Gość: zabrzanka IP: *.kliknet.pl 18.03.09, 22:09 Czy ktoś wie czy jest znowu czynna Karczma Guibald??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciekawski Re: Karczma Guibald IP: 95.160.243.* 18.03.09, 22:37 Gdzie to jest?Pojadę i sprawdzę.Dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Karczma Guibald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 23:55 Pamiętam kiedyś, bodaj dwa lata temu (miała już lata świetności za sobą) - przy okazji jakiegoś podziemnego spektaklu udało mi się sforsować (zacinają się od wilgoci, trzeba było pomóc sobie barkiem) drzwi knajpy. Światła były przygaszone, a obsługa schowana za barem, żeby nie było jej widać przez okienko w drzwiach - udawali po prostu że jest nieczynne. Zastanawiałem się co by na to powiedział właściciel. Wnioskuję z tego, że karczma działa okazjonalnie przy dużych imprezach. Szkoda, ma klimat. Wyguglałem właśnie ich www, wygląda że znowu żyją. Jutro to sprawdzę ;-) i dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Karczma Guibald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 21:37 przeprowadziłem małe śledztwo. na web archive wyszło, że strona nie działała cały 2008 rok. nagle ożyła w 2009, w wersji z 2005 roku bodaj (cennik i menu) dzisiaj zadzwoniłem na stacjonarny i odezwała się poczta głosowa. kumpel miał po drodze i był tam, zamknięte na głucho. stróż ponoć twierdził, że jest nowy właściciel i że otwiera od 1 kwietnia (prima aprilis?) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
burczybrzuch Re: Karczma Guibald 19.03.09, 22:40 Zadzwon do Gucia i sie zapytaj..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanka Re: Karczma Guibald IP: *.kliknet.pl 20.03.09, 11:22 Ja też tam dzwoniłam i odezwała się poczta głosowa. Fajnie by było żeby znowu to otwarli. Może to wcale nie żart. Zobaczymy. Dzięki Peter że się fatygowałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Karczma Guibald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:22 spędziłem tam kiedyś sporo wspaniałych chwil, stąd mój sentyment. "dobre momenty jak fotografie zbieram w mej głowie jak w starej szafie" Odpowiedz Link Zgłoś