Gość: Ania IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 10:11 Pani Izo, proszę o radę. Kończę trzeci rok betaferonu - i co dalej? Nie mam kasy, żeby płacić z własnej kasy:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza_czarnecka Re: i co dalej 12.09.11, 16:12 :( niestety nie ja powinnam być adresatem pytania, ale Ministerstwo Zdrowia oraz AOTM. To co mogę zaproponować to drogę formalno - prawną. Łącznie z sądową lub skierowaniem sprawy do Strasburga. Będzie się ciągnęło, ale - koszty poniesie PTSR, a odszkodowanie przyda się Pani na leki lub rehabilitację. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: i co dalej IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 19:22 A czy ktoś już przetarł szlak, czy będę pierwsza? Rozumiem, że powinnam skontaktować się z mecenasem Maślińskiem w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
iza_czarnecka Re: i co dalej 13.09.11, 08:11 Próbowaliśmy namówić kilka osób, ale nie podjęły decyzji dotyczącej skargi do Strasburga. Może Pani przesłac dane etc do mnie na maila a ja wykontaktuję (jak to brzmi ;) z mecenasem Maślińskim. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
caaay Re: i co dalej 13.09.11, 13:40 Ja planuję ten krok, jak mi się skończy program badawczy dzięki któremu mam interferon. Jeśli do tego czasu się nie zmienią przepisy, to wypadam ze względu na wiek, a EDSS mam w porywach pogorszenia 2.5, więc jest się o co bić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pępek świata Re: i co dalej IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 11:05 to może pozew zbiorowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: i co dalej IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.11, 09:17 Poczekam do początku roku, kiedy program się kończy i jeśli nic się nie zmieni w przepisach, zgłoszę się do Pani. Chociaż trudno mi myśleć o Strasburgu, to trochę tak, jakby zwrócić się przeciw własnym rodzicom Odpowiedz Link Zgłoś
iza_czarnecka Re: i co dalej 14.09.11, 11:27 Zdaje sobie sprawę, ale proszę na to spojrzeć inaczej. To niestety Państwo czyli - jak pani woli rodzice, zawodzą, nie pozwalają utrzymac leczenia. Czasem rodzicom odbiera się prawa rodzicielskie, to przykre ale bywa konieczne. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
iza_czarnecka Re: i co dalej 14.09.11, 11:24 Jeśli tylko jest to prawnie możliwe jestem za. :) Iza Odpowiedz Link Zgłoś