Dodaj do ulubionych

finał sezonu

12.06.16, 00:20
liczyłam na komentarze po scenie finałowej ale cisza, więc zaczynam :)

scena omdlenia.. no naprawdę po aktorze z takim stażem spodziewałam się zagrania na poziomie, a to było słabe po prostu... chociaż idealnie wpisało się w inne słabe finały chociażby nieudolnie zagraną scenę śmierci Ryśka

cały sezon uważam za całkiem udany, trochę za dużo nudnych moim zdaniem scen z Koziełłą i Surmaczową - jako parę ich lubię ale cały wątek Zakąsek posłałabym w kosmos
wątki Oli i Agi przyjemnie się oglądało
wątek Michała dziecioroba również
do zniesienia był też wątek Małgosi zapatrzonej w sektę i Daniela (aktor naprawdę fajnie grał)

nie wiem za to kto wymyślił wątek sekretarki Jacka, ok są fajni szefowie, są problemu ludzkie, są różne sytuacje ale w powaznej firmie, powazny dyrektor nie robi nic innego tylko zajmuje się ryczącą sekretarką z wiecznymi problemami, głupie, naiwne, posłałabym pannę na dłuższe L4 albo w ogóle się z nią rozstała.

niezbyt lubię wprowadzanie nowych postaci do tasiemców ale uważam, że Ula i Korbas ożywili serial, tak samo Leopold i jego matka

nudy u Bożenki, Kamili, na Sadybie, u Czesi i Darka (idiotyczny motyw zarówno z herbaciarzem jak i z "Majkiem")

to chyba tyle z mojego podsumowania, przez ostatni sezon odzwyczaiłam się praktycznie od seriali, a jednak Klan cały czas oglądam, lubię ten serial mimo że bywa denerwujący, wpisał się jakoś w codzienność, jest emitowany akurat jak wracam z pracy i muszę złapać chwilę oddechu... kilkanaście lat temu jedna z najsroższych nauczycielek w mojej szkole powiedziała, że uwielbia oglądac "Świat wg Bundych" bo potrzebuje czasem tak prostego odmóżdżacza, żeby nie zwariować w życiu codziennym.. Klan się na takiego odmóżdżacza nadaje,

oby dobra zmiana go nie zdjęła z ramówki.

Obserwuj wątek
    • latarnik88 Re: finał sezonu 12.06.16, 09:12
      Mam wrażenie , że serial doszedł do mety , chodzi o wynajęcie domu filmowcom .Kolejna wtopa finansowa
      Jerzego pogrąży ich chyba już do końca życia.Dał się podpuścić wspólnikowi i teraz zostanie z rozbabraną
      budową i długami.Nigdy nie będzie spokoju w tej rodzinie.Michał też bezdomnym został za to z alimentami.
      • ikarr Re: finał sezonu 13.06.16, 07:21
        A ja mam wrażenie, że pomysł na wynajęcie domu ma służyć zgrabnemu zamknięciu wszystkich wątków : kręciliśmy w tym miejscu serial, wszystko to była fikcja, w każdej chwili możemy zostać zdjęci z ekranów (słowa scenarzysty: jak się odcinki spodobają, to będziemy dalej kręcić). Chyba nikt dziś jeszcze nie wie, czy serial pozostanie. Inna sprawa, że widać wyraźną próbę ratowania serialu przez scenarzystów, nagle, w finale tego sezonu, pewne pary zamierzają się pobrać, a nie żyć na kocią łapę (Paweł - Wiga, Agnieszka - Janusz). Ponadto była mowa o chrzcie nieślubnej córki Michała. Czy to uchroni serial przed zdjęciem z ramówki? Kiedyś zakończono emisję Plebanii, a też się dobrze oglądało, były protesty widzów. Postawiono na Galerię, której po 1. sezonie w ogóle już nikt nie oglądał, a po 2. umarła śmiercią naturalną. Szkoda naszego Klanu, miejmy nadzieję, że jednak pozostanie...
        • ikarr Re: finał sezonu 13.06.16, 08:30
          Właśnie podali, że po wakacjach ślub wezmą: Rafalski i Beata.
          • tay2 Re: finał sezonu 13.06.16, 14:57
            podobno mieli kończyć sie wsród wyborców Dobrej Zmiany jest sporo klanowiczów i się wahają.
    • baaasiiia Re: finał sezonu 13.06.16, 15:51
      serialowka napisał(a):

> liczyłam na komentarze po scenie finałowej ale cisza, więc zaczynam :)
      >
      >
      > do zniesienia był też wątek Małgosi zapatrzonej w sektę i Daniela (aktor napraw
      > dę fajnie grał)
      >
      Też uważam, że aktor odtwarzający Daniela dobrze gra, ale jak słyszę/widzę to dziewczę grające Małgosię, to aż mnie zęby bolą... Drewno kompletne z ciągle tym samym wyrazem twarzy i tym samym tonem wypowiadające każdą kwestię...
    • katarzyna_1985 Re: finał sezonu 05.12.16, 08:36
      A czy wiecie co z zakończeniem Klanu? Czy to przesądzone, że pozostaje do konca roku i koniec????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka