Gość: marek IP: *.bmj.net.pl 31.12.07, 12:20 ostatnio czytałem, że w Zabrzu 1 stycznia odegrany zostanie hejnał. czy to w samo południe? wiecie coś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomazo Re: hejnał w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 16:51 Pewnie o północy. Nie wiedziałem, że Zabrze ma hejnał. Ciekawe od kiedy i skąd będzie odgrywany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: hejnał w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 18:43 Bród smród i ubóstwo, bezrobocie w Zabrzu ale hejnał będzie wśród nie posprzątanych śmieci. To jest chore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: hejnał w Zabrzu IP: *.bmj.net.pl 01.01.08, 20:28 teraz znalazłem info na stronie GTV. Przegapiłem tą historyczną chwilę :D "Flesz kultury: zabrzański hejnał. W wieży budynku byłej dyrekcji Huty Zabrze (dawna Huta Donnersmarcka), który ma przejąć funkcję miejskiego ratusza, za kilka dni zostanie uruchomiony zegar. Stanie się to w samo południe 1 stycznia. W trakcie tego symbolicznego wydarzenia zabrzmią dźwięki zabrzańskiego hejnału. Od tego momentu odgrywany on już będzie we wszystkie święta i ważne dla miasta dni." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed proponuję melodię: IP: *.stk.vectranet.pl 01.01.08, 20:35 "a kto z nami nie wypije, niech go piorun trzaśnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiewiorek Re: hejnał w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 09:01 A hejnał będzie grany przez najmlodzsego Szulika? Oczywiwiście za sporą kasę...? Odpowiedz Link Zgłoś