Dodaj do ulubionych

i co dalej

IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 10:11
Pani Izo, proszę o radę. Kończę trzeci rok betaferonu - i co dalej? Nie mam kasy, żeby płacić z własnej kasy:)
Obserwuj wątek
    • iza_czarnecka Re: i co dalej 12.09.11, 16:12
      :( niestety nie ja powinnam być adresatem pytania, ale Ministerstwo Zdrowia oraz AOTM.

To co mogę zaproponować to drogę formalno - prawną. Łącznie z sądową lub skierowaniem sprawy do Strasburga. Będzie się ciągnęło, ale - koszty poniesie PTSR, a odszkodowanie przyda się Pani na leki lub rehabilitację.
      Iza
      • Gość: Ania Re: i co dalej IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 19:22
        A czy ktoś już przetarł szlak, czy będę pierwsza? Rozumiem, że powinnam skontaktować się z mecenasem Maślińskiem w tej sprawie?
        • iza_czarnecka Re: i co dalej 13.09.11, 08:11
          Próbowaliśmy namówić kilka osób, ale nie podjęły decyzji dotyczącej skargi do Strasburga.

Może Pani przesłac dane etc do mnie na maila a ja wykontaktuję (jak to brzmi ;) z mecenasem Maślińskim.
          Iza
          • caaay Re: i co dalej 13.09.11, 13:40
            Ja planuję ten krok, jak mi się skończy program badawczy dzięki któremu mam interferon.
            Jeśli do tego czasu się nie zmienią przepisy, to wypadam ze względu na wiek, a EDSS mam w porywach pogorszenia 2.5, więc jest się o co bić.
    • Gość: pępek świata Re: i co dalej IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 11:05
      to może pozew zbiorowy?
      • Gość: Ania Re: i co dalej IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.11, 09:17
        Poczekam do początku roku, kiedy program się kończy i jeśli nic się nie zmieni w przepisach, zgłoszę się do Pani. Chociaż trudno mi myśleć o Strasburgu, to trochę tak, jakby zwrócić się przeciw własnym rodzicom
        • iza_czarnecka Re: i co dalej 14.09.11, 11:27
          Zdaje sobie sprawę, ale proszę na to spojrzeć inaczej. To niestety Państwo czyli - jak pani woli rodzice, zawodzą, nie pozwalają utrzymac leczenia. Czasem rodzicom odbiera się prawa rodzicielskie, to przykre ale bywa konieczne.
          Iza
      • iza_czarnecka Re: i co dalej 14.09.11, 11:24
        Jeśli tylko jest to prawnie możliwe jestem za. :)

Iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka