Dodaj do ulubionych

koniec koalicji SLD-PSL

IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 09:33
Co wy na to ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mowa-trawa Re: koniec koalicji SLD-PSL IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 16:30
      jest taki Lech co mówił, że mężczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna........
      Jak skończy mężczyzna?
      W Zabrzu też można wskazać takich MĘŻCZYZN,moją listę otwiera były prezydent
      • Gość: sarin Re: koniec koalicji SLD-PSL IP: *.sobieskiego.trzepak.pl 04.03.03, 22:24
        Ja bym się nie obraził gdyby w zwiazku ze sprawą Rywina wybuchł jeszcze jakiś
        spory skandal i powymiieniano by ekipe na stołkach-oczywiście uczciwie

co do psl-u to nie mam o nich-jako partii (w sumie co do jednostek podobnie:( )
        najleprzego zdania -chodźby z faktu że doczytałem sie pewnej wypowiedzi -a
        mianowice-(w skrucie) skoro sld do nich podchodzi w ten sposób to oni bedą w
        referendum głosować na nie -takie wypowedzi chyba niezbyt dobrze świadczą -i
        osoby które w miare sledzą to co się dzieje na naszej "pseudo" scenie
        politycznej szybko powiny wyrobić sobie poprawne zdanie na temat tego
        ugrupowania

ps. mam do frumowiczów pytanie jak myślicie -tzn chciał bym poznać wasze
        opinnie -"jaki wpływ na polityke i wizerunek polski maja mali politykierzy-
        polityka samorządowa a jaki kolosy ze stołków w warszawie ??? gdzie jest źródło
        tego całego bałaganu??? i prosze nie pisać że w komunie ! chodzi mi o to na
        kogo społeczeństwo pwinno zacząć wywierać wpływ -silniejszy nacisk?? na tych
        bez imiennych? czy też tych z pierwszych stron gazet???-po to by zacząc
        zmieniać nasz kraj"
        • meg_s Re: koniec koalicji SLD-PSL 05.03.03, 07:58
          Gość portalu: sarin napisał(a):

> ps. mam do forumowiczów pytanie jak myślicie -tzn chciałbym poznać wasze
          > opinie -"jaki wpływ na politykę i wizerunek Polski mają mali politykierzy-
          > polityka samorządowa a jaki kolosy ze stołków w warszawie ??? gdzie jest
          > źródło tego całego bałaganu??? i proszę nie pisać że w komunie ! chodzi mi o
          > to na kogo społeczeństwo powinno zacząć wywierać wpływ -silniejszy nacisk??
          > na tych bezimiennych? czy też tych z pierwszych stron gazet???-po to by
          > zacząć zmieniać nasz kraj"

Niestety - to jest jeszcze trudniejsze - bo musimy zacząć od siebie
          Jak to jest ? - że o jednym, drugim polityku wiadomo, a to że kłamie, a to
          że "ocierał się" o niezbyt przejrzyste interesy - a mimo to jest nadal
          wybierany. W demokracjach ukształtowanych ujawnienie pewnych faktów to śmierć
          polityczna - u nas nie. I nie mówcie że to dlatego, że prokuratury itd -
          ktoś tych ludzi nadal wybiera. Gdyby polityk wiedział, że nawet jeśli "wykiwa"
          prokuraturę" - będzie przez wyborców bezwzględnie rozliczony - to byłaby
          najlepsza weryfikacja (bo "honor polityka" to pojęcie abstrakcyjne)
          • Gość: wiewiork Re: koniec koalicji SLD-PSL IP: *.zabrze.net.pl 05.03.03, 11:18
            Panoszenie sie tej kasty bylo juz zenujace.I te gornolotne powolywania sie na
            wartosci narodowe.Zal mi Kaliniusia,ale stal sie ofiara takich Sawickich i
            Klopotkow.Posiadaja wielu dobrych dzialaczy,ale Ich zachlannosc byla juz
            niesmaczna.W poprzedniej kadencji 93-97 zawladneli calym polskim weglem czego
            efekty mamy do dzis(a Pawlak to dzis prezes Warsz.Gieldy Towar.)Sami
            zdolni. "Chlop ze Wsi wyjdzie,a Wies z Chlopa nie"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka