Dodaj do ulubionych

SZOK w dwóch wydziałach UM!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 02:32
Zabrzanie! Wprawdzie wybory się skończyły niedawno, ale ja już chcę tworzyć
nowy, zabrzański ruch oddolny. Przykład pani Mańki pokazuje dobitnie, że
warto zacząć agitować wcześnie, pod byle pretekstem i niby to bezinteresownie
pokazywać się, gdzie tylko się da! Tryumf w następnych wyboprach gwarantowany!

Kto się przyłącza do mojego o D dol N eg O komitetu?

Mój pierwszy postulat wyborczy:

WYBUDUJĘ W ZABRZU DRUGI PERON (gołymi rękami!) !!!

Wpisujcie kolejne!

Rośnijmy w siłę!
Obserwuj wątek
    • Gość: Hippochondryk Re: SZOK w dwóch wydziałach UM! IP: 212.106.159.* 11.12.06, 19:16
      A ja wybuduję tor wyścigowy dla koni, w którym będzie biegał ino jeden koń i na
      niego będzie mozna stawiać zakłady w stosunku 1:100, czyli za każdą złotówkę
      postawioną na tego konia będzie można dostać 100 zł. Źródła finansowania z
      budżetu miasta i dotacji unijnych. Jestem pewien wygranej w wyborach.
      • Gość: Prezesowa Legitymacja nr 001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:20
        Drogi Hippochondryku!

Zostałeś oficjalnie przyjęty do mojej nowej zabrzańskiej partii DNO (inicjatywa
        działania oDdolNegO). Uroczyście nadaję ci numer legitymacji partyjnej 001.
        Pomysł z torem wyścigowym jest dobry, proponuję go postawić na górce w centrum
        miasta tam gdzie latem jest drewniana knajpa, a zimą straszy dziura z
        niebezpiecznymi, oblodzonymi schodami.

Będziesz CZARNYM KONIEM mojej Partii!

Kto następny?
        • sojomail Re: Legitymacja nr 001 12.12.06, 17:13
          no dobra nie bede gorszy.

wybuduje 3 miliony mieszkan !!!

• Gość: Prezesowa Legitymacja 002 IP: *.city-connect.pl 13.12.06, 01:04
            sojomail, legitymacja nr 002 wędruje do ciebie. Trochę na wyrost, bo brakuje nam
            ludzi (początki są zawsze trudne), bo miałeś obiecać coś dla Zabrza, ale w
            sumie... Trzy miliony nowych mieszkań w 185-tysięcznym mieście to obietnica
            wyborcza jak ulał pasująca do naszego ruchu oDdolNegO (DNO). Brawo!
            • sojomail Re: Legitymacja 002 13.12.06, 09:28
              z tymi trzema milionami... no wiesz...
              wzoruje sie na najlepszych z obietnicami...
            • Gość: klon to jest powazna propozycja... IP: *.debacom.pl 15.12.06, 14:10
              Zabrzanie, nie ufajcie wcześniejszym łże-gościom tego wątku, oni mamia was
              tylko, ja jestem Waszym najlepszym kandydatem...
              Mój program jest bardzo prosty:
              1. Zlikwiduję bezrobocie do zera - wszyscy bez pracy znajdą miejsce w Urzędzie
              Miejskim.
              2. Przeniosę do Zabrza stolicę województwa - to na początek, potem pomyslę o
              strukturach europejskich (kraj mnie nie interesuje, bo wtedy by do nas trzeba
              sejm przenosić)
              3. Zmienię klimat na cieplejszy i stanniemy się modnym kurortem, wzdłuż Bytomki
              wyrośnie promenada wieżowców, wysypemy brzegi piaskiem, posadzimy palmy...

Naprawdę, zróbmy to razem...
              Bądźmy skuteczni do kwadratu...
    • Gość: ania Re: SZOK w dwóch wydziałach UM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:29
      a ja obiecuję, że w UM nie będzie miejsca dla autopromotorów, intrygantów i
      pozorantów w rodzaju stawskiej, karmasz, gregorczyka...
      • Gość: mlody Re: SZOK w dwóch wydziałach UM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:33
        AQnia popieram masz wspaniale rozeznanie co do wymieninych osob : lizusy!!!!!!!
    • Gość: mario2 Re: SZOK w dwóch wydziałach UM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 14:26
      Obiecuje w zabrzańskich parkach posadzic wierzby, ktore 4 razy w roku beda
      owocowaly. Oczywiscie najwazniejszym owocem beda gruszki, ktorymi bede zywil
      wszystkich glodujacych.

Obecuje budowe kilku linii metra, wykrzystujac do tego celu stare chodniki
      kopalniane i szyby gronicze.

Oglosze pana Wite i jeszcze kilku oszolomow personami non grata w Zabrzu.

Wybuduje na "dołach" miedzy Zaborzem a Pawlowem skocznie narciarska, tory
      saneczkowe i bobslejowe.

Zmienie strukture zatrudnienia. Wierszosc Zabrzan bedzie pracowac w rolnictwie.
      Pania Szulik uczynie szefowa PGRu.

W poblizu Slonecznej doliny wybuduje lotnisko.

Rozwiaze afere workowa.

• Gość: Zygzak SZOK... IP: *.debacom.pl 15.12.06, 14:42
        Oj, Mario - znowu zaczynasz?
        Ale jeśli tak bardzo chcesz, to wierzby możesz sadzić już... gruszki na nich
        nie urosną, alre będziesz miał satysfakcję jaką daje zasadzenie drzewa :)
        Listę, którą rozpocznie pan poseł Wita ogłoś dziś wieczorem, najlepiej na tym
        forum - i popatrz są już zrealizowane dwa punkty!
        Reszta musi niestety zaczekac... na kapuchę z Unii :)) - więc już zacznij pisać
        wnioski bo procedury są okrutne.
        • mario2 Re: SZOK... 15.12.06, 14:46
          Niby co zaczynam?
          Nie widzisz, ze przygotowuje rewelacyjny program dla mojego miasta? Po
          przedstawieniu tego programu z pewnoscia nie 20, a przynajmniej 8-% wyborcow
          uda sie do urn!
          A ze program nie bedzie nigdy zrealizowany? I co z tego? Inne tez nie sa, a
          ciepla posadka przez przynajmniej 4 lata nie smierdzi :)
    • Gość: Propozycja Re: SZOK w dwóch wydziałach UM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 17:13
      Moi mili,
      Nie namawiam, ale radzę:
      Jeśli dziś otrzymam władzę,
      Daję słowo, że zasadzę
      W ciągu pięciu dni na piasku
      Drzewa mego wynalazku.
      Już nie szyszki, nie żołędzie,
      Ale rosnąć na nich będzie
      Schab surowy i pieczony,
      Boczki, szynki, salcesony,
      Mortadela i serdelki,
      Mięs przeróżnych wybór wielki,
      Nawet prosię w galarecie,
      Jeśli tylko zapragniecie.
    • Gość: Szpilowyhajama Re: SZOK w dwóch wydziałach UM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 11:54
      Czytam i czytam te pierdoły, wejść TOW.podpis sie pod niemi jak ja to robie
      Szpilowyhajama "Hanik" Jan Majowski www.hamo.prv.pl
    • Gość: Szpilowyhajama Re: SZOK w dwóch wydziałach UM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 11:57
      Ma byc tak. www.hanik.prv.pl
      • Gość: Kicia hanik - hamo! IP: *.city-connect.pl 18.12.06, 00:16
        he, he - dobrze żeś się przyznał, wyszło szydło z worka hanik to hamo, a może
        cham? he, he
    • mario2 Re: SZOK w dwóch wydziałach UM! 18.12.06, 11:36
      Wiem, ze w obecnej kadencji Pan Stryj zrobi dla sportu w Zabrzu bardzo malo, a
      moze nawet nic. Dlatego ja obiecuje gdy dijde do wladzy zajac sie w Zabrzu
      sportem.
      Ze wzgledu na klimat stale sie ocieplajacy, sa u nas coraz gorsze warunki do
      uprawiania narciarstwa. A ze milosnikow 2 desek w zabrzu zawsze bylo bardzo
      duzo, dlatego zaproponuje przekwalifikowanie sie owych milosnikow na narciarzy
      wodnych. Zeby stworzycv im wymarzone warunki do uprawiania owej dyscypliny
      sportu, zobowiazuje sie wybudowac w zabrzu pochyle jezioro!
      • Gość: PAULSDORF Re: SZOK w dwóch wydziałach UM! IP: *.zabrze.net.pl 19.12.06, 13:43
        najlepiej wykorzystac stara KAWE w Parku,mialbys blisko.
        • Gość: kontroler Re: SZOK w dwóch wydziałach UM! IP: *.zabrze.net.pl 20.12.06, 18:15
          Miec te 80 do 120 tysiakow rocznie czy nie miec to drobna roznica.Naczelnik od
          audytu p.Twardecki to juz ciagle na prochach sie podtrzymuje.Podejrzewam,ze
          inni tez. U p.Gregorczyka to ciagle pogotowie.Tylko p.Wilk jakis spokojny,no i
          p.Tatys,ktory zawsze jest na fali,chociaz nikt nie wie co On robi procz
          wypinania brzucha.Pan Mareczek juz chyba nie urywa sie na tenisa,bo darczyncy
          darmowych wejsc wyczajaja sytuacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka