niwa12 05.05.09, 14:58 Nie mam większego doświadczenia z lekami przerywającymi migrenę. Doczytałam się, że Triptagram, Cinie, Imigran, Sumamigren, Sumigra to to samo, tylko inna nazwa handlowa. Czy działają tak samo? Czy jednak różnica jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mythbuster Re: leki migrenowe IP: *.toya.net.pl 06.05.09, 00:50 Działają tak samo - skutecznie wyciągają kasę. Po opuszczeniu apteki ból wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
anthonka Re: leki migrenowe 06.05.09, 00:51 Jest różnica - niby główny składnik ten sam, ale nie każdy z tych leków tak samo dobrze się toleruje. Trzeba samemu wypróbować, bo to bardzo indywidualna kwestia. Oprócz tego jest dosyć zasadnicza różnica w cenie, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
klifordka Re: leki migrenowe 10.05.09, 16:27 roznia sie glownie cena i skutkami ubocznymi, najdrozszy jest imigran, w ogole jakis kosmos, prawie stowa za dwie tabletki, nie wiem kogo na to stac. tanie sa Triptagram i Cinie, z tym ze po cinie czlowiek sie mega, mega senny robi. nie dla zmotoryzowanych. ja Biore Triptagram i jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: leki migrenowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 15:57 Warto skorzystać z roślin leczniczych. Polecam szczególnie złocień maruna. To zioło pomogło mojej dziewczynie zwalczyć migenę. Napar z niego można samemu zrobić albo gupić w aptece gotowy preparat. Ja np. zażywałem Migren firmy Cowik. Moim zdaniem zioła lecznicze są lepszym pomysłem niż faszerowanie się chemicznymi środkami Odpowiedz Link Zgłoś
wolnaa1 Re: leki migrenowe 12.05.09, 11:24 Masz rację, ze lepiej uzyć ziół, ale pod warunkiem, że pomagają. Piłam napar ze złocienia, łykałam pigułki (to była prawdziwa kuracja nie okazjonalnie) i co? I nic! Nie pomogło wcale. Co oczywiscie nie znaczy, ze nie warto próbowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: leki migrenowe 11.05.09, 19:50 Poza tym konkretnym tryptanem istnieje jeszcze kilka innych lekow z tej samej grupy np. Maxalt, Zomit, Almogran, Relpax itd (to sa nazwy handlowe). Na mnie Imigran nie dzialal w ogole, a pozniej bralam te wymienione wyzej ( co pare lat lekarz mi zmienia te leki dorazne) i dzialaja duzo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś