Dodaj do ulubionych

Zacinający się obraz

24.07.12, 19:25
Od kilku dni mam nowy objaw - przy poruszaniu oczami na boki przeskakuje mi obraz, jakby zacinał się film, do tego dziwne uczucie z tyłu głowy jakby coś mi tam nie mogło zaskoczyć plus ucisk na zmianę z rozpieraniem głowy.
Podniosłam alarm i w ciągu 2 dni byłam u okulisty na badaniu dna oka i pola widzenia, wszystko ok. Neurolog pobadał mnie swoimi sposobami typu palec do nosa przy zamkniętych oczach i skierował na rezonans cito - w moim mieście cito to na wrzesień dopiero, ale udało mi się w innym mieście na poniedziałek, jakiś cud normalnie.
Cała jestem w nerwach, rok temu rezonans nic nie wykazał oprócz 2 niewielkich zmian niedokrwiennych które w opinii kilku neurologów nie mają wpływ ani na migreny, ani na funkcjonowanie całego organizmu.
Spokaliście się z takimi objawami?
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Zacinający się obraz 26.07.12, 00:22
      Tak bywa. Jak w badaniach nie wyszlo nic niepokajacego, to nie ma co panikowac :)

Minnie
      • venus22 Re: Zacinający się obraz 26.07.12, 00:28
        rok temu rezonans nic nie wykazał oprócz 2 niewielkich zmian niedokrwiennych które w opinii kilku neurologów nie mają wpływ ani na migreny, ani na funkcjonowanie całego organizmu.

ps .
        tak rzeczywscie jest - tylko powinni ci byli jeszcze powiedziec ze te blizenki to w 99% wynik mikro mikro mikro wylewow niedokrwiennych jakie prawie kazdy z nas migrenik ma w czasie silengo napadu.
        bo w czasie napadu naczynia moga sie tak silnie i troszke ciut zbyt dlugo zwezic.
        my tego nawet nie zauwazamy. jakbys upadla i kolanko zadrapala.

Nic takiego, ot zycie z migrena. normalka :)

Minnie
    • Gość: kamelnati Re: Zacinający się obraz IP: *.cdma.centertel.pl 26.07.12, 13:43
      od okresu dojrzewania choruję na migrenę która jest u mnie chorobą rodzinną,odziedziczoną po dziadku i ojcu,co do zatrzymywania obrazu to mam to od kilku miesięcy rezonans nic nie wykazał a mój neurolog powiedział że po tylu latach choroby takie objawy moga wystąpić a nawet się nasilić u mnie doszło jeszcze uszkodzenie błędnika więc zachwiania równowagi i zacinanie obrazu w połączeniu daja makabrę
    • madziuffna Re: Zacinający się obraz 27.07.12, 09:32
      niestety - u mnie tak się objawia "aura" tylko po tzw. "zacinającym się" obrazie przestaję w ogóle cokolwiek widzieć przez jakieś 15-20 minut. okropne.
      • magda.tyl Re: Zacinający się obraz 27.07.12, 20:32
        Od wczoraj na szczęście zacinanie ustąpiło, mam tylko ciężką głowę z tyłu, uczucie jakby tępa, opuchnięta, jakby bóle napięciowe ale to nie to. Zobaczymy po poniedziałkowym rezonansie.
        Mam jeszcze do zidentyfikowania czasem pojawiające się zawroty głowy - uczucie jakbym była pijana bez ruchu obrazu - mam wrażenie że się przewrócę. Biorę na to vertigen 24mg, ale po kilku opakowaniach nie ma specjalnie poprawy. Więc muszę poszukać sensownego laryngologa, bo ten obecny nieskory do jakiejkolwiek diagnostyki;-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka