Gość: zbigi123 IP: *.tijo.pl 31.03.09, 22:32 Czy korzystal ktos z was z uslug tego pogotowia ? Jacy lekarze tam pracuja ? Moja mama czasem potrzebuje porady lekarskiej w domu a na wizyte domowa z naszej poradni czesto sie nie mozna doczekac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gocha647s Re: Eskulap IP: *.zabrze.net.pl 01.04.09, 11:22 ja korzystałam z eskuiapu przy małym dziecku i jestem bardzo zadowolona ekipa to zależy na kogo się trafi ale są lepsi niż pogotowie bo na nich sie nie można doczekac a eskulap zawsze przyjedzie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
grubapupa Re: Eskulap 03.04.09, 21:35 A za nieuzasadnione wezwaniedo kaca, to im też trzeba płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opusik Re: Eskulap IP: *.gprs.plus.pl 06.04.09, 21:56 Słono,.,., Ale to i tak lepsze niż syndrom Dnia Następnego,.,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Eskulap IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.09, 20:22 Potwierdzam, że są dobrzy. Jak trzeba było szybko dojechać na badania, to sygnał włączali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córka Re: Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 10:07 Nawet się nie zastanawiaj, tylko dzwoń. Przyjeżdżają szybko, są grzeczni, rzetelni, a co najważniejsze skuteczni w niesieniu pomocy. Osobiście jestem Im bardzo wdzięczna, bo przyjeżdżali do mojej chorej Matki i czułyśmy w ich staraniach troskę i fachowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 08.04.09, 09:02 Przyjeżdzją po 30-40 minutach nawet rano o 5:00 zajmuje im to 20 minut bo zamiast z centrum to jadą z drugiego konca Zabrza bo tam mają siedzibę i dlaczego nie 999 tylko numer normalny? Eskulap wykończył przecież Państwowe Pogotowie w Zabrzu Bo właścicielem Eskulapa był dyrektorem Pogotowie a żona naczelniczką zdrowia w UM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanin Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 09.04.09, 06:21 999 skad ty masz takie wiadomosci? piszesz bzdury i wprowadzasz ludzi w blad. no coz i tacy sie zdazaja, ktorych wyobraznia ponosi byle zaistniec. a ip kompa z ktorego piszesz mowi samo za siebie....szpital zabrze. ciekawe ile ty dojezdzasz do pacjenta i jak sie zachowujesz jesli oczywiscie dojedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
elx2 Re: Eskulap to przekręt 09.04.09, 07:49 Ja z Eskulapa byłam bardzo zadowolona, musiałam ich wzywać w bardzo przykrych dla mnie okolicznościach i okazało się, że to ludzie bardzo mili i rzetelni. A czy to jakiś były dyrektor pogotowia, czy czy inne "wtyki" w UM czy to ważne dla kogoś kto czasem potrzebuje natychmiastowej pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 09.04.09, 09:56 TAK????????? To czemu jak dziadek ma krwotok dwonisz na 999 to ci dają normalny 9 cyfrowy numer do eskulapa I TRACISZ KOLEJNE MINUTY!!!!! A eskulap zamiast mieć bazę w centrum to siedzą w pólnocnej częsci Zabrza i do dzielnic południowych nawet w nocy zamiast niecałych 10 minut jadą ponad 20 SKONAĆ MOŻNA!!!!!!!!!!!!!! TO SĄ FAKTY a nie kryptoreklama prywaciarza eskulapa - pewno sam się reklamuje > że to ludzie bardzo mili i rzetelni. Temu nie przeczę Chodzi mi tylko o fakt: 1. wykończenia Pogotowia Państwowego, 2. czas dojazdu = Życie 3. i podwójne dzwonienie = Życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanin Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 09.04.09, 22:55 pogadamy w realu? wyjasnimy niescislosci.potem bedziesz sie wypowiadal. pracujesz w szpitalu wiec nie bedzie problemu ze spotkaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 23:36 do 999-jak dzwonisz na 999 i dają ci ten 9-cio cyfrowy do eskulapa to dlaczego masz pretensję do Eskulapa a nie do "wykończonego"pogotowia ,które ma 6 zespołów a Eskulap 1 do wyjazdów ratowniczych?to że są na jednym końcu miasta tez ma jakiś sens jednym zespołem nie da się ogarnąć miasta po to jest"wykończone "pogotowie żeby zrobić 6/7 miasta ,chyba logiczne.skup się troszkę nad tym a jak nie dasz rady to NIE ZABIERAJ GŁOSU W SPRAWIE O KTÓREJ NIE MASZ POJĘCIA chyba że pracujesz w "wykończonym" pogotowiu.to wiele tłumaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 10.04.09, 08:15 > a Eskulap 1 do wyjazdów ratowniczych? To gdzie zdefraudował pozostałe karetki z darów ze Szwecji które bezpłatnie C.L. przejął po wykończeniu Pogotowia Państwowego? > jest"wykończone "pogotowie Mylisz się poczytaj dokładnie jak pisze na ich autach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 21:54 zostaw tego biednego "C.L"w spokoju człowiek niczemu nie był winien przez takich jak ty wyniósł się z Zabrza i pracuje gdzieś tam .nie znasz sprawy nie zabieraj głosu nie mieszaj Eskulapa z C.L.masz cos do niego osobiście ,chłop nie miał na nic wpływu jak każdy kolejny kierownik stacji WPR w Zabrzu.skąd ty bierzesz te wiadomości z 2004r/niesprawdzone wyssane z brudnego palca ludzi ,którzy stracili pracę w pogotowiu(ciekawe z jakich powodów ty ją straciłeś)zajmij się swoim szpitalem tam tez jest duzo ciekawych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudek Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 22:00 a co jest napisane na ich autach patrzyłem nic zdrożnego nie widzę a ty co widziałeś-C.L???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal do 999 IP: 95.160.245.* 10.04.09, 08:16 Widzę że bardzo bronisz państwowego pogotowia.Prawda jest taka że pogotowie samo wyrobilo sobie opinie.Wiadomo że ludzie bedą dzwonić tam gdzie są lepiej traktowani i mają zapewnioną opieke na wysokim poziomie i bezpieczeństwo.Ja i moi znajomi już nigdy nie wezwiemy 999-nawet na weterynarzy bym takich nie dał!Mieliśmy w bloku tragedie-zginęło małe dziecko-a 999w środku nocy jechało 20 minut! Jak już dojechali to szli jak na spacer aż ich policjant pospieszył!!!Może żeby ktoś z nas myślał wtedy logicznie i wezwał eskalupa dzieciaczek by żył!Kożystałem z pogotowia 999 które potrafi tylko zawieść na Biskupice i pozostawić pacjęta na korytarzu.W szpitalu na 3go Maja byłem na neurologi gdzie Eskalup przywiózł pacjeta z rozwaloną nerką ale oczywiście pan doktor twierdził że nie ma anestezjologa i sali i wogule wymyślał niestworzone rzeczy.Pielęgnierze z Eskalupa byli cały czas przy pacjęcie,podawali tlen,pilnowali żeby sie nie pogorszyło,uspakajali że będzie dobrze... Pozostawii pacjęta dobiero jak pan doktor zdecydowal się wreszcie po 20 min.go zostawić w szpitalu.999 traktuje pacjęta jak zło konieczne.Polecam Eskalupa jeśli macie wybór!999 to wykańczalnia!!!! Przyjeżdzają do pacjęta chorego na serce,mówią że ma nerwice i podają hydruxyzynke.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 10.04.09, 08:26 Celem uzupełnienia wiedzy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=16637443&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=11902659&v=2&s=0 zabrze.naszemiasto.pl/wydarzenia/376372.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 10.04.09, 08:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=11762054&a=11762054 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=11762267&a=11762267 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=11375778&a=11375778 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=11912030&a=11925103 jak wam mało to sobie sami poszukajcie mądrale Ta sama ekipa i kierowca co byli wieczorem o 20 wzywani o 3 w nocy przyjeżdżają po 20 minutach mimo że drogę znają a drogi są w tym czasie puste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanin Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 10:43 co z tym spotkaniem? boisz sie czegos? np. ze nie masz racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 10.04.09, 10:56 > co z tym spotkaniem? za ile? > pracujesz w szpitalu wiec nie Wto ci takich gupot nałopowiadoł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanin Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 17:09 opowiadasz bajki, podajesz linki, a czy masz potwierdzone informacje? wiesz czym rozni sie rat-med od POZ? jesli bedziesz mial odwage zweryfikowac to co piszesz to spotkamy sie przy coli w knajpce i podyskutujemy. bedziesz 999 chcial to pogadamy, no chyba , ze tylko jako anonimowy masz tyle do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 21:57 nie szkoda ci czasu na dyskusję z 999 przecież widać kim jest.... lepiej idź na piwo z kimś z kim możesz sensownie pogadać o nie iwe o czym pisze...pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 17:45 nie trzeba być superinteligentnym ,zeby na to wpaść identyfikujesz się myslicielu.wolne w pracy brak dostępu do komutera i milczysz,może cie trzeba odwiedzić w tym szpitalu zabrze,?do zobaczenia we wtorek.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚCIU Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 00:24 I co za durnoty cytujesz z przed 5 lat ?in co pogotowie istnieje nie zbankrutowało ,nie ma kierownika ,który by go doprowadził do upadłości-o tym decydują katowice a nie kierownik zabrzańskiego OPD.A uważasz że oni jeżdżą za pieniądze własne?a nie podatników ? wszyscy są finansowani ztego samego źródła-na dzień dzisiejszy z urzędu województwa.a ty jesteś głupi i o niczym nie masz pojęcia.zadzwoń don katowic lub wejdź na stronę uw -ratownictwo tam jest jasno napisane.nie pisz głupot.prostaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: do 999 IP: *.zabrze.net.pl 13.04.09, 11:58 Ciekawe co Ci podali że takie bzdury wypisujesz,widać coś mocnego skoro tak długo cię trzyma:):):)Wazelina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: do 999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 13:42 TO NIE JEST MOCNE TO NIEBEZPIECZNE TAK JAK I 999!!!!NIE WIEM CZY SZPITAL W KTÓRYM PRACUJE (CHYBA ŻE SIĘ LECZY I TO NIE W ZABRZU)JEST W STANIE MU POMÓC.A może to biedne "wykończone pogotowie wie gdzie się leczy takie przypadki a może ten straszny eskulap majacy 9-cio cyfrowy numer i mieści się na północy Zabrza mu pomoże ?powinien spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: do 999 IP: *.zabrze.net.pl 13.04.09, 17:55 Poczytaj ustawę o Ratownictwie Medycznym to będziesz wiedział do czego wyjeżdża Pogotowie Ratunkowe!!! Proponuje Ci także rozszyfrować skrót POZ-to będziesz wiedział do czego jeżdzi wspaniały i cudowny Eskulap,albo nic nie czytaj i pomóż żonie w domu,to będzie z ciebie większy pożytek:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do obserwator Re: do 999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 18:57 źle mu tłumaczysz-jeśli przeczyta ustawę(i zrozumie!!!!)to będzie wiedział do czego jeździ 6 zespołów pogotowia z ul.wyzwolenia i jeden zespół "północy''z heweliusza(przyp.Eskulap)a jeśli rozszyfruje znaczenie POZ-u będzie wiedział do czego jeżdżą pozostałe zespoły Eskulapa po godz,18,00(może dowie się ,ze może na nich czekać nawet 2godz.zgodnie z ustawą)ale osobiście wątpię że mu się uda.ale kciuki trzymam....powinien to wiedzieć zanim zaczął tę głupią dyskusję opartą na bzdurach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: do 999 IP: *.szpital.zabrze.pl 14.04.09, 06:56 > powinien to wiedzieć zanim zaczął tę > głupią dyskusję opartą na bzdurach.... A co niby jest bzdurą z tego co napisałem przypomnij mi jak potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do999 Re: do 999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 16:35 WSZYSTKO CO NAPISAŁEŚ JEST JEDNĄ WIELKĄ BZDURĄ WYSSANĄ Z BRUDNEGO PALUCHA.!!!!Jedyną prawdziwa to ta ,że p.Winecka pracuje w urzędzie.tyle a to można wyczytać na oficjalnej stronie UM.tyle ci się udało .Gratuluję resztę zmyśliłeś lub powtarzasz za takimi"mądrymi" jak ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: do 999 IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 06:53 > WSZYSTKO CO NAPISAŁEŚ JEST JEDNĄ WIELKĄ BZDURĄ TO ZACYTUJ te moje rzekome bzdury jak potrafisz albo się naucz czytać ze zrozumieniem palancie i kiedy mnie odwiedzisz? nigdy bo sam piszesz bzdury i brednie że znasz moje miejsce pracy I widzisz kto tu wychodzi na dupka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do 999 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 09:30 szkoda czasu żeby powielać te głupoty .jeśli twierdzisz że"jestes normalny i nigdy nie pracowałes w pogotowiu" to co ty mały wiesz o pogotowiu.jakim prawem podnosisz temat?NIE MASZ NIC DO POWIEDZENIA NA TEMAT ŻADNEGO POGOTOWIA.WIĘC MILCZ ...WSTYDU OSZCZĘDŹ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: do 999 IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 12:40 > normalny i nigdy nie pracowałes w pogotowiu" to co ty mały wiesz o może ty masz małe rozmiary tu i tam raz piszesz że pracowałem w pogotowiu teraz że nie ty się zdecyduj bo zmieniosz zdanie jak jąkwerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudek Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 22:03 były dyrektor pogotowia to obecny dyrektor szpitala klinicznego nr1 na ul.3-go maja jesteś pewien że to on jest właścicielem Eskulapa? skąd czerpiesz swoje informacje ???? są niesamowite ,szkoda że nie prawdziwe..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 20:31 wiem już w którym szpitalu pracujesz ...a nie znasz swojego dyrektora?to straszne zaniedbanie u człowieka,który interesuje się tyloma sprawami starymi ,wyssanymi z palca.najprościej pójśc do działu transportu sa tam miłe panie ,które pewnie udzielą ci informacji dlaczego tak a nie tak i gdzie sa zdefraudowane karetki z darów szwajcarskich(pewnie wpr oddał je na złom..)bo one nie były eskulapa ani pogotowia.dziwię się ze tego nie wiesz w końcu pracujesz u byłego własciciela tych karetek to i z kąd miałbyś wiedzieć.w twojej pracy naprawde jest duuuużo ciekawych spraw więc się nimi zajmij.....do zobaczenia w pracy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 14.04.09, 08:17 > wiem już w którym szpitalu pracujesz > do zobaczenia w pracy.. ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL za ciańkiś je gość do999 musisz wiyncyj kotletow jeść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 15:40 999 Ty jesteś cienki jak polsilver. Nie umiesz pisac po Polsku, nawet po ślasku Ci nie wychodzi. Jesteś totalne zero, a z mózgu masz sieczkę. Poczytaj ustawy, zorientuj się co i jak, a potem zabieraj głos. Narazie po Twoich wypowiedziach wnioskuję, że jesteś zacofanym nieukiem szukającym sensacji w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia.No cóż oszołomy się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 16:37 Cóż za wypowiedziedź jestem pod wrażeniem,Chłopie ile ty masz lat.już wiem dlaczego nie pracujesz w pogotowiu -"trzeba się było uczyć a sił było mało lub mózg nie nadążył"Bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 07:01 Do innego > już wiem dlaczego nie pracujesz w pogotowiu -"trzeba się było > uczyć a sił było mało lub mózg nie nadążył"Bywa... Nigdy w żadnym pogotowiu nie pracowałem ja jestem normalny, nie jakiś łowca skór lub taki inny nienormalny jak ty Przeważnie ten co ma słabe wykształcenie to innym zarzuca to co jemu brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 10:07 przeważnie kazdy ocenia według siebie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 12:42 > przeważnie kazdy ocenia według siebie ...... a co ja niby oceniałem? i jakie stopnie wystawiałem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 18:58 jesteś chory to fakt.jeśli potrzebujesz pomocy -instytucja lekarza rodzinnego ci pomoże w godz 8-18.00(możesz wybrać lekarza do którego masz zaufanie)gorąco polecam.jeśli chcesz bezpośrednio do specjalist -nie potrzebujesz nawet skierowania -takie choroby leczą bez.martwię się o ciebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 16:47 co za przemyślenia.co za słownictwo wiem juz dlaczego nikt cię nie chciał i teraz ukryty(?)próbujesz wylewać swoją żółć na innych.żałosne naprawdę żal mi ciebie ,musisz mieć strasznie smutne to swoję zycie .biedny ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 07:07 > co za słownictwo Co ci się język śląski gorolu nie podobo to ładuj dobytek do skrzynki po margarynie i wyp-ireniczaj nazot do Gorolowic! > wiem juz dlaczego nikt cię nie chciał ty masz jakieś problemy z samoakceptacją i pewno masz problemy osobiste, co żona ma kochanka i cię nie chce? i nie masz gdzie pokisić biedaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 07:52 999 jest mi ciebie naprawde zal. ludzie na poziomie nie zachowuja sie tak jak ty. widze ,ze nerwy ci puszczaja. slownictwo jakiego uzywasz , mowi samo za siebie. jak nie chcesz sie pograzac to lepiej nie udzielaj sie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 08:31 > Ty jesteś cienki jak polsilver. Nie umiesz pisac po Polsku, > nawet po ślasku Ci nie wychodzi. Jesteś totalne zero, a z mózgu > masz sieczkę. Przecież to ciebie nerwy puszczają i słownictwo masz rynsztokowe > nie udzielaj sie na forum. Ja tu się nie udzielam mi za to nie płacą Ja tylko piszę prawdę Ja operuję samymi niepodważalnymi faktami a ty jesteś cieńki dupek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 10:12 myślę tak sobie że jeśli te fakty są tak niepodważalne dlaczego nie zrobisz z tym porządku .do sądu z nimi -za wykończenie pogotowia ,za korupcję ,za defraudację -wiesz ile to lat by było?ile osób byłoby ci wdzięcznymi.ktoś to musi zrobić.masz dowody -to jedziesz z tym.kibicujemy ci zawzięcie.i pisz .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 12:55 > myślę tak sobie że jeśli te fakty są tak niepodważalne SĄ!!!!!!!!!!!!! Co może zaprzeczysz któremuś z punktów > Chodzi mi tylko o fakt: > 1. wykończenia Pogotowia Państwowego, > 2. czas dojazdu = Życie > 3. i podwójne dzwonienie = Życie Na pierwszy podałem nawet linki, a jak dobrze poszukasz to znajdziesz ich więcej nawet gazety się o tym rozpisywały Więc nie pisz że to nieprawda bo gazet Eskulap do Sądu nie podał A swoją drogą to Sądy karzą babcię za kostkę masła a nie prawdziwych przestępców w jakim świecie ty żyjesz gościu i kto tu bzdury wypisuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 18:55 facet,obudź się pogotowie było ,jest(ma się lepiej niz przedtem)- wystarczy rzucić okiem na ul Wyzwolenia 11.nikt nie zmusza cię byś dzwonił 2 razy -pogotowie każe ci to robic jeśli nie ma stanu zagrożenia życia(nie znasz zasad funkcjonowania swojej poradni-80- letnie babcie wiedzą)tam są wykfalifikowani dyspozytorzy z doświadczeniem.a jeśli dyspozytor z pogotowia stwierdzi że nie ma stanu zagrożenia życia lekarz ma 2godz na dojazd do pacjenta.w poradni też czekasz.O co ci tak właściwie chodzi.masz 2 pogotowia - pełen wypas i jeszcze się czepiasz juz nie wiem kogo i o co.ty sam chyba nie wiesz.która gazeta o tym pisała ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 16.04.09, 10:47 Krwotok z nosa którego od godziny nie idzie zatamować to wg ciebie to nie jest zagrożenie życia > jeśli dyspozytor z pogotowia stwierdzi że nie ma > stanu zagrożenia życia cóż za genialni fachowcy na telefon w pogotowiu wystawiają diagnozę a jak chodzi się po lekarzach to patrzą tylko durnie i nie potrafią człowieka wyleczyć > O co ci tak właściwie chodzi. co problemy z czytaniem ze zrozumieniem to idz na korepetycje jak cię w szkole nie nauczyli > chyba nie wiesz.która gazeta o tym pisała ? chyba wszystkie na śląsku a nawet w gazetach ogólnopolskich i w telewizji było poszukaj sobie sam jakś taki mądrala zresztą dałem linki a inni piszą tak: eskulap niekoniecznie do szkolnego poważnego wypadku dojechała karetaka eskulapa. sanitariusze sadzajac dziecko ze złamaną nogą sprawili mu wiele bólu - noszy nie było tylko coś na kształt krzesła, lekarz dyrygował tylko stojąc z boku, bo zasapał się biedak wnosząc na piętro swoją tuszę, nauczycielka niosła im torbę, dziecko krzyczało z bólu nieopatrzonej nogi stawiajac na nogi (na szczęście zdrowe) całą szkołę. A pogotowie po 3 minutach od zgłoszenia z pełnym ekwipunkiem, empatycznym młodym lekarzem przyjechało i znalazł się czas aby uspokoić dziecko tym razem z urazem oka i skonsultować gdzie jechać po najlepszą pomoc. Niech już lepiej PR jeździ do szkół, tam nawet przez telefon poradzą jak pomóc no i co dzięciole dalej nic nie rozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:20 już ci pisałem miej pretensje do pogotowia że cie olali anie do instytucji do której cię kierują ,przecież to pogotowie stwierdziło,że masz dzwonić do eskulapa.cos się zaplątałes z tymi pretensjami.nie wiesz juz do kogo je masz....zastanów sie nad sobą.żal mi cię.....nieudacznicy maja złość na wszystkich.a w pogotowiu sa fachowcy!!!!pracujesz w szpitalu masz swoich lekarzy po co chodzisz po innych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 12:16 oki. jutro o godz.10 w pubie manager pogadamy, jesli sie nie zjawisz z mocnymi dowodami bedziesz mial naprawde powazny problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 12:58 > jesli sie nie zjawisz > z mocnymi dowodami bedziesz mial naprawde powazny problem już się boję ażem do basynu nawaloł 10 czy 22? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.09, 10:43 po 15 minutowym oczekiwaniu, wraz ze znajomymi oraz kartka na stole by wiedzial gdzie podejsc pan 999 nie pojawil sie. mowi to samo za siebie. moze pan A mu odradzil? koncze juz pisanie w tym watku bo nie ma to sensu, pozostaje tylko przekazac sprawe policji do wyjasnienia jego niepodwazalnych dowodow. zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 16.04.09, 11:02 ktosiu ty mnie wzruszasz fajnie wykorzystujesz sprzęt i samochód ratunkowy a mnie policją straszysz ty jesteś śmieszny więc kiedy mnie odwiedzisz bym się mógł pośmiać ja trochę w wolnej chwili w internecie ale ty i twoi kolesie z tym jeżdżeniem pod szynk sprzętem służbowym do ratowania życia w czasie pracy to już totalnie przeginasz stąd wiadomo dlaczego Elkulap ma taki długi czas dojazdu może się myliłem z siedzibą bo widać że trzeba najpierw ekipę z szynku wyciągnąć a jak ty masz jakieś sensacje to czemu nie podzielisz się nimi na tym forum tylko proponujesz mi jakieś spotkanie w spelunie? ja nie mogę sobie pracy olewać i dobrowolnie z roboty wychodzić jak ty > koncze juz pisanie w tym watku bo > nie ma to sensu, bo brak ci prawdziwych argumentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.09, 11:13 widziales tam jakies karetki pod szynkiem? jaki sprzet wykorzystuje prywatnie? czy bylem tam w czasie pracy?gdzie ja pracuje? to ty teraz przyznales sie do wykorzystywania sprzetu sluzbowego do prywatnych celow i to w dodatku w godzinach pracy.wiec prace olewasz, jak masz czas tu pisac to mogles na 10 min wyskoczyc,wkoncu zycia nie ratujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 16.04.09, 12:23 > widziales tam jakies karetki pod szynkiem? no przecież pisałeś > po 15 minutowym oczekiwaniu, wraz ze znajomymi oraz kartka na stole > by wiedzial gdzie podejsc pan 999 to co kłamałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:14 hej.naucz się czytać on napisał kartką a nie karetką na stole,a znajomi nie znaczy że w pracy i eskulap.myślę że na ciebie szkoda sprzętu i eskulapa i pogotowia ikogokolwiek.uwazaj co piszesz !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 17.04.09, 06:07 kartka to nie karetka hahaha gosciu wyluzuj bo brdury piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.09, 11:16 moze ty podasz miejsce i godzine? zaprosimy wszystkich bioracych udzial w tym watku na spotkanie. przedstawisz fakty w wiekszym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.09, 11:38 jesli chcesz mozemy pogadac na gg 13302310 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:26 ciekawe czy twój przełożony wie co robisz w godzinach pracy i jak dużo masz wolnych chwil.nie ma się internetu w domu i słuzbowy komputer wykorzystujesie do rozpowszechniania kłamstw to dopiero jest temat dla mediów.pomyślę o tym.do zobaczenia w tvn24.a tak a propo na twoje głupoty to faktycznie może braknąć argumentów trzeba być nieźle.........żeby ci dorównać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 17.04.09, 08:43 > pracujesz w szpitalu > komputer wykorzystujesie do rozpowszechniania kłamstw a gdzie ja napisałem że pracuję w szpitalu????????? I KTO TU ROZPOWSZECHNIA KŁAMSTWA > ciekawe czy twój przełożony wie co robisz w godzinach pracy skąd wiesz że ja mam w ogóle przełożonego > może braknąć argumentów na razie to tylko ja przytaczam, cytuję i podaję linki do argumentów ty nie podałeś ŻADNYCH argumentów oprócz tego że jesteś agitatorem i klakierem Eskulapa twoje zostały w szynku > do zobaczenia w tvn24. O to już nie policja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 17.04.09, 08:51 czy ty czytasz ze zrozumieniem? i wiesz komu co odpowiadasz? zakrecony jestes. lepiej wez ksiazki i poucz sie, bo naprawde szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 17.04.09, 09:30 czy ty czytasz ze zrozumieniem? i wiesz komu co odpowiadasz? zakrecony jestes. lepiej wez ksiazki i poucz sie, bo naprawde szkoda slow. Widać że brak wam argumentów MIERNOTY to kiedy mnie w robocie odwiedzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 17.04.09, 09:37 moje argumenty poznasz jak tylko dostane oficjalne pismo od dyrektora sk1, bo z tego szpitala internetu korzystasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 17.04.09, 10:20 > moje argumenty poznasz jak tylko dostane oficjalne pismo od > dyrektora sk1, bo z tego szpitala internetu korzystasz. już się boję co zamkną mnie i pójdę do kryminału ? ROTFL Ty nie masz żadnych argumentów tylko robisz tu Eskulapowi kryptoreklamę pewno sam w nim pracujesz i klientów ci ubywa więc reklamujesz a do tego nie służy to forum powinni cię wykasować nawet nie potrafisz się powołać na inne źródła chwalące Eskulapa Bo ich po prostu NIE NA Takie są niestety FAKTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 17.04.09, 11:20 wypowiedz sie tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=94148590 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 17.04.09, 11:39 Zacznij od siebie mój jeden wpis w Eskulap i już jest 70 na liczniku a u ciebie nie ma chętnych do pisania co? to walisz tu kolejną kryptoreklamę P.S. Ja trochę spraw dla społeczeństwa, mieszkańców i Zabrza załatwiłem interweniując nawet u samej Pani Prezydent a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 22:12 wow,już mnie wzięło-co załatwiłeś powiedz będziemy ci(społeczeństwo) wdzięczni nie wstydź się moze ludzie na forum źle cię oceniają może pomimo wszystko jesteś cennym obywatelem Zabrza..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny do 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 23:55 JA CIĘ TEŻ OLEWAM!!!!!! OLAĆ WSZYSCY GO OLEWAJĄ!!!! OLEWAM CIĘ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDEK Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 23:56 TO JA TEŻ CIĘ OLEWAM!!!!!!OLEWAM CIĘ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 17.04.09, 11:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=94148590 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 22:19 identyfikujesz się szpital.zabrze -to chyba nie jest rzeźnia? jakbyś nie miał przełozonego miałbyś moze internet w domu-korzystasz ze służbowego to też widać. kłamstwa ty rozpowszechniasz-gdyby to była prawda-nie byłoby eskulapa . a propo tvn24-chyba jest lepsze niż policja. gratuluję pomysłodawcy. zaczynam myśleć ,że jesteś byłym pracownikiem eskulapa,który został zwolniony (nie dziwi to)i teraz próbuje się mścić. mamy 2009r!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INNY Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 23:58 on jest za głupi żeby to zrozumieć zrób jak inni -OLEJ GO!!!!!OLEWAM GO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 22:27 szkoda że nie cytujesz całych wypowiedzi a odnosisz się tylko to fragmentów wyrwanych z kontekstu ,które nie mówia o niczym -to twoja polityka myślę -apel do wszystkich-OLAĆ 999-jego wszyscy olewają i dlatego jest taki mściwy sam nie wie do kogo.ja cię olewam.pewnie przeczytasz w poniedziałek jak przyjdziesz do pracy("dyrektorze") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irys.p z Rodziną Re: Eskulap to przekręt IP: 95.160.255.* 15.04.09, 07:15 Mamy wiele szacunku dla ludzi z Eskulapa. Są rzetelni, nad wyraz uprzejmi i o dużej fachowości. Ta instytucja jest bardzo pomocna ludziom w Zabrzu. Bardzo serdecznie wszystkich pracowników z Eskulapa pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 24.04.09, 09:11 I kaj te łodwiedziny dzienciołów w mojym lazarycie ??? bom narychtowoł dupno szpryca i już mi ruścieje ta nojrubszo jegła cożech na wos łobsztalowoł a kaj tyn tvn i policyjo ciarachy łudzke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudek Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 23:01 OLEWAM CIĘ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny do 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:16 Ale ty głupi jesteś....aż mi się czytać nie chce..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 08.05.09, 13:22 Kaj te klakery Eszkulapy w moim lazarycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Eskulap to przekręt IP: *.polsl.pl 08.05.09, 22:55 Pan doktor się nudzi w pracy! proponuję zająć się pacjentami a nie opie...niem się na internecie! Wiecznie źle, wiecznie mało, ale robić to za wiele... BARACHŁO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do on Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 23:30 boże chroń nas od takich doktorów co nawet zdania nie umie sklecić....mam wrażenie że to ktoś inny ja juz nawet wiem kto i robię mu koło pióra nawet się nie spodziewa jaką niespodziankę mu szykuję...będzie się działo w tym "jego lazarycie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek, Ambulans S Re: Eskulap to przekręt IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.13, 06:54 Nie wiem kto Ty jestes Kolego ! ? za Nik/ .Jezdze na Ambulansie S .Wykrecam w ciagu dyzuru dobowego okolo 780 km na lampach ,bez przerwy !!Spoznienie nawet do 1.5 godziny.Nie wiem dlaczego smarujesz tylek Eskulapowi nie majac pojecia o zasadach funkcjonalnosci tej pracy,Kompletnie wyssane z palca, jakies surrealostyczne wlasne poglady masz na to wszystko.Zielonego pojecia nie masz o wyjazdach K 1 .Rece opadaja jak opisujesz jakies fakty niedokonane,negatywne w stosunku Firmy Esculap .Firma istnieje od lat 90 tych .Napewno lezales w pieluszkach posrany! po szyje a Esculap juz jezdzil na pomoc.Znam ta Firme bo pracowalem w Biskupicach na Karetce Gorniczej R .Zjezdzalismy na dol i na kolanach dochodzilismy do porozrywanego gornika.Wiec nie pisz wiecej farmazonow wymyslonych nie wiadomo skad.i.Dla przykladu podam jeszcze ze Firma SaniVitas w Zabrzu to 3 godziny dojezdza do pacjeta i jezdza taksowka ..Takie maja POZty.Byly kierowca Zespolu R z Biskupic Zabrza.pozdrawiam ESCULAP i Pana Tomka .W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 23:18 człowieku ty potrzebujesz pomocy!!!!co wolisz to miejsce na T.. za Gliwicami czy bardziej zielony Rybnik,pomożemy Ci .czyżby dyrekcja dała ci 5 min na korzystanie z komputera -to stanowczo za długo.ludzie tacy jak ty nie powinni zbliżac sie do takich urzadzeń.jest mi cię żal.chorych trzeba leczyć choćby pod przymusem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny do 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 23:22 o ile wiem w zabrzu nie ma prywatnego szpitala -przepraszam"lazaretu" to twoja chora wyobraźnia podpowiada ci że on jest twój?a mówią do ciebie meble lub zwierzęta lub cos w tym stylu?-ktoś tam chce ci pomóc -daj się skusić póki masz jakies szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_zabrzu Re: Eskulap to przekręt 10.07.09, 22:31 Powinniście się umowić z lekarzem. Najlepiej psychiatrą. Jesteście chorzy z nienawiści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiatra Re: Eskulap to przekręt IP: *.gl.digi.pl 21.11.13, 14:30 ważne, że na nogi zdrowi Odpowiedz Link Zgłoś
macie-jow Re: Eskulap 14.07.09, 18:36 E... dzwoniąc pod 999 można sobie wybrać firmę, z której karetka przyjedzie? Nie wierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 23:29 E tam wybrać to nie...dzwonisz na 999 i to oni cię wybiora lub nie w zalezności od....jesli chcesz sam wybrać musisz wykręcic odpowiedni numer.mamy dwa pogotowia w Zabrzu a wiec i wybór.nalezy do ciebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Eskulap IP: 217.8.184.* 24.01.10, 13:51 sa ok zawsze przyjezdzaja do pacjenta nawet jezeli nie robi to pogotowie wojewodzkie a powinno Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Eskulap 27.01.10, 22:07 Nigdy nie rozumienm tego podziału na pogotowia prywatne i państwowe i ich zadań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 19:47 to proste.wojewódzkie ma 2 karetki specjalistyczne (z lekarzem)- eskulap jedną.wojewódzkie ma 4 karetki z ratownikami eskulap nie ma.eskulap ma za to opiekę nocnoświateczną tzw.opieke podstawowego lekarza.generalnie do 18.00 robia to samo tylko wojewódzkie więcej z racji ilości karetek.po 18.00 eskulap robi tzw.wizyty poz czyli lekarz z poradni na kółkach.tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Eskulap 01.03.10, 20:22 Są takie wyjaśnienia, które tylko zaciemniają obraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly pacjent Re: Eskulap IP: *.stk.vectranet.pl 01.03.10, 20:35 Czy Pani W. z U.M.jeszcze sprawuje piecze nad firma swojego meza,czy juz cos zakamuflowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syknięty Re: Eskulap IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.03.10, 20:23 To Eskulap ma gorszą ofertę? Odpowiedz Link Zgłoś
macie-jow Re: Eskulap 08.03.10, 20:18 Wczoraj tyle się złego nasłuchałem o pogotowiu. Czy oni mają jakieś wyznaczone limity czasu na dojazd do chorego? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_zabrzu Re: Eskulap 10.03.10, 19:37 Podobno są w zależności od rodzaju miasta, a w zasadzie wielkości, bo liczy się odległość od szpitali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 10.03.10, 19:48 Zalezy do czego wyjazd i w jakim trybie. Sa wyjazdy ratownicze w trybach k1 k2 k3 oraz wyjady POZ. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Eskulap 22.03.10, 19:28 Utajniają nawet pogotowie ratunkowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Eskulap IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 23.03.10, 06:56 K1- wyjazd w ciagu 1 min. na sygnalach- dojazd w zaleznosci od odleglosci, ale powinien nie trwac wiecej jak 8 min. K2- wyjazd w ciagu 2 min. bez sygnalow. K3- wyjazd w ciagu 2 min.na spokojnie- nic naglego sie nie dzieje. POZ- poradnia na kolkach opieka nocna i swiateczna- w zaleznosci od ilosci wezwan wizyta powinna byc w ciagu 2 godz. od zgloszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Eskulap IP: *.gl.digi.pl 24.11.13, 17:39 Im więcej możliwości tym lepiej. Kokurencja to jedyny ratunek. Odpowiedz Link Zgłoś