Dodaj do ulubionych

Zapraszam do zapoznania się z moim programem

22.10.02, 11:00
Zapraszam wszystkich zabrzańskich internautów do odwiedzenia mojej witryny i
zapoznania się z moim programem
<a
href="http://brygidasarad.republika.pl"target="_blank">www.brygidasarad.repub
lika.pl</a>

Pozdrawiam
(-) Brygida Sarad
Lista Nr 12 pozycja 1
Obserwuj wątek
    • brygidasarad Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem 22.10.02, 11:07
      PS Poprawka
      adres strony to www.brygidasarad.republika.pl
      • Gość: Borys Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 11:52
        A najlepiej od razu z linkiem :)
        Wtedy można bezpośrednio przejść. A więc:

www.brygidasarad.republika.pl

Pozdrawiam,

BorysBudka.pl
        • kasiora Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem 22.10.02, 13:40
          jeszcze jedna osoba pod skrzydlami platformersow,ktora uciekla z dawnego
          swojego ugrupowania(skad miala mandat bezradnego).Po 4-rech latach teraz wie co
          robic!(ale dopiero jak minela kadencja).Dotychczas wiedziala jak pieniadze z
          budzetu(komisja d.s spolecznych)przekazywac na jedyne sluszne cele!Teraz jakos
          chce inaczej gospodarzyc i widzi nawet inne grupy spoleczne.No czas igrzysk sie
          skonczyl,teraz trzeba troche(przynajmniej w kampani)zejsc do LUDZI.A moze ZNOWU
          sie uda omamic mieszkancow Zabrza,ale tym razem pod innym plaszczykiem.Co
          Rodziny Zabrzanskie nie przyjely?a poparcia od Kosciola brak(a tyle sie Pani
          natyrala).Przeciez na szczeblu centralnym takiej koalicji nawet nie
          przewidziano.Ale teraz wraz z Kolezenstwem innych uciekinierow bedziecie sobie
          slodzili,zachwalajac rownoczesnie i napedzali kampanie wyborcza.GRATULUJE !!!
          • mario2 Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem 22.10.02, 14:05
            czyzby to byla ta pani z tej komosji, ktora to jako cel spoleczny wytyczyla
            sobie dokarmianie szmalem z kasy miejskiej czarnuchow, tfu- ksiezy milosciwie
            nam panujacego Kosciola Katolickiego?
          • voter Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem 22.10.02, 14:17
            Ja również, jakże bardzo się wzruszyłem... Obok Ryszkowej to druga
            moja "ulubienica"!!! (czego wcale nie ukrywam).
            • Gość: Jan Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 22:16
              Stopien wiarygodności realizacji programu w skali od 0 do 10 w przypadku pani
              Brygidy Sarat uważam że nie powinien przekraczać 2 w przypadku pani Barabary
              Byszki 1
              Pani Brygido co takiego pani przeszkadzało w powołaniu rad dzielnic i osiedli w
              czasie gdy była pani radną ?
              Z inkubatorem przedsziębiorczości w pani przypadku chyba jest jeszcze gorzej.
              Doceniam pani prace w stowarzyszeniu ale z resztą jest znacznie gorzej.
              Proszę się nie gniewać ale jest pani mało wiarygodna.
              Mimo wszystko życzę suksesu.
              • brygidasarad Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem 23.10.02, 11:25
                Gość portalu: Jan napisał(a):

> Stopien wiarygodności realizacji programu w skali od 0 do 10 w przypadku pani
                > Brygidy Sarat uważam że nie powinien przekraczać 2 w przypadku pani Barabary
                > Byszki 1
                > Pani Brygido co takiego pani przeszkadzało w powołaniu rad dzielnic i osiedli
                w
                >
                > czasie gdy była pani radną ?
                > Z inkubatorem przedsziębiorczości w pani przypadku chyba jest jeszcze gorzej.
                > Doceniam pani prace w stowarzyszeniu ale z resztą jest znacznie gorzej.
                > Proszę się nie gniewać ale jest pani mało wiarygodna.
                > Mimo wszystko życzę suksesu.

W powołaniu Rady Dzielnicy (Osiedla) - po prostu mieszkańcy nie poszli na
                wybory ( bo takie wybory odbyły się trzy lata temu). Brak jest zrozumienia dla
                idei "samorząd=my"

A jeżeli chodzi o inkubator przedsiębiorczości to ja już to robię. Niech Pan
                się zapozna z moim pomysłem, do realizacji którego zachęcałam Stowarzyszenie
                Bezrobotnych, Bezdomnych i ich rodzin.

Może poda Pan, w jaki sposób określił Pan mój stopień wiarygodności, jakie są
                kryteria, którymi się Pan kierował oceniając mój programu.

Pozdrawiam
                (-) Brygida Sarad
                PS. Sarad nie pisze się przez "T" na końcu
                • kasiora Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem 23.10.02, 11:37
                  "A jeżeli chodzi o inkubator przedsiębiorczości to ja już to
                  robię" -Nie chcac byc zlosliwy to na razie w gronie rodzinnym!!!
          • brygidasarad Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem 23.10.02, 11:45
            kasiora napisał:

> jeszcze jedna osoba pod skrzydlami platformersow,ktora uciekla z dawnego
            > swojego ugrupowania(skad miala mandat bezradnego).Po 4-rech latach teraz wie
            co
            >
            > robic!(ale dopiero jak minela kadencja).Dotychczas wiedziala jak pieniadze z
            > budzetu(komisja d.s spolecznych)przekazywac na jedyne sluszne cele!Teraz
            jakos
            > chce inaczej gospodarzyc i widzi nawet inne grupy spoleczne.No czas igrzysk
            sie
            >
            > skonczyl,teraz trzeba troche(przynajmniej w kampani)zejsc do LUDZI.A moze
            ZNOWU
            >
            > sie uda omamic mieszkancow Zabrza,ale tym razem pod innym plaszczykiem.Co
            > Rodziny Zabrzanskie nie przyjely?a poparcia od Kosciola brak(a tyle sie Pani
            > natyrala).Przeciez na szczeblu centralnym takiej koalicji nawet nie
            > przewidziano.Ale teraz wraz z Kolezenstwem innych uciekinierow bedziecie
            sobie
            > slodzili,zachwalajac rownoczesnie i napedzali kampanie wyborcza.GRATULUJE !!!

Szanowny Kasiorze

Raz już na tym forum tłumaczyłam Panu(?), że Akcja Wyborcza Solidarność była
            Koalicją Wyborczą, w skład której wchodziło Katolickie Stowarzyszenie Civitas
            Christiana, którego członkiem jestem od samego powstania. W obecnych wyborach
            Stowarzyszenie (ze względu na taką a nie inna ordynację wyborczą), nie
            uczestniczy jako koalicjant w wyborach samorządowych. Więc ja wcale nie
            uciekłam pod skrzydła "Platformersów", jak to Pan określił, gdyż jestem
            formalnym członkiem Platformy Obywatelskiej - zresztą pierwszej partii w życiu.

Będąć w jednym Stowarzyszeniu, na dodatek będąc przewodniczącą, trudno byłoby
            mi być członkiem drugiego o podobnym kierunku działania, ale o tym to ja już
            pisałam.

A co do reszty "zarzutów" proszę podać jakąś ich merytoryczą argumentację.

Pozdrawiam forumowiczów

(-) Brygida Sarad
      • Gość: Obserwator Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: router:* / 192.168.1.* 23.10.02, 15:21
        Szanowni Niezadowoleni,odnoszę wrażenie,że dla Państwa nie są istotne
        dotychczasowe działania P.Sarad, a jedynie przedwyborcza, pamfleciarska "krecia
        robota". Gratuluję klasy!!! Wobec powyższego, proponuję poznać fakty, które,
        jak widzę, P.Sarad artykuuje na łamach tej strony. Trudno nie pokusić się o
        pytanie kogo Państwo sami w tak niewyszukany sposób reprezentujecie oraz czy
        nie dobylibyście szabelki, gdyby internetowa anonimowość doczekała końca.
        Niestety z taką właśnie "obywatelską postawą" (czyt.warcholstwo), Państwa
        wypowiedzi mają wspólny mianownik.
        P.S.Pani Sarad, gratuluję plakatu wyborczego.
        P.S.II A Państwa zachęcam do startowania w kolejnych wyborach (chyba,że nie
        trzeba wcale Państwa zachęcać, bo biegacie właśnie z własnymi ulotkami), niech
        ktoś zrobi COŚ dla tego miasta- oby to byli Państwo. Miłego dnia.
    • Gość: Ciekawski A konkretnie? IP: *.pub.pl 23.10.02, 12:04
      brygidasarad napisała:

> Zapraszam wszystkich zabrzańskich internautów do odwiedzenia mojej witryny i
      > zapoznania się z moim programem

Zapoznalem sie.
      Mam np drobne pytanko o kluby mlodziezowe:
      Rozumiem ze jest Pani osoba zasobna i stac Pania na lozenie na dzialanie tych
      klubow.
      Domyslam sie ze spora ilosc swoich pieniedzu ulokowala Pani w fundacji, ktora
      bedzie wspierala przez najblizszych kilkanascie lat takie kluby?
      No bo skad kasa na te kluby?
      Ja jej Pani nie dam, bo nie mam. Moj sasiad tez nie bo musi wypic.
      Jaka to kwota (moim zdaniem 5 klubow - za darmo lokal z miasta, 5 osob do
      prowadzenia = 5000,00 brutto jak beda zdesperowani, do tego pareset zlotych na
      ksiegowa, ok 1000 zl na materialy dla mlodziezy, kilkaset zlotych na inne
      koszty (szyby, drzwi, ktore zniszczone zostana przez okolicznych
      niezadowolonych sasiadow lub wrogow politycznych).
      Jakby nie policzyc na rok trzeba by ok 100 000,00 zl (przy darmowych mediach i
      lokalu)
      Wow. Ma Pani niezla kase.
      Tylko prosze nie pisac ze znajda sie sponsorzy bo to bajka. Znajda sie raz. Ale
      nie na lata.
      A jezeli sa to moze poda Pani kto to, to zaraz sie chmara sepow zleci.

Generalnie jak w przypadku wszystkich kandydatow opowiada Pani w programie
      wyborczym bajki.

NIC nie bedzie Pani w stanie zrobic.
      ZUPELNIE NIC.

• brygidasarad Re: A konkretnie? 23.10.02, 12:37
        Funduszy z których ludzie z pomyslami mogą skorzystać jest wiele
        zapraszam np. na stronę
        europa.eu.int/comm/secretariat_general/sgc/info_subv/index_en.htmlub
        www.fundersonline.org/
        można też tu:
        www.internationaldonors.org/
        no nie mozna też zapominać o:
        fundusze.ngo.pl/
        Pieniądze są, można po nie sięgnąć, można je otrzymać ale trzeba być
        wiarygodnym, tzn. po co chcę pieniądze, jaki wymierny efekt społeczny (bądź
        gospodarczy) uzyskam dzięki projektowi i najważniesze czy będę się w stanie
        rozliczyć z otrzymanych pieniędzy.

Miasto powinno realizować zasasadę subsydiarności poprzez pomoc organizacjom
        pozarządowym, by wspomniane kryteria wiarygodności mogły spełnić, np. poprzez
        finansowanie Centrum Organizacji Pozarządowych. Powstanie, którego postulowałam
        przy opracowywaniu Strategi Rozwiązywaniu Społecznych.

Jakie jeszcze konkrety interesują?

Pozdrawiam
        (-) Brygida Sarad
        • mario2 Re: A konkretnie? 23.10.02, 15:25
          brygidasarad napisała:

> Jakie jeszcze konkrety interesują?
          >
          *** tylko jeden- ile z tych pieniedzy wykorzystala Pani w ciagu ostatnich 4 lat
          pracy dla Zabrza?
          • brygidasarad Re: A konkretnie? 23.10.02, 16:18
            mario2 napisał:

> brygidasarad napisała:
            >
            > > Jakie jeszcze konkrety interesują?
            > >
            > *** tylko jeden- ile z tych pieniedzy wykorzystala Pani w ciagu ostatnich 4
            lat
            >
            > pracy dla Zabrza?

W ciągu ostatnich czterech lat, w konkursach grantowych, pozyskałam dla
            organizacji, w których działam 32 000 PLN (Nie są to oczywiście pieniądze
            budżetowe)

No oczywiście, nie można zapomnieć o Ogólnopolskim Konkursie Wiedzy Biblijnej,
            który koordynuję - 35 000 PLN (przez ostatnie cztery lata)

Nie można oczywiście powiedzieć, że te pieniądze ja wykorzystałam, zostały one
            spożytkowane na relizcję projektów, wedle grantodawców społecznie użytecznych.

Pozdrawiam
            (-)Brygida Sarad

• Gość: mario2 Re: A konkretnie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 21:25
              Dlaczego nie zajala sie Pani wspomnianymi klubami mlodziezowymi? Czy 32 000 PLN
              wyetarcza na dzialania takich klubow? Prosze Pani- czcze gadanie przedwyborcze.
              Gdyby Pani CHCIALA cokolwiek w tym kierunku zrobic- dawno by sie Pani tym
              zajela. A konkursy wiedzy biblijnej- niech pani nie bedzie smieszna... Chyba,
              ze Pani kandyduje na koordynatora ruchu oazowego w Zabrzu.
              Swoim oswiadczeniem tylko sie Pani osmieszyla w moich oczach.
              • Gość: Brygida Sarad Re: A konkretnie? IP: router:* / 192.168.1.* 24.10.02, 09:30
                Gość portalu: mario2 napisał(a):

> Dlaczego nie zajala sie Pani wspomnianymi klubami mlodziezowymi? Czy 32 000
                PLN
                >
                > wyetarcza na dzialania takich klubow? Prosze Pani- czcze gadanie
                przedwyborcze.
                >
                > Gdyby Pani CHCIALA cokolwiek w tym kierunku zrobic- dawno by sie Pani tym
                > zajela. A konkursy wiedzy biblijnej- niech pani nie bedzie smieszna...
                Chyba,
                > ze Pani kandyduje na koordynatora ruchu oazowego w Zabrzu.
                > Swoim oswiadczeniem tylko sie Pani osmieszyla w moich oczach.

Nie zajęłam się w poprzedniej kadencji, bo realizowałam inne zadania (np.
                forum inicjatyw pozarządowych, oraz szkolenia dla wspomnianych), dziś jak pan
                może przeczytać w lokalnej prasie jest kontynuacja szkoleń dla NGO-sów. A nie
                mogłam zrobić więcej, bo nie można czegoś za kogoś zrobić, jednym słowem
                zabrakło tak aktywnych zabrzan jak Pan.

A jeśli chodzi o moje ośmieszenie się w pana oczach, to dobrze że tylko w Pana
                oczach, bo zupełnie co innego mówiło 15 tyś. uczestników.
                • Gość: mario2 Re: A konkretnie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 11:21
                  nie jestem aktywnym Zabrzaninem- dzialam na razie jeszcze w Warszawie.

Zycze duzo milych chwil podczas wypoczynku przez najblizsze 4 lata.
                  15 000 oazowiczow moze i jest zadowolona- ciekawe tylko co na to zabrscy
                  wyborcy :o)
            • voter Re: A konkretnie? 23.10.02, 21:50
              Wystarczy!!!
              Zastanawiam się, czy nie czas już oddać pałeczkę młodszym koleżankom? Kandyduje
              tego kwiatu trochę... Baterie na pewno mają mocniejsze!
              • brygidasarad Re: A konkretnie? 24.10.02, 10:27
                Zgadzam się, ale wolałabym by były to akumlatory, bo wie Pan baterie szybko
                się wyczerpują.
            • Gość: Ciekawski nadal Re: A konkretnie? IP: *.pub.pl 24.10.02, 09:22
              brygidasarad napisała:

> W ciągu ostatnich czterech lat, w konkursach grantowych, pozyskałam dla
              > organizacji, w których działam 32 000 PLN (Nie są to oczywiście pieniądze
              > budżetowe)

32000/4 lata = 8 000 na rok
              zakladajac ze byly to ORGANIZACJE, (nie wiem ile ale np 4) daje to 2 000 na 1
              organizacje na rok czyli okolo 170,00 zl na miesiac dla 1 organizacji.

smieszne...

Ta mlodziez potrzebuje opieki a nie miejsca do spotkan (czytaj - miejsca na
              wypalenie zdrowotnych fajek i wypicie oranzadki)

Nie wstyd Pani pisac o swoich (niestety) marnych osiagnieciach?
              • brygidasarad Re: A konkretnie? 24.10.02, 10:50
                Pan kompletnie się nie orientuje w sprawie i dyskutuje. Wydaje mi się, że jest
                jak w przysłowiu "gadał dziad do obrazu".
                Organizacje pozarządowe w budżecie miasta co roku miały ponad milion złotych -
                proszę podejść przeczytać i sprawdzić - to nie jest tajne!

A co do tego dla ilu organizacji pozyskałam - to kochany - byłoby tego więcej,
                a nawet dużo więcej. Gdyby wzięli się za robotę ruszyli szare komórki -
                czasy "uszczelki" - ja ci to załatwię już dawno minęły

Zgadza się, że młodzież potrzebuje opieki. Nie są sierotami mają swoich
                rodziców, których jest niezbywalnym prawem i zadaniem opiekować się nimi.
                Kochany masz mgliste pojęcie jakich nowych umiejętności można się nauczyć w
                klubach. Nigdy nie mówiłam, że ma być to miejsce spotkań - bo od tego są
                kawiarnie.

A swoją drogą to najpierw było słowo - potem jest dzieło, więc jeśli zbiorą
                się młodzi ludzie, którzy chcą coś zrobić mają pomysły (a tego napewno młodym
                ludziom nie brakuje), a ich energia zostanie odpowiednio pokierowana, to mogą
                wyjść z tego naprawdę wspaniałe inicjatywy.

Pozdrawiam
                (-) Brygida Sarad
                • kasiora Re: A konkretnie? 24.10.02, 14:38
                  Pani Brygido-niech nam Pani tu Bibli nie cytyje:njpierw bylo slowo;...Zaczela
                  sie Pani denerwowac,a to niedobrze jest przyjmowane.Forumowicze wykorzystuja
                  takie momenty i to Ich prawo.Ale ja tez dorzuce jeden kamyczek:jako
                  Przew.Komisji d.s Spolecznych(a teraz jako liberal z PO)jak sie Pani czuje
                  kiedy WYWALONO 450.000 zl. na Caritas diecezji gliwickiej(nie podaje juz
                  mniejszych kwot na jedynie sluszna sprawe),czy na kwietniki przed Kosciolami!
                  Teraz wszyscy pozmieniali SZYLDY i lansuja inne priorytety.!!!
                  • brygidasarad Re: A konkretnie? 24.10.02, 15:54
                    kasiora napisał:

> Pani Brygido-niech nam Pani tu Bibli nie cytyje:njpierw bylo slowo;...Zaczela
                    > sie Pani denerwowac,a to niedobrze jest przyjmowane.Forumowicze wykorzystuja
                    > takie momenty i to Ich prawo.Ale ja tez dorzuce jeden kamyczek:jako
                    > Przew.Komisji d.s Spolecznych(a teraz jako liberal z PO)jak sie Pani czuje
                    > kiedy WYWALONO 450.000 zl. na Caritas diecezji gliwickiej(nie podaje juz
                    > mniejszych kwot na jedynie sluszna sprawe),czy na kwietniki przed Kosciolami!
                    > Teraz wszyscy pozmieniali SZYLDY i lansuja inne priorytety.!!!

Jeśli chodzi o kwietniki, to primo: powstaną one na terenach miejskich, a nie
                    kościelnych, secundo: pieniądze, z których miały powstać są na razie na
                    papierze i zapewne zajmie się nimi przyszła rada.

Jeśli zaś chodzi o 450 000 tyś. o których Pan mówi, że zostały wywalone, to
                    uprzejmie informuję, że badaniem sprawozdań z wykonania budżetu (w tym z
                    wydatkowania pieniędzy przez organizacje, które otrzymały dotacje z Miasta)
                    będzie zajmować się Komisja Rewizyjna, której przewodnictwo PO chce powierzyć
                    opozycji tzn. SLD-UP - może to będzie Pan :)

Osobiście ubolewam, że niewiele jest w Zabrzu organizacji, które potrafią tak
                    dobrze rozliczyć się jak Caritas.

Proszę, zapytać kogoś, kto korzystał z pomocy Caritasu w Zabrzu. Myślę, że
                    bedzie miał, bądź miała z goła odmienne zdanie co do "wywalania pieniędzy".

A może wie pan o jakiś nieprawidłowościach w wydatkowniu pieniędzy - proponuję
                    w tym wypadku przyjąć postawę obywatelską (czyli donieść gdzie trzeba)

Pozdrawiam
                    (-) Brygida Sarad

PS. Proponuję zapoznać się z deklaracją ideową PO:
                    www.platforma.org.pl/download/doc/Deklaracja_ideowa_21-12-01.doc
                    Nie bedzie Pan pytał, bo wiedza sama Pana dosiegnie.
                    • kasiora Re: A konkretnie? 24.10.02, 17:10
                      "Nie bedzie Pan pytał, bo wiedza sama Pana dosiegnie."
                      To sa Pani slowa!
                      Co do skladu Komisji ,to na szczescie nie bedzie dzialka PO.Co do zgodnosci
                      WYDATKOW,to dlaczego w Kom.Rewiz.nie bylo przedstawicieli opozycji?Ale teraz
                      Pani widzi taka potrzebe!Czyzby znala Pani wynik Wyborow?a co do wiedzy-to
                      normalnie ja zdobywalem(nie musiala mnie dosiegac,w przeciwienstwie....)Wiecej
                      pokory i spokoju zycze.Ocena juz 27-go!
                      • brygidasarad Re: A konkretnie? 24.10.02, 17:42
                        Powtórzę Pana słowa: Proszę się nie denerwować!!!
                        Wyników wyborów nie znam, a "gabinet cieni" każda partia ma.
                        Co do Komisji Rewizyjnej:
                        skoro ma Pan tak wielką wiedzę,to do końca- opozycja sama zrezygnowała.
                        Pażdziernik jest miesiącem mojej patronki, czy się to SLD-UP podoba,czy nie.
                        Idę na różaniec.
                        Pozdrawiam
                        Brygida Sarad
    • Gość: ZIUTA1 Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 20:44
      programy kandydatów do rady to bzdura i ty to wiesz,możesz mieć cele
      zamiary lub przekonania.Pozdrawiam .
      • brygidasarad Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem 25.10.02, 10:04
        Skoro mówi mi pani na "TY", to proszę się ujawnić, a nie ukrywać pod
        pseudonimem, wiele osób jest ze mną na "TY", ale nigdy nie nieznajomi.

Cele i zamiary to nie program??

Pozdrawiam
        (-) Brygida Sarad

www.brygidasarad.republika.pl
        • Gość: Maciek Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: router:* / 192.168.1.* 25.10.02, 10:14
          Z zaciekawieniem obserwuję, ten wątek i muszę przyznać, że Pani Sarad mówi
          (pisze:), bardzo sensownie, a w dodatku nie ukrywa się pod pseudonimami
          typu "ZIUTA"

Kandydaci wyjdźcie z podziemia!! :)

KAsiora co ty na to, że SLD samo zrezygnowało z udziału w Komisji Rewizyjnej.
          • Gość: lala Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: router:* / 192.168.0.* 25.10.02, 13:07
            Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Z zaciekawieniem obserwuję, ten wątek i muszę przyznać, że Pani Sarad mówi
            > (pisze:), bardzo sensownie, a w dodatku nie ukrywa się pod pseudonimami
            > typu "ZIUTA"
            >
            > Kandydaci wyjdźcie z podziemia!! :)
            >
            Zgadzam się z opinią "Maćka". Odpowiedzi Pani Sarad są bardzo konkretne.
            Mnie interesuje punkt Pani programu- "Inkubator Przedsiębiorczości". Jak Pani
            widzi funkcjonowanie takiej instytucji? Z góry dziękuję za odpowiedź.
            • Gość: mario2 Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 13:44
              Ludzi nie powinno sie osadzac po slowach, czesto bez pokrycia- ale po czynach.
              A jakichz to czynow dokonala Pani Grygida w ostatnich 4 latach jej kadencji-
              oprocz promowania oazowego zawodzenia i konkursu wiedzy biblijnej?
              Ano nic wielkiego, nic ciekawego, nic co by rokowalo jakiekolwiek dzialania dla
              miasta w nastepnych 4 latach!

Slowa, slowa, slowa- gdzie czynow brak- brak ducha jest. No chyba ze chodzi o
              Ducha Swietego nawiedzajacego te pobozna niewiaste podczas mamrotania
              obligatoryjnych paciorkow w czasie miesiaca pazdziernika- miesiaca jej
              patronki :o)

P.S. Swoja droga- to takze jest faryzeizm- czyjaz to patronka jest Bogurodzica?
              Czyzby Pani Brygida zechciala w poczuciu swej swietnosci zmienic podstawy
              doktryny katolickiej?
              • Gość: Obsrwator Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: router:* / 192.168.0.* 25.10.02, 14:01
                Gość portalu: mario2 napisał(a):

> Ludzi nie powinno sie osadzac po slowach, czesto bez pokrycia- ale po
                czynach.
                > A jakichz to czynow dokonala Pani Grygida w ostatnich 4 latach jej kadencji-
                > oprocz promowania oazowego zawodzenia i konkursu wiedzy biblijnej?
                > Ano nic wielkiego, nic ciekawego, nic co by rokowalo jakiekolwiek dzialania
                dla
                >
                > miasta w nastepnych 4 latach!
                >
                > Slowa, slowa, slowa- gdzie czynow brak- brak ducha jest. No chyba ze chodzi
                o
                > Ducha Swietego nawiedzajacego te pobozna niewiaste podczas mamrotania
                > obligatoryjnych paciorkow w czasie miesiaca pazdziernika- miesiaca jej
                > patronki :o)
                >
                > P.S. Swoja droga- to takze jest faryzeizm- czyjaz to patronka jest
                Bogurodzica?
                >
                > Czyzby Pani Brygida zechciala w poczuciu swej swietnosci zmienic podstawy
                > doktryny katolickiej?

Skoro paciorki są obligatoryjne , to zechce Pan powiedzieć gdzie Pan był
                wczoraj wieczorem?? Co do reszty wypowiedzi, to niejasny dla mnie jest cel
                pańskich ataków; P.Sarad, św.Brygida czy Bogurodzica?? Jeśli zaś chodzi o
                skuteczność lub podejmowanie inicjatyw przez P.Sarad podczas trwania minionej
                kadencji Rady M., to wg mnie nie ma prawa używać oskarżycielskiego tonu ten,
                kto nie ma pojęcia o czym mówi. Dla rozjaśnienia Panu tego wielokrotnie
                złożonego zdania dodam,że każdy ma swoją domenę, widać pańską jest pieniactwo.
                Miłego dnia.
                • Gość: mario2 Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 14:10
                  Gość portalu: Obsrwator napisał(a):

> Skoro paciorki są obligatoryjne

**** zazwyczaj nie odmawiam- nawet paciorka- wiec i panu nie odmowie
                  odpowiedzi. Zreszta czescia tej odpowiedzi jest stwierdzenie, ze nie odmawiam-
                  za trudne? Jasniej nie potrafie. Ale to juz panski problem!

, to zechce Pan powiedzieć gdzie Pan był wczoraj wieczorem??

*** w agencji towarzyskiej na Marszalkowskiej- polecam! :o)

Co do reszty wypowiedzi, to niejasny dla mnie jest cel pańskich ataków;
                  P.Sarad, św.Brygida czy Bogurodzica??

**** to pan sie tu dopatruje ataku? Moze jeszcze nazwie mnie pan imieniem Ben
                  Ladena terroryzujacego kandydatow na radnych w najwiekszej wsi swiata- ktora
                  nota bene znow po 12 latach na to miano zasluguje?
                  Jeśli zaś chodzi o skuteczność lub podejmowanie inicjatyw przez P.Sarad
                  podczas trwania minionej kadencji Rady M., to wg mnie nie ma prawa używać
                  oskarżycielskiego tonu ten, kto nie ma pojęcia o czym mówi.

*** rozumiem dla czego pan nie zajmuje stanowiska w tej sprawie- nie wiedzialby
                  pan o czy mowic...

Dla rozjaśnienia Panu tego wielokrotnie złożonego zdania dodam,że każdy ma
                  swoją domenę, widać pańską jest pieniactwo.

**** Prosze pana- czyzby byl pan zabrzanska Sybilla, czy zgola Kasandra? Wie
                  pan, co jest moja domena, wie pan? Sadze, ze zdania wielkokrotnie zlozone
                  sprawiaja w pana przypadku wiecej problemow piszacemu, niz czytajacemu- ale to
                  juz nie moj problem

• Gość: Obserwator Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: router:* / 192.168.1.* 25.10.02, 16:35

Proszę Pana, Pan mnie nuży. Ja nie widzę potrzeby powtarzania jakie inicjatywy
                    były udziałam P.Sarad- ja to wiem. Prosiłem o powtórkę dokonań P.Sarad dla
                    takich jak Pan-tylko proszę się nie unosić- "takich" czyli zwolenników innych
                    opcji polit.
                    Co do Osamy- chyba Pan przesadził. Proszę celniej odczytywać intencje innych-
                    nadwrażliwość szkodzi. Miłego popołudnia.
                    • Gość: mario2 Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 22:06
                      a pan mnie moze kantem w chuja bodnac- wie pan :o))))))))
              • Gość: Obserwator Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: router:* / 192.168.0.* 25.10.02, 14:03
                Pani Sarad, bardzo proszę o kilka przykładów na to, że nie przespała Pani
                czterech lat swojej kadencji. Lud (czyt.Mario) czeka. Dziękuję.
                • Gość: mario2 Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 14:15
                  odpowied znajduje sie w jednym z poprzednich postow pani Sarad:
                  W ciągu ostatnich czterech lat, w konkursach grantowych, pozyskałam dla
                  organizacji, w których działam 32 000 PLN (Nie są to oczywiście pieniądze
                  budżetowe)

No oczywiście, nie można zapomnieć o Ogólnopolskim Konkursie Wiedzy Biblijnej,
                  który koordynuję - 35 000 PLN (przez ostatnie cztery lata)

Nie można oczywiście powiedzieć, że te pieniądze ja wykorzystałam, zostały one
                  spożytkowane na relizcję projektów, wedle grantodawców społecznie użytecznych

*** nie wspominam juz o zasileniu Caritasu kwota ok 450 000 pln -
                  o "pomniejszych" inicjatywach nie wspominam!
            • brygidasarad Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem 25.10.02, 14:31
              Podczas swojej pracy i w Stowarzyszeniu i w Radzie wielokrotnie spotykałam się
              z młodymi ludźmi, którzy właśnie co ukończyli szkołę - głowę mieli pełną
              pomysłów, radziłam im wtedy żeby spróbowali sił w we własnej działalności
              gospodarczej. Gdy spotykałam ich jakiś czs później nie mieli już tyle energii
              co wcześniej.
              Przerażały ich ciągle zmieniające się przepisy, biurokracja i brak wsparcia,
              osób o fachowej wiedzy. Brak umiejętności napisania biznesplanu, analizy rynku.
              Chciałabym aby, w takiej instytucji jak inkubator przedsiębiorczości, znaleźli
              się fachowcy, którzy tym ludziom pomogą (nie tylko młodym)

Chciałabym by była to instytucja społeczna, (w przeciwieństwie do niektórych
              miast w Polsce, gdzie funkcjonuje jako jednostka budżetowa) miałaby dzięki
              temu, przewagę elastyczności w zmieniającym się otoczeniu rynkowym.

Do Inkubatora przychodzili by ludzie z pomysłem. Prawnik, ekonomista, biegły
              ksiegowy - słowem fachowcy - doradziliby jak ten pomysł zrealizować, gdzie
              uzyskać tani kredyt. Może miasto, mogłoby te kredyty poręczać (oczywiście w
              ekonomicznie uzasadnionych projektach, a nie pierwszemu lepszemu)

W Inkubatorze, ludzie nie mający, komputera mogli by napisać pismo, skorzystać
              z internetu. Można, by również prowadzić serwer ze stronami zabrzańskich
              przedsiębiorców.

Pomysłów i rozwiazań mam dużo, Pani (? - prawie nigdy nie wiem po tych
              pseudonimach czy piszę do mężczyzny czy kobiety) na pewno też będzie miała
              jakieś sugestie.

Obiecuję, że jak zostanę wybrana do Rady do będę konsultować z internautami(i
              nie tylko), już co do konkretnych rozwiązań.

(-) Pozdrawiam

Brygida Sarad
              • kasiora Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem 25.10.02, 15:44
                Widze,iz na stronie p.Brygidy zebralo sie kolko wzajemnej adoracji.Jak sadze
                uscislen dokonujecie podczas różańca.Co do Kom.Rewiz.to moge tylko
                powiedziec,iz tez popieram stanowisko SLD(w tej konkretnej materi)-czyli odmowa
                w jej uczestnictwu!Branie udzialu w zasilaniu w kase jedynie slusznej opcji i
                nastepnie branie odpowiedzialnosci za plajte polityki finansowej(jej trafnosci)
                graniczylo by z samobojstwem swojego programu wyborczego!Przeciez ta opcja
                zdobyla az 22 mandaty-TAKIE MIALA POPARCIE ZABRZAN !Zreszta w Wyborach
                Parlamentarnych zostalo to potwierdzone(2-poslow).Czy znacie jakiegos posla z
                AWS,czy innych jedynie slusznych opcji?.Ale doswiadczenie milosciwie Wam
                panujacych doprowadzilo do zawiazania koalicji PO WYBORACH i uzyskanie
                przewagi.Jakie jest rozliczenie OSIAGNIEC rzadzenia swiadczy dzis
                rozczlonkowanie tych elit i wysuwanie nowych propozycji i mzonek.DOBREGO
                SAMOPOCZUCIA zycze!(wg.mnie straconych oczekiwan)
                • brygidasarad Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem 25.10.02, 15:53
                  No cóż widać, że Mario wie więcej o tym co robię niż ja sama. Czy było tego aż,
                  tak wiele – nie wiem, ale na pewno za mało w stosunku do potrzeb tego miasta –
                  ale cudotwórczynią nie jestem i rozdwoić, a tym bardziej rozmarioczyć nie mogę.

Na dodatek Rada Miejska – to nie jedna osoba i wielokrotnie w moich działaniach
                  wspierali mnie inni radni. Pewne przykłady z działalności:
                  - Miejskie Forum Inicjatyw Pozarządowych, wraz z kontynuacją – szkolenia
                  dla organizacji pozarządowych
                  - Miejski Program Wychodzenia z Bezdomności
                  - Praca nad Strategią Rozwiązywania Problemów Społecznych
                  - Miejski Program „Szansa” – milion złotych z budżetu dla Powiatowego
                  Urzędu Pracy dla zabrzańskich pracodawców na uruchomienie nowych miejsc pracy w
                  Zabrzu (dla bezrobotnych mieszkańców Zabrza)
                  - Inicjatywy uchwałodawcze takie jak: Tryb przyznawania i udzielania
                  dotacji na zadania własne gminy dla NGO w Zabrzu

I jeszcze wiele wiele innych – odsyłam do Sprawozdania z Mojej Pracy w Biurze
                  Rady Miejskiej
                  A tak a propos, skoro tak bardzo troszczy się Pan o los Zabrza, to zapraszam do
                  Zabrza, łatwo oceniać z Warszawy.

Pozdrawiam
                  (-) Brygida Sarad

www.brygidasarad.republika.pl/
                  • Gość: mario2 Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 22:17
                    Prosze Pani- pani nie robi nic coby zadowalalo mieszkancow tego miasta- powiem
                    pani po staropolskiemu- koncz acani- wstydu (sobie) oszczedz!
              • Gość: lala Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: router:* / 192.168.0.* 25.10.02, 16:14
                Dziękuję za odpowiedż.Myślę że to zielone światło w tunelu,szczególnie dla
                ludzi którzy mają pomysły,ale nikt nie jest alfą i omegą i potrzebna jest im
                pomoc specjalistów, którzy pomogą przebrnąć przez gąszcz przepisów w naszych
                urzędach.To dobry pomysł. Docenią to wszyscy którzy CHCĄ podjąć pracę a nie
                tylko użalać się nad sobą.
                • Gość: mario2 Re: Zapraszam do zapoznania się z moim programem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 22:18
                  buhahahahahahaha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka