ignorant11 27.03.22, 05:10 www.youtube.com/watch?v=ZztmQsSAqfo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: Pieśń Strzelców Siczowych 27.03.22, 05:22 Podobało się? To jeszcze szanta: www.youtube.com/watch?v=YU8d0hxPxWY Odpowiedz Link
eliot Re: Pieśń Strzelców Siczowych 03.04.22, 22:43 Jedno i drugie świetne! Tak się złożyło, że dopiero dzisiaj to zauważyłem. Dziewczyna też świetna! Mam nadzieję, że przeżyła... A swoją drogą, to tak się złożyło, że chyba pierwszy raz słyszałem szantę po ukraińsku? A trochę na tym świecie żyję... Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Pieśń Strzelców Siczowych 04.04.22, 13:42 eliot napisał: > Jedno i drugie świetne! Tak się złożyło, że dopiero dzisiaj to zauważyłem. Dzie > wczyna też świetna! Mam nadzieję, że przeżyła... > A swoją drogą, to tak się złożyło, że chyba pierwszy raz słyszałem szantę po uk > raińsku? A trochę na tym świecie żyję... > To jednak nie ukraińska ale brytyjska szanta. Ale brzmi ciekawie, a my Ukraine uwazamy za kraj stepowy, a przeładunki w portach maja wieksze niż my. Odpowiedz Link
eliot Re: Pieśń Strzelców Siczowych 04.04.22, 16:26 ignorant11 napisał: > To jednak nie ukraińska ale brytyjska szanta. > Ale brzmi ciekawie, a my Ukraine uwazamy za kraj stepowy, a przeładunki w porta > ch maja wieksze niż my. > Samą szantę znałem, nigdy jej ani żadnej innej nie słyszałem po ukraińsku. Odpowiedz Link
eliot Re: Pieśń Strzelców Siczowych 03.04.22, 22:52 To wrzucę tu "Bayraktara", daleko mu do piękna tych powyżej, ale po dzisiejszych informacjach o ludobójstwie rosyjskich oprawców, to tak trochę na pocieszenie... www.youtube.com/watch?v=wSO1_-8c1fY Odpowiedz Link