Dodaj do ulubionych

Hałas raz jeszcze

20.03.11, 16:12
Witam,
Przeglądałem z grubsza wątki dot. hałasu i póki co wnioski mam takie, że co osoba to inna opinia, a hałasy dobiegają z bliżej nieokreślonych kierunków.
Jestem zainteresowany kupnem mieszkania na tym osiedlu. Budynek w środku osiedla, mieszkanie na 1p. okna na S8 oraz na blok obok :)
Oglądając je słyszałem szum od S8 i nie był jakiś straszliwy. Zapewne w nocy jest bardziej dokuczliwy. Szumu od Wrocławskiej/Radiowej nie było praktycznie wcale.
Mam pytanie odnośnie linii tramwajowej, która jest właśnie remontowana (teraz cisza, bo nic nie jeździ)- jak było z hałasem przed remontem? Czy to mocno dokuczliwy hałas, bo tramwaj jest pod samymi oknami??
Będę wdzięczny za odpowiedzi - wiem, że każda jest subiektywna :)
Pozdrawiam
R
Obserwuj wątek
    • aneke77 Re: Hałas raz jeszcze 21.03.11, 12:29
      Kiedyś jeździła linia nr 20 i był tylko jeden tor jazdy. Na wysokości naszego osiedla miała mijankę i zbliżała się do ulicy, więc jeździła wolno i generalnie nie była uciążliwa. I na dodatek jeździła niezbyt często. Teraz będą dwa tory. I nieznana jest mi przyszła częstotliwość jazdy 20-tki.

Ale niestety słychać bardzo tramwaje jeżdżące po Radiowej. Kończą po 23 i zaczynaja po 4-tej. Nie wszystkie są nowoczesne, więc stare złomy sa dosyć głośne.

A S8 jest dokuczliwa, a zbliża się cieplutka pogoda, a motocykle cudownie pokazują jak szybko i głośno mogą jechać.

Sorki, ale nasze osiedle nie jest rajem dla lubiących ciszę i świergot ptaków za oknem.

• lysy.1978 Re: Hałas raz jeszcze 22.03.11, 08:13
        Dzięki za odpowiedź.
        Dziś popołudniu się wybiorę na osiedle i posłucham wszystkiego raz jeszcze :)
        • aneke77 Re: Hałas raz jeszcze 22.03.11, 16:12
          Proponuję przyjść koło 22, usiąść na ławeczce na pasażu i posiedzieć. Zapewniam, że to co Pan usłyszy na pasażu, idealnie będzie Pan słyszał w swoim mieszkaniu przy uchylonych oknach. Przy zamkniętych jest nawet przyjemnie, ale zbliża się lato, więc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka