Gość: bxb IP: 62.29.172.* 28.07.08, 11:31 Jaka restaurację polecacie na komunię w Zabrzu... tak na 30 osób.. Bede wdzieczna za wszytskie opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roman Re: komunia IP: *.stk.vectranet.pl 28.07.08, 16:26 przypomina mi się piosenka, którą w stanie wojennym dodawaliśmy sobie otuchy. szło to mniej więcej tak: " a na drzewach zamiast liści wisieć będą komuniści" . ale się nie sprawdziło. chyba dobrze. w sumie nie o to chodziło żeby ich wieszać tylko żeby podbudować swoje morale. pozdro dla kumpli z tamtych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowany Re: komunia IP: *.stk.vectranet.pl 29.07.08, 10:58 Pan Roman nie potrafi czytac ze zrozumieniem. Szkoda. Radzę, żeby sam otworzył nowy wątek i tam pisał swoje bzdury. Zawsze myslałem, że forum służy do pomocy. Sami też mamy problem z przyjęciem komunijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: komunia IP: *.stk.vectranet.pl 29.07.08, 13:57 Kazdy ma swoje bzdury. Ja mam swoje a wy macie swoje bzdury. dla mnie przyjęcie komunijne organizowane na rok przed to bzdura. niektóre wyglądają jak wesela. ludzie puknijcie się w swoje bzdurne (pod tym względem ) głowy. A forum służy do rozmaitych rzeczy . Nie tylko do pomocy. a tak a propos. jak możecie trochę dalej wywieżć swoich gości to polecam zachodnie rejony naszej okolicy. np trachy, chorynkowice , za sośnicowicami rudy w kier. kędzierzyna jest parę fajnych miejscowości z knajpami z dobrym jedzeniem i nie za drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowany Re: komunia IP: *.stk.vectranet.pl 29.07.08, 21:32 Bardzo dziekuję za pomoc. Na pewno skorzystam. Pozdrawiam serdecznie pana Romana. Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: komunia 31.07.08, 21:13 Spróbujcie może w Klasyce na ul. Wyciska albo od Kasztanami przy ul. Wolności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: komunia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 16:12 Witam. Piszę także do Pana Romana. Oczywiście że załatwianie Komunii na rok przed jej zaistnieniem to bzdura - bo teraz się załatwia dwa lata przed imprezą. Proszę sprawdzić osobiście, sam to przerobiłem. Nie ma żadnego sensownego i dostępnego za rozsądne pieniądze lokalu w Zabrzu lub okolicy który nie byłby zarezerwowany na dwa lata wcześniej od terminu Komunii. Nikomu też raczej nie chce się wozić gości po 30 km na przyjęcie komunijne - to musi być w pobliżu Twojej Parafii. Z reguły Komunie odbywają się w maju, to jest max. 5 niedziel, a do I Komunii przystepuje około 2000 dzieci w Zabrzu - czyli ok. 400 dzieci co niedzielę. Coraz wiecej rodziców postanawia robić imprezę w restauracji - a skąd wziąść w Zabrzu 400 dobrych restauracji na jedną niedzielę. No i stąd takie terminy załatwiania. Chyba nie będziemy robić Komunii w Mc Donaldzie... .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś