Dodaj do ulubionych

odzywki do wlosow

05.11.11, 20:52
mam cienkie ,lekko przetluszczajace sie i mam pytanie jak dobrac odzywke .Co bylobz lepsze w jakiej formie do splukiwania,czy moze mgielka,moze maska tylko ze gorzej z systematycznoscia.
Obserwuj wątek
    • marta.sar-pomian Re: odzywki do wlosow 07.11.11, 11:13
      Witam. Przetłuszczanie się włosów jest wynikiem nadmiernego wydzielania łoju, zjawiska często obserwowanego u obu płci, szczególnie w okresie dojrzewania.
      Pielęgnacja takich włosów jest trudna, szampon powinien jednocześnie dobrze oczyszczać skórę głowy i być na tyle delikatny, aby nie spowodować przesuszenia skóry głowy i pobudzenia pracy gruczołów łojowych. Najlepiej po taki szampon udać się do apteki.
      Co do odżywek do włosów, proponowałabym stosować odżywki do spłukiwania, ale tylko na końcówki włosów. Pozdrawiam.
    • awatura Re: odzywki do wlosow 15.05.12, 13:29
      Maski do wlosów nie wymagają, aż takiej systematyczności. Ja stosuję je raz w tygodniu. Mogę polecić maski i odżywki Marion. Doskonale radzą sobie z różnymi rodzajami włosów. I jast ich duży wybór.
    • Gość: somebeczka Re: odzywki do wlosow IP: *.chelm.mm.pl 29.11.13, 15:08
      Jeśli masz przetłuszczające włosy na moje oko sprawdziłaby się odżywka ze spłukiwaniem - nie obciąża ona włosów tak jak ta bez spłukiwania.
      Radzę Ci również nakładać ją na same końcówki - to one najbardziej wymagają odżywienia.
      Marka CeCe wypuściła ostatnio na rynek markę kosmetyków z olejkiem arganowym. Na pewno słyszałaś o jego cudownym działaniu? :) Możesz spróbować - są akurat w promocji w superpharm.
    • demulgator Re: odzywki do wlosow 17.09.15, 15:12
      hejo jejo! ja też od wielu lat mam problem z łamliwymi łosami i wiem jak cieżko jest zadbac o dobra fryzure ale wierze od dluzszego czasu ze jest na to jakis sposob i wiem ze mi pomaga kupilam odzywki z gl wiem ze sa dobre wiem ze mi sluza jak masz troszke pieniazkow to warto wydac tutaj sobie looknij greatlengths.pl/ moze sie rzekonasz tam zakaldka do skelpu jest i popatrz :) kissski <3 <3 <3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka