Dodaj do ulubionych

Jednostka Obsługi Nieruchomości

IP: *.stk.vectranet.pl 03.11.06, 14:06
Nareszcie coś można załatwić. Jestem lokatorem tzw. komunalki. Od 1.11.2006r.
zarządza tymi budynkami Jednostka Obsługi Budżetowej Nieruchomosci
Komunalnych .... i o dziwo.... poszedłem na REB VI z problemem z którym
chodziałem 2 lata do ZBK i .... Panie od nowego zarządcy nie miały problemu
by załatwić moją sprawę " od reki ". Jestem bardzo mile zaskoczony. No cóż
jednak mozna pracować ...
Uważam że tak powinno być niech sobie ZBK zarzadza wspólnotami, a my
lokatorzy uczciwie płacący czynsz mamy w końcu teraz tez coś do powiedzenia.
BRAWO Panie CUPIAŁ - ta Jednostka to strzał w 10 - tkę !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ulv Re: Jednostka Obsługi Nieruchomości IP: *.server.ntli.net 03.11.06, 16:17
      Jakoś nie chce mi się wierzyć w takie cuda... Do autora tego pomysłu się nie
      będę stosunkował, natomiast sama idea wydaje mi się grą pod wybory... Zobaczymy
      czy po wyborach nie zmienia nazy na ZBK2...
      • Gość: Pysia Re: Jednostka Obsługi Nieruchomości IP: 83.18.162.* 03.11.06, 16:52
        Faktycznie poszedłeś 1 listopada i wszystko załątwiłeś od ręki? Jakoś nie chce
        mi się wierzyć, chyba jakiś nieboszczyk cię załatwiał.
    • Gość: żart Re: Jednostka Obsługi Nieruchomości IP: *.stk.vectranet.pl 03.11.06, 17:21
      świetny żart, bo te panie od "nowego zarządcy" to te same panie które do tej
      pory pracowały w ZBK, ha ha. a ciekawe jak załatwiły ten pana"problem" skoro
      nie posiadały dokumentów?;-)))
      • Gość: Zatroskany Re: Jednostka Obsługi Nieruchomości IP: *.debacom.pl 03.11.06, 18:18
        Odpowiedz jest bardzo prosta - Miasto powinno rozpisywać przetargi na
        zarządzanie mieniem komunalnym, jeśli nim zarządza ZBK (sp. z o.o.), ale jeśli
        zarządza jednostka budżetowa to nie. Czyli znów przedkładamy interes miasta
        czyli urzędu nad interes mieszkańców (niższe koszty zarządzania).

Proszę zauważyć, że teraz w ZBK zostały tylko wspólnoty, czyli najbardziej
        dochodowy obszar działalności. ZBK pozbyło się balastu jakim było zarządzanie
        komunalką i część pracowników którzy odeszli do jednostki. Spółka jest czysta,
        ma dobre podstawy do rozwoju. Czyli dobra sytuacja, aby ktoś ją ukradł miastu. W
        czarnym sceniariuszu doprowadza się taką spółkę do upadłości i przejmuje za
        bezcen. Tak np. zrobiła lewica (Chojnacki i ska) z KWK Pstrowski - kiedyś
        niedochodowa państwowa kopalnia - dziś dochodowa prywatny. Oby tak się nie
        skończyło z ZBK. Choć nie widzę nic zdrożnego w prywatyzacji ZBK - ale za
        uczciwe pieniądze, bo za przysłowiową złotówkę sam bym się podjął tego "wyzwania".
    • Gość: nikt Re: Jednostka Obsługi Nieruchomości IP: *.debacom.pl 03.11.06, 21:48
      Panie Wszechwiedzący, jest Pan w dużym błędzie twierdząc, iż jednostka zarządza
      budynkami komunalnymi od 01.11.2006 r. Ta jednostka istnieje już chyba ponad
      rok i przez ten cały czas utrzymywana była z Pana ( między innymi ) czynszu! A
      pracownicy jednostki to nowi ludzie, zatrudnieni przez nasze władze. Pracownicy
      ZBK nie chętnie przechodzą tam do pracy ( w obecnej chwili )ale chyba nie mają
      większych szans na pracę w starej firmie.
      > BRAWO Panie CUPIAŁ - ta Jednostka to strzał w 10 - tkę !!! - zobaczymy czy
      Pan powtórzy to zdanie za parę miesięcy!

Wszyscy tutaj Państwo tak narzekacie na ZBK, a ja chętnie zamienię moje
      mieszkanie spółdzielcze na zasób komunalny. Myślicie Państwo, że w spółdzielni
      można wszystko załatwić??
      Wszyscy narzekają na brak pieniędzy .....
    • Gość: dixi Re: Jednostka Obsługi Nieruchomości IP: *.debacom.pl 04.11.06, 17:22
      Ciekawa jestem jak to wszystko będzie wyglądało po wyborach?!
      • Gość: krystyna Re: Jednostka Obsługi Nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 22:26
        wszechwiedzący, nie jest wszechwiedzący - ciekawe cochciał załatwić, a mu się
        nie udało przez tyle lat. pewnie jakąś machlojkę, a w tej chwili jakiś
        niedoświadczony pracownik ułatwił mu to.
    • Gość: Zatroskana Re: Jednostka Obsługi Nieruchomości IP: *.debacom.pl 05.11.06, 15:56
      Pewnie tak!
    • Gość: lokatorka Re: Jednostka Obsługi Nieruchomości IP: 217.11.135.* 06.11.06, 08:08
      Jakby nie patrzeć, należy wymazać ZBK z mapy miasta. Będzie to z korzyścią dla
      wszystkich. Zwłaszcza dla ZBKowców, których nie bedzie już gnębił ich odwieczny
      wróg - lokatorzy.
      • Gość: ja Re: Jednostka Obsługi Nieruchomości IP: *.bater.net.pl 06.11.06, 19:04
        Proponuję, żeby Pani spróbowała to uczynić. Albo się to tego przyczynić. ZBK
        chcą już 'wymazać z mapy miasta' dłuższą chwilę i jak na razie - bezskutecznie.
        Ciekawe dlaczego? ;-) Życzę Pani powodzenia w działaniu. ;-) Pozdrawiam
        • Gość: lokatorka Re: Jednostka Obsługi Nieruchomości IP: 217.11.130.* 07.11.06, 08:06
          Bo za każdym razem, jak już miała zapaść decyzja o likwidacji, to ktoś zadawał
          odwieczne pytanie: a gdzie przechowamy sprawdzonych towarzyszy czy zasłużonych
          radnych w razie niepogody? I tak w koło, do następnego razu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka