Łysy Re: Trzymajcie mnie bo... IP: *.one.pl / 192.168.1.* 27.09.02, 22:10
              europa to tak wyglada ale na wschód od Buga
    • Gość: wowa Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... IP: *.bater2.zabrze.pik-net.pl 20.09.02, 13:13
      "Zabrze na czele,
      Zabrze przoduje
      w socjalistyczną dal.."
      I tak trzymać
    • raban1 Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... 20.09.02, 14:37
      No to powiedz mi droga ZIUTO, dlaczego tuż przed sprzedaniem Huty wymienianym
      tu panom, umorzono jej długi wobec miasta, a wcześniej nie było o tym mowy??
      Dlaczego wbrew obowiązującemu prawu podwyższa się czynsz lokatorom hutniczych
      mieszkań, w dodatku bez powiadamiania ich o tym fakcie ???
      Dlaczego w ustalaniu cen za wykup ww mieszkań nie stosuje się normalnych
      zasad ??
      Dlaczego tereny w centrum miasta przeznaczono pod budowę kolejnego
      hipermarketu, a podobno ma powstać jeszcze jeden w rejonie ul. Rymera ??
      Gdzie tu widać ochronę rynku lokalnego ??

Już niedługo będziemy pracować jako niewolnicy w tych hipermarketach.

Dlaczego dopiero teraz, tuż przed wyborami znalazł się potencjalny inwestoer
      dla Browaru ???
      Dlaczego dla jego ratowania, jednego z ostatnich wielkich przedsiębiorstw
      produkcyjnych w Zabrzu, nie umożono długów tak jak w przypadku Huty ???
      Prawdopodobnie długi te zostaną umorzone tuż przed dokonaniem transakcji.
      Podobnie ma się sprawa Mostostalu.
      Przecież wyraźnie widać tu działanie układów i łapówkarstwo jak diabli.

Szczerze mówiąc mam już dość Twojej propagandy która ptrzyprawia mnie o mdłości.
      • Gość: ZIUTA Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 16:48
        Witam Cię RABANIE1 - trudno będzie mi odpowiadać na Twoje pytania albowiem
        zdaję sobie sprawę że i tak Ciebie nie przekonam -ale spróbuję ...

1) umorzenie długów wobec Miasta ... - a dlaczego Miasto Zabrze nie miało pomóc
        podupadającej Hucie dbając o zachowanie miejsc pracy . Gdyby Gmina długów nie
        umorzyła a pracę straciłoby kilkaset osób - oj , ile byłoby gadania o
        Urbańczyku np. że nie interesuje Go los biednych ludzi . A tak na marginesie
        sprawę (postępowanie przygotowawcze w sprawie !) podobno prowadziła prokuratura
        i żadnych nieprawidłowości na pewno się nie dopatrzyła... Zatem ???

2) Miasto Zabrze a tym bardziej Prezydenta UrbaŃczyk nie podwyższa czynszu
        najemcom hutniczych mieszkań - to nie Miasto jest właścicielem lokali !!!!
        Naprawdę nie wiesz o tym czy udajesz greka ???

3) Wykup mieszkań z bonifikatą stosuje się jedynie wobec mieszkań gminnych a
        nie prywatnych nieruchomości - te lokale nie są własnością MIASTA ! Też o tym
        nie wiesz??

4) Hipermarket po Hucie powstaje NIE NA TERENACH GMINNYCH !!!!! Co może zrobić
        Urbańczyk w tym temacie ?? Teren sprzedała huta - PRZEDSIĘBIORSTWO PAŃSTWOWE ...
        Osobiście cieszę się ogromnie tak jak wielu mieszkancow Miasta ze bedzie tem
        hipermarket. Wreszcie będzie konkurencja .. i o to nasz kupującym chodzi ..

5) Inwestor dla Browaru.. To że znalazł się inwestor dzięki pomocy Urbańczyka,
        co powoduje zachowanie wielu miejsc pracy to znowu źle ??? Znowu
        niedobrze ??? Brawo Panie Prezydencie , pracownicy Browaru są spokojniejsi o
        swój byt.

6) Nie wiem o jakie przeds. chodzi - wyzej krytykujesz ten sposób a teraz znowu
        kazesz tak czynić ?? Oj , wywrotowy jestes ...

7) Działana układów to jakoś nie widzę ale twój brak wiedzy w opisywanych
        tematak widzę ..... Człowieku - nie dawaj skuszać się bezdenną prowokacją . To
        o czym piszesz to nieprawda i generalny brak znajomości tematu.

A propagandy nie uprawiam - widzę tylko że jeden człowiek w miescie zna sie na
        zarządzaniu miastem - Roman Urbańczyk - Głosujmy więc za naszym
        Prezydentem ...
        • Gość: .!. Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... IP: 213.216.77.* 20.09.02, 19:52
          a ja nadal twierdze, że pieprzysz jak potrzaskana:)))

pozdrawiam
          psie
          • Gość: ptaszek Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 20:11
            Ziuta ma rację !!! A tak na marginesie internauto : IP 213.216.77 ( kilka
            nicków używa że już się potraciłem ) , - "pięknie" potrafisz dyskutować i to z
            kobietą . Wstyd
            • Gość: ZIUTA Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 23:28
              Już wkrótce otwarcie estakady - jest naprawde super !! Pasaż też już otworzą
              niedŁugo .. Ładnie będzie , naprawde
              • kasiora Re: ZABRZE - WYSOKA OCENA 27.09.02, 18:52
                W przebadanych 26 gminach przez ekspertow UE Zabrze otrzymalo ocene 2.51 w
                skali 5-stopniowej.To jest wysoka ocena wg.naczelnik Wydz.Ekol.i Szkod
                Gorn. K O N B Y S I E U S M I A L !!!!!
                • Gość: Lola Re: ZABRZE - WYSOKA OCENA IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 20:35
                  Takich wlasnie Fachowcow (naczelnikow) mamy w urzedzie - przyklad naczelnika
                  ekologii jest tego przykladem . Podobno przed ta osoba byl fachowiec z
                  prawdziwego zdarzenia ale ta OSOBA ja wygryzla (mowil mi o tym jeden z
                  pracownikow Ekologii) - no i mamy specjaliste .
        • Gość: Łysy Re: ZABRZE - coraz ładniejsze ... IP: *.one.pl / 192.168.1.* 27.09.02, 22:21
          Tylko powiedz mi gdzie są te miejsca pracy które to Romek uratował umażając
          długi Hucie - chyba w pośredniaku na Rosvelta
    • Gość: SIWY Konkurs na temat ZIUTY IP: *.one.pl / 192.168.1.* 27.09.02, 22:25
      Zwróćcie uwagę ży tylko ZIUTA jest za Romkiem
      W takim wypadku pgłaszma konkurs.
      A pytanie konkursowe brzmią:
      1) W której kieszeni Urbańczyka siedzi ZIUTA ?

2) Na jakim stanowisku w Urzędzie Mista Zabrze jest zatrudniona ?
      • Gość: Łysy Re: Konkurs na temat ZIUTY IP: *.one.pl / 192.168.1.* 27.09.02, 22:32
        A może ZIUTA to sam syn naszego "Szanownego" Pana Prezydena.
        Ale żeby ksiądz tak łgał?
        Nie to chyba niemożliwe
        • Gość: ZIUTA Re: Konkurs na temat ZIUTY IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 22:53
          Szanowni Forumowicze ! Nie trzeba ogłaszać konkursu na temat ZIUTY albowiem
          sama mogę odpowiedzieć na zadawane pytania . Po pierwsze : to że jestem całym
          sercem za naszym Prezydentem Urbańczykiem to czy to oznacza że jestem "w
          kieszeni Urbańczyka" (leczyć się trzeba kolego, leczyć), nie jestem tez
          pracownikiem UM choć mam tam sporo znajomych a z wykształcenia jestem
          stomatologiem mam gabinet lekarski ( i to nie jeden na Śląsku ) - adresu
          chwilowo nie podam ze względów na reklamę a na brak pacjentów nie narzekam
          (dlatego "przemęczona" zasiadam do komputera po 22 00 ) . Nie chcę na Forum
          nikogo obrażać choć wielu na to zasługuje ze względu na brak obiektywności a
          nade wszystko swoje chamstwo którym szczycą się jak pawie , chcę tylko abyście
          trzeźwiej spojrzeli na scenę polityczną w naszym mieście abyście nie kierowali
          się uprzedzeniami w ocenie kandydata na radnego , prezydenta . Wielu z Was jest
          z Samoobrony (którą też w pewnych kwestiach popieram) , wielu za SLD ( jestem
          za Prezydentem Kwaśniewiskim) lecz na naszym podwórku nie wyrósł człowiek
          godny pokroju naszego Prezydenta Urbańczyka. Jest On po prostu najlepszy - ma
          wiedzę ,duże doświadczenie w pracy samorządowej - ba , nawet autorytet poza
          granicami miasta a i kraju również. Żyje nam się w kraju niełatwo - to fakt -
          lecz nie można całą winę przerzucać na Urbańczyka; to nie Prezydent Miasta
          Zabrze sprzedał Hutę, nie On sprzedał mieszkania zakładowe , nie on likwidował
          zakłady pracy i miejsca pracy wręcz odwrotnie - działa aktywnie na rzecz
          poprawy sytuacji gospodarczo - politycznej w mieście . I robi to dobrze -
          coraz lepiej . Strefa ekonomiczna lada dzień zacznie funkcjonować (już są
          chętni do inwestowania !!! ) przez co zmniejszy się bezrobocie w mieście ,
          zmiana oblicza miasta (ale o tym i o innych kwestiach już pisałam więc
          darujcie) . Lata 80 to była bieda , brud , syf i ubóstwo - teraz też są
          problemy ale nie wynikają one z błednego zarządzania miastem - tutaj kłania się
          polityka Rządu RP. Dlatego też proszę Was - nie oszukujcie samych siebie , nie
          starajcie się oczerniać człowieka który jest naszym reprezentantem , naszym
          prezydentem i jako JEDEN ma konkretny program wyborczy, doświadczeie i charyzmę
          którym wielu pozostałym brak . I to są fakty z którymi zgodzić się trzeba .

Pozdrawiam - życze dobrej nocy .... Wasza ZIUTA
          • Gość: mario2 Re: Konkurs na temat ZIUTY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 08:34
            Babo cibie chyba w czasie porodu nie w dupe, ale w pale pierdolneli. W latach
            80 bylo ubostwo? Nie widzialem wtedy glodnych dzieci idacych do szkoly. Nie
            widzialem muszacych krasc kable telefoniczne, by je sprzedac na zlom, by
            dzieciom bulke kupic. Nie widzialem zapierdalajacych w biedaszybach, nie
            widzialem umierajacych na.... chroniczny brak mozliwosci na wykupienie
            lekarstw. Fszystkie te fakty staly sie udzialem zabrzan za Urbanczyka-
            niestety!!!! I nie mow mi, ze taka jest sytuacja w calej Polsce! Owszem jest
            ciezko, ale oscienne gminy jakos potrafia sobie z tym poradzic. Tylko
            samorzadowcy Zabrza, pod swiatlym przewodnictwem U. jakos nie! I takiego mamy
            tolerowac? Takiemu dac jeszcze 12 lat na okradanie nas?

P.S. Nie szermuj argumentem o tej strefie ekonomicznej, bo juz kilka razy go
            obalilem! To kielbasa wyborcza, dla takich jak ty. Niestety korzysci dla
            miasta, (oprocz propagandy) nie bedzie. Strefa jest opozniona o 12 lat!

• Gość: SIWY Re: Konkurs na temat ZIUTY IP: *.one.pl / 192.168.1.* 28.09.02, 09:17
            Szanowna ZIUTO - może Urbańczyk rządzi nami coraz lepiej i może jeszcze kilka
            kadencji i rządził by naprawdę dobrze ale w tej sytuacji miasto to nie ma czasu
            ażeby na to czekać - teraz trzeba wybrać kandydata który już będzie rządził
            dobrze.
            A niesty wegług mojej opini (i jak to widac na forum) nie tylko mojej on teraz
            jeszcze dobrze rządzić nie będzie.
            • Gość: ZIUTA Re: Konkurs na temat ZIUTY IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 11:37
              Lepszego kandydata nie ma niż UrbaŃczyk ! A temu głąbowi mario2
              zidentyfikowanego z imienia i nazwiska nie odpowiadam od dnia dzisiejszego na
              jego wyzwiska , mogę natomiast ujawnić (jezeli zechce) dlaczego niejaki M.P.
              tak stara się nam obrzydzić naszego kandydata . Byłaby ciekawa lektura prawda
              Panie mario2 ?????
              • Gość: mario2 Re: Konkurs na temat ZIUTY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 12:24
                Prostaziutko- odpowiadaj, czekam na rewelacje.
                Uracz nas prosze takimi samymi opowiadaniami, jak
                o wielkosci Urbanczyka.

Istoto o malym rozumku zwana prezydencka bździągwą!
              • Gość: SIWY Re: Konkurs na temat ZIUTY IP: *.one.pl / 192.168.1.* 28.09.02, 13:09
                Proszę pisz w swoim imieniu mario2 obraża twojego kandydata nie naszego. A
                napewno nie mojego bo moim jest IWONA KOZŁOWSKA
                • Gość: mario2 Re: Konkurs na temat ZIUTY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 13:11
                  Czy pisanie o kims prawdy jest obraza?
                  Czy swinia ma sie prawo obrazic, gdy sie ja po imieniu nazywa (mysle o
                  zwierzeciu) :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka