Gość: ZIUTA IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 23:31 Warto zapoznac się z programem NASZEGO PREZYDENTA>>>> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mario2 Re: www.urbanczyk.pl - NASZ PREZYDENT IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 07:43 Nie chce mi sie z twoja glupkowata argumentacja polemizowac. To ze Zabrze zajmuje przedostatnie miejsce (przed Zawierciem) w rankingu gmin, swiadczy dobitnie o tym fachowcu Urbanczyku, jego talentach managerskich, o jego ekipie i o minionych 12 latach jego rzadow! Chcecie to wybierajcie tego FACHOWCA - obawiam sie tylko ze Zabrze osiagnie dn absolutne, na ktorego dnie rozlany bedzie butaprem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro Re: www.urbanczyk.pl - NASZ PREZYDENT IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 11:33 Gość portalu: mario2 napisał(a): > Nie chce mi sie z twoja glupkowata argumentacja polemizowac. To ze Zabrze > zajmuje przedostatnie miejsce (przed Zawierciem) w rankingu gmin, swiadczy > dobitnie o tym fachowcu Urbanczyku, jego talentach managerskich, o jego ekipie > i o minionych 12 latach jego rzadow! > > Chcecie to wybierajcie tego FACHOWCA - obawiam sie tylko ze Zabrze osiagnie dn > absolutne, na ktorego dnie rozlany bedzie butaprem! Widze mario2, ze wspaniale opanowales klawisze Ctrl+V (ja pokazuje, ze to latwe i tez tak potrafie, bo kombinacja wymaga w koncu mniej wysilku niz np. Ctrl+Alt+del) i wypisujesz wszedzie to samo bez zadnych faktow. Nie wiem skad bierzesz takie informacje, ze Zabrze jest na przedsotatnim miesjcu w jakims tam rankingu, jezeli sie na cos takiego powolujesz to podaj dokladne kryteria. A ja ci dam takie fakty, ze Zabrze nalezy do II grupy miast (na 4 mozliwe grupy) w kategorii miast najdogodniejszych do inwestycji w Polsce (Rzeczpospolita z dn. 03.10.01), oraz ze jest na 7 miejscu w Polsce pod wzgledem wydatkow na administracje (chodzi o jak najmniejsze wydatki na jednego mieszkanca), zrodlo - strona internetowa www.ratusz.pl Nie wystarczy powiedziec, ze Urbanczyk byl be i tyle, trzeba to uzasadnic i podac fakty,bez tego nie ma dyskusji ani wymiany pogladow. A w celu wymiany pogladow istnieje chyba forum. Odpowiedz Link Zgłoś
raban1 Re: www.urbanczyk.pl - NASZ PREZYDENT 13.09.02, 12:01 Przecież tam nie ma żadnegp programu. To ca tam jest napisane, napisać może sobie każdy. Może ja także założę sobie witrynkę, umieszcze klika chaseł i stanę do wyborów :-)) Nie tyle ważny jest program ile późniejsza jego realizacja. Mnie osobiście pan R.U. nie skrzywdził, ale jak dotąd buduje tylko hipermarkety, multikina i wyższe uczelnie, nie dbając o wsparcie rodzimego handlu i produkcji. Może ktoś wie ile pieniędzy z hipermarketów wpływa do miejskiej kasy, a ile im darowano poprzez różnego rodzaju ulgi i zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
inka.k Re: www.urbanczyk.pl - TWOJ-ZIUTO PREZYDENT 13.09.02, 12:39 Droga Ziuto,zaciekawił mnie fakt propagowania przez Ciebie osoby pana R.U.Czy to nie dziwne?Widzę,po Twoim adresie,ze jestes prawdopodobnie z Gliwic.Jezeli trafilam,to juz zupelnie Cie nie rozumiem.Te dwa miasta,to jak niebo i ziemia,a Ty przez caly czas tworzysz nowe watki typu,NASZ PREZYDENT,JEDYNY POWAZNY KANDYDAT itp.Czy Ty naprawde nie wiedzisz jakie jest Zabrze ?Zaraz pomysle,ze jestes kims z rodziny;-)W Zabrzu od wielu, wielu lat nic,podkreslam nic sie nie zmienia.Twoj jedyny powazny kandydat inwestuje tylko w budowe molochow i tego,co przyniesie kase.Powiem tylko tyle,ze na szkolnictwo artystyczne w Zabrzu nie jest przeznaczane NIC;te placowki,ktore rozwinelyby nasze miasto kulturalnie-upadaja z kretesem !!!Wielokrotnie rozczarowana bylam tym,ze nikt z zarzadu miasta nie byl w stanie pofatygowac sie na pewne uroczystosci.Wstyd!!! P.S.Badz laskawa propagowac Swoje glosy uznania wedlug pewnych ludzi z naglowkami MOJ,DLA MNIE itp.Pamietaj,ze nie piszesz w imieniu wszystkich Zabrzan.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarnooka Re: www.urbanczyk.pl - TWOJ-ZIUTO PREZYDENT 13.09.02, 15:11 Brawo!!! Twój kandydat ZIUTA , nie nasz, miał czas na polepszenie bytu zabrzan i itd.!!! Zgadzam się z Tobą inka.k Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarnooka Re: www.urbanczyk.pl - NASZ PREZYDENT 13.09.02, 15:14 Ziuta ciekawe ile wynosi Twoja stawka za to ? A może to rodzinna przysługa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiora Re: www.urbanczyk.pl - NASZ PREZYDENT 13.09.02, 15:47 wiesz ZIUTA-Ty masz poprostu racje!Ale tylko do czasu ukonstytuowania sie nowego.Ale juz dzis nie wszyscy utozsamiaja sie z Nim.Przeciez juz dawno Jego koalicjanci wybrali inne drogi.Ciekawe dlaczego nie firmuja tej samej osoby i tej samej swietnej strategii rozwoju m.Zabrze!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Jakieś tam dane.... IP: *.wprost.pl / *.zabrze.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 16:10 " Nie wiem skad bierzesz takie informacje, ze Zabrze jest na przedsotatnim miesjcu w jakims tam rankingu, jezeli sie na cos takiego powolujesz to podaj dokladne kryteria. " To są dane oficjalne jakiegoś tam GUS-u w jakimś tam kraju / POLSKA /. Mała poprawka - Zabrze jest na ostatnim miejscu ex equo z Zawierciem jeżeli chodzi o stopień bezrobocia w gminach w woj. śląskim. Pisały o tym, swego czasu, wszystkie gazety, mówiły wszystkie media. Jeżeli skala bezrobocia nie jest wykładnikiem stopnia rozwoju gospodarczego gminy to z góry przepraszam i Zabrze jest cool. Tylko co na to ludzie zamieszkujący tę gminę. Proponuję pozbyć się tych nieproduktywnych jednostek bo przynoszą same straty i psują statystyki i dobra samopoczucie niektórym i wszystko będzie OK! A tak, nota bene, zazdroszczę niektórym tak dobrego samopoczucia i samouwielbienia. Tylko co będzie jak się wyczerpie ludzka cierpliwość i bieda weźnie górę nad rozsądkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIUTA Bzdury piszecie , człowieka obrażacie... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 16:53 Konkrety ... jaki to zakład pracy zamknął Urbańczyk powodując wzrost bezrobocia w miesicie ????? Konkrety ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wika Re: Bzdury piszecie , człowieka obrażacie... IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 13.09.02, 22:35 Pada Browar, Mostostal. Oddano za darmo Hutę. Z kopalnią Bielszowice też nie najlepiej. Linodrut też ma problemy, o małych firmach nie wpominając. Jeszcze parę lat temu w sklepie moich rodziów zatrudnialiśmy 5 osób. Dzisiaj tylko jedną i to za najniższą możliwą pensję. Dwa wielkie hipermarkety zrobiły swoje. A trzeci w budowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Bzdury piszecie , człowieka obrażacie... IP: *.bnet.pl / 10.10.23.* 13.09.02, 23:27 Gość portalu: Wika napisał(a): > Jeszcze parę lat temu w sklepie moich rodziów zatrudnialiśmy 5 osób. > Dzisiaj tylko jedną i to za najniższą możliwą pensję. > Dwa wielkie hipermarkety zrobiły swoje. > A trzeci w budowie.... No widzisz!? To Ty zwolniłeś czterech pracowników, a nie Urbańczyk. On, zezwalając na budowę hipermarketów tę pracę daje!!! A tak w kwestii formalnej; na razie w Zabrzu jest jeden hipermarket (M-1) i dobrze, że jest bo wszyscy Zabrzanie jeździliby do Tesco, Plejady i Plazy zostawiając pieniądze w innych miastach. Jeżeli chodzi o Makro to jest to hurtownia, w której pewnie sam kupujesz(!), a produkty "marki" ARO zalegają półki w Twoim sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wika Re: Bzdury piszecie , człowieka obrażacie... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 16:57 Po pierwsze, nie zwolniłem tylko zwolniłam i to nie ja. Sami zmienili pracę. Dwie osoby z nich pracują w Makro i z chęcią by do nas wrócili. Niestety, po wybudowaniu marketów, obroty spadły o ponad połowę i nie stać nas na zatrudnienie nowych pracowników. Po drugie, formalnie Makro to może i hurtownia, prawda jest jednak taka, że kupują tam nie tylko ludzie prowadzący działalność gospodarczą. Wszyscy dobrze wiedzą jak wygląda prawda. Władze miasta ukrywają się za hasłami typu nowe miejsca pracy, rozwój itp. Co z tego. Rodzime firmy padają, a pieniądze i tak wyjeżdżają nie tylko z miasta, ale i z kraju. A co się stanie z miejskim targowiskiem po wybudowaniu Geanta?? Czy wytrzyma konkurencję? Dlaczego protesty na ten temat nagle ucichły ?? Czyżby znów ktoś wziął w „łapę” za to, że będzie siedział cicho?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Bezrobocie 30 % IP: *.wprost.pl / *.zabrze.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 22:08 Konkrety to 30 % bezrobocie, największe na Sląsku. Kto je ma zlikwidować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Bezrobocie 23 % IP: *.bnet.pl / 10.10.23.* 13.09.02, 23:47 Gość portalu: ??? napisał(a): > Konkrety to 30 % bezrobocie, największe na Sląsku. > Kto je ma zlikwidować? Oficjalna strona U.Pracy mówi o 23,2%. To oczywiście bardzo dużo, ale nie najwięcej na Śląsku. Ktoś już wspominał o GUS-ie - poczytajcie sobie. Z tego co Zabrze ma najmniej w powiatach Śląskich(faktycznie) to ilość samochodów osobowych na 1000 mieszkańców. Poza tym Ziuta pytała o zwolnionych przez Urbańczyka, a nie o stopę bezrobocia:-) Zastanów się czy Twoja odpowiedź była na temat i w ogóle - trzymała się kupy? Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Bezrobocie 23 % IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 09:29 Ty, a o ukrytym, czy moze skrzetnie skrywanym bezrobociu nie slyszales? To sa ludzie, ktorzy juz dawno prawo do zasilku dla bezrobotnych stracili! Oficjalnie i statystycznie, to ja ci wszystko udowodnie, ale jaka jest prawda, kazdy wie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Bezrobocie 23 % IP: *.bnet.pl / 10.10.23.* 14.09.02, 19:22 Gość portalu: mario2 napisał(a): > Ty, a o ukrytym, czy moze skrzetnie skrywanym bezrobociu nie slyszales? Słyszałem, ale w 1990r. Zacząłem prace po szkole i "pracowałem" najwięcej z całej brygady, a było to 8godz...tygodniowo. Teraz - cholera - pracuje 2 razy tyle NA DOBĘ, a mój były zakład pada na pysk. Ciekawy jestem czy wyciągnąłeś jakieś wnioski z tego co napisałem? > To sa ludzie, ktorzy juz dawno prawo do zasilku dla bezrobotnych stracili! A słyszłeś o pracy na czarno? Myślę, że te dwa aspekty wyrównują statystykę:-( Sam - osobiście - zarabiam na czrno, a mój dochód w ubiegłym roku zbliżył się do 40 tysięcy. Jestem zarejestrowany jako bezrobotny, ale nie mogę powiedzieć żebym był bez pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś