Dodaj do ulubionych

Fajnie dowalić Urbańczykowi!!

16.10.02, 16:41
Fajnie dowalić Urbańczykowi!! Jasne, że super jest dołączyć się do ogólnego
potępienia Prezydenta! Ma się racje, której nie trzeba udowadniać bo tak jest
i już!! Ale zawsze byłem przekorny i po przeczytaniu większości waszych
opinii wolę byc Advocat Diavoli i nie ze wszystkimi się zgodzić. Padło hasło
infrastruktura - zero ruchu od 12 lat. Ciekawe kto narzekał, że pod jego
oknami kopie się pod jakieś wredne rury, którymi gówno płynie już nie do
rzeki ale do .. o zgrozo .. oczyszczalni!! Ciekawe do ilu domów doprowadza
sie jeszcze wodę wiadrem z beczkowozu? Coś dużo żółtych gazowych zkrzynek
jest w Zabrzu jak na miasto o nie rozwijanej infrastrukturze.. Nie twierdzę,
że już jest fajnie bo mam oczy i widzę jak wiele trzeba jeszcze zrobić, ale
ten nieszczęsny Urbanczyk coś tam już zdziałał, a pozostali kandydaci? Jakie
mają predyspozycje? Referencje? Metryczki? A może tylko głośne hasła?
Ordynacja umożliwia start kandydata na prezydenta również jako kandydata na
radnego. Niech sprawdzą się w radzie, powąchaja samorzadności i za cztery
lata powiedzą - Umiemy więcej niż Urbanczyk! Walczyliśmy w komisjach,
zgazyfikowaliśmy 3 dzielnice, wywalczyliśmy dotację z funduszu ochrony
środowiska.
Na razie padają deklaracje, obietnice, hasła lecz nikt nie może z wyjątkiem
Urbańczyka powiedzieć - To dla Zabrza zrobiłem!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek Re: 27 pażdziernika - żegnamy Urbańczyka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 18:40
      KAZDY Z POZOSTAŁYCH KANDYTATÓW NA PREZYDENTA ZABRZE JEST LEPSZY OD URBAŃCZYKA.
      DOŚĆ MAMY TYCH JEGO UKŁADÓW I KUPOWANIA PRZYCHYLNOŚCI KOSZTEM WSPOLNEGO
      MAJĄTKU.
      • Gość: Józek Re: 27 pażdziernika - żegnamy Urbańczyka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 07:54
        A po czym poznajesz, że jest lepszy? Po hasłach czy po czynach? Bo jeśli po
        czynach to podaj jakieś przykłady, bo ja ślepy.. nie widzę żadnych u
        kontrkandydatów Romana U.
    • Gość: Leon Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: router:* / 192.168.2.* 17.10.02, 09:16
      Bo ON nie pozwolił sprawdzić się żadnemu! Siedzi, jak przylutowany do fotela
      już tyle lat! To niby gdzie mają terminować ci inni - w ościennych miastach?
      Tam taka sama sytuacja! Fotela wszyscy bronią jak reduty Ordona!!!!
      A tak na marginesie - po cóż wymieniać dokonania Urbańczyka, przecież do diaska
      za coś brał wysokie wynagrodzenie, więc musiał pracować!
      Teraz chcemy zobaczyć jak będzie robił to inny!
      Zmiana jest pożądana choćby dla higieny psychicznej mieszkańców!
      • Gość: Józek Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 09:29
        Siedzi jak przylutowany! Dobre i celne stwierdzenie!!! Tylko że jak mnie pamięć
        nie myli to przez ostatnie kadencje był wybierany na to stanowisko, więc nie
        jest ani z nadania ani z dziedziczenia lecz z wyboru nas mieszkańców Zabrza
        prezydentem.
        Nagle coś się zmieniło?
        • Gość: mieszkaniec Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 10:18
          Chcemy Urbańczyka na Prezydenta !! Mieszkańcy
        • kasiora Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! 17.10.02, 14:40
          Jozek-najpierw sie dowiedz jakie byly zasady wyboru Prezydenta w poprzednich
          kadencjach i w jaki sposob zasiadalo sie na tym fotelu!Kto i z kim sie
          koligacil i jaka byla cena tych uzgodnien.To wlasnie dzis w sposob negatywny
          odbija sie na mieszkancach Zabrza.A dzis NIKT nie startuje pod dawnymi
          SZTANDARAMI.Chyba cos w tym jest!A moze sie wstydza,bo rozdzielili sie jak sie
          dalo(a nie wszyscy nowi chcieli Ich przyjac)
          • Gość: Józek Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 16:01
            Doskonale wiem jakie były zasady kiedyś, ale to my wybieraliśmy radę, która
            namaszczała tego czy innego ( w tym przypadku tego ) kandydata! Dowodzi to
            mierności radnych - jeśli kandydat się nie sprawdza! Ale radni w 3 kadencjach
            wybierali R.U.! A rady za każdym razem były inne. Ostatnia nawet po wyborach
            sprawiła wrażenie że kolor miasta zmieni się na czerwony. A mimo wszystko
            Urbańczyk zostawał prezydentem! Bo widocznie nie było kogo innego na niego
            wybrać. No i pozostajemy w rozterce: albo nie ma lepszego kandydata, albo Roman
            U. jest najlepszym kandydatem. Pozostaje trzecie wyjście: głosowaliśmy zawsze
            na złych radnych - wniosek nie głosujmy, bo oni nadal kandydują. Dla mnie
            wariant "odpuszczenia" głosowania nie wchodzi w grę: będę głosował na
            Urbańczyka, zwłaszcza, że jego otoczenie nie będzie już więcej nadawane "z
            klucza partyjnego" koalicji rządzącej>
        • Gość: ( . )( . ) Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 20.10.02, 22:06
          Wybierany przez mieszkańców?????? człowieku, czy ty wiesz co mówisz??? Może
          jeszcze do ciebie nie dotarło, ale w tym roku <b>pierwszy</b> raz prezydenta
          wybierają mieszkańcy a nie przepłaceni radni. Jak do tej pory mieszkańcy mogli
          tylko bezradnie patrzeć na wyczynianki p.prezydenta pospołu z "wpływowymi"
          ludźmi
    • Gość: fala Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.za-tp.digi.pl 17.10.02, 16:24
      Czy wy naprawdę nie rozumiecie, że Urbańczyk sprzeniewierzył sporą częsć
      majątku miasta, i to zupełnie bezkarnie. Przecież to złodziej, jak można kogos
      takiego popierać? Po za tym dla przeciętnego obywatela jest to postać nie
      osiągalna - duch miasta, i to zły duch.
      Ostatnio byłam swiadkiem zebrania jakiegos gremium w jakiejs sprawie,
      zaproszono Urbańczyka, aby zapoznał się z pomysłami zebranych ( a większosć z
      nich stanowili ludzie na administracyjnych stanowiskach ). Wparzył spóźniony na
      salę, walnął drzwiami i rzekł: "Co wy tu kurwa dyskutujecie, podejmę decyzję, a
      wy ją dostaniecie na papierze". I to jest postawa, którą Unia WOLNOSCI popiera,
      jakiej wolnosci; przecież to księstwo, a nie demokratyczne miasto. Z poważaniem
      wobec przeciwników Urbańczyka pozostaje fala.
    • Gość: krab Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.za-tp.digi.pl 17.10.02, 19:15
      Tak rzeczywiscie jest. Pan Urbańczyk, bez wiedzy Rady Miasta, może
      przehandlować prawie całą ziemię należącą do gminy. Takie możliwosci stworzyli
      mu radni wczesniejszej kadencji, którzy scedowali na Zarząd sprawy dotyczące
      gospodarowania gruntami. I tenże bez żadnych zahamowań z tego prawa korzysta.
      • Gość: Arek Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.zabrze-krakowska.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 19:34
        Jezzzu! Masz dowody? Walmy z tym do prokuratora!! Jeśli nie masz to ostrożnie z
        oskarżeniami!!! Wiem coś o procesach o zniesławienie więc nie wciągaj innych we
        własne piekło! Nikt tu nie poszedł na policję i nie powiedział Urbańczyk to
        złodziej, bo nikt w to nawet nie wierzy... ale hasło chwytliwe więc czemu nie
        rzucić na czacie? macie dowody dajcie ... oskarżymy winnych!!!
    • Gość: TOMEK Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 19:33
      CHYBA SIĘ NIE WGŁĘBIŁEŚ(ŁAŚ) W DZIAŁALNOŚĆ PANI SZULIK W MIEŚCIE I PROPAGOWANIU
      GO NAWET POZA GRANICE KRAJU NP.:A ZRESZTĄ WWW.SKUTECZNI.ZABRZE.NET.PL -
      ZAPRASZAM
      • Gość: wiktor_j Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 07:38
        No poczytałem sobie terewelacje ze strony "Skutecznych" i jaki wniosek mam z
        tego wyciągnąć? Będziemy urzadzać plenery albo Jam sesions? a może pojedziemy
        sobie wszystcy na expo albo biennale? Wybitne osięgnięcia pani Szulik jakoś nie
        wychodzą poza ramy normalnej działalności dyrektora szkoły! I proponuję, żeby
        nie wyszły, bo wybujałe ambicje jeszcze nigdy nikomu na zdrowie nie wyszły, a
        zwłaszcza społeczeństwu.
        • Gość: TOMEK Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 23:33
          ODROBIŁEŚ LEKCJĘ.JUŻ WIESZ CZEGO DOKONAŁA PANI SZULIK.ALE CZY JESTEŚ W STANIE
          DAĆ PRZYKŁAD DZIAŁALNOŚCI PANA URBAŃCZYKA NA ,JAK BY NIE BYŁO,TAK DUŻĄ SKALĘ.A
          POZA TYM CZY NIE SĄDZISZ, ŻE SKORO TAKA OSOBA JAK PANI SZULIK(NZUCZYCIEL,
          DYREKTOR) MIAŁA ZAPAŁ I CHĘCI DO DZIAŁANIA W ZABRZU NA JEGO RZECZ I RZECZ JEGO
          MIESZKAŃCÓW, TO CZY NIE ZROBI JESZCZE WIĘCEJ?!A JAK NIE INTERESUJESZ SIĘ
          KULTIRĄ I SZTUKĄ TO PRZYNAJMNIEJ NIĄ NIE GARDŹ! CHODZIŁEŚ DO JAZZU?ZNASZ
          ATMOSFERĘ JAKA PANUJE NA JAM SESIONS?
          I JESZCZE CO DO WYBUJAŁYCH AMBICJI-PAN URBAŃCZYK SIEDZI NA STOŁKU PREZYDENCKIM
          OD 12!!!!!!!!!!!!!!!!LAT!!!!!!!!!!!!!! I KIEDY TERAZ MÓWI,ŻE TRZEBA ZMNIEJSZYĆ
          BEZROBOCIE...(TO CO ROBIŁ W CZASIE 12-TU LAT?????!!!!!!) I BUDUJE KOLEJNY
          HIPERMARKET!!!!!!!! W POBLIŻU TARGU!!!!!!!!!!!!...SZKODA SŁÓW;W DODATKU W SAMYM
          CENTRUM!,PRZY TARGU!,W ZUPEŁNIE NIE PRZYSTOSOWANEJ SIECI DRÓG DO TAK NATĘŻONEGO
          RUCHU JAKI TOWARZYSZY HIPERMARKETOM!,NA MIEJSCU PEWNEGO SYMBOLU DOBY
          PRZEMYSŁU!!!!!!!!!ZASTANOWIŁEŚ SIE CZY TAKIE PLENERY NIE MOGŁYBY SIĘ ODBYĆ W
          ZABRZU DLA CZESKICH CZY NIEMIECKICH(NA PRZYKŁAD)UCZNI SZKÓŁ PLASTYCZNYCH!!!!!!!
          • Gość: Józek Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.zabrze-krakowska.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 12:41
            Soory, nie potrafię przeczytać tego słowotoku! Na czatach obowiązuje zasada
            Caps Off!!! mądra, bo jeśli chcesz na siebie zwrócić uwagę to pisz mądrze a nie
            kapitalikami! Tomku, nie wiem w której klasie Liceum Plastycznego się uczysz,
            ale nie mieszaj się do polityki! Zostań przy instalacjach przestrzennych lub
            postipresjoniźmie! Pozdrawiam J.
    • Gość: studencik poczytajcie tekst prawda ujrzała swiatło dzienne IP: *.icm.edu.pl / *.sobieskiego.trzepak.pl 17.10.02, 19:38
      poczytajcie tekst prawda ujrzała swiatło dzienne
      • Gość: TOMEK Re: poczytajcie tekst prawda ujrzała swiatło dzie IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 23:04
        NO TO GDZIE JEST TEN TWÓJ LIST?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: namiary na tekst tekst z 17 10 02 godz 19 02 tytuł listu "o........ IP: *.icm.edu.pl / *.sobieskiego.trzepak.pl 19.10.02, 00:51

tekst z 17 10 02 godz 19 02 tytuł listu "o ........nie uwierzycie" miłego
          czytania
          • Gość: poprawka -2 tytuły Re: tekst z 17 10 02 godz 19 02 tytuł listu 'o... IP: *.icm.edu.pl / *.sobieskiego.trzepak.pl 19.10.02, 00:53
            Gość portalu: namiary na tekst napisał(a):

>
            > tekst z 17 10 02 godz 19 02 tytuł listu "o ........nie uwierzycie"
            lub "prawda ujrzała światło dzienne" miłego
            > czytania
    • Gość: roman Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 09:14
      TAK fajnie właśnie stoję na ulicy i jedzie auto z transparentem-romana
      u ,,,jedyne 8 000 ,co to dla niego,i tak z puli miasta sobie kampanie
      zafundował,zamiast wyremontować TEATR,nawet nie raczył pojawić się na otwarciu
      festiwalu,DZIWNIE SIĘ ZŁOŻYŁO TYDZIEń przed wyborami otwiera most tony
      fajerwerków na swą własną cześć no panie romanie Z DEBILAMI PAN nie ma
      doczynienia.no chyba że pan wszystkich swoją miarą mierzysz.....
      A I SZKODA ŻE TEN SUPERMARKET W CENTRÓM MIASTA NIE RUSZYŁ PRZED WYBORAMI

KOCHAMY CIĘ ŻE WYJADASZ Z POD <<<<<<<<<<<<<
      • Gość: wiech Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: 213.216.77.* 20.10.02, 12:09
        Kolego! "Centróm" chyba pisze się trochę inaczej... Przeszkladza Ci budowa
        hipermarketu, nowych dróg, kochasz zapach rynsztoków... To oczywiście Twoja
        sprawa. Ja jednak wolę nowoczesne miasto, z własnym wyborem miejsca dokonywania
        zakupów. Piękny "targ" w CentrUm, ze slamsowatymi budami nie jest obiektem
        mojego zachwytu. Powinien być usytuowany poza CentrUm miasta. Kończąc
        pozdrawiam wszystkich oszołomów popierających ciemnogrodzkie Ligi, bandyckie
        Samoobrony czy też farbowane szczurze Platformy z PiSuarem na czele. Niech się
        nad Wami zmiłuje ......itd. itp. Amen
        • Gość: Elżbieta Adach Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: router:* / 192.168.2.* 20.10.02, 12:42
          Zastanawiam się czy jest możliwa taka sytuacja aby choć jeden, jedyny kandydat
          zaskarbił sobie uznanie ... powszechne - jeśli tak, to kim musiałby być?
          Te wszystkie napaści na partie są daleko idącym uogólnieniem. Tak bardzo
          potrzebne jest aby oceniać człowieka a nie formację którą on reprezentuje lub
          która mu pozwoliła zaistnieć "wyborczo" na swoich listach.
          Wszyscy kandydaci mają swoich przeciwników jak i zwolenników - dopóki odbywa
          się szermierka na konkretne, personalne argumenty to w porządku - ale jeśli
          następuje wyliczanka win popełnionych przez politycznych przodków kandydata,
          albo zniesmaczanie jego wizerunku... bo gdzieś tam coś ktoś zrobił (taki w
          krawacie) to już jest nierzetelne! Samorząd to my. Nikt nam go nie narzuca z
          centrali i gdyby nie wchodziły w grę pieniądze partyjne na wylansowanie - kto
          wie może było by normalnie. Co myślicie o jednomandatowych okręgach wyborczych?
          Co myślicie o takiej ordynacji wyborczej która pozwalałaby na samotny start w
          wyborach - bez tych całych progów itd? Może warto czynić starania o taki
          kształt demokracji? No i wtedy nie miały by racji bytu żadne towarzystwa
          kanapowe typu partia - kameleon!
          Pozdrawiam - Elżbieta Adach LISTA NR 11 Poz. 1 w II okręgu.
          (bez osobistych plakatów i ulotek)
        • Gość: ( . )( . ) Re: Fajnie dowalić Urbańczykowi!! IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 20.10.02, 22:14
          Wiesz, ja też uważam że fajnie mieć nowoczesne miasto, tylko ja się pytam
          dlaczego -------------------------------------------------------------------
          TEGO NOWOCZESNEGO MIASTA NIE BUDUJĄ FIRMY ZABRZAŃSKIE!?????????????? MOST JAKAŚ
          FIRMA SKĄŚ TAM, CENTRUM MIASTA TEŻ Z TYCH ALBO TAMTYCH, A LUDZI PARĘ DNI TEMU
          ZWOLNILI Z MOSTOTALU ZNOWU...I ON (NASZ OBECNY P.PREZYDENT) MÓWI O WALCE Z
          BEZROBOCIEM W TYM MIEŚCIE???? CO TO ZA BZDETY?I NIE PISZCIE MI TU O
          PRZETARGACH, BO NAWET JAKBY ZAPŁACIŁ TROCHĘ WIĘCEJ ZABRZAŃSKIEJ FIRMIE, TO I
          TAK MIASTO WYGRAŁOBY NA TYM...i mam nadzieje, że nie zrobiłam żadnego błędu
          ortograficznego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka