korniz 05.11.11, 20:52 mam cienkie ,lekko przetluszczajace sie i mam pytanie jak dobrac odzywke .Co bylobz lepsze w jakiej formie do splukiwania,czy moze mgielka,moze maska tylko ze gorzej z systematycznoscia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.sar-pomian Re: odzywki do wlosow 07.11.11, 11:13 Witam. Przetłuszczanie się włosów jest wynikiem nadmiernego wydzielania łoju, zjawiska często obserwowanego u obu płci, szczególnie w okresie dojrzewania. Pielęgnacja takich włosów jest trudna, szampon powinien jednocześnie dobrze oczyszczać skórę głowy i być na tyle delikatny, aby nie spowodować przesuszenia skóry głowy i pobudzenia pracy gruczołów łojowych. Najlepiej po taki szampon udać się do apteki. Co do odżywek do włosów, proponowałabym stosować odżywki do spłukiwania, ale tylko na końcówki włosów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
awatura Re: odzywki do wlosow 15.05.12, 13:29 Maski do wlosów nie wymagają, aż takiej systematyczności. Ja stosuję je raz w tygodniu. Mogę polecić maski i odżywki Marion. Doskonale radzą sobie z różnymi rodzajami włosów. I jast ich duży wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somebeczka Re: odzywki do wlosow IP: *.chelm.mm.pl 29.11.13, 15:08 Jeśli masz przetłuszczające włosy na moje oko sprawdziłaby się odżywka ze spłukiwaniem - nie obciąża ona włosów tak jak ta bez spłukiwania. Radzę Ci również nakładać ją na same końcówki - to one najbardziej wymagają odżywienia. Marka CeCe wypuściła ostatnio na rynek markę kosmetyków z olejkiem arganowym. Na pewno słyszałaś o jego cudownym działaniu? :) Możesz spróbować - są akurat w promocji w superpharm. Odpowiedz Link Zgłoś
demulgator Re: odzywki do wlosow 17.09.15, 15:12 hejo jejo! ja też od wielu lat mam problem z łamliwymi łosami i wiem jak cieżko jest zadbac o dobra fryzure ale wierze od dluzszego czasu ze jest na to jakis sposob i wiem ze mi pomaga kupilam odzywki z gl wiem ze sa dobre wiem ze mi sluza jak masz troszke pieniazkow to warto wydac tutaj sobie looknij greatlengths.pl/ moze sie rzekonasz tam zakaldka do skelpu jest i popatrz :) kissski <3 <3 <3 Odpowiedz Link Zgłoś