Dodaj do ulubionych

Smutny sondaż

17.03.22, 16:49
Przeprowadzono kilka sondaży w Rosji. Okazało się że 60-70% Rosjan popiera "specoperację", Około 20% nie popiera. Ludzie, którzy czerpią informację tylko z rządowej telewizji przeważnie popiera - tam prezentowany jest obraz zdarzeń, gdzie ludzie na Ukrainie z zadowoleniem witają rosyjskich żołnierzy, bo "wreszcie mogą mówić po rosyjsku bez strachu". Taki obraz mają przed sobą prości Rosjanie. Nie wiem, co musiałoby się zdarzyć aby dotarł do nich inny przekaz... widać tych kilku antyputinowskich blogerów ( których nie oglądają) nie wystarcza ..
Sam Putin mówi o potrzebie wyczyszczenia kraju z "predatieli", dzięki czemu Rosja ma się stać rzekomo silniejsza.
Dosyć to przygnębiające..
Obserwuj wątek
    • eliot Re: Smutny sondaż 17.03.22, 17:22
      To Rosja. Przeciętny Rosjanin nigdy nie odpowie na taki sondaż inaczej. Nie wierzy w anonimowość ankiet i nie będzie ryzykował 15 lat więzienia czy łagru..., to niemal cud, że aż 20% nie popiera! Największa grupa stosuje mimikrę: "ja tam nie wiem, może tak, może nie, skoro władza mówi, że tak, to pewnie tak, ja chcę normalnie żyć..."
      Tisze bud'jesz...
      wink
      • scand Re: Smutny sondaż 17.03.22, 17:41
        W audycji na yt znanego rosyjskiego blogera varlamova (polecam cały kanał) , udało się nawet znaleźć ludzi, którzy do kamery mówili że sprzeciwiają się wojnie. Ale większość ... "za Putina".
        • ignorant11 Re: Smutny sondaż 18.03.22, 03:23
          Wykupuja cukier i podobne artykuly 1szej potrzeby, wiec wyraźnie wiedza co ich czeka i nie ufaja władzy.
          Podobno jakie ruchy na szczytach władzy..?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka