agpiotr 04.05.07, 17:38 Witam sąsiadów Ledwo się wprowadziliśmy. Trawnik jeszcze nie urósł a już pojawiły się psie kupy. Właściciele piesków chyba nie czytali Regulaminu porzątkowego Naszej Chaty: Odchody zwierząt sprzątają właściciele psów !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sailor24 Re: Psie odchody 07.05.07, 13:30 Nie chcę być kąśliwa, ale widocznie właściciele psów czekają aż pojawi się służba i posprząta. Ciekawa jestem czy jeśli pies załatwi się im w mieszkaniu też po nim nie sprzątają. Skoro mamy już zafajdany trawnik to czy następnym krokiem będzie namalowanie na murze budynku hasła "LEGIA"? Odpowiedz Link Zgłoś
dart560 Re: Psie odchody 08.05.07, 09:28 Cześć, to była tylko kwstia czasu, żeby na forum pojawił się ten wątek. To chyba na zawsze pozostanie cechą Polaków - społeczna akceptacja brudu i bałaganu w przestrzeni wspólnej (czytaj: niczyjej). Dlatego chcąc zmienić cokolwiek na lepsze nie może być przyzwolenia na beztroskę właścicieli psów. Każdy kawałek zielonej powierzchni natychmiast zawłaszczany jest przez czworonogi i zamieniany na szalet. To dziwnie wygląda, ale rodzic powstrzymuje dziecko przed wejściem na trawnik, bo pewnym jest wdepnięcie na "minę". Toż to istna dyktatura mniejszości. WŁAŚCICIELU PSA! MIEJ SOBIE NAWET I STADO 10 PSIAKÓW, ALE PAMIĘTAJ O SWOICH OBOWIĄZKACH. WSPÓLNY DOM W SRODKU MIASTA TO NIE TWOJA WIEJSKA ZAGRODA. P.s. nie mam nic przeciwko posiadaniu psa. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ewap35 Re: Psie odchody 08.05.07, 14:48 Witam Wielki plus dla sąsiadów którzy poruszyli ten temat. Nie mam nic przeciwko zwierzątkom domowym,ale naiwnie wierzyłam, że przeprowadzając się z wielkiego blokowiska, gdzie takie widoki to wciąz normalka, tutaj takich sytuacji nie będzie. I teraz pytanko; jak wytłumaczyć właścicielom czworonogów aby wychodzili z pieskami poza teren lub poprostu sprzątali po nich? Obyśmy wygłaszając takie uwagi nie narazili się na ich złość i nie znaleźli ktoregoś pięknego poranka psiej kupy...na własnej wycieraczce ;)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diablo_kp Re: Psie odchody 09.05.07, 12:08 A zatem i ja pozwolę sobie przyłączyć się do apelu sąsiadów. Również nie mam nic preciwko posiadaniu psa (chociaż akurat my mamy domowego kota) jednak uważam, że psie odchody na trawniku pod nowym blokiem to nic więcej jak draństwo wobec innych mieszkańców naszego bloku, ze strony właścicieli psów, którzy na to pozwalają... Mam również nadzieję, że nie zobaczę tego na własne oczy...:> Pzdrw, Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś