eliot Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 14.04.10, 15:24 Już jestem! Byłem w obcych krajach. Wracałem przez Francę i Niemcy Tam nagle spotkałem całe tłumy elit opłakujące naszego Prezydenta. Ci co jeszcze niedawno z przekąsem lub złośliwym błyskem w oku pouczali mnie o tym jakiego to "właściwego" prezydenta powinni wybrać Polacy by mogli zostać uznani na paryskich salonach za "europejczyków" nagle ze łzami w oczach składali mi kondolencje i w najcieplejszych słowach mówili o Wielkim Polaku i Patriocie. Za Renem ci co z radością powtarzali mniej lub bardziej wybredne polenwitze o "polskim kartoflu" nagle dostrzegli męża stanu, patriotę, europejczyka. Już Polsce, wieczorem w tvn24, zobaczyłem szlochającą (za prezydentową Jolantą) Monisię O. Tłum stojący do Pałacu Prezydenckiego, morze zniczy i kwiatów wskazuje, że wiekszość Polaków nie dała się ogłupić. Mogę tylko polecić do czytania dzisiejszą Rzeczpospolita i to co napisał prof. Krasnodębski. Polska już oczywiście nie będzie taka sama, choć po tym szoku rzeczywistość polityczne wróci zapewne na stare tory, gdyż za tymi wszystkimi Mirami, Zbychami itd, stoją różnej maści Rycha, którzy gdy żałoba minie dalej żadać będą zapłaty... A każdy, nawet słabo zorientowany, widzi, że teraz Platforma bierze wszystko... Odpowiedz Link
ignorant11 :))) 14.04.10, 15:33 Sława! UFFF Czekałem na Ciebie od dłuzszego czasu..., a dzisiaj pzremkneła mi mysl, ze zaczałem sie zastanawiac jakim pojazdem podrózowałes... Kransodebskiego czytałem rano, i przeczytaniem twojego postu wkleiłem na FS. Swoja droga taki Wajda juz sie czuje UPOWAZNIONY pouczać Stanisława kardynała Dziwisza kto moze spoczać na Wawelu. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
eliot Re: :))) 14.04.10, 15:52 ignorant11 napisał: > > Sława! > > UFFF > > Czekałem na Ciebie od dłuzszego czasu..., a dzisiaj pzremkneła mi mysl, ze > zaczałem sie zastanawiac jakim pojazdem podrózowałes... > > Kransodebskiego czytałem rano, i przeczytaniem twojego postu wkleiłem na > FS. > > Swoja droga taki Wajda juz sie czuje UPOWAZNIONY pouczać Stanisława > kardynała Dziwisza kto moze spoczać na Wawelu. > > Sam widzisz! Już można pouczać kto swój... Odpowiedz Link
eliot Eliot- prośba 14.04.10, 15:50 Ignor, mam do Ciebie prośbę, nie twórz dla doraźnych potrzeb "teorii spisku", bo akurat po raz pierwszy od paru wieków Rosja jako państwo zachowuje się (choć rozumiem, że to zapewne przejściowe) przyzwoicie. Należy to docenić i wykorzystać, tym bardziej, że po raz pierwszy za sprawą emisji "Katynia" w głównym ogólnorosyjskim programie do dzisiatków milionów zwykłych Rosjan dotarło, że to Rosja nie jest w porządku i stoi za tą zbrodnią. Moja skrzynka e- mailowa okazała się zapchana postami moich rosyjskich znajomych i to nawet takich, o których dawno zapomniałem. Ten połączony wstrząs dwóch tragedii katyńskich dla tych (oczywiście to swego rodzaju elita) Rosjan, którzy zaczadzeni wielkorosyjską ideologią nie chcieli przjąć do swych sumien tej winy stał się jakimś przełomem. Putin wypuścił dzina z butelki... Oczywiście to dopiero pierwszy krok (właściwie kroczek) ale jeśli Rosjanie mają kiedykolwiek stać się społeczeństwem i obywatelami (czyli prawdziwym narodem), to te dni kwietnia dla nich właśnie mogą być przełomowe. Ci najlepsi z nich wyciągają do nas rękę ze słowem - przepraszam - przyjmijmy ją! Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Eliot- prośba 14.04.10, 16:02 Sława! OK! Moze niektóre z nich mozesz opublikowac na FS? Oczywiscie te, ktore z oczywistych zgledów mozesz opublikowac. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
eliot Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 14.04.10, 16:06 Uzupełniam teraz szybko swoją wiedzę na temat tego co sie stało, bo zdany byłem głównie na krótkie radiowe informacje. Warszawa, a szczególnie młodzież bardzo mi zaimponowała, bo to co się tu dzieje czy przed Pałacem czy na Placu Piłsudskiego jest rzeczywiście wstrząsające. Jest tu coś z tej magii, która była po śmierci Papieża ale widać też, że ta obrzydliwa propaganda jaką prezentowała ostatnimi laty przeciw Prezydentowi większość mediów ( w tym robienie z Niego rusofoba czy nawet antysemity!!!)miała ograniczony wpływ. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 14.04.10, 16:18 eliot napisał: > Uzupełniam teraz szybko swoją wiedzę na temat tego co sie stało, bo > zdany byłem głównie na krótkie radiowe informacje. Warszawa, a > szczególnie młodzież bardzo mi zaimponowała, bo to co się tu dzieje > czy przed Pałacem czy na Placu Piłsudskiego jest rzeczywiście > wstrząsające. Jest tu coś z tej magii, która była po śmierci Papieża > ale widać też, że ta obrzydliwa propaganda jaką prezentowała > ostatnimi laty przeciw Prezydentowi większość mediów ( w tym > robienie z Niego rusofoba czy nawet antysemity!!!)miała ograniczony > wpływ. Sława! Ty masz zaległosci, a ja od soboty nieodrywam sie od netu i TV. We Wrocławiu zapaliłem swieczke, ale siła rzeczy atmosfera jest mniejsza niz Warszawie gdzie musi byc CENTRUM zaloby Z Wrocławia zgineła POLEGŁA Aleksandra Natalli-Świat Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
eliot Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 14.04.10, 16:33 ignorant11 napisał: > Sława! > > Ty masz zaległosci, a ja od soboty nieodrywam sie od netu i TV. > > We Wrocławiu zapaliłem swieczke, ale siła rzeczy atmosfera jest mniejsza > niz Warszawie gdzie musi byc CENTRUM zaloby > > Z Wrocławia zgineła POLEGŁA Aleksandra Natalli-Świat > Miałem, aczkolwiek przez przypadek, przyjemność poznać. Wielce ceniłem jej fachowość. Jeśli chodzi o rosyjskie e-maile to raczej ich nie będę publikował, raz, że są bardzo osobiste i zawierają wiele wątków bardzo osobistych, które z oczywistych względów musiałbym wypreparować (a i czasu sporo poświęcić), a dla wiekszości z nich musiłbym dostać zgodę autorów... Dodatkowy kłopot to przesłanie takich "spreparowanych" e-maili ze swojego komputera na komputer w instytucji, z której uprzejmości korzystam jako eliot... Odpowiedz Link
eliot Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 11.05.10, 12:01 scand napisał: > Miesiąc minął. Cześć! Już utulam Twoją tęsknotę! Byłem znowu w upadającym eurolandzie. Nie miałem czasu na pogaduszki. A tu jak widzę trwa "Wojna polsko- ruska"...??? Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 11.05.10, 19:47 eliot napisał: > scand napisał: > > > Miesiąc minął. > > Cześć! Już utulam Twoją tęsknotę! > Byłem znowu w upadającym eurolandzie. > Nie miałem czasu na pogaduszki. A tu jak widzę trwa "Wojna polsko- > ruska"...??? > Sława! Ajk widac skutecznie pacyfikuje. Wojna dopiero jest na militariach) A co w upadajacym eurolandzie??? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
eliot Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 12.05.10, 09:09 ignorant11 napisał: > A co w upadajacym eurolandzie??? > Strach i zgroza! Najbardziej spodobało mi się: "No wiesz, ty w Polsce to jesteś bezpieczny, ale my tu możemy mieć krach w każdej chwili!!!" Odpowiedz Link
eliot Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 12.05.10, 15:02 scand napisał: > A zatem byłeś w PIGS ? Z PIIGS byłem w jednyn I oraz w S, ale głównie we Francy i Germanii. Tam dopiero mają cykora!!! Oczywiście, że będa musieli za te PIGS zapłacić... Fajną rozmowę miałem o wejściu Polski do strefy euro (szukają palantów do współpłacenia za PIIGS), pod dłuższych dywagacjach rzuciłem (złośliwie, to przyznaję)- "Strefa euro, jak narazie nie spełnia warunków by Polska zgodziła się na przystąpienie do niej..." Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 12.05.10, 19:23 eliot napisał: > Fajną rozmowę miałem o wejściu Polski do strefy euro (szukają > palantów do współpłacenia za PIIGS), pod dłuższych dywagacjach > rzuciłem (złośliwie, to przyznaję)- "Strefa euro, jak narazie nie > spełnia warunków by Polska zgodziła się na przystąpienie do niej..." > > > ))) buahahhaha Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 12.05.10, 19:21 eliot napisał: > ignorant11 napisał: > > A co w upadajacym eurolandzie??? > > > Strach i zgroza! Najbardziej spodobało mi się: > "No wiesz, ty w Polsce to jesteś bezpieczny, ale my tu możemy mieć > krach w każdej chwili!!!" > > PIEKNE! A swoja droga $ tez zagrozony) TYlko ZŁOTY mocny)) A gdzie to tak pytali? W Deutsche Wirtszaft??? ) Odpowiedz Link
eliot Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 13.05.10, 14:10 ignorant11 napisał: > eliot napisał: > > > ignorant11 napisał: > > > A co w upadajacym eurolandzie??? > > > > > Strach i zgroza! Najbardziej spodobało mi się: > > "No wiesz, ty w Polsce to jesteś bezpieczny, ale my tu możemy mieć > > krach w każdej chwili!!!" > > > > > > PIEKNE! > > A swoja droga $ tez zagrozony) > > TYlko ZŁOTY mocny)) > > A gdzie to tak pytali? W Deutsche Wirtszaft??? > ) Tak! "Wirtszaft" jeszcze działa, szczególnie eksport, ale koszt utrzymania euro zaczyna wysysac Dojczland z dobrobytu. Stad takie wkur..enie na Grków, ktorzy przez ostatnia dekadę urządzili sobie za cudze swój własny dobrobyt, a teraz rachunki wystawiają "tym durnym Frankom". Odpowiedz Link
scand Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 12.05.10, 11:05 Tak. "Wojna polsko-ruska" jak zwykle pod sztandarem Ignora Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Eliot! Gdzie jestes?/nt 12.05.10, 19:23 scand napisał: > Tak. "Wojna polsko-ruska" jak zwykle pod sztandarem Ignora Musimy zachowac OFENZYWE Odpowiedz Link