Dodaj do ulubionych

Rozrodczość Słowian

12.12.04, 16:23
Polska ma ujemny przyrost naturalny.Czesi chcą ściągnąć 2 mln emigrantów z
Ukrainy i Rosji.Rosja i Ukraina mają dramatycznie słaby przyrost naturalny -
ujemny.Na Słowacji niedługo Słowacy staną się mniejszością.W Macedonii już po
Macedończykach ! Albańczycy mają ok. 7 dzieci na rodzinę,Macedończycy ok. 2
dzieci.W Rosji niedługo 50% poborowych do wojska będzie muzułmanami.Giniemy ?
Obserwuj wątek
    • kocibrzuch Re: Rozrodczość Słowian 12.12.04, 16:33
      robię, co mogę
      a tak a propos "poprawiania rasy"wink

21 X 1900

Kochani Władziowie!

Otóż według obietnicy, po zupełnej instalacyi, piszę do Was, opisując wszystko co u mnie słychać. Otóż jestem tu na posadzie pomocnika głównego Nadleśnego. [...] Na początek pensyi dostałem 600 rubli oraz różnych dodatków około 250 rubli rocznie.
      Naturalnie i mieszkanie, złożone tymczasowo z dwóch, a niedługo i trzech pokoi i kuchni. Będę Musiał prowadzić sobie gospodarstwo, trzymać konie itp.

Już mam gosposię, 18-letnią niemeczkę, przy pierwszej próbie gospodarstwa przekonałem się, wyobraźcie sobie, że o jedną niewinność mniej będzie na świecie, ale że i trudno spotkać namiętniejszej gosposi do gospodarki dziennej i nocnej jak moja Hania. Popisałem się w tym interesie bardzo dzielnie, gdyż niewinność ta w kwadrans prysła jako czerwona bańka mydlana. Zarazem zabawnem było, z jaką chęcią i przyjemnością owa niewinna bańka pryskała. W razie przychówku, wam na wychowanie i własność przyszlę i zdecyduję, gdyż Wy dzieci mieć nie będziecie.

Naturalnie, jakem sobie obiecywał, w Równem post wielodniowy powetowałem; sprowadził mi Myszuges we Francuskim hotelu Menię, ładną żydóweczkę, która myślałem, że mnie zabije i roztopi z gorącości. Zanim gosposię dostałem i tu parę razy długi naturze oddawałem na innych warsztatach; oto i cała moja praca w tym kunszcie wyższej szkoły jazdy.

Roboty w zakresie leśnictwa będę miał jednak dużo więcej, aniżeli w zakresie poprawiania rasy: 40 tysięcy dziesięcin lasu trzba urządzić po Europejsku, bo dotychczas to chyba w prerjach, a właściwie w lasach dziewiczych Ameryki podobne gospodartswa prowadzono. [...]

Tymczasem ściskam Was serdecznie wraz z dziećmi.
      Bardzo Was kochający Cidi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka